Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σας έλειψε η γκρίνια μου ;


Φθινοπωρινές οι ημέρες στη Θεσσαλονίκη μας που η υγρασία είναι δυστυχώς ένα από τα χαρακτηριστικά της. Όμως αυτή η Φθινοπωρινή πρόωρη νότα δεν με πειράζει ψυχολογικά γιατί τη περίμενα σαν ..αλλαγή που όπως ξέρετε μου αρέσει. 
Η ..ρουτίνα δεν είναι για μένα , πρέπει να είναι δίπλα μου πάντα κάποιος που να μου κρατά το ενδιαφέρον ( βλ. Δημήτρης! ) με ..αλλαγές σκηνικού ..για να με κάνει να είμαι ευτυχής!
 Ίσως άσχημη πλευρά του χαρακτήρα μου μα..να αλλάξει κανείς στα 61..σχεδόν αδύνατο.Όμως κι εγώ έχω τα  ..καλά μου γιατί και στις πιο δύσκολες και άσχημες μέρες μου προσπαθώ να κρατώ για μένα τα..δύσκολα και σπάνια τα μεταφέρω στους γύρω μου. 
Γι' αυτό έχω εσάς..τυχερούλια..για να σας πρήζω με τη γκρίνια μου όταν περνώ τέτοιες μέρες πχ. αυτό το διήμερο που είμαι ένα μάτσο χάλια. Όχιιιιιι.......μη φεύγετε..θα με ακούσετε..θα σας γκρινιάξω...τι φίλοι είστε!
Αισθάνομαι σαν..σουρωτήρι που κλείνεις μερικές τρύπες και ανοίγουν άλλες..Ένα διήμερο με φάρμακα για να μπορώ να σταθώ όρθια..Φάρμακα που μισώ παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για τους πόνους και που σπάνια παίρνω σχεδόν ποτέ.. Υπάρχουν τα αναγκαία δύο της Πάρκινσον και του Θυρεοειδή αναγκαστικά, τα άλλα μου για τα..επακόλουθα της Παρκ. , οι σπασμοί στα νεύρα του προσώπου που με κάνουν να ..δαγκώνω χωρίς να το καταλαβαίνω τη γλώσσα και τα μάγουλα μου εσωτερικά..σουρωτήριιιιιιι!!!! Τα γράφουν οι νευρολόγοι ,κουνώ το κεφάλι με χαμόγελο ..και τα βάζω στο συρτάρι για να τα..χαζεύω.
 Η υγρασία με την ολική Αρθρίτιδα που έχω δυστυχώς με έχουν κάνει κάτι σαν..S ..γαλλικό βρε παιδιά. Ένας χρόνος από τη μία εγχείρηση και το άλλο ισχίο με..εγκαταλείπει λέει ο γιατρός μου ..όμως αρνήθηκα εντελώς τη πιθανότητα να ξανακάνω άλλη, δεν έχω πλέον τις δυνάμεις να ξαναπεράσω τα ίδια..το σουρωτήρι που σας είπα..
Προσπάθησα να αρχίσω μία Αγιογραφία που μου ζήτησε μία φίλη και ..τα δάχτυλα μου δεν έκλειναν γύρω από το  πινέλο.. Που να το φανταζόμουν αυτό μετά από 35 χρόνια δουλειάς ζωγραφικής..ούτε στους εφιάλτες μου..
Φύγατε; δεν με αντέξατε;
Χθες λοιπόν έμεινα σπίτι, ο Δημήτρης στο κτήμα για να φυτέψει τα χειμωνιάτικα στο θερμοκήπιο, μπρόκολα που αγαπώ και όλα τα σχετικά.. Εγώ σπίτι με τα δύο αγόρια τους εγγονούς μου που τα άφησα να ..ισοπεδώσουν το διαμέρισμα στήνοντας λέει ..μια κατασκήνωση με ότι μπορείτε να φανταστείτε από τα πράγματα του σπιτιού.
 Παραξενεύτηκαν που οι φωνές μου ήταν ..ήπιες..μα πάλι τους έκανα το κεκάκι που μου ζήτησε ο Πασχάλης και το χαλβά που μου ζήτησε ο Δημητράκος..τι γιαγιά θα ήμουν.
Μετά έκανα και 2η δόση από το καρότο γλυκό μου που πέτυχε όπως το ήθελα.


Σίγουρα θα κάνω για το μπαζάρ που οργανώνει η φίλη Ρένα Χριστοδούλου γιατί λόγω χρώματος είναι θελκτικό και εμφανίσιμο. 
Σήμερα περιμένω τη φίλη Μαρίκα που έφθασε χθες στην Ελλάδα , λυπάμαι που δεν θα μπορέσω λόγω ..σωματικής κατάστασης να την περιποιηθώ όπως θέλω..όμως ευτυχώς έχω το Δημήτρη μου που σίγουρα θα κάνει ότι μπορεί.
Αρκετά..με ακούσατε..με αντέξατε..τα είπα και ξέσπασα..τώρα χαμόγελο γιατί μη ξεχνάτε..εμείς οι γυναίκες ήμαστε να ..αντέχουμε και να μη μεταφέρουμε τα δύσκολα στον άνθρωπο μας.
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

22 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδενια καλημερα φιλη μου! θετικες σκεψεις και τα καλα επονται! :)

φιλακια πολλα!

Tante Kiki είπε...

Κουράγιο Αχτίδα μμου ... εσύ είσαι ατρόμητη!!! Αυτή η υγρασία μας τσακίζει... εμένα άρχισε να με πιάνει το αναπνευστικό μου...
Υπομονή!!
Φιλιά!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Αχτιδένια καλημέρα από την ζεστή ΑΘήνα!!!
Για όλους μας υπάρχουν αυτές οι ημέρες που λίγο πολύ είμαστε στα χάλια μας και μας φταίνε όλα και όλοι!!!! Υπομονή λοιπόν και σκέψου όλες τις συναντήσεις που θα έχεις αυτές τις ημέρες και όλα θα αλλάξουν σύντομα..
Περαστικά εύχομαι και όσο για την γκρίνια, είμαστε εδώ όχι μόνο για να θαυμάζουμε τα έργα τέχνης σου και τα όμορφα τοπία που αποθανατίζεις αλλά και να ακούμε όλα όσα σε στεναχωρούν!
Καλή σου ημέρα Αχτίδα μου και σίγουρα στην επόμενη ανάρτησή σου θα είσαι πολύ καλύτερα !!! Μπορώ να έχω και εγώ λίγο από το καροτάκι γλυκό?????

Μαρίλη είπε...

Μια γλυκιά καλημέρα και απο μένα

Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα Post Σου και με τίποτα δεν θα τα αφήναμε στην μέση :)

Σου εύχομαι περαστικούλια και ελπίζω η θετική μας σκέψη να φέρει γρήγορα το χαμόγελο στα χείλη σου

Πολλά φιλάκια

Unknown είπε...

Αχτιδένια,
Σου στέλνω πολλές ευχές...πολλές ευχές, να σε συντροφεύουν και να σου δίνουν δύναμη και κουράγιο...
Πολλά φιλιά...
***Αννιώ***

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδα μου λαμπερη εχεις τοση δυναμη μεσα σου! Εγω αυτα που κανεις εσυ δεν τα κανω και δεν εχω ουτε αρθριτικα, ουτε παρκινσον! Γι' αυτο χαμογελα και ξεσπαθωνε οσο θελεις! Σ' αγαπαμε με ολες τις πλευρες σου! Εισαι τοσο μα τοσο αληθινη!
Χαμογελο!

Penelope είπε...

Χαμογέλα Αχτίδα μου.

Δίνει κουράγιο σε σένα, αλλά και σε όσους είναι γύρω σου.

Αυτά τα τερτίπια της αρθρίτιδας τα έχω ζήσει με την μάνα μου και τα ζω και τώρα με τις αδελφές της.

Δύναμη...Δύναμη...και πάλι Δύναμη σου εύχομαι ολόψυχα.

marilia είπε...

Τι; Αυτό ήταν γκρίνια; Τςτςτς! Ούτε να γκρινιάζεις δεν ξέρεις! τςτςτς! Να σε στείλω στη μάνα μου, να σου κάνει ένα ταχύρυθμο σεμινάριο και πάλι... ανεπίδεκτη σε κόβω. :):)

Πιάσε μια αγκαλιά κι άμα έρθω ποτέ, θα σου δώσω και φιλάκι. :)

Μαρία Έλενα είπε...

Μα δεν γκρίνιαξες καθόλου Αχτιδούλα.
Να τα λες ότι έχεις μέσα σου.
Να μη τα κρατάς.
Φιλάκια ...

ριτα τρικαλα είπε...

Καθολο δεν με κουρασες μονο που γελασα κιολας με τον πονο σου γιατι τα γραφεις τοσο γλυκα και με χιουμορ.Αχτιδα μου να εισαι καλα και ολος ο κοσμος....φιλακια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου ερεσει η γκρινια σου'''Να ρωτησω κατι;Αν δεν ειχες προβλημα υγειας τι αλλο θα εκανες; Εγγονια γλυκα κτλ κτλ.Εισαι πολυ δυνατος ανθρωπος'''απλα σου αρεσει να κανεις παραπονακια'''Αυριο ειναι μια νεα μερα και θα σε παρασυρει''ΜΙΝΑ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλέ πές ότι θες να ξαλαφρώνεις, ούτως η άλλως, εσύ γκρινιάξεις δε
γκρινιάξεις, πονάς δεν πονάς, πάλι
θα φτιάχνεις γλυκά, πάλι θα ζωγραφίζεις, πάλι θα κρατάς τα εγγόνια, πάλι θα περιποιείσαι κόσμο,
τον δραστήριο άνθρωπο και τον νοικοκύρη δεν τον σταματάει τίποτα.
Κι εσύ είσαι και τα δύο !!!
Καλό μήνα !!

Πέρυ είπε...

Φυσικά δε φύγαμε .Πολύ σωστά το είπατε ... οι φίλοι γι αυτό είναι . Είστε αξιοθαύμαστη!!!
Περαστικά

Rena είπε...

Δεν σε φοβάμαι εσένα Αχτίδα μου θα τα καταφέρεις και αυτή φορά και ας λέει ο γιατρός!!!
Ωραίο φαίνεται το γλυκό,φοβερό χρώμα!!!
Είδα και το ποντικάκι,ε όχι θα μου ξέφευγε χαχα!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Σιγά την ανήμπορη ... τι ήθελες δηλαδή άλλο να κάνεις 1) γλυκό ασυνήθιστο , μπορεί και δύσκολο,2) Δύο αγόρια που τα θέλουν όλα και ο λόγος τους εντολή απαράβατη 3) φροντίδα του
σπιτιού 4)Καλλιτεχνικές δημιουργίες και 5)ιντερνετικές υποχρεώσεις! Εμένα μία Αλκηστη με βγάζει νοκ αουτ για μερικές ώρες που την φροντίζω!Είσαι υπέροχη και πρέπει να οπλίζεσαι με υπομονή για να μπορείς να αντιμετωπίζεις τα οποια προβλήματα,κι εσυ το ξέρεις αυτό πολύ καλά! Φιλάκι με άρωμα καλοκαιρινού Φθινοπώρου!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οταν έρχομαι εδώ Αχτίδα μου θα το λέω παντα.. σαν επωδός ενα πραγμα.. οτι κανω πρωτα το όπισθεςν .χι.χι. γαι να διαβασω οτι δεν πρόλαβα...και να απαντησω για όλα.. αφού βρε κορίστι μου το είπαμε δεν σε προλαβένω...Αχ! αυτά τα αθριτικα...οταν το κλίμα έχει υγρασία.. δεν παλευονται... υπομονή .. αφου δεν μπορούμε να κανουμε τίποτε αλλο ευτυχώ που έχεις και τις ασχολίες με τα μικρα.... το κτημα.. καλά το ποντικκι όλα τα λεφτα... οσο για το γλυκο καρότο .. τι να πώ;;;υπέροχο φαινεται.. εγώ το κανω ξυστό....όσο για τα προβλήματα υγείας ολα θα ξεπεραστουύν .. ο Θεός ειναι μεγαλος Αχτίδα μου...εσύ έχεις δύναμη και αισιοδοξία .. αυτα εναι τα όλπλα σου... πολύ ομορφα που γνωρισες και την Τζίτζερ ειναι ενας πολύ χαούμενος άνθρωπος.. σε φιλώ και σιγουρα οταν θα ξαναερθω.. θα εχεις να μας πείς πιο χαρούμενα πραγματα.. και ναι.. να μας τα λές... εξ αλλου γι αυτό ειναι οι φίλοι...φιλακια πολλα..΄

Marina είπε...

Καλό φθινόπωρο Αχτιδούλα!!!
Αντέχουμε...μας αντέχουν τα Δημητράκια μας...τους αντέχουμε και εμείς....ΌΛΑ αυτά μαζί για να είναι νόστιμη η ζωή μας!!!!
Φιλιά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ!!!!!!!!!!!ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ!ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΚΗ

marronblogger είπε...

Καλό φθινόπωρο, μας έλειψε, ναι! Υπάρχει κάποιο θέμα;;; Φιλια πολλά κι αγκαλιές ;)

Άννα είπε...

Φαση ειναι Αχτίδα μου και θα περάσει και θα χαμογελάς και θα εισαι χαρουμενη πάλι!
Στο μεταξυ οπότε θες μας τα λες εδω και ξεσπας και φευγει λίγο το ζόρι, σωστα;
Καροτακι γλυκό,μμμ! (εγω αυριο με παρεούλα θα ειμαι το απογευμα για καφεδάκι στπ μπιστρό!)