Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Τα νεώτερα από τη μέρα μου στο κτήμα!


Η ζέστη μας κάνει και πηγαίνουμε πλέον κάθε 3 μέρες στο κτήμα αφού το αυτόματο πότισμα γίνεται από το πρωί μέχρι τη δύση που φεύγουμε. όμως η αλήθεια είναι ότι αν η ζέστη ήταν ανεκτή θα έμενα εκεί για λίγες μέρες. Η ηρεμία , η ησυχία, η φύση που την ανακαλύπτω κάθε μέρα ( εγώ γέννημα της πόλης), όλα όσα μαθαίνω σε αυτό το χώρο.
Χθες ανακαλύψαμε ένα φίδι στο κεντρικό του νερού μα ήταν λαφιάτης μας είπε ο γείτονας και δεν το πειράξαμε..
Το πρωί πάλι μου έδειξε ο Δημήτρης πέρδικες δίπλα μας..στο διπλανό χωράφι..είναι καταπληκτικό να βλέπεις τα όσα θαυμαστά ζουν μαζί μας στη φύση. 
Τα κοιτάς, τα αγαπάς , τα καταλαβαίνεις και τους αφήνεις "χώρο" να ζήσουν μαζί σου. Πλέον σέβομαι ακόμα και τις αράχνες..εκεί που κεντώ βλέπω πολλές φορές να ανεβαίνουν δίπλα μου..νομίζω ότι με περιεργάζονται..κάνω το ίδιο..απλώνω το χέρι τις αφήνω να ανέβουν και τις βάζω στο βασιλικό δίπλα!!!
Η ..συγκομιδή από πεπόνια όπως βλέπετε είναι μεγάλη και οφείλω να πω ότι είναι τα πιο γλυκά πεπόνια που έχω δοκιμάσει και ..προσέξτε..ούτε καν κοπριά δεν έβαλε το αγόρι μου..βιολογικά με ..βούλα!


Το θερμοκήπιο πάει να τελειώσει βέβαια και δεν βάλαμε νέα φυτά γιατί το..αφεντικό..θέλει να καθαρίσει το χώρο, να το οργώσει και να το φρεζάρει καλά ( τι την αγόρασε την..αχρησιμοποίητη φρέζα;)
Τώρα όμως έχουμε γεμίσει από..κολοκύθες κάθε είδους για γλυκά και πίτες..(αγαπημένη Γαστεροπλήξ σου έχω..ονοματίσει μία για τα γλυκά σου) και ιδιαίτερα οι στρογγυλές έχουν γίνει μεγάλες από τώρα! Όμως έχω και από εκείνες που εγώ προσωπικά φτιάχνω τη Μακεδονίτικη αλμυρή πίτα.


Ωραία περνάμε λοιπόν εκεί..ο Δημήτρης έχει πράγματα να ασχολείται με πολλή αγάπη, εγώ κεντάω και προσέχω για νερό τις γλάστρες του βασιλικού και η Κλώντη αράζει στο τσιμέντο από το κιόσκι μέχρι κάτι να της τραβήξει τη προσοχή όπως.....




Ο τράγος την κοιτά σαν ..εξωγήινη!!!! ( ευτυχώς που δεν της είχα και..φιόγκο!!!)



Δηλώνω ότι η Κλώντη προσπάθησε να κάνει..διπλωματικές σχέσεις με τα περίεργα ζωάκια με τα κέρατα..όμως..ματαίως!


Λυπήθηκα τα καημένα τα σκυλιά που ήταν νηστικά, προσπάθησα να τα ταΐσω μα όταν τους πετούσα τροφή εκείνα νόμιζαν ότι τα έδιωχνα και έφευγαν. 
Όταν ο τσομπάνης μας ζήτησε νερό και του γέμισα τα μπουκάλια του έδωσα τροφή και ελπίζω να τους την έδωσε...Θυμάστε το αδέσποτο που τάισα μία μέρα;..ήταν δικό του τελικά και γύρισε στο αφεντικό του.
Είδατε πόσα πράγματα ανακαλύπτεις στο ύπαιθρο;..Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω για πάντα εδώ ή είναι για μένα ένας νέος τρόπος ζωής μα θα μπορούσα να μοιράζομαι τους μήνες ανάμεσα στην άνεση του διαμερίσματος μου (βάλε και τον υπολογιστή μέσα...) και την ηρεμία του τοπίου.
Σας ζάλισα;..σήμερα σπίτι..θα το ρίξω στα τηλεφωνήματα με φίλες αφού τελειώσω τις δουλειές μου!
Αχτιδένια φιλάκια..καλή εβδομάδα να έχουμε από αύριο!

17 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδενια καλημερα!!!!
ομορφη η αναρτηση σου! μας ταξιδεψες μαζι σου στο χωριο. ολα οσα περιεγραψες ηταν συγκινητικα. ειναι ωραιο να βλεπεις ανθρωπους των πολεων να εκτιμουν οσα μπορει να προσφερει ενα χωριο! μου αρεσαν επισης και οι φωτογραφιες που μας ανεβασες! λατρεψα πεπονια και κλωντη!

να χεις μια υπεροχη μερα και εβδομαδα φιλη μου!

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Γλυκιά μου ηλια-Αχτίδα,να ξερες πόσο υπέροχα είναι αυτά τα "δελτία κτήματος"!!!!Σε ζηλεύω για τη δυνατότητα που έχεις κι εύχομαι από καρδιάς εκατοντάδες αναρτήσεις από τις ώρες σου εκεί με το αγόρι σου!
Φιλιά πολλά-πολλά-πολλά!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου !!!!
Υπέροχα τα σχόλια και οι φώτο σου !!
Χαίρομαι που περνάς καλά !!!!
Νίκη

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάς
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ'''''ΑΝ ΜΠΩΡΟΥΣΑ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ'''Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΜΑΤΕΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΥΛΩΝΑ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ'''
ΜΙΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ δεν είναι αναρτήσεις γλυκιά μου με τη..σωστή ένοια της λέξης..εγώ κουβεντούλα κάνω μαζί σας, μιλάω με φίλες για την ημέρα μου, χαίρομαι που σου αρέσουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ, μετά από..35 χρόνια δουλειάς πια..έχω τη δυνατότητα να περνώ έτσι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ niki ad, Ειρηνάκι να είσαι καλα΄!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ευχαριστώ γλυκιά μου φίλη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ σε πήρα τηλέφωνο το πρωί μα δεν απάντησες.Μήπως κάνω λάθος το τελευταίο νούμερο; είναι 6;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!τι κάνεις?ωραία περάσατε!!έτσι να περνάτε πάντα!!!!εγώ τώρα ήρθα στην αδελφή μου κ τωρα μπήκα.θα τα πόυμε το σ/κ μάλλον.θα αναίβω.

Memaria είπε...

Φαντάζομαι πόσο γλυκά είναι τα πεπόνια!!
Και πόσο όμορφες οι ώρες που περνάτε εκεί...
Να είστε καλά..φιλιά πολλά!

Kitchen Stories είπε...

Όμορφες δραστηριότητες που μας κρατούν ζωντανούς!

Να είστε γεροί να απολαμβάνετε ότι φτιάχνετε!

Z.

Fanypap είπε...

Πω πω πραμάτεια!!Μπράβο σας Αχτιδούλα μου! Μπράβο Δημήτρη!Η αγάπη σου γι αυτό που κάνεις φαίνεται στο αποτέλεσμα!! Πλάκα η κλώντη!!Ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο!! Πως θα την συμμαζέψεις μετά, θα της αρέσει τόσο που δεν θα θέλει να γυρίσει πίσω!! Πανέμορφη ανάρτηση!!Δεν χορταίνω να θαυμάζω!! φιλάκια πολλά , να περνάτε υπέροχα !!

Ανώνυμος είπε...

http://www.enikos.gr/society/166022,Exixniasthke_h_dolofonia_sth_8essalonikh.html

ο παρατηρητης είπε...

pare osi drosia mporeis edo skame