Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πίσω στο..σπίτι!


Στη κυριολεξία η φράση φίλοι μου..επιστροφή από ένα υπέροχο τριήμερο χθες βράδυ ,κουρασμένοι μεν από τα 600 χλμ σχεδόν μα γεμάτοι και οι δυο μας από υπέροχα συναισθήματα γιατί τα ..τριήμερα γίνονται υπέροχα μόνον όταν έχουν τόσες αναμνήσεις μέσα τους..


Αυτή ήταν η η θέα από το το μπαλκόνι μας φίλοι μου κάθε στιγμή..μαγευτική, σε ταξίδευε και ας ήσουν στο ίδιο σημείο..σε "ξεγύμνωνε" από προβλήματα, από σκέψεις και έννοιες και σε έκανε γλάρο και κύμα στο άπειρο..




Φύγαμε πρωί από Θεσσαλονίκη, συναντηθήκαμε με τη παρέα μας την αγαπημένη μου Ολίνα και τον Ηρακλή στα διόδια και συνεχίσαμε όλοι μαζί το ταξίδι μας για Κομοτηνή στη Μαρώνεια συγκεκριμένα όπου πήγαινα πρώτη φορά. Εκεί μας περίμεναν άλλοι φίλοι μας η Λίλιαν και ο Νικήτας που μας άνοιξαν το σπίτι και τη καρδιά τους και μας χάρισαν υπέροχες μέρες, βραδιές, ατελείωτες με νυχτερινές κουβεντούλες παρέα με τσιπουράκι, μπυρίτσα και μεζεδάκια... 


Αχ! αυτά τα μεζεδάκια..δεν τολμώ να ανέβω στη ζυγαριά ..έκανα τα πάντα μόλις γύρισα σπίτι εκτός από...ΑΥΤΟ !!!
Τίποτα δεν αξίζει φίλοι μου όσο οι καλοί φίλοι, και η Μακεδονία μας φημίζεται γι' αυτό..για τις "ανοιχτές" αγκαλιές, για τις "αληθινές" φιλίες, για εκείνη τη φράση που την λένε με όλη τους τη ψυχή :"Το σπίτι μου φίλε μου είναι σαν δικό σου!"
Πρέπει να σας συστήσω και το ..ζωικό πληθυσμό όμως..γιατί σε αυτό το σπίτι αυτές τις μέρες συνυπήρχαν αρμονικά και αγαπημένα ...
                                         Η..μαύρη Καλλονή



                                                Η Μυρτώ....



                                              Ο  Άρης...


                                              Ο Σίζαρ...


Αυτό το πλάσμα με ξετρέλανε..ένα τέλεια εκπαιδευμένο σκυλί..το θαύμασα, το λάτρεψα, το ζήλεψα...
                                      
                                            Η Κλώντη...


                    Και..μία χελώνα στο τέλος...της Κιβωτού!


Και όμως φίλοι μου ΟΛΑ αυτά συνυπήρχαν χωρίς πρόβλημα κανένα και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται πιο πολύ στην υπέροχη στάση του Σίζαρ που ήταν ένα απίστευτο σκυλί από αυτά που μόνο σε ταινίες συναντάτε...


Όπως καταλαβαίνετε ..τα λόγια είναι περιττά..πέρασα υπέροχα.και στο τέλος δεν μας άφηναν να φύγουμε όμως όλοι τραβήξαμε το δρόμο μας..Οι φίλοι μας Ολίνα και Ηρακλής στη Θάσο ( να περνάτε καλά παιδιά ) όσο και αν προσπάθησαν να μας δελεάσουν να πάμε μαζί τους κι εμείς πίσω σπίτι ραντεβού με ..φοροτεχνικούς, εγγόνια , κτήμα και συνεργεία αυτοκινήτου!!!
Πήραμε μαζί μας ..φορτισμένες μπαταρίες και πολλές εικόνες για γλυκιές αναμνήσεις..






Όπως αντιλαμβάνεστε γι' αυτή τη θέση γινότανε κάποια μάχη!




Αποχαιρετήσαμε...ξεχάσαμε και το κινητό του άνδρα μου..(ξεμυαλισμένος) και κάπου μετά τη διασταύρωση για Χρυσούπολη ο Δημήτρης μου  είπε χαμογελώντας...:
-Θα σε πάω και στη φιληνάδα σου!..
και έστριψε για Ζαρκαδιά πέρνοντας την ανηφόρα για Κεχρόκαμπο...στη φίλη μου το Δρομάκι...


Άλλη έκπληξη εκεί..η κόρη της αγαπημένη μου Κόκκινη Ομπρελίτσα που είχα καιρό να τη δω..Το σπίτι φανταστικό όπως και οι άνθρωποι.Ο Χρήστος με το Δημήτρη που αλλού;..στο μπαχτσέ να συγκρίνουν τα έργα τους στις καλλιέργειες..κι εμείς να θαυμάσουμε τα έργα της φίλης μου, να αγκαλιαστούμε, να τα "πούμε".. η καλή μου..η αγαπημένη μου Μαρία..η..κολλητή μου όπως λένε οι νέοι τώρα!



Αποχαιρετήσαμε νωρίς αφού "γευτήκαμε" το φιλόξενο μεσημεριανό τραπέζι τους και πήραμε το δρόμο του γυρισμού προτιμώντας τη παλιά οδό σε κάποιο σημείο για να περάσουμε από τη πανέμορφη Καβάλα, τη Πέραμο, την Ηρακλίτσα και άλλα μέρη..Μετά ξανά περιφερειακό, και πάλι βγήκαμε , στάση στη Λίμνη για καφεδάκι γιατί..γιατί..(όχι που θα το ξεχνούσε) επιθύμησε το κτήμα μας που ήτανε αλήθεια στο δρόμο μας..
Νυφόπετρα, Λαγκαδίκια και το κτήμα μας..μαζέψαμε τις ντομάτες και τις πιπεριές που μας.. άφησαν ο γαμπρός και η κόρη μας, ποτίσαμε..και σπίτι.. Στο δρόμο  ένα μήνυμα στο κινητό μου..{ Μαμά θα κρατήσεις αύριο το Δημητράκη;}..Χαμογέλασα...μα και βέβαια..η καθημερινότητα μου αρχίζει και είναι πανέμορφη αρκεί ο Θεός να με έχει καλά..
Φίλοι μου καλώς σας βρήκα!
Αχτιδένια φιλάκια!

28 σχόλια:

Xris Kat είπε...

Γεμάτο εικόνες το τριήμερό σου. Σ' ευχαριστούμε που μας μετεφερες νοερά εκεί.
Η φωτο με τον Σιζαρ στην θάλασσα φοβερή όπως και η Κλώντη στην κούνια. Καλή επιστροφή στην καθημερινότητα και με το καλό να ξαναεκδράμεις. πολλά φιλιά. καλημέρα

OLINA M είπε...

Η αλήθεια είναι ότι θα σε προτιμούσα μαζί μου στη Θάσο,μιας και δε σας χόρτασα...αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες καλοκαιρινές εκδρομές (ξεκίνα από τώρα να ετοιμάζεσαι για Μπουργκάς!).
Μάγεψες τη φίλη μου, οπότε τα καλοκαίρια στον Πλατανίτη θα μας γίνουν αγαπημένη συνήθεια!
Πολλά φιλιά από την καταπράσινη Θάσο.

Marie είπε...

Πάντα τέτοια όμορφα Αχτίδα μου!!!! Αυτά μας μένουν και αυτά αξίζουν τελικά! Πολλά πολλά φιλιά!!!

Hfaistiwnas είπε...

Πόσο ζηλεύω! Θέλω διακοπές σιγά σιγά!
Καλημέρα! Καλά να περνάτε!

cook είπε...

α καλό μου,μπραβο!! υπεροχα,ξεκουράστηκα μόνο με τις φωτο....

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εγώ να μη ζηλέψω με όλες αυτές τις υπέροχες φωτό και τη διήγηση, που με ξεκούρασε; Πήγαμε κι εμείς στο εξοχικό μετά από 2 μήνες και με το που μπήκαμε, βλέπω τη πόρτα της μιας αποθήκης σπασμένη στη μέση. Γρήγορος έλεγχος στο σπίτι, ευτυχώς τίποτα. Κατεβαίνω στο κάτω μέρος του σπιτιού σε μια άλλη αποθήκη, σπασμένη πόρτα, άφαντη η γεννήτρια. Άφαντες οι βρύσες, άφαντη μια σιδερένια πόρτα και 2 σκάλες αλουμινίου... Αστυνομία, σήμανση, κανένα αποτύπωμα. Καταλαβαίνεις τι ωραία κα ήρεμα περάσαμε. Άντε τώρα να έχεις το μυαλό σου ήρεμο. Και πώς να το προφυλάξεις το σπίτι, που δεν μένουμε μόνιμα εκεί, και άμα μπαίνανε θα κλαίγαμε ψυγεία, κουζίνες και συναφή;;; Δράμα. Άντε να το ξαναστήσεις μετά. Άστα.. Φιλιά καλή βδομάδα Σοφία

venia είπε...

Τι όμορφα που περάσατε Αχτίδα...μπράβο σας χαίρομαι!!και σήμερα με το γλυκο σου το Δημητράκη τέλεια!!καλή μέρα να έχετε!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Xris Kat, πολλή γεμάτο , πανέμορφο πίστεψε με μα και το σπίτι ένα καταφυγιο στην ηλικία μας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, μας λείπεις ..του λείπει ο ..μούργος..μου λείπεις..μου λείπεις..καλές βουτιές ..θέλω μόνο να περνάς καλά και περιμένω να πιούμε σύντομα καφεδάκι σε βεράντα στο Ρετζίκι ή στο κτήμα για..τι άλλο;..κους κους!!!!!!!!Προσοχή τους πανέμορφοπυς τουρίστες με τους γραμωτούς κοιλιακούς και τις ξανθομάλες Σουηδέζες..να του δείχνεις μόνο τις ..άσχημες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου τις στιγμές τις κάνουν όμορφες οι παρέες και οι άνθρωποι και βέβαια η καλή μας διάθεση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, ήταν σαν..μπουκίτσα μεζεδάκι από ολόκληρο ψητό αρνί να πάρει η ευχή βρε φίλε..αν σου περισεύει καμμιά χρυσή κάρτα Εθνικής στείλε την..Θέλω διακοπέεεεεεεςςςςς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook δεν μπορείς να φανταστείς τι όμορφη θέα είχαμε..όλα τα ..λεφτά που λένε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία..αμάν βρε κοριτσάκι μου..τι ήταν κι αυτό. φριχτό..κάθε φορά που φεύγω το σκέπτομαι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ venia τώρα σε λίγο θα παέι ο παππούς του να τον πάρει από το σχολείο..σήμερα θα την περάσουμε παρεούλα!

Ανώνυμος είπε...

καλως ηρθες'''ομορφη αναρτηση΄΄΄΄ΈΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΔΕΙΑ'''
ΜΙΝΑ

Marsia Bramucci είπε...

Αχ Αχτιδουλίτσα μου, τι υπέροχη εκδρομούλα μας χάρισες.. μια στιγμή χαράς και χαλάρωσης... Η ζωγραφιά που έφτιαξες με τα χρυσά χέρια σου με άφησε άφωνη... τη χάζευα πόση ώρα.. Σου εύχομαι να περνάς πάντα καλά... Φιλάκια πολλά..

Pegys Land είπε...

Όμορφο τριήμερο! Σας χαίρομαι! Σήμερα μιλούσαμε με τον άντρα μου για σας! Δεν διαφέρουμε και πολύ! Μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, μας λείπει μόνο η ξεγνιασιά σας λόγω του ότι έιμαστε λίγο νεότεροι και τρέχουμε γιατί τα παιδιά μας είναι ακόμα υπό την προστασία μας. Φιλία πολλά, καλά να περνάτε πάντα και να έχετε υγεία!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μίνα μου χαίρομαι γλυκιά μου με τη χαράσ ου..δώσε του φιλάκι Αχτιδένιο και φτιάξε του γλυκό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marsia Bramucci, φαντάσου και να σου έβαζα και όλες τις φωτογραφίες θα χάζευες από την ομορφιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pegys Land, γλυκιά μου όταν είχαμε τα παιδιά μας μικρά περνούσαμε ακόμα καλύτερα πίστεψε με.Πάντα τα παίρναμε μαζί μας, γυρνούσαμε μαζί όλη την Ελλάδα. Μη σου είναι εμπόδιο τα παιδιά..να τα χαίρεσαι γιατί τα δύσκολα γλυκιά μου έρχονται μετά..όταν μεγαλώνουν ..

marimar είπε...

Πόσο καιρό είχα να έρθω από εδώ δεν θυμάμαι πια. Βλέπω και στο Φέις τα κατορθώματα με το χτήμα. Αλλά απόψε, άνοιξε η καρδιά μου με τις όμορφες περιγραφές σου με τους αγαπημένους σας φίλους, την όμορφη παραλία.
Να είσαι καλά Αχτιδούλα μου!!!! Εσύ και η Γιαγιά Αντιγόνη είστε από τις πρώτες που άρχισα να διαβάζω.... Τότε ήσουν 56 χα χα χα
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marimar, καλημέρα, καλημέρα γλυκιά μου σ' ευχαριστώ και μόνο που με βάζεις στην ίδια θέση με τη φίλη μου τη καλή μου Αντιγόνη. Είπες 56;..Ουάουυυυυυ!μαύρο δάκρυ βρε παιδάκι μου!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,όλα πανεμορφα μανούλα<11κ πάνω από όλα οι αγαπημένοι κ καλοί φίλοι!!!!ερχομαι!!!

Fanypap είπε...

Σας χαίρομαι και σας απολαμβάνω!!!! Πόση ομορφιά η Ελλάδα μας!! Μας περιμένει σε κάθε γωνιά!!! Να είσαστε γεροί και να μας την δείχνετε!!!Φιλάκια πολλά γλυκούλα μου, Αχτίδα της ζωής μας!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος
Καλά να περνάτε
Φιλάκια ...

Katerina V *Pause blog* είπε...

Τι ωραία που περάσατε!! Γεωργία μου όποτε μπορέσεις στείλε μου στο fb τα στοιχεία σου, να σου στείλω το δεύτερο ταξιδιάρικο ημερολόγιο της Pink Dreamer!! Στο δικό μου ημερολογιάκι Αισιοδοξίας θα λάβεις μέρος;; Αν ναι θα σου έρθει μετά τον Σεπτέμβρη γιατί είναι ήδη 10 κοπέλες πριν.. Φιλάκια πολλά!

anthivolon είπε...

Να ΄ξερες πόσο μ΄αγγίζουν αυτού του είδους οι αναρτήσεις σου.....μου φέρνουν στο μυαλό ατελείωτες ώρες χαλάρωσης κοντά στη θάλασσα παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Οι τσιπουροκατανύξεις της πατρίδας μας εκεί πάνω δεν έχουν όρια. Να ΄στε καλά και περνάτε ακόμη καλύτερα!!

kerina poiimata είπε...

Αχτίδα μου, σε παρακολουθώ και ταξιδευω κι εγω μαζι σου όπου μας πας!κι επειδη εγω δεν...γράφω αλλα ..αντιγράφω, πέρνα απο το σπιτάκι μου να ρίξεις ενα χαμογελάκι!και μια συγχώρεση!φιλάκια πολλά! να ξερεις οτι βρέθηκαν σπόροι για κείνο που ζήτησες!φιλιά!