Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Βολτιτσα στο Χορτιάτη μας!

Χθες σκεφτήκαμε να πάμε μια βόλτα στο Χορτιάτη για να πάρουμε χώμα ( φυτόχωμα ) που είναι μοναδικό σε αυτό το μέρος για τα λουλούδια. 'Οσοι ξέρουν τη πόλη μας γνωρίζουν ότι το δάσος εκεί επάνω είναι ιδανικό για βολτίτσες και πικ νικ ειδικά σε ζεστές μέρες. Βλέπετε το κλίμα εκεί είναι πάντα δροσερό και πολλές φορές χρειάζεσαι το καλοκαίρι ζακετούλα.
Περνώντας λοιπόν το μεγάλο δρόμο μόλις που προλάβαμε και διακρίναμε στο δρόμο με τόσο μεγάλη κίνηση μία..χελώνα μικρή. Ο..χαμός έγινε όταν ο άνδρας μου σταμάτησε τη..συγκοινωνία για να σώσει τη χελώνα, ακούσαμε ότι μπορείτε να φανταστείτε ευτυχώς για λίγο και έτσι την πήραμε μαζί μας γιατί δεν υπήρχαν χωράφια στην απέναντι μεριά.



                            Την "ανακάλυψε  η Κλώντη!!!!





Ευτυχώς φθάσαμε στο δάσος και ο Δημήτρης την έβαλε στο πιο κατάλληλο μέρος αφού είχε όπως είπε και νερό.



Ένα χάδι στη μικρή χελώνα με την ευχή να βρει γρήγορα παρέα..





Μετά ασχολήθηκε με την αγάπη του τη Φύση και βέβαια δεν θα άφηνε να του ξεφύγουν οι..άγριες φράουλες που μου τις έφερε σαν..μπουκέτο λουλουδιών. Τις έβγαλε με ρίζα για να τις φυτέψει στο κτήμα, δύσκολο να πιάσουν κατά τη γνώμη μου γιατί μία φορά το ξανάκανε σε μεταφύτεψη σε γλάστρα όμως δεν πέτυχε.




 Βρήκε και ένα σωρό αρωματικά φυτά και έκανε το ίδιο αφού βέβαια μου έδινε κλαδάκια να τα μυρίσω!


Κατεβήκαμε σε ένα παράδρομο στο δάσος όπου συνήθως παίρνουμε χώμα για τα λουλούδια μας. Το θέαμα μοναδικό!




Όσο εκείνος μάζευε χώμα εγώ με τη Κλώντη πήραμε το καθοδικό δρομάκι, εγώ έβγαζα φωτογραφίες και μάζεψα διάφορα παράξενα φαγωμένα ξύλα που τα έβλεπα σαν μικρούς πίνακες ζωγραφικής.Βρήκα αμέτρητες Πασχαλίτσες στα φύλλα!





Το καθοδικό δρομάκι με πήγαινε βαθιά στο..άγνωστο..



Σε όλη αυτή τη περιπλάνηση μου είχα παρέα το χαρακτηριστικό ήχο της κραυγής του..κούκου και να σας πω την αλήθεια..αγρίεψα λίγο μέσα σ' αυτή τη μοναξιά του δάσους. Έτσι μετά από λίγο όταν είδα ότι δεν υπήρχε παρά μόνο..δάσος..και δάσος..."μάζεψα" τη Κλώντη που έτρεχε χαρούμενη πιο μπροστά γιατί σκέφτηκα μήπως την αρπάξει κανένα άλλο ζώο.
Στη σακουλίτσα μου έβαλα τις πέτρες και τα ξύλα που μάζεψα, βρήκα και ένα μεγάλο υπέροχο όμως με απογοήτευσε ο Δημήτρης όταν το άνοιξε και μου έδειξε ότι ήταν γεμάτο μαμούνια!!Πανικός!
Γυρίσαμε σπίτι και στο γυρισμό πήραμε το μικρό Δημητράκη από το σχολείο του, ο άλλος αργότερα που θα σχολούσε.
Μετά το φαγητό τον κοίμισα και βάλθηκα να ζωγραφίσω τις πέτρες που μάζεψα.



Αυτό θα το κάνω δωράκι στη γειτόνισσα μου στο κτήμα για το περβάζι στο χτιστό φούρνο της.


Και ένα κουμπαρά ..ανακύκλωσης ( από φυαλάκι αερίου )..για μένα!!


Το απόγευμα ο Δημήτρης έφτιαξε πίτες (2!!) κι εγώ πρόσεχα τα μικρά από το..εργαστήρι μου..όσο κράτησε δηλαδή η ησυχία μου..βλέπετε έχω ..νυχτερινή κράτηση των μικρών γιατί η μαμά έχει πολλές τούρτες να κάνει και κέτερινγκ. Ε! γι' αυτό ήμαστε εμείς οι γιαγιάδες.!


Φίλοι μου καλή Κυριακή να έχετε εγώ σε λίγο θα παώ τα μικρά στο πάρκο!! (βοήθεια μου!!!) και..
ΑΧΤΙΔΈΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ...

26 σχόλια:

το στεκι της σοφιας είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΟΠΩς ΠΑΝΤΑ . ΤΗ ΟΜΟΡΦΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟς. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!!!!!!!!!

OLINA M είπε...

Γι' αυτό τον λατρεύω αυτό τον άνθρωπο! Η ψυχή του είναι αγνή και γεμάτη αγάπη!
Πανέμορφες οι δημιουργίες σου, όπως πάντα.
Φιλάκια πολλά!

oldthings είπε...

Μαζέψατε φυτά , πέτρες και ξυλάκια αλλά και μπόλικο καθαρό αέρα για να αναζωογόνηση ! Υπέροχη βόλτα ,έχω πάρει και εγώ χώμα από το δάσος του Χορτιάτη !Καλή σου μέρα !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου , Σοφία μου τι έγινε με το γνωστό πρόβλημα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M ξέρεις τι τρυφερός άνθρωπος είναι..έχω τα μικρά..χαμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings, πάμε συχνά εκεί ,έτσι ..για βολτίτσα και περίπατο.

Ανώνυμος είπε...

χορταστικη αναρτηση,ζωα,φυτα,παιδια και δημιουργιες'''ακουραστη οπως παντα!!!
Καλο απογευμα
ΜΙΝΑ

marilia είπε...

Να 'ρθω κι εγώ στο πάρκο, που βαριέμαι μέσα; Αλλά μη φανταστείς ότι θα... εφημερεύω. Όοοοοοοοοοχι! Εσύ θα μας προσέχεις ΌΛΑ τα... παιδάκια. Και μετά από το πάρκο θα μ' αφήσεις να ζωγραφίσω και να σου χαλάσω τα χρώματα και τις πέτρες; Έλα, κιχ δε θα βγάλω, στο υπόσχομαι.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,λεχει πολύ πλάκα η χελώνα κ η κλώντι μανούλα!!θυμάσαι που σώσαμε κ την άλλη χελώνα από το δρόμο?ο δημητράκης κούκλος!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,λεχει πολύ πλάκα η χελώνα κ η κλώντι μανούλα!!θυμάσαι που σώσαμε κ την άλλη χελώνα από το δρόμο?ο δημητράκης κούκλος!!

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου πόσο όμορφη βόλτα στο δάσος μας πήγες!! Και όλα αυτά που βρήκατε, υπέροχα!! Η φύση και η ζωή νικάει τελικά την δική μας παραφροσύνη καταστροφής του περιβάλλοντος, αφού βρήκατε τόση ζωή, πασχαλίτσες, κούκους, χελώνα, φράουλες και τόση ομορφιά!! Αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα!! Οι πέτρες σου φανταστικές!! Θα το καταχαρεί η γειτόνισσα!! Δραστήριά μου και άξια εσύ, όλα τα προλαβαίνεις!! Και γιαγιά αμέσου δράσεως!!! Γερή να σ'έχει ο θεός να προσφέρεις γλυκούλα μου!! Φιλάκια σε όλους σας, σας αγαπώ.

kerina poiimata είπε...

γεια σου Αχτίδα μου!δεν ανοιγουν οι φωτογραφίες σου σε μένα, παρα μόνο την χελωνα είδα και τις δυο πετρούλες με τα τοπία.Τρυφερή η στιγμη με τη συγκοινωνία για να σωθεί η λιλιπούτεια χελωνίτσα, πολυ ομορφες οι πετρούλες,να είστε καλά, καλή ΚΥΡΙΑΚΗ!σου εστειλα τις φωτογραφίες, τις είδες;

venia είπε...

Τι όμορφα που περάσατε τη μέρα σας!!Οι πετρούλες τέλειες κ ο κουμπαράς επίσης..αξιοποιείς το κάθετι..το εγγονάκι σου είναι τόσο γλυκό μωρέ..Να είστε πάντα καλά κ οι μέρες σας να είναι γεμάτες!!

Kate'sCakeBox είπε...

Αχτιδούλα μου τι όμορφη ξενάγηση μας έκανες μέσα στο παραμυθένιο δασάκι!!στις περισσότερες αναρτήσεις που κάνεις ζωντανεύεις εσύ η ίδια τη φύση..η ευαισθησία σας με τη χελωνίτσα με συγκίνησε πολύ,και φυσικά μου αρεσε και το σκηνικό Κλώντη-χελωνίτσας..πρέπει να χαίρεται πολύ η Κλωντίτσα που είναι κοντά στη φύση..η δική μου-η cyndie-βλέπει εξοχές σπάνιες φορές!!τα βότσαλα και ο κουμπαράς με απίθανα χρώματα μαγικά!!εύχομαι να περνάτε καλά πάντα..πολλά πολλά φιλάκια!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, καλημέρα γλυκιά μου καλή Κυριακή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia μου το τι τράβηξα χθες με το μεσαίο το ζωηρό δεν λέγεται.Έπεσε και ο μικρός και έφερα γιατρό..Μία φοβερή μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη σε περιμένω..βρε..με σημαιοστολισμό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, καλή μου μπλοκογειτόνισσα είσαι ένα γλυκό πλάσμα.Ευχομαι μία καλή Κυριακή και να συναντηθούμε γρήγορα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κέρινα Ποιήματα, μάλλον το ίντερνετ σου είναι αργό..Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ venia έτσι π[ερνούν δύο άνθρωποι που αγαπούν τη φύση και τις..βόλτες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kate'sCakeBox , η Κλώντη είναι..παλιοσουρτούκι σαν τα αφεντικά της.Λένε οτι μεγαλώνεις το αιδί και το σκυλί σου όπως είσαι κι εσύ.

Hfaistiwnas είπε...

Πόσο χαίρομαι που προλαβαίνετε τόσα πολλά σε μια μέρα! Εμένα ποτέ δεν μου φτάνει η μέρα! χαχαχα!
Οι βόλτες στο δάσος ηρεμούν και ο νους κάνει την επανακίνησή του.. :)
Καλή εβδομάδα!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Πολύ όμορφες οι φωτος του δάσους,της φύσης..η χελωνίτσα χαριτωμένη , αν θυμούμαι καλά μικρή είχα και γω...είχα και κάτι βατραχάκια.. μου άρεσαν πολύ οι φραουλες (αγαπημε΄νο καλοκαιρινό φρούτο) και οι ζωγραφιές στις πέτρες..και το κεράκι επίσης

Paraskevi Lamprini M. είπε...

καλή Κυριακή... τι πρασινάδα! τι ομορφιές.. μπράβο και στα έργα σας!!
και... καλά να τα περνάς πάντα!
Το χελωνάκι ... απίθανο!

Φιλία είπε...

Καλή εβδομάδα να έχετε και καλή επιτυχία στις μεταφυτεύσεις σας....
Φιλιά

anemona είπε...

καλημέρα !!!!!!!!!!! ….
Πρώτο ήθελα να σου πω, πως τα σαρμαδακια σου (με το αμπελόφυλλο) μας πέθαναν !!!!!!!!!!!!!!! το φαγητό της αδελφής μου.. έμεινε με το δάκτυλο στο Η.Υ ..
Και δεύτερο το κτήμα και οι καλλιέργειες είναι απλά κ α τ α π λ η κ τ ι κ έ ς!!!!!!!!!