Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μαύρη γκρίνια σήμερα...εξαφανιστείτε!

Έφθασε το βραδάκι...κουρασμένη τόσο αυτή τη στιγμή που κατέφυγα σε σας για ..ξεκούραση. Καιρό είχα να σας γκρινιάξω έτσι;.. δεν σας έλειψε καλέ;
Αν και το πρωί πήγαμε για καφεδάκι στης κόρης μας..όπου συναντηθήκαμε και με αγαπημένους φίλους..παρόλα αυτά..είμαι ένα μάτσο χάλια βρε παιδιά σήμερα ! Πονάω παντού, δεν περπατώ καλά, τα δάχτυλα μου δεν κλείνουν, δεν με υπακούουν..έσπασα και τη πιατέλα ..πάει και αυτή στο βωμό της Πάρκινσον, από το μεσημέρι και μετά είμαι σε κρίση.
 Η αρθρίτιδα μου επιβαρύνει το γνωστό μου πρόβλημα και..άστα να πάνε...ραμολί!!!
Βλέπετε η σωματική κούραση πάει πακέτο με τη ψυχική  όταν συμβαίνει...κι εγώ είμαι γκρινιάρα και κουρασμένη σήμερα με όλα αυτά. .Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω, δεν μου αρέσει και να δυσκολεύομαι να κινηθώ..
Μόλις παρέδωσα τα δύο εγγόνια μου αφού εντομεταξύ όσο τα απασχολούσα .. έφτιαξα γεμιστά σε γάστρα, μαγείρεψα κολοκυθάκια γιαχνί για..πακέτο στη κόρη, ψιλόκοψα 3 ματσάκια μαϊντανό, άλλα τόσα άνηθο, 8 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ( κάθε ένα έχει 5 μέσα) ..α! έκανα και κοτόσουπα με τραχανά για το μικρό!


Τελικά νομίζω ότι στο κτήμα περνώ πιο ξεκούραστα μα και εκεί στεναχωριέμαι που βλέπω το Δημήτρη να κουράζεται !
Ξέρω τι θα πείτε...δεν κάθομαι στ' αυγά μου κι εγώ.. έχετε δίκιο ..είναι αλήθεια..μα δεν μπορώ βρε παιδιά την ακινησία.Πάω να ξαπλώσω και το μυαλό μου βάζει σε σειρά τι έχω να φτιάξω..
 Χθες περάσαμε τη μέρα μας στο κτήμα αν και για μια στιγμή νομίσαμε ότι θα ερχότανε καταιγίδα..όμως ήταν μία μπόρα που πέρασε από πάνω μας και δεν μας άγγιξε.
Πήγα και στη γειτόνισσα για να της πάω ντολμαδάκια που έφτιαξα και θα σας δείξω το χάδι μου με το Μπλάκυ..το σκύλο που έχουν πάντα δεμένο γιατί είναι άγριος και δαγκώνει μου είπαν. Κάποια στιγμή έσπασε το σχοινί του και ήρθε τρέχοντας δίπλα μου. Έβαλε τις φωνές η Θωμαή  μα ..έμεινε μετά κατάπληκτη όταν το είδε να τρίβεται επάνω μου..


 Προσέξτε πως τον κοιτά η Κλώντυ εκ του..ασφαλούς!
Μας έβγαλε φωτογραφία και σήμερα μου την έστειλε!Τα ζώα ξέρουν να ξεχωρίζουν και να αγαπούν όταν νοιώθουν ότι τα αγαπάς.!
Κουρασμένη λοιπόν μα και λίγο τσατισμένη!
Τα έχω "πάρει " και με τον άνδρα μου που σήμερα που τον κράτησα για να ξεκουραστεί βάλθηκε να φτιάξει το ταβάνι που φούσκωσε από βλάβη που μας έκανε η γειτόνισσα από επάνω...Τι σου είναι αυτοί οι άνδρες ..έξυσε με σπάτουλα το ταβάνι..βροχή οι σοβάδες στη κρεβατοκάμαρα χωρίς να με ειδοποιήσει και έρχεται ο μικρός ο εγγονός μου και μου λέει:
-Γιαγιά ο παππούς γκρεμίζει το ταβάνι και μου είπε να μη σου πω τίποτα!!( καρφάκι..)
Τους έδωσα και τους δυο τη σκούπα και το φαράσι στο χέρι !
Αύριο πάλι στο γιατρό ( να πάρει η ευχή..) μα προβλέπεται ήρεμη μέρα γιατί δεν θα έχω και τα μικρά οπότε..ή θα "αράξω"  σε καναπέ..( φαγητά έχω..) ή ..θα δούμε ..απρόβλεπτος ο άνδρας μου!
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους σας, ξεκουράζομαι μαζί σας..γιατί σας τα..ψάλλω , σας γκρινιάζω χωρίς να μου αντιμιλάτε καλέ..που το πάτε αυτό!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ;
Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ΄΄ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ''
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,όπως αγαπάς τα ζωάκια εσύ βρε μανούλα μου ποιός τα αγαπάει?όλα αρνάκια είναι όταν τα αγαπάς!!αχ ο νταντούλης μου...αδιόρθωτος !!!!θα τα πούμε σύντομα μανούλα!!σάγαπώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ, σήμερα άκουσα για το ατύχημα με το φαντάρο και σε είχα στο νου μου.Ο Θεός να είναι μαζί του.

Fanypap είπε...

H γλύκα σου το ηρέμησε καλή μου το άγριο!!!Φυσικά τα ζώα καταλαβαίνουν ποιος τα αγαπάει!! Η Κλώντη δεν ζήλεψε;; Περαστικά σου Αχτιδούλα μου, ηρέμισε λίγο και θα περάσουν όλα!Δεν κάθεσαι ποτέ στα αυγά σου όμως!! Χαίρομαι που σας άρεσε το κτήμα σας!!Να το απολαύσετε με την ψυχή σας!! φιλάκια πολλά γλυκούλα μου!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, σε περιμένω ψυχοκόρη..αν ξες πόσο σε περιμένω..ένα μασαζάκι τώρα το ήθελα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ

alex είπε...

χαχαχα!να σαι παντα καλααα!ακομα και η γκρινια σου εχει χιουμορ και αισιοδοξια!!!Εκει που γκρινιαζες πεταξες και μια συνταγη!χαχαχααα
Αυριο ολα θα ειναι καλυτερααα!σε φιλωωωωω!

Mariette VandenMunckhof-Vedder είπε...

So sorry to read you were in pain. Hope it is better now. Arthritis is a problem and it can really aggravate you. May you soon feel better!
Are those vegetables already your own, home grown?
Hugs to you,
Mariette

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Βασικά κοίτα να πετάξεις το άγχος, κάτι τέτοια παθαίνω και εγώ και δεν κάνει! Από εκεί ξεκινούν πολλά!!! Σήμερα μια καλύτερη μέρα ε;

Gina-Teta είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑ!!!!Η σημερινή μέρα να σβήσει το χτες και να σχου χαρίσει μόνο χαμόγελα λιακάδας!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ''Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΜΙΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος καλημέρα φίλη μου αγαπημένη, όλα καλά, σήμερα ξεκούραστη τα παραβλέπω όλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ misirloumisirlou, γλυκό μου κορίτσι σήμερα είναι μία νέα μέρα και πρώί πρωί χάζεψα το εργαστήρι σου και το θαύμασα!

Mani di fata είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ!ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ,ΙΩΑΝΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mariette VandenMunckhof-Vedder
My friend thank you for visit me, yes, it is from the estate mas.Tha glad our hospitality if you come to my country!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, το ξέρω φίλε μου όμως είμαι σε κρίση που θα περάσει, τα φάρμακα δρουν άμμεσα.Σήμερα κι όλας είμαι καλά εκτός από τα δάχτυλα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Gina μου καλημέρα, ευχαριστώ θα σου έρθω για επίσκεψη ετοίμασε καφέ στο μπλοκόσπιτο και ..κουλουράκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μίνα μου όλες σας σκέπτομαι να το θυμάσαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata, όπως καταλαβαίνεις εσείς τα πληρώνετε τα,,σπασμένα..καλημέρα όλη μέρα!

venia είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!!μ αρεσει που δεν είχες κέφια αλλά έκανες 3 φαγητα έτσι για να περνάει η ώρα.χχαχαχα φαντασου να ειχες κ όρεξη δηλαδή..Να προσέχεις τον εαυτό σου μην τον ζορίζεις...
Να έχεις μια όμορφη μέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

ολη μερα τρεχεις!!!!μου αρεσε η ατακα του μικρου!γελασα και το ειχα αναγκη!σε φιλω βασω λαρισα

Ριτα Τρικαλα είπε...

Πονας [λες]γκρινιαζεις αλλα το χιουμορ δεν σου λειπει.Να εισαι καλα Αχτιδα παντα μου κανει καλο να σε διαβαζω.Φιλακια!

BUTTERFLY είπε...

Με ολα αυτα που εφτιαξες και εκανες λες οτι δεν μπορεις να κουνηθεις!!!!! Εγω ολα αυτα δεν τα κανω τις καλες μερες!
Γλυκεια γκρινιαρα Αχτιδουλα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΑΝ δεν πονούσες πες μου τι αλλο θα εκανες;;χι.χι.παντα ακουραστη.. και γεματη ενεργεια.. είσαι όσο και να γρινιαζεις ..να τα λές σε μας δεν πειραζει ..αν δεν τα πείς σε εμας ..που θα τα πείς ΄΄ε;..χιχ.χι.. εμεις σε καταλαβαινουμε.. και ειματε πολύ χαρούμενοι που εχουμε γνωρίσει εναν αθρω[πο σαν και σενα.. ήτανε απο τις καλές μας στιγμες.. Αχτιδα μου..μονο να προσεχεις λίγο τον εασυτό σου.. για να σε χαιρονται οι δικοί σου.....σε φιλώ σταυρωτα...