Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κάθε μέρα είναι μία νέα μέρα..αρκεί να την ζεις..




Μια μέρα στο σπίτι..μια όμορφη μέρα στο σπίτι τελικά. Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου ότι τελικά εγώ έχω τη διάθεση να βλέπω κάθε μου μέρα όμορφη ή ακόμα κρύβω μέσα μου την επιθυμία να βρίσκω ακόμα και στα πιο καθημερινά μία ομορφιά...
Τι πειράζει;...μου αρέσει να βλέπω σε κάθε τι την όμορφη πλευρά του και να εξορκίζω την ασχήμια και τη στενάχωρη όψη του.... όπως λέει ο Ελύτης σε στίχους του:
Το ζήτημα είναι από πού βλέπει κανείς τον ουρανό.......
Η ημέρα μου ξεκίνησε με διάθεση να ζωγραφίσω μια παραγγελία από πελάτισσα στην Αχτιδούπολη όπως και το έκανα..βυθίστηκα στα χρώματα.. 
Όμως ένα τηλέφωνο μου γέμισε τη ψυχή με γλυκύτητα αφού ήταν μία..άγνωστη για μένα που όπως είπε με παρακολουθεί καιρό..
Μία άγνωστη -γνωστή..από αυτές που με κάνουν να ..ντρέπομαι που βρίσκουν ενδιαφέρον σε όσα μονολογώ μαζί σας στο "καναπέ" του μπλοκόσπιτου μου.. Μία κυρία που μου μίλησε με αγάπη και φιλία και ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε για να με καλέσει..εμένα..την άγνωστη  να κάνω διακοπές ένα τριήμερο στο νησί της!!!!
Όταν τελειώσαμε πέταξα τα πινέλα και σκέφτηκα πόσο ευτυχισμένη πρέπει να είμαι που με αγαπά τόσος κόσμος..μετά συνέχισα το έργο μου σιγοτραγουδώντας στη μοναξιά του εργαστηρίου μου την ομορφιά που ένοιωθα..γιατί τελικά είναι αλήθεια ότι..ότι δίνεις παίρνεις στη ζωή..
Τότε χτυπά το κουδούνι..ένας κούριερ...ένα πακέτο...το ανοίγω..ο αθεράπευτος άνδρας μου παράγγειλε πάλι κάτι για μένα από την τηλεμάρκετιγκ!!!! 
Κούνησα στωικά το κεφάλι..το έχω πάρει απόφαση..τίποτα δεν με ξαφνιάζει..Χθες μου έκανε δώρο μία ..παγωτομηχανή που είδα σε φυλλάδιο και έκανα το λάθος να του πω ότι θα ήθελα να πάρω!..Τον έφερα στη σκέψη μου..Στην ηλικία μας έχουμε ο ένας τον άλλο μόνο..να το θυμάστε αυτό εσείς οι νέες!
Ο Δημήτρης ήθελε να πάω μαζί του στο κτήμα σήμερα όμως του είπα ότι έχω... ραντεβού με ένα ..νεαρό  και του έλεγα την αλήθεια!
Σήμερα γνώρισα ένα από εκείνα τα παιδιά που σε κοιτούν με ανοιχτή ματιά, που γελάει το πρόσωπο του, που βλέπει τα πράγματα ακόμα και στις δύσκολες μέρες που περνούν οι νέοι με ελπίδα για το καλύτερο. 
Ήταν ο γιος μιας από εσάς ( ας μου επιτραπεί να κρατήσω την ανωνυμία) και περάσαμε ένα όμορφο μεσημέρι με κουβέντα σε κατασκευές,όνειρα, σχέδια,διαπιστώσεις και σχόλια για ..όλα! Τον κράτησα βέβαια μαζί το μεσημέρι για φαγητό και φεύγοντας ελπίζω να πήρε καλές αναμνήσεις από μένα όπως πήρα κι εγώ από αυτόν. 
Συγκινούμαι όταν βλέπω ότι υπάρχουν τέτοια καλά , μορφωμένα και γλυκά παιδιά..με λεπτότητα και αμεσότητα λόγου και αισθημάτων.
Μετά ..βάλθηκα να κάνω παγωτό στο καλό μου αφού χθες έβαλα το κάδο του στο καταψύκτη. Μπλέχτηκα με τις συνταγές στο ίντερνετ έκανα το λάθος να βάλω όλη τη ποσότητα...και έκανα τελικά 3 ειδών παγωτά ( να φανταστείτε ότι ..ΔΕΝ τρώω παγωτό..δεν το αγαπώ!!!) Τα δύο στο χέρι και ελπίζω να τα φάει..ΟΛΑ γιατίιιιι...αλίμονο του!
Αύριο μια άλλη μέρα, το πρωί γιατρούς (δεν με αφήνουν στην ησυχία μου οι αφιλότιμοι) και μετά..μετά..ποιος ξέρει..ότι καν να κάνουμε μου αρέσει..αρκεί να ήμαστε μαζί.
Αχτιδένια φιλάκια..

23 σχόλια:

marilia είπε...

Χαίρεσαι και όταν κάνουμε τις συνταγές σου, ας πούμε... τα κουλουράκια πορτοκαλιού σου, μες στη νύχτα;;;; Χαίρεσαι και που αύριο θα μας... λιώσει ο γυμναστής για να χάσουμε τις θερμίδες από τη μισή λαμαρίνα που τσακίσαμε ακόμα πιο βαθιά μες στη νύχτα;;

Τα ψίχουλα που βλέπεις στο χαλί ΔΕΝ είναι από μένα! Εγώ δεν αφήνω να πέσει ούτε ένα τόσο δα ψιχουλάκι! :Ρ

Καληνυχτοφιλάκι

kerina poiimata είπε...

σ΄ευχαριστώ! το γραφω με συγκίνηση γιατι βγαίνει απο μέσα μου με συγκίνηση!μια μητέρα!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλό μήνα..τι όμορφη ανάρτηση!!πόση αγάπη βγήκε από τα λόγια αυτά...

Valavani είπε...

Αγαπημένη μου τι όμορφα που μας τα λες!!!!!!!!!!!!!Καλό μήνα!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! :)
Πέρασες ήρεμα τη μέρα σου με μικρές συγκινήσεις από αυτές που σου φτιάχνουν τη μέρα!
Δεν άρχισα ακόμη τα παγωτά, δεν μου πολυαρέσουν βέβαια.. αν το είχα σπίτι δεν θα λεγα όχι φυσικά! χεχε!
Καλά αποτελέσματα στους γιατρούς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia, καλημέραααα! σε είδα εγώ!! Τα έβαλες τα ψίχουλα κάτω από το..πατάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κέρινα Ποιήματα, είσαι μία γλυκιά φίλη που ανατρέφει γλυκά παιδιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δελφινάκι, τι να πω εγώ για τις δικές σου ααντρήσεις..πρέπει να φτιάξω και κάτι για το δικό σου διαγωνισμό!Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Valavani , καλημέρα φίλη μου καλό μήνα όλα να πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas εγώ φίλε μου για να φάω παγωτό είναι από τα σπάνια μέχρι σπανιώτατα!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σε λατρευω σε φιλω και ειμαι πολυ περηφανη που εισαι φιλη μου!βασω λαρισα

Glykeria Kalfa είπε...

Πολύ όμορφη και τρυφερή η ανάρτησή σου.Καλό μήνα και με έναν ηλιόλουστο ουρανό να φωτίζει την ψυχή σου...Φιλιά πολλά.

BUTTERFLY είπε...

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!)))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα αχ! κοριτσάκι μου νοιώθω τύψεις..ούτε ένα τηλέφωνο δεν σε πήρα..μα με αφήνουν οι παντός ασχολίες μου ;Μόλις γύρισα από το κτήμα...τώρα...τώρα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Glykeria Kalfa, καλώς ήρθες φίλη μου, σ' ευχαριστώ για τα λογάκια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY..φιλάκιαααα!Τι κάνεις πεταλουδίτσα μου;

Φιλία είπε...

Καλησπέρα αιώνια ερωτευμένο μου κορίτσι..... Ούτε εγώ αγαπώ τα παγωτά αλλά απ' τα χεράκια σου θα έτρωγα ένα!!!! Ας το φάει ο Δημήτρης σου στην υγειά μου!
Σας εύχομαι αγαπημένοι μου καλό μήνα και ένα υπέροχο και δροσερό καλοκαίρι!!!!
Φιλιά πολλά

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Και μία ..και δυο...και στις τρεις..αναρτήσεις σου.. εκανα την βολτα μου.. και την επισκεψή μου.. γιατί στο εχω ξαναπεί αγαπημενη μου Αχτίδα .. δεν σε προλαβενω.. και ετσι μαθενω τα καθημερινα σου νέα σε δυο τρείς μερες.. πόσες πολλες δουλεις καταφέρνεις να κανεις καθε μερα.. δεν το πιστευω.. φιλη μου...ακούραστη και γεματη ενέργεια...πόσες δουλειές κανεις..!!θα δεις πως θα χαίρεται ο Δημήτρης σου.. οταν θα εχετε τα δικά σας λαχανικά.. σαν παιδια του θα τα βλεπει...χι.χι. μην ζηλευεις..για σενα το κανει.. εμεις ακομα να προσαρμοστουμε στην καλοκαιρινή μας κατοικία.. και προσπαθώ να προσαρμοστώ στο λαπτοπ...η γυναικα.. χι..χι. και θα ήθελα να σου πώ ΄΄ οτι υπαρχουν ακόμα απο αυτά που λεμε καλα παιδια.. και είναι και οι μανες που τα αντρέφουνε έτσι.....Αχτίδα μου.. χαρήκαμε τόσο πολύ.. που γνωριστήκαμε απο κοντα..!!!ξερω οτι θα εχω εκεί στην πατρίδα μου φιλες που θα χαρώ να τις ξαναδώ... η Κρήτη θα σας περιμενει για να πιούμε τις ρακές μας.. σε φιλώ .. δωσε και τα χαρετίσματα μας στα παιδια σας.. και φιλακια στον εγγονο τον σκανταλιαρη...... αντε και κόντεψα όλοκληρη αναρτηση να γραψω..χι..χι τι να κανω που ειμαι πολυλογού..!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλό βράδυ μανούλα μου!!!θα τα πούμε σύντομα εμείς!!

Unknown είπε...

να ξερες ποση γλύκα με γεμιζουν οι αναρτησεις μου..λιωνω βεβαια καθε φορα που μιλας για τ αγορι σου..τον συντροφο σου..τον αγαπημενο σου.. λιγες σχεσεις ειναι ετσι για τοσα χρονια δυστυχως..ευχομαι για αλλη μια φορα να ειστε ευτυχισμενοι πάντα..

SPYRIDOULA είπε...

Καλή γλυκιά σου μέρα Αχτίδα μου!!!

Funky Monkey είπε...

Αχτίδα μου, καλό μήνα να έχεις και καλό καλοκαίρι! Να περνάς πάντοτε υπέροχα...
Πολλά φιλιά!

spirou είπε...

Τι ωραία που τα λες Αχτίδα, τελικά έχουμε μόνο ο ένας τον άλλο...