Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η αλήθεια βρίσκεται πάντα σε ότι ζούμε και το ψέμμα σε ότι θέλουμε απελπισμένα να πιστέψουμε.

Μία μέρα πριν από το νέο μήνα..με νέα ώρα..με την ίδια βροχή..μα πάντα με καλή διάθεση..δεν θα σας κουράσω με λόγια γιατί νομίζω ότι το διήμερο μου πέρασε απλά..απλό...όπως η ζωή μου.. όπως όσα αγαπώ.. Η οικογένεια μου, τα εγγόνια μου, η δουλειά μου, οι καλοί μου φίλοι, οι νέοι μου γείτονες στο το κτήμα μας..τα όνειρα μας νέα και παλιά..
Φωτογραφίες λοιπόν..τα λένε όλα..ποτέ δεν πίστευα ότι τώρα θα μου άρεσε να φωτογραφίζω..στη Σχολή όλο το έσκαγα από τα μαθήματα σ' αυτό ειδικά το μάθημα.. δεν με ενδιέφερε τότε..είχα άλλα ενδιαφέροντα..
Το διήμερο μου λοιπόν..
Με τον εγγονό μου όλο το Σάββατο!


Ένας ακόμα λόγος που τον αγαπώ..γιατί αγαπά τα ζώα! (θα μου πείτε..τι είδε τι κάνει..)


Οι ..Δημητράκηδες μου..άραγε πόσα χρόνια τους χωρίζουν στην πραγματικότητα και όχι στα χαρτιά ;


Πρωινό Κυριακάτικο καφεδάκι στη κόρη μας..της κάναμε ποδαρικό μόλις άνοιξε πριν πάμε μια βόλτα στο κτήμα..Δεν την χαρήκαμε , έφτιαχνε τούρτες που είχε παραγγελίες.. το  "τσίμπησα " το μπακλαβαδάκι μου απαιτητικά αφού χθες κράτησα το μικρό μέχρι τις 12 που είχαν πολλή δουλειά.

Φύγαμε για το κτήμα...ατμόσφαιρα Φθινοπωρινή σας διαβεβαιώ..ομίχλη, ψιλοβρόχι, "ξέθαψα" το σκουφάκι μου από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου... είχα κάνει μπάνιο το πρωί.
Συγχρόνως..αντίθεση ανοιξιάτικη ..η φύση πράσινη..τα δενδράκια στο κτήμα μας άρχισαν να φυλλώνουν..το κτήμα με τις αμυγδαλιές δίπλα άνθη και φύλλα μαζί.. 
Η Άνοιξη δηλώνει τη παρουσία της.. Άραγε η .. Δήμητρα δεν έμαθε ότι η κόρη της η Περσεφόνη ξέφυγε από τον.. Άδη και ήρθε κοντά της...
Όσο ο άνδρας μου ασχολιόταν με το καημό του ,τα δένδρα του και το κλαδευτήρι του εγώ πήγα στη γειτόνισσα.. Δεν τον άντεχα..κλάδευε τα ..αόρατα σχεδόν δενδράκια μας που μόλις φύλλωσαν για να τα δώσει λέει σχήμα..του πάτησα μια κατσάδα και έφυγα...δεν άντεχα να βλέπω!
Το κτήμα των φίλων μας..η Θωμαή λατρεύει  τα λουλούδια ..μου τα έδειχνε ένα ένα και χαιρότανε που τα φωτογράφιζα για σας.

 








Πανέμορφα δεν είναι όλα;..χαίρομαι που έχω μία τόσο άξια γειτόνισσα, φεύγοντας μου έδωσε και αυγά από τις..φραγκόκοτες της!!!! Τα πήρα, την ευχαρίστησα και μέσα μου υποσχέθηκα να της επιστρέψω κόκκινα Πασχαλιάτικα ζωγραφισμένα από μένα.
Πριν φύγουμε μάζεψα και χόρτα!!!!! Ζοχοί..τα μόνα που ξέρω να ξεχωρίζω ίσως γιατί τα λατρεύω βραστά με λεμονάκι..Τα μάζεψα λοιπόν, ξεθάρρεψα και τώρα πονάει η εγχείρηση μου και δεν λέω λέξη στον άνδρα μου μην ακούσω δίκαιη κατσάδα.
Ας ευχηθώ καλή εβδομάδα και καλό μήνα φίλοι μου, ας ελπίσουμε όλοι μας να έχουμε καλύτερες μέρες και ιδιαίτερα οι αδελφοί μας Κύπριοι που ξεκινούν μια δύσκολη περίοδο. Ας ευχηθούμε για τους γύρω μας ότι θα ευχόμασταν για τον εαυτό μας..
Αχτιδένια φιλάκια..καλό μήνα ..Πρωταπριλιά αύριο;...τα μάθατε;..επέστρεψαν οι κλέφτες  πολιτικοί μας τα χρήματα που.."δανείστηκαν" για το καλό μας!

24 σχόλια:

Ριτα Τρικαλα είπε...

Καλο μηνα!Ομορφες εικονες.Οτι και να κανει η ανοιξη ειναι εδω,μας δειχνει τις ομορφιες τις.

κυκλάμινο είπε...

καλό μηνα Φιλάκια

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Kαλό και δημιουργικό μήνα !!!! Φιλάκια

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ,ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΒΡΟΧΗ ΓΕΜΑΤΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΑΧΤΙΔΟΥΛΕΣ''''''ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΟΥ''''
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ''

Μαρία Έλενα είπε...

Καλό μήνα με υγεια
φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

καλο μηνα!ομορφες εικονες!σε φιλω βασω λαρισα

Sideras είπε...

Χα! καταπληκτικά. Γεμάτο διήμερο είχες. Λοιπόν, να που βρίσκεται η ομορφιά τελικά κριμένη . Και αν δεν το κατάλαβες στην ματιά σου, σ΄αυτα που βλέπεις ,είδες .
Όπως και να έχει , καλό μήνα και μιαν και είπες την λέξη μπακλαβά , νομίζω ξέρω τι γλυκό θα παραγγειλώ αύριο : ).

vivi ka είπε...

Καλό μήνα!!! Να έχετε πάντα τόσο όμορφες και γλυκές στιγμές!!

oldthings είπε...

Όσο και να ψιλόβρεχε η άνοιξη δεν την κρύβεται .... όμορφες οικογενειακές στιγμές και ανοιξιάτικες φωτογραφίες !Καλό Μήνα Αχτιδούλα !

Pepi είπε...

Καλό μήνα και καλή δημιουργική εβδομάδα, Αχτίδα !!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Να φέρνεις εικόνες με φωτογραφική μηχανή, φυσιολογικό!
Να φέρνεις εικόνες με πινέλλα και μπογιές, πάλι φυσιολογικό!!
Να φέρνεις εικόνες όμως με το πληκτρολόγιο....μάλλον δεν είναι!!!
Αυτό κατάφερες σήμερα. "Είδα" το κτήμα, την γειτόνισσα, τα τσικρικόνικα αυγά και τις φραγκόκοτες (έτσι έλεγε ο θείος Μιχάλης τα φραγκοκοτίσια αυγά, με το χοντρό σαν τσιμεντένιο, τσόφλι).

Να είστε όλοι καλά
Καλό Μήνα!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλό μήνα αχτιδούλα!
Kathy by anthomeli

Marie είπε...

Πέρασα να σου ευχηθώ καλό μήνα και θαύμασα τις τόσο όμορφες εικόνες που μοιράστηκες μαζί μας! Φιλάκια πολλά!

Ιωάννα (Ayten Aydan) είπε...

Καλό κι ολάνθιστο μήνα να 'χετε, εσύ κι η όμορφη οικογένειά σου!

Να 'σαι καλά και να μας χαρίζεις σταγόνες ζωής και ελπίδας, με τις λέξεις και τις εικόνες σου!

Φιλάκια πολλά!
✽~✽~✽

Αντιγόνη είπε...

Καλό μήνα με υγεία!!!!!!!!!φιλιά απο την Αθήνα

Αντιγόνη

Funky Monkey είπε...

Τι ομορφιές!! Καλό μήνα να έχεις, φιλιά!

myStickland είπε...

Καλό μήνα!
Πάντα γεροί και δυνατοί!1
φιλάκια!

akrat είπε...

καλό μήνα με υγεία

αν θέλετε αυτό που ζείτε να είναι η αλήθεια ... τότε αυτό είναι υπέροχο...

αλλά η αλήθεια που ζούν άλλοι είναι άλλη... τελικά η αλήθεια είναι σαν τον παπατζή... εδώ αλήθεια εκεί αλήθεια που είναι η αλήθεια?/

efi είπε...

o εγγονος κουκλος
το κτημα απλα απιθανο
και εγω εχω τρελαθει με της κορης το μαγαζι μπραβο της και μπραβο σας
καλο μηνα

Kate'sCakeBox είπε...

Aχτιδα μου καλησπερα κ καλο σας μηνα!!σε επισκεπτομαι πολυ καιρο και σε θαυμαζω αφανταστα!!εισαι μια απιστευτη γυναικα σαν μικπο κοριτσακι θα ελεγα που ψαχνεται συνεχως..αυτο με εξιταρισε αφανταστα!!!τωρα που μπηκα κ εγω στο πνευμα των υπολογιστων πιστευω να μη σε χασω...ειμαι νεα στη μπλογκογειτονεια κ θα ηθελα να τα λεμε...φιλακια..

Handmade by Mika είπε...

Τι υπέροχη βόλτα μας έκανες Αχτιδα μου, γεμισαν τα μάτια μου εξοχη, λουλουδια και ομορφια!
Καλη βδομάδα να εχουμε και καλο μηνα!!
Φιλια πολλα

kiki είπε...

Καλό μήνα!!!Με τις όμορφες φωτογραφίες σου κατάφερες να μας ταξιδέψεις για άλλη μια φορά στο μαγικό σου κόσμο να είσαι πάντα καλά!!!

kiki είπε...

Καλές δουλειές εύχομαι στην κόρη!