Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Ρένας μας!


Λίγο η ..σκουριά..από τη πολλή υγρασία, λίγο το κλείσιμο στο σπίτι..α! δεν αντέχεται η βροχή! Είπαμε Θεούλη μου.. να τον ακούς τον άνδρα μου που θέλει βροχή για τις ...50 Πικροδοδάφνες που φύτεψε μα..όλα έχουν και τα όρια τους...α!..τέρμα..δεν αντέχεται άλλο βροχή..θέλω ήλιο..
Όχι και τίποτε άλλο..αλλά ..είμαι και χωρίς μπαστουνάκι πλέον! Ξέρετε τι έπαθα;..δεν σας το είπα;...εμ! ντρέπομαι...ευτυχώς που είναι καρατσεκαρισμένο ότι δεν έχω Αλτσχάιμερ!!Ξέχασα που λέτε φίλοι μου κάπου το ..μπαστουνάκι μου και..το έχασα! Βέβαια αυτό σημαίνει ότι δεν το έχω ανάγκη..αυτό λέω στον άνδρα μου για δικαιολογία!
Τη τσατίλα του λοιπόν με το καιρό και το κλεισούρα τη τράβηξε η...κουζίνα( έλεος..όχι άλλες πίτες...) κι τα αυτοκίνητα που τα πάει για σέρβις στα συνεργεία κι εγώ πρέπει να τον συνοδεύω για ..συμπαράσταση λέει και παρέα!!! Μετά όμως ένα τηλεφώνημα της κόρης μας άλλαξε τη πρόγραμμα...
- Να πάρετε το μικρό από το Παιδικό..δεν προλαβαίνω..


Όταν τον βλέπω σε τέτοιες στιγμές νοιώθω μέσα μου μία γλυκύτητα μοναδική..ψάχνω στη μνήμη μου την εικόνα του νεαρού που με τριγύριζε στους δρόμους του Βελγίου χέρι χέρι, που με συνάντησε για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο του..Αλλάζει ο άνθρωπος φίλοι μου στην όψη μα ποτέ στη ψυχή.. ο καλός άνθρωπος μένει πάντα ο ίδιος μέσα του ο ίδιος..τρυφερός και έτοιμος να προσφέρει αγάπη..


Ο μικρούλης άλλαξε τη μέρα μας..το σπίτι φωτίστηκε..ο παππούς του αγόρασε τα αγαπημένα του..μικρά ντοματίνια!! Αν το πιστεύετε τρώει στη καθισιά ένα κουτί μικρά ντοματίνια σκέτα..σαν φρούτο..χωρίς ψωμί..
Η γονείς του ήρθαν να τον πάρουν το απόγευμα ..χαμός..τον έσερναν..ήθελε να κοιμηθεί σε μας όμως την επόμενη μέρα είχα τη κα Στέλλα και δικές μου ασχολίες..πρέπει να αρχίσω τη ταμπέλα της Ιωάννας μου και αυτό προϋποθέτει μία μελέτη..
Πριν λοιπόν κλείσω ας συμμετάσχω κι εγώ στο διαγωνισμό την ακούραστης Ρένας για παλιά αγαπημένα αντικείμενα μας..
Εγώ θα βάλω τρία μικρά..μικρά αγαπημένα μου που δεν είναι απλά παλιά αλλά..παμπάλαια..Ξέρετε ότι η οικογένεια μου προέρχεται από τη Κωνσταντινούπολη και μαζί " έφερναν" τις συνήθειες τους..Είχαν λοιπόν κάποια παλιά κοσμήματα που τα δίνουν στα παιδιά που γεννιούνται και θα πάρουν το αντίστοιχο όνομα.. Όταν γεννήθηκε η Ειρήνη μου μου δόθηκε η από τη μητέρα μου ο διαμαντένιος σταυρός της ..προγιαγιάς Ειρήνης που πηγαίνει από Ειρήνη σε Ειρήνη.κτλ...της το έδωσα στο γάμος της..
Έτσι λοιπόν σήμερα θα δείξω τα δικά μου  μικρά αγαπημένα παλιά που φυλάω και μάλλον..δεν θα υπάρχει Γεωργία να τα πάρει..


Είναι ο Βαπτιστικός μου σταυρός της οικογένειας χωρίς αλυσίδα βέβαια γιατί σπάνια τον φοράω (σχεδόν ποτέ). Το φυλαχτό που μου έβαλαν στο μαξιλάρι μου όταν γεννήθηκα με ξύλο (φαίνεται) από το Τίμιο Ξύλο δεμένο με ασήμι , σταυρό και γαλάζια χάντρα  με μία απλή παραμάνα που δεν μου πάει η καρδιά να αλλάξω γιατί σκέπτομαι ότι είναι πάνω από...150 ετών!!!!! Δίπλα μία χρυσή μικρή καρφίτσα με το μονόγραμμα μου..Γ..πηγαίνει από Γεωργία σε Γεωργία .Αν προσέξατε είναι ένας δράκος που κρατά στο στόμα του ένα μαργαριτάρι μικρό..και στα πόδια του σχηματίζεται το Γ καλλιγραφικό.
Ρένα μου πιστεύω να σε ικανοποίησα..
Φίλοι μου..φυσήξτε τα σύννεφα..δεν αντέχω άλλη βροχή..αισθάνομαι σκουριασμένο αντικείμενο..πονάει ακόμα και το..δαχτυλάκι μου!
Αχτιδένια φιλάκια!

42 σχόλια:

...irida... είπε...

καλημερα!!!!!!!!!
!ΦΟΥΥΥΥΥ!ΦΟΥΥΥΥΥΥΥΥ!!
!ΦΥΣΑΩ!ΦΥΣΑΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!
ΧΙΧΙ!!!
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!!!
...ΟΠΩς...ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΑς...
ΦΙΛΙΑ!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, από γενιά σε γενιά, πρέπει να πηγαίνουν τέτοια όμορφα, παλιά κοσμήματα! Για να διατηρείται η παράδοση, αλλά και η μνήμη της γενιάς μας. Από που προερχόμαστε και εμείς και οι απόγονοί μας. Αυτήν την παράδοση την έχουμε και εμείς στα Δωδεκάνησσα. Αξίζει να την συνεχίσουμε.
Καλή σου ημέρα.

Ιωάννα (Ayten Aydan) είπε...

Mοναδικές θύμησες κι ιστορίες κουβαλούν οι μικροί μας θησαυροί... Φυλαχτά της ζωής μας και της καρδιάς μας...

Να χαίρεστε τον μικρούλη σας κι όλη την αγαπημένη σας οικογένεια!!!

Φιλάκια και καλημέρες, Αχτιδούλα! ❀~✿

Memaria είπε...

Πραγματικοί θησαυροί!!
Θα το ξαναπώ, αλλά το νιώθω...η Ρένα είχε υπέροχη ιδέα...
Χαίρομαι που ρίχνουμε μια ματιά στους παλιούς θησαυρούς μας..
Όσο για τη βροχή, επιτέλους σήμερα βγήκε δειλά δειλά ο ήλιος..δεν άντεχα άλλη βροχή!
Φιλιά πολλά!!

Ριτα Τρικαλα είπε...

Φυσαω Αχτιδα μου φυσαω γιατι μουχλιασαμε.Πανεμορφοι οι θυσαυροι σου και πραγματικα θυσαυροι.Η φωτογραφια του παππου με τον εγγονογεματη γλυκα.Νατους χαιρεσαι.ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

mirsini's creations είπε...

Έλα Αχτιδούλα μουυυ....φούυυυυ...φούυυυυ...φούυυυ...θα διαλυθούν τα σύννεφα όπου νά´ναι και θα έρθουν οι υπόλοιπες αχτίδες να σε βρούν και να λάμψετε όλες μαζί !!! Πάντως στην Αθήνα σήμερα η μέρα είναι ηλιόλουστη σάν ανοιξιάτικη...όπου νά´ναι έρχεται κι εκεί !!!
Πολύ συγκινητικά και όμορφα τα λόγια που πάντα λές για τον αγαπημένο σου σύντροφο και αιώνιο φίλο και άν και έχασες το μπαστουνάκι σου ( που αχρείαστο να είναι ), έχεις όμως δίπλα σου το πιό γερό στήριγμα...εκείνον !!! Ο εγγονός σας είναι γλύκας !!!
Όσο για τα δικά σου παλιά στολίδια...είναι υπέροχα και έχω ξετρελαθεί με την καρφίτσα δράκο !!!! Είναι πανέμορφη !!!
Εύχομαι να φύγει η υγρασία και να ζεσταθεί επιτέλους το κοκκαλάκι μας !! Ανυπομονώ..όπως πάντα για την άνοιξη !!!
Να είστε πάντα καλά Αχτιδούλα μου !!!
Φιλάκια πολλάααα...καλή συνέχεια !! :))

ασωτος γιος είπε...

τι ωραια φυλαχτα! καλημερα και μενα η υγρασια με τσακισε αυτες τις μερες

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Τι συγκινητικό!!από γενιά σε γενιά , από όνομα σε όνομα...πρώτη φορά ακούω από όνομα σε όνομα..τι τρυφερό!! Να χαίρεστε τα ενθύμια σας ,ειναι ωραία όλα.Καλή επιτυχία ..Μου άρεσε πολυ και μένα αυτή η ιδέα της κυρίας Ρένας.
εδώ έχουμε ποικιλία, τη μια μέρα συννεφιά,αέρα,κρύο / χειμώνας
της άλλη ήλιο / άνοιξη
όλες οι εποχές μαζί :))

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας απο Αθήνα.Πολύ ωραίο το blog σας και η μουσική σας πρόταση πολύ καλά.Κατι παραπάνω ξέρει η Θεσσαλονίκη.
Πάντα το πίστευα οτι είναι μπροστα σε ολα.Χιλιομετρα μακρια...!!!
Θα περναω συχνα απο το blog σας.
Μυριαμ~~

Unknown είπε...

Τι υπέροχη ανάρτηση!Συγκινήθηκα με τα υπέροχα λόγια αγάπης για τον άντρα σου, που κρατά τον εγγονό σας και στη συνέχεια, από την παράδοση που κρατά χρόνια, με τα πολύτιμα αντικείμενα και πάνε μόνο στο ίδιο όνομα.Δεν ξέρεις, αν στην πορεία αποκτήσεις και εγγονούλα με το όνομα Γεωργία, οπότε θα πάρει την όμορφη καρφίτσα.Φίλη μου σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα και πολλές όμορφες στιγμές!Α..καλή επιτυχία στην πινακίδα..την περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου υπεροχα τα κοσμηματα!ελπιζω να υπαρξει εγγονη με το ονομα σου συντομα!φιλακια βασω λαρισα και περιμενω με αγωνια την επιγραφη της γλυκιας ιωαννας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida...μου φαίνεται ότι κάτι κάνατε με το φύσημα..μόλις γύρισα από έξω και σήμερα είχε ήλιο!!!!

@ Ειρήνη Ε, νομίζω ότι είναι κάτι που οι Έλληνες οι περισσότεροι το έχουν..Εγώ πχ φυλάω κάτι για την εγγονή μου όταν θα την ..παντρέψω..και κάτι για τις δύο νύφες όταν θα παντρέψω τους εγγονούς..( αν ζω βέβαια)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ιωάννα (Ayten Aydan) , είναι μικροί "θησαυροί"τους κρατάς στα χέρια και σκέπτεσαι ότι πέρασαν από γενιά σε γενιά...

@ me (maria), πράγματι σήμερα βγήκε ήλιος..όμως βλέπω στο Μετεό ότι έχει βροχή και..νοιώθω την υγρασία στα κοκαλάκια μου δυστυχώς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, φύσα βρε παιδάκι μου..προς τα έξω..μακριά προς τη θάλασσα να πάει..τι κάνεις πουλάκι μου;

@ mirsini's creations, κοριτσάκι μου όταν θα φθάσεις στη δική μου ηλικία με ένα τέτοιο σύντροφο θα νιώθεις το ίδιο.Η καρφίτσα δράκος είναι τουλάχιστον 180 ετών..την πήρε δώρο από τη γιαγιά της η ..γιαγιά μου η Γεωργία όταν παντρεύτηκε στα..17 που την είχε από τη δική της γιαγιά!!!Μου την έδωσε όταν παντρεύτηκα , είναι μικρή μα την φοράω μερικές φορές αν και να λέω την αλήθεια δεν αγαπώ τις καρφίτσες..η μητέρα μου τις λάτρευε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, σωστά το λες..για μένα φυλαχτά!

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, είναι όμορφη ιδέα και θα μπορούσα να δείξω αντικείμενα...όμως προτίμησα κάτι προσωπικό.

@ Μυριάμ, καλώς ήρθες γλυκιά μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Valavani είπε...

Είναι υπεροχη η ιδέα τησ Ρενας!!!Και τα κοσνήματα υπέροχα γεμάτα αναμνήσεις και αχτιδένια αγάπη!!!Πολλά φιλιά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αρμονία, φίλη μου σ' ευχαριστώ.Δεν έχω πρόβλημα με το όνομα γλυκιά μου..απλά δεν θα πάει σε Γεωργία..Για άλλη εγγονή δεν φαντάζομαι ..δεν υπάρχει πιθανότητα σε τόση δύσκολη εποχή.Αν ήμουν νεότερη θα υιοθετούσα παιδάκια..

@ Βάσω Λάρισα, την κάνω μελέτη τώρα, την έχω κι όλας σχεδιάσει..θα την δείτε..

Marina είπε...

Εγώ πάντως σου εύχομαι να ξεπηδήξει μία μικρή Γεωργίτσα εκεί που δεν το περιμένεις!!!
Όμορφα τα κοσμήματά σου και ακόμα πιο σημαντικές οι ιστορίες που κουβαλάνε στην "πλάτη" τους!

Rena είπε...

Τι όμορφο,να δίνονται από γενιά σε γενιά και στο ίδιο όνομα!!!!
Πόσο συγκλονιστικό είναι να κρατάς στα χέρια σου σκέψεις και συναισθήματα ανθρώπων που έζησαν σε άλλο χρόνο και σε άλλο τόπο πριν από εσένα!!!!
Και η ζωή βέβαια σε όλο της το μεγαλείο,τον μικρό κουκλί σας εννοώ φυσικά!!!!!!
Φιλάκια!!!!

marilia είπε...

Φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!
Ε;;;;
Τι... μόνο σάλια στην οθόνη; :):):):)

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα όλα
Φιλάκια ...

κυκλάμινο είπε...

Της νύχτας κυλάνε οι ώρες
τον ύπνο μου διώχνει η βροχή,
φοβάμαι μην σ’ άρπαξαν μπόρες
κι απόμεινα εγώ μοναχή
………………………..
Να διώξω τα σύννεφα
θα γίνω αγέρι…………

Δημιουργία είπε...

Είναι πολύ ωραίο και τρυφερό συναίσθημα κάποια οικογενειακά κειμήλια να περνάνε από γενιά σε γενιά, έχω και εγώ πράγματα της γιαγιάς μου αλλά και της μαμάς μου που θα τα δώσω στα παιδιά μου όταν με το καλό πάνε στα δικά τους σπίτια.

Σοφία είπε...

΄Ομορφα παλιά κοσμήματα,
αγαπημένα !
Φιλιά από την ηλιόλουστη Αθήνα !

Hfaistiwnas είπε...

Σήμερα είχαμε όλο ήλιο! Όμοφη αλλά κρύα μέρα! Ωραία τα κοσμήματα! Μην τα δείχνετε εδώ μέσα όμως! Ποτέ δεν ξέρεις ποιός υα βλέπει!

myStickland είπε...

Καλησπέρα αχτιδούλα μου!
Τι ιστορία κουβαλάνε αυτά τα μικρά κειμήλια!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα τι κούκλος ο μικρός δημητράκης!!τι όμορφα τα παλιά κοσμήματα..ξέρεις ότι τρελαίνομαι μανούλα!!θέλω κ εγώ ήλιο!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου..ουδεμία πιθανότης..που έλεγε και ο δάσκαλος μου!

@ Valavani η Ρένα μόνο τέτοιες ιδέες κατεβάζει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου δεν ήθελα να φανώ προκλητική και δεν έδειξα κάτι το εξεζητημένο..αν έβλεπες το σταυρό της κόρης μου θα έμενες..έχει κεντρικό μπριγιάν 2 καράτια..

@ marilia, αχ! λατρεία μου εσύ..τα λέμε εμείς..ξέρεις που...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ευχαριστώ και καληνύχτα γλυκιά μου.

@ κυκλάμινο μου σ' ευχαριστώ για τους στίχους ..μόνο μελαγχολικοί..και θέλω χαμόγελο από νέα κορίτσια..

@ Δημιουργία, εμείς οι μεγαλύτερες ήμαστε ρομαντικές σε κάτι τέτοιες παραδόσεις..κι εμένα μου αρέσει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου δεν τα θεωρώ κοσμήματα..ενθύμια είναι απλά και αγαπημένα..

@ Hfaistiwnas μου δεν είναι κοσμήματα..είναι απλά φυλαχτά..μη ξεχνάς ότι οι αντίκες έχουν χαμηλά καράτια χρυσού..το ήξερες αυτό;

@ myStickland, σε ένα κουτί ξεχασμένα είναι πια...μόνο οι αναμνήσεις μένουν και οι ιστορίες τους..

@ Νεφέλη, εσύ πότε θα έρθεις;φέτος Πάσχα γλέντι στο κτήμα..στη γιορτή της Ειρήνης..

Hfaistiwnas είπε...

α δεν ξέρω από αυτά! Απλά το είπα να το έχουμε υπόψη!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Αχτιδα μου καλησπέρα!!ομορφα τα κοσμήματα σου μα ο δράκος με το καλλιγραφικό μονόγραμμα έκλεψε καρδιά και βλέμμα!!!και που ξέρεις οτι δεν θα υπάρξει νέα Γεωργία μπορεί από κάπου να παρακολουθεί και να κτυπήσει την κατάλληλη στιγμή!!!Συμφωνώ μαζί σου για την βροχή... σαπίσανε τα πάντα ...Μαζί μας συμφωνεί και η Αλκηστη που σήμερα έκανε μόνη της ανάρτηση...(δες την αν θες έχει πλάκα και μάλιστα με ανάλογη μουσική υπόκρουση χαχα)Πότε θα έρθει ο καιρός που θα την παίρνουν οι γονείς της και αυτή δεν θα θέλει να φεύγει,για την ώρα βρίσκει μόνον ασφάλεια στην αγκαλιά της μαμάς
της. Εύχομαι όμορφες εμπνεύσεις για την πινακίδα της κόρης... Φιλάκια και καλό σου βράδυ

nikol είπε...

Αχτίδα μου , το έχω ξαναγράψει οι αναρτησεις σου πάντα με συγκινούν με την απλή αλήθεια που γράφεις.
Ο μικρούλης είναι χάρμα οφθαλμών , αλλά και οι θησαυροί τόσων χρόνων.
Να είσαι καλά ,καλό ξημέρωμα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Υπομονή Αχτίδα μου.. τι θα κανει ; που θα παει;.. θα σταματήσει και η βροχή ο ήλιος θα ξαναβγει να ζεστανει τα κοκκαλακια μας..χι.χ.ιχ.... ειναι ευλογία Θεου να εχεις ενα καλό συντροφο... εσύ το ξερεις καλά ευτυχως...Ανεκτίμητα τα παλια ομορφα κειμήλια σου ....που πανε απο γενια σε γενια...να τα χαιρεστε τωρα τα εγγοναια σας που ειναι μικρα....θα μεγαλωσουνε με το καλο και ο χρονος μαζί τους θα λιγοστεψει.. θα ανοιξουν τα φτερακια τους...φιλια πολλα και σου εχωμαι ενα ομορφο ήλιο αυριο...

Unknown είπε...

Ερχετε ο ηλιος αχτιδενια μου ετοιμασου να τον χαρεις οπως χαιρεσε τον καλο σου αντρουλη το υπεροχο εγγονακι σου το πολυτιμο παρελθον σου και την πραγματικα αξια ζωη σου!
Φιλακια πολλα!!!

despina είπε...

Μοναδικά κομμάτια!!!!!πανέμορφα!!!!όσο για τη βροχή και εδώ βρέχει ασταμάτητα για μέρες!!!!που θα πάει θα περάσει!!!!!φιλάκια!!!!

Craftlandgr είπε...

ο εγγονος μια γλυκα!!περναει καλα στην γιαγια και στον παππου,που να φυγει!!!χαχα υπεροχα τα κοσμηματα σου με πολυ ιστορια!!!

Daphnofila art jewelry είπε...

Πολύ τρυφερή ανάρτηση!!! Να είστε γεροί για να χαίρεστε τις υπέροχες στιγμές με το εγγονάκι. Πανέμορφα τα κοσμήματα του παρελθόντος,γεμάτα αρχοντιά. Σ'αφήνω, πάω να διώξω κάτι σύννεφα!!!!

Χειρ/τα Μπλε Όνειρα/Handmade Blue Dreams είπε...

Καλημέρα!Πολύ βροχή.Όντως εμείς που νιώθουμε και είμαστε παιδιά της Άνοιξης το σκοτάδι δεν μας πάει.Να'ναι καλά η φαντασία...που βάζει χρώμα στις δύσκολες μέρες.Όμορφα οικογενειακά κειμήλια τα κοσμήματα σας!

Rena Christodoulou είπε...

ΠΩΣ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΑ ΚΗΜΕΙΛΙΑ ΣΟΥ!!!!
ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

I like firefox MUCH better than IE but on certain occasions i would have a ff winfdow open and it shows the window error thing. i go back and it was firefox is already running or something s i cant use it....
[url=http://bonoes.webs.com/l bono es webs[/url]