Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αμπελοφιλοσοφίες μια Αχτίδας..ανεχθείτε με!




Σήμερα δεν θα σας πω πως πέρασα..δεν θα σας ζαλίσω με το γεγονός ότι χαίρομαι με το παραμικρό.. Αμπελοφιλοσοφίες φίλοι μου θα σας πω..ανεχθείτε με!
 Νομίζετε ότι ζω σε άλλο πλανήτη; Όχι φίλοι μου..ακόμα και η δική μου οικογένεια έχει πληγεί από τα προβλήματα..ανεργία, μείωση εισοδήματος. Νοιώθουμε με τον άνδρα μου  στεναχώρια που βλέπουμε φίλους και οικογένειες που κάποτε ήταν η μεσαία τάξη να βυθίζονται με αξιοπρέπεια σε χαμηλά εισοδήματα και να φυτοζωούν .. 
Ορκίζομαι ότι αν κέρδιζα αυτή τη στιγμή ένα Τζόκερ δεν θα κρατούσα ούτε ευρώ για μένα..απίστευτο ..όμως για μένα το χρήμα αξίζει μόνο για να πληρώνω λογαριασμούς..Μπορώ να ζω και με ελάχιστα..οι ανάγκες μου είναι υπερβολικά λίγες..( για τον άνδρα μου δεν παίρνω όρκο πάντως) .
Ναι ..ζω κι εγώ σ' αυτό το πλανήτη..δυστυχώς ζω και τη σημερινή κατάντια μιας πατρίδας  που έπεσε σε λάθος χέρια..Δεν τα ψάχνω πια..δεν ασχολούμαι με όσα δεν μπορώ να διορθώσω πια..προσπαθώ απλά να επιζήσω σ' αυτή τη βρώμικη κατάσταση..Θυμωμένη ..ναι..οργισμένη ..ναι.. αυτό δεν μπορώ να το ξεπεράσω.
 Η διαφορά σε μένα είναι ότι δεν χάνω σχεδόν..(προσέξατε;...σχεδόν) ποτέ την ελπίδα και την απαίτηση από τον εαυτό μου να παλέψω.. Μπορεί να χάσω το θάρρος μου για ..1..άντε..δύο..μέρες..κι αυτές δεν θα είναι 24ωρα για μένα!!!!!!!
Το διαβάζω , το νοιώθω στα σχόλια σας μερικές φορές  ..το γκρίζο σύννεφο , το άγχος την απελπισία και την αποθάρρυνση για αγώνα στο αύριο.. εγώ να σας πω τη δική μου σκοπιά για τη κατάσταση που ζούμε όλοι και επηρεάζει πλέον όλους μας. Το βλέπω κι εγώ γύρω μου..μη νομίζετε ότι το "ροζ συννεφάκι μου"με κάνει να μην αναγνωρίζω τα "γκρι"...
Φίλοι μου..η ζωή κερδίζεται με αντίσταση και αγώνα πρώτα από όλα με τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, με τις φοβίες μας, με το "γονάτισμα " μας..με τους δαίμονες και τα προβλήματα..Τα χαστούκια στη ζωή είναι περισσότερα από τα χάδια, τα πεσίματα πιο οδυνηρά από τις δρασκελιές..Πρώτα λοιπόν πολεμάμε τα όσα ορθώνονται μέσα μας και η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη όταν τα ξεπερνάμε ένα ένα..
Ξέρετε πόσες φορές έχω σταθεί μόνη μου κλαμένη στο καθρέπτη λέγοντας στον εαυτό μου:
- Σήκω, πάψε..χαμογέλα..όλα είναι πιο εύκολα με χαμόγελο παρά με κλάμα..Δεν θα με λυγίσεις ..εγώ θα σε τσακίσω ..γιατί είμαι εγώ..και έχω δύναμη μέσα μου που δεν την ξέρω ούτε εγώ ακόμη ..
Σας ζάλισα..το ξέρω..όμως αυτή  τη κουβέντα ήθελα να σας την κάνω καιρό τώρα..
Όλα τα δύσκολα αντιμετωπίζονται φίλοι μου ..όλα περνούν..καλά και κακά...
Κάποτε το 1980 αν θυμάμαι ..στη Κρήτη.. διάβασα ένα κεντημένο ταμπελάκι σε ένα σπίτι που με καλοδέχτηκε ..έγραφε.. ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.. 
Όταν γύρισα σπίτι μου πήρα ένα ξύλο..το σκάλισα , του έβαλα γαλάζιο φόντο , το γέμισα με λουλούδια και έγραψα με το πινέλο μου τη φράση αυτή.. κι αυτό θα περάσει.. πόσες αλήθειες έκρυβαν αυτές οι λέξεις..Το λέω σε κάθε μου δυσκολία..
Έχω πολλά προβλήματα κι εγώ φίλοι μου..μα τα κρύβω μέσα μου..μέσα σε αυτή τη φράση.. Ίσως γι' αυτό πέταξα το μπαστουνάκι μου γρηγορότερα, ίσως γι' αυτό η Πάρκινσον λες και με χαϊδεύει ( θα σκάσει η Νευρολόγος μου ), ίσως γι' αυτό δεν πήρα την φαρμακευτική αγωγή που μου έδωσε για το πρόβλημα με το νεύρο στο στόμα μου ( γλώσσα δεν βάζω μέσα η άτιμη), ίσως γι' αυτό βλέπω πάντα φως ακόμα και στο σκοτάδι..
Ίσως γι' αυτό νοιώθω το τίτλο του παλιού μου μαγαζιού σαν ψευδώνυμο μου..ΑΧΤΙΔΑ.. Αυτό βλέπω φίλοι μου ακόμα και σε βαθύ σκοτάδι..Έχω μέσα μου το Θεό και την Ελπίδα να παλέψω..και θα το κάνω όσο μπορώ..όσο έχω χρόνο να ζω..γιατί δεν φοβάμαι το θάνατο σε μένα την ίδια..αισθάνομαι πλήρης..Έχω ζήσει όλα όσα ήθελα..α! ξέχασα..τώρα θα γίνω αγρότισσα καλέ...οπότε ας ελπίσω να μου δώσει λίγο χρόνο ακόμα όρθια ο Θεούλης με τον Δημήτρη μου βέβαια δίπλα μου..
Αλήθεια..ετοιμαστείτε..όταν θα βγάζω λαχανικά θα έρχεστε να σας δίνω δωράκια για το σπίτι..( φανταστείτε να μη βγάζουν καρπούς..εγκεφαλικό ο άνδρας μου!!!)
Λοιπόν..ας ανακεφαλαιώσω..πάρτε πινέλο και κάντε το ..γκρι..ροζ χαμόγελο , ταμπελάκι με "κι αυτό θα περάσει "..και το Θεό μέσα σας..οπότε η ελπίδα δεν θα χαθεί ποτέ..
Αχτιδένια φιλάκια..αμπελοφιλοσοφίες σήμερα..ανεχθείτε με.!

28 σχόλια:

marronblogger είπε...

Κι αυτό θα περάσει. Το πιστεύω. Ευχαριστούμε για αυτά τα από καρδιάς λόγια σου. Να είσαι καλά και να δημιουργείς. Η δημιουργία μας κρατά και μας εξελίσσει. Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

καλη η αισιοδοξια αχτιδα μου και το μισογεματο ποτηρι... με τη διαφορα ομως οτι στη δικια σου γενια δοθηκε η δυνατοτητα και να ονειρευτει και να υλοποιησει τα ονειρα της. με πολλη δουλεια φυσικα. σε μας (τους 30ρηδες) μας το εχουν κλεψει αυτο... ειμαστε η γενια που ειχε τις δυνατοτητες και θα μπορουσε να ειχε κανει πολλα. επενδυσε στη μορφωση, στη γνωση με τη σιγουρια οτι ολο αυτο θα απεδιδε. και τωρα εμεινε η φουσκα. και τωρα οχι πια ονειρα μονο επιβιωση και αν.. σε ζηλευω αχτιδα. εζησες σε καλυτερες εποχες και ΕΖΗΣΕΣ στην τελικη. μακαρι στο μελλον να μπορω και γω, κι εμεις να λεμε το ιδιο. να χαιρεσαι ολα αυτα για τα οποια κοπιασες για πολλα χρονια ακομα. και μακαρι το ροζ να διαδεχτει το μαυρο...

Fanypap είπε...

Αχτίδα της ζωής μου!!(Δίκαια ονομασία))) Καλό Σαββατοκύριακο γλυκούλα μου!!

myStickland είπε...

Αχτίδα μου καλή εμείς ετσι σε γνωρίσαμε και έτσι σε αγαπάμε!!
Αισιόδοξη,δυνατή να δίνεις πολλά και να αρκείσε στα λίγα!
Αλλωστε είσαι τόσο πλούσια στη ψυχή που μερικά ευρώ παραπάνω δεν θα κάνουν τη διαφορά!!
Και εμένα μερικές φορές με πάιρνει απο κάτω, μα προσπαθώ να μην απελπίζομαι!!
Αλίμονο!! Οι παλιές γενιές πέρασαν ίσως δυσκολότερα απο εμάς! Και αυτό θα περάσει!!! Οπως περνάει γρήγορα και η ζωή μας!! Δεν έιναι κρίμα να τη ζήσουμε μας το σκοτάδι!!;
Αχτιδένια φιλιά και καλό ξημέρωμα!!!

irini είπε...

ΝΑΙ και αυτο θα περασει
Ο ηλιος ερχεται παντα μετα τη συννεφια .
Με διμιουργιες ,με δουλιες στο κηπο,με καλους φιλους ξεχνας τα παντα.
ολα θα πανε καλα ,θα το περασουμε και αυτο!!!!!!!!!!!
καλο σαββατοκυριακο

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marronblogger λίγο πριν πάω για ..ύπνο..όλα περνούν γλυκιά μου, πεστο ..διαίσθηση..πιστεύω ότι θα περάσει αυτό το μαύρο σύννεφο..Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ,μη χάνουμε το κουράγιο μας και να βοηθούμε ο ένας τον άλλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, είπα κάπου ότι είμαι οργισμένη..όχι για μένα..για τα παιδιά μας..ΜΑΣ..τη γενιά αυτή που έπρεπε τώρα να δουλεύει..να δημιουργεί..Είναι και οι κόρες μου μέσα..κολέγια..σπουδές..ξένες γλώσσες,εξωτερικό σε κολέγιο , διπλώματα στοίβα ..βιβλία πανάκριβα..χιλιάρικα αμέτρητα σε δικαιώματα για εξετάσεις διπλωμάτων..Απλά πάντα έλεγα ότι η μόρφωση είναι για τις ίδιες ..το πιστεύω ακόμα..Έζησα σε χρυσές εποχές..πράγματι το λέω κι εγώ..Πουλούσαμε τα πάντα και το θεωρούσαμε δεδομένο ότι εμπιστευόμασταν τους σωστούς ανθρώπους..Κάναμε λάθος..και ήμαστε υπεύθυνοι εμείς απέναντι στους σημερινούς νέους..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, σε περιμένω από εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland ζούμε εποχές που μας διηγώντουσαν οι δικές μας μητέρες.όμως ελπίζω ακόμα..είμαι σίγουρη ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ..ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ..ΚΑΛΟ ΣΚ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα κι εγώ τα βλέπω με άγχος όλα.Ξέρεις οτι ο άνδρας μου έχασε τη δουλειά του, δυσκολευόμαστε όμως ε΄χεις δίκιο δεν θα χάσω το θάρρος μου, προσπαθώ να τα βγάλουμε πέρα για να μη χάσει το κουράγιο του.
Τένια από Κέρκυρα

Ριτα Τρικαλα είπε...

ΑΛΗΘΕΙΕΣ!ΑΧΤΙΔΕΝΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΤΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΩΣΠΟΥ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΔΙΑ?ΥΠΟΜΟΝΗ!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

Hfaistiwnas είπε...

Άσχημη είναι η αγροτιά; Μια χαρά θα είσαι, τουλάχιστον θα επικεντρώνεσαι στο έργο σου το νέο!
Προβλήματα πολλά.. υγεία να υπάρχει..

Dream on the wave είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Σε διαβάζω πάντα και για αρκετό καιρό , σπάνια γράφω στα σχόλια αλλά τώρα θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το όμορφο και αισιόδοξο μήνυμα σου. Μου έφτιαξες την μέρα και σε ευχαριστώ για αυτό. Θα κάνω σίγουρα ένα τέτοιο ταμπελάκι να μου το θυμίζει ότι ¨Κι αυτό θα περάσει»
Να’σαι καλά!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Oι πιο ωραίες αμπελοσοφίες από την πιο φωτεινή Αχτίδα γίνονται για όλους και όλες εμάς η πιο γλυκιά χορηγία θετικής ενέργειας !!!!
Να ΄σαι καλά Αχτίδα της Καρδιάς να μας μοιράζεις απλόχερα τις θετικές σκέψεις, την αισιοδοξία σου και την καλή σου κουβέντα!!!!
Πάντα να γεμίζεις τον καμβά του διαδικτύου με ροζ χρώματα χαράς !!!!
Καλή σου μέρα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Απο που να πρωτοαρχίσω Αχτιδα μου...οπως εχω πεί δεν τις προλαενω τις αναρτησεις σου και καθε φορα παω πολυ πισω και τις διαβαζω μαζεμενες..οα σου πω πρωτα να χαίρεσε την Ιωαννα σου εστω και καθηστερημενα..σε χαρηκα στην βόλτα στο κτήμα σας κάι ναί.. μπορουμε να κανουμε όνειρα για το μελλον πιο πολύ των παιδιών μας και να εχουμε την δύναμη να κανουμε πράγματα που ακομα ονειρευόμαστε..ανθρωπος χωρίς όνειρα ..δεν γίνεται...θελει θαρρος και κουραγιο να παλεψεις και να βλέπεις το ποτήρι μισογεματο....και εσύ το κανεις πολύ καλά αυτό!!!!!! φιλακια με πολλα χρώματα...

Rena είπε...

Κάποια πράγματα δεν θέλω να περάσουν Αχτίδα μου κι όμως περνάνε και αυτά.
Ετσι είναι η ζωή γυρνάει και κάθε φορά που φεύγουν τα κακά γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο χαρούμενοι για τα καλά που θα έρθουν.
Αντε την είπα κι εγώ την αμπελοφιλοσοφία μου.
Φιλιά!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τένια από Κέρκυρα, Tένια μου σε παίρνω τηλέφωνο σε λίγο να τα πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, η ματιά που ρίχνουμε στα πράγματα είναι καθοριστική για το πως θα τα ξεπεράσουμε.Το ξέρω είναι δύσκολο μα δεν υπάρχει και τρόπος καλύτερος να τα αντιμετωπίσουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, άστα φίλε μου..έχω κολλήσει κι εγώ..σήμερα πήγαμε και αγοράσαμε και ..σπόρους για σπανάκι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dream on the wave, φίλη μου δεν βρίσκω λύση στο να αγχώνομαι και να με βλέπουν και οι γύρω μου στη..κακιά μου ώρα.όχι ..χρειάζεται αντιμετώπιση με μία αισιόδοξη ματιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aθηνά μου θα σε πάρω κανένα τηλέφωνο να τα πούμε..καιρό έχουμε γλυκιά μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρούλα - Σμαραγδένια, βρε Ρουλάκη θαυμάζω το..θάρρος σου να τα διαβάζεις όλα από την αρχή..ούτε μυθιστόρημα να ήμουνα.Φιλάκια γλυκιά μου, σ'αγαπώ .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου κάποτε έζησα τα γεγονότα της Κύπρου, την επιστράτευση , το Πολυτεχνείο και νόμιζα ότι χειρότερα δεν θα έρθουν. Ήρθαν..όμως..θα περάσουν και αυτά..σε διαβεβαιώ..όλα περνούν και πρέπει φεύγοντας εμείς να ήμαστε όρθιοι.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ μανούλα μου τι όμορφα μας τα είπες!!!!κ αυτό θα περάσει!!!σοφό!!!θα βρω τον δρόμο μου!!!δεν φοβάμαι τίποτα κ το ξέρεις!!!σας φιλώ κ σας αγαπώ !!!

mammy on line είπε...

Αχτιδούλα φωτεινή σε ένα από τα σχόλιά σου βρήκα αυτό που πρέπει όλοι να μην ξεχνάμε.Και αυτό θα περάσει και όταν περάσει πρέπει να είμαστε εκεί δυνατοί και όρθιοι! Δεν είναι θέμα ελπίδας είναι θέμα δύναμης εσωτερικής του κεθενός μας.
Φιλιά πολλά.

Daphnofila art jewelry είπε...

Αχτίδα, είσαι όντως μία αχτίδα στην καθημερινότητα.Την φράση αυτή που προτείνεις θα πρέπει όλοι μας να της δώσουμε μεγάλη σημασία.Θαυμάζω τη ζωντάνια σου και το γεγονός ότι δεν το βάζεις κάτω.Σου εύχομαι μία καλή εβδομάδα!

fialka012 είπε...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥