Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Καλημερα;γιατί όχι;..καλημέρα όλη μέρα!




Καλημέρα , καλημέρα..με το καφεδάκι μου πάλι..Σήμερα έχω σκοπό να κατέβω στο κέντρο με τον άνδρα μου για να αγοράσω κάποια υλικά που μου λείπουν για τις κατασκευές μου και για φίλες που μου ζήτησαν να τους τα στείλω.
 Δεν θα το πιστέψετε..έχω πάνω από χρόνο να κατέβω στο κέντρο της πόλης...εγώ ..που γεννήθηκα και μεγάλωσα στη καρδιά της..στη Τσιμισκή και όταν από το πατρικό για να πάω  λίγο πιο έξω είχα κηρύξει απεργία πείνας στη μαμά μου... Τώρα πια να μου χαρίζουν σουίτα στο κέντρο δεν θα πήγαινα..τώρα θέλω ηρεμία . την γειτονιά μου που τη λατρεύω και τους φίλους μου εδώ που τους γνωρίζω θαρρείς σαν μέλη της οικογένειας μου.
Τα δέματα μου για τα μπαζάρ έφυγαν χθες..ησύχασα και τώρα φτιάχνω πράγματα για φίλους..για μικρούς φακέλους που θα φύγουν την επόμενη εβδομάδα και θα δώσουν πρώτα χαρά σε μένα και μετά σε σας.
Χθες κάποιος φίλος στα σχόλια είπε ίσως με πικρία ότι η κρίση πολλούς δεν τους αγγίζει όπως δηλαδή εμένα..Λάθος..Η κρίση όλους μας αγγίζει γιατί δίπλα σε μας βρίσκονται και τα παιδιά μας που είναι νέα και αγωνίζονται..Όμως φίλοι μου κάθε άνθρωπος στη ζωή του έκανε τις επιλογές του..
Δεν απολογούμαι για όσα έχω αποκτήσει..είμαι περήφανη γι' αυτά.. Εμείς στη νεανική ζωή μας εργαστήκαμε με κούραση και αγώνες..πολλές φορές ζωγράφιζα μέχρι τις ..2 το βράδυ. Ποτέ δεν μας άρεσε άλλος τρόπος ζωής που άλλοι δίκαια ίσως θαύμαζαν..Δεν ξέρω τα μπουζούκια, τα λουλούδια στις πίστες, τα μπαράκια και τα κέντρα..δεν μου άρεσαν ποτέ.. Η μόνη μας απόλαυση ήταν τα ταξίδια με τα παιδιά μας πάντα..πάντα και μετά όταν παντρεύτηκαν..μόνοι μας εκείνος κι εγώ και ..ναι..το διασκεδάζουμε..το χαιρόμαστε..ζούμε τη κάθε μέρα όπως την θέλουμε και τα βράδια λέω ευχαριστώ μπροστά στη καντήλα μου ..πάντα..πάντα! 
Δεν απολογούμαι λοιπόν για το..Σμαρτάκι μου..ούτε για τη καθημερινότητα μου γιατί το σπίτι μου και το τραπέζι μου είναι πάντα ανοιχτό για όποιον μου χτυπήσει τη πόρτα  είτε υπάρχει φασολάδα στα πιάτα είτε ψητό αρνάκι!!! Αυτά..σαν δήλωση με χαμόγελο πάντα και χωρίς πικρία για το σχόλιο.
Ανάψαμε και τα καλοριφέρ μας..και δεν άντεξα να μη σκεφτώ τη φίλη Άννα από το Νευροκόπι που αυτή η θερμοκρασία γι' αυτούς είναι ..Άνοιξη. Κάθε μέρα είμαι καλύτερα έχω να δηλώσω, περπατώ και χωρίς το δεκανίκι μέσα στο σπίτι μα..σύντομα κουράζομαι και επιστρέφω σ' αυτό μα..για λίγο. Πιστεύω ότι μέχρι τον Ιανουάριο όπως είπε ο γιατρός μου θα είμαι..περδικούλα. 
Πάντως με ενοχλεί το γεγονός ότι δεν μπορώ να κινηθώ όπως παλιά και ..τσατίζομαι κι όλας..πάντα υπερκινητική .. η αργοπορία των κινήσεων μου με ..βγάζει από τα ρούχα μου.
Το σπίτι μου γέμισε λουλούδια ξέρετε..όλοι οι φίλοι στη γειτονιά έχουν λίγο πολύ ένα κτηματάκι και όταν γυρίζουν μου φέρνουν ματσάκια με αγιοδημητριάτικο για τα βάζα μου..έχω γεμίσει από αυτά..μου αρέσει να τα βλέπω όμως και τους ευχαριστώ γι' αυτό..Είναι όμορφο να σε σκέπτονται τόσοι άνθρωποι όμως κι εγώ τους σκέπτομαι όταν κάνω κάποιο γλυκό στο σπίτι..
Καλημέρα λοιπόν..Αχτιδένια φιλάκια  σε όλους.

27 σχόλια:

el.mar είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου αχτιδούλα!!!!!!!
Πραγματικά να χαίρεστε ότι έχετε αποκτήσει,γιατί δε σας χαρίστηκε-δουλέψατε και να έχετε υγεία!!!!!
Καλορίζικο το αμάξι,βολικό και όμορφο!!!Να κάνετε πολλά πολλά ταξιδάκια ακόμα!!!!Φιλάκια πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια γλυκια καλημερα!βικη

Admin είπε...

Καλημέρα κυρια Γεωργία μου, μην μασατε τίποτα, όσοι σας έχουμε γνωρισει απο κοντά ξερουμε τι άνθρωπος είστε, δεν χρειάζεται να λέτε τιποτε παραπάνω, οι φαρμακόγλωσσες είναι πάντα δίπλα μας για να μας δείχνουν το δρόμο που ποτέ δεν θα ακολουθήσουμε...
Σας αγαπάμε οπως ειστε, μην αλλάξετε τιποτα! Πολλά φιλιά, Βικτώρια

Thalassitsa είπε...

Καλημερούδια Αχτιδούλα...να περνάτε καλάαααα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar , αχ! κουνελάκι μου..γιατί σε βλέπω πάντα στα σχόλια σου με τρυφερότητα; σαν να χαιδεύω ένα ..κουνελάκι!!!Όμορφο , τρυφερό, μαλακό.. και για φίλημα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βίκη μου γειά σου..καλημέρα όλη μέρα.Μόλις γύρισα και είμαι πτώμα!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, Βικτώρια μου δεν ..μασάω απλά καταλαβαίνω απόλυτα το σχόλιο.Η πικρία υπάρχει και θα γίνει ίσως μεγαλύτερ, καταλαβαίνω μα συγχρόνως δεν δικαιολογούμαι, δεν απολογούμαι, δεν ντρέπομαι για οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου.Είναι θέμα συνείδησης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa μου γιατί χάθηκες; πότε θα έρθεις από εδώ;

BUTTERFLY είπε...

Γιατι να ντραπεις; Δεν δουλεψες; Εκλεψες; Σαμπως δεν προσφερεις απλοχερα και δεν μοιραζεσαι ολα οσα εχεις με αγαπη με ολους οσους βρισκονται γυρω σου; Με το χερι στην καρδια, ποσοι απο εμας μπορουν να ισχυριστουν το ιδιο; Ισως η κριση να μην σε αγγιζει, γιατι εσυ αγγιζεις πολλους ανθρωπους, ισως αυτη η βοηθεια που προσφερεις να ειναι πολυτιμη και καποιος εκει ψηλα να σε βοηθαει ωστε να μην σταματησεις ποτε...

Hfaistiwnas είπε...

Καμιά φορά είναι και ο φόβος που σε εμποδίζει να κινηθείς! Μην αγχώνεσαι!


YΓ. Να μην ακούς κανέναν πικρόχολο!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου ωραια λουλουδια για εναν ωραιο ανθρωπο!και για οσους διαβαζετε να ξερετε οτι η αχτιδα μου εφτιαξε εναν μεγαλο πινακα και μου τον εστειλε δωρο χωρις να εχουμε γνωριστει!!και το πιο σημαντικο με ανεβαζει ψυχολογικα καθε φορα ππου ειμαι στα κατω μου!ειναι ανθρωπος!πολλα φιλακια βασω λαρισα!αχτιδα σημερα εχω γενεθλια!

Πόπη είπε...

Αχτιδούλα,
καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!!
Κουράστηκες πολύ, δούλεψες πολύ!!!
Να χαίρεσαι ότι απέκτησες!
Έτσι κι αλλιώς εσύ νοιάζεσαι πάντα
για τον πονεμένο διπλανό...
Να είστε όλοι καλά!!!
Καλό βράδυ!!!

despina είπε...

Αχτίδα μου σε παρακολουθώ πάντα κι ας μη σου αφήνω σχόλιο κάθε φορά!!!μου αρέσει το μπλογκς σου αυτά που γράφεις και φτιάχνεις!να χαίρεσαι ότι έχεις αποκτήσει γιατί τα δούλεψες να σαι καλά με την οικογενειά σου και με τον αντρούλη σου!!!δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την αγάπη!!!!φιλιά!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, πεταλουδίτσα μου όπως είπα ίσως ο άνθρωπος είχε δίκιο από τη δική του μεριά όμως κι εγώ δεν έχω κάτι να ντραπώ..ούτε να νοιώσω οτι άδικα τα χαίρομαι..Δούλεψα αρκετά στη ζωή μου και χαίρομαι τους φίλους μας και όσα με ευχαριστούν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, σήμερα πήγα κάτω στην αγορά και περπάτησα αρκετά..κουράστηκα όμως δεν πόνεσα καθόλου.Είμαι καλά..απλά κουράζομαι εύκολα με το πόδι μου και είναι φυσικό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, κοριτσάκι μου Χρόνια σου Πολλά σε παίρνω αμέσως τηλέφωνο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου σ' ευχαριστώ.Περπατάω μια χαρά τώρα, απλά κουράζομαι εύκολα, όμως είμαι μια χαρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ despina, φίλη μου δεν παρεξηγώ και δεν θέλω να με παρεξηγούν .Μπορεί κι εγώ να μη σας επισκέπτομαι όλες..είστε τόσες πολλές..μα σας αγαπώ και σας σκέπτομαι.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα καλοριζικο κ καλοταξιδο το αυτοκινητο σου,μην σ απασχολη τιποτα μια ζωη δουλευες, οπως κ η γονεις μου, δεν σας χαριστικε τιποτα καλο βραδυ φιλια πολλα κ στο δημητρη.κωνσταντινα κερκυρα

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ μαμ μην ακούς κανέναν..οι άνθρωποι όλοι δεν είναι καλοπροαίρετοι ...ειδικά τώρα!!!!!!!μην δίνεις σημασία,εσύ ξέρεις να αγαπάς κ να δίνεις όσο κανείς..επίσης κ ο νταντούλης μου!!!!σας αγαπώ κ μου λείπετε..

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά, έχεις δίκιο, όπως στρώσεις...έτσι θα κοιμηθείς!! Το λέει και η παροιμία!!!Γιατί να νιώθεις τύψεις;; Ίσα ίσα πρέπει να νιώθεις περήφανη που έχεις ένα "σπίτι της αγάπης" και μια ψυχή γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο!!Μακάρι να μπορούσαμε να σε φτάσουμε στο μικρό σου δαχτυλάκι...Σε θαυμάζω πολύ γλυκιά μου και το ξέρεις!!Σου αξίζουν όλα, απόλαυσέ τα!!! φιλάκια πολλά και να περνάς υπέροχα!!!
Υ.Γ. Τώρα διάβασα ότι πήγες στη Δράμα, πέρασες κι από το χωριό μου!!!Είδες ομορφιά;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κωνσταντινα κερκυρα, φίλη μου έχω την διεύθυνση σου; δεν θυμάμαι..αν θες στείλε μου την με μέιλ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου κοριτσάκι μου σε επιθύμησε η Αχτιδούλα σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, φίλη μου φοράω συνέχεια το κολιέ που μου έφερες, όλοι το θαυμάζουν ξέρεις! Πέρασα από Δράμα και πήγα και το δικό σου πακετάκι.

ZouZouna είπε...

Ηρθα καλώς με, καλώς σε βρήκα με το ομορφο "μωρό" σου. Καλοτάξιδο νάναι!

και δεν αντελήφθην, γιατί θα πρέπει να δίνουμε λογαριασμό σ' όλους τους βλαμένους, γιατι εχουμε αυτό κι εκείνο. δεν θα απολογηθώ γιατί πήρα καινούργιο αυτοκίνητο, ούτε στην οικογένειά μου.
ααα μα πιά, τίναι τούτο με δαύτους όλους..
Κρίση. καραμέλα που την μασουλάμε. Γιατί αν μερικοί απο αυτους μένανε στα χωριά να δουλέψουν την γη, θα είμαστε καλύτερα απο να τους έχουμε εδώ στην πόλη άνεργους και "κακιασμένους"....
καλημέρα είπα? δεν είπα, πήρα φόρα

SPYRIDOULA είπε...

Καλημέρα!!!Καλοτάξιδο το αμάξι σας κι εσείς να είστε πάντα καλά!!!Εύχομαι τα καλύτερα σε εσένα και την οικογένεια σου και να περνάτε υπέροχα!!!Φιλάκια!!!