Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μόνη στο σπίτι...


Γύρισε η ίωση μου πίσω..βλέπετε ξέχασα να ρίξω ..αλάτι πίσω από τη πλάτη της...ούτε καν ένα θυμίαμα δεν έκανα..ούτε την ευχή του Αγίου Κυπριανού για το κακό το μάτι  δεν διάβασα.. ρύζι έφαγα  (λιακ!!!) ενώ συγχρόνως χαλβάδιαζα μερικές αναρτήσεις με ..λουκουμάδες και κρέμες με κολοκύθα!!!  Σε τρεις μέρες έχασα 2 κιλά..(!) δεν είναι και άσχημα... όμως πλάνταξα μέσα..έσκασα...
Το τελικό χτύπημα ήταν το τηλεφώνημα ενός φίλου μας ξαφνικά ότι..παντρεύεται και μας καλούσε τη τελευταία στιγμή... Δευτεριάτικα..αν είναι δυνατόν...
- Να πας εσύ αγόρι μου του είπα..και για πρώτη φορά χτυπιώμουνα από μέσα μου που δεν θα έβγαινα έξω.. έστω και σε..Δευτεριάτικο γάμο! 
Μόνη στο σπίτι..με τη Κλώντη..και το το ρύζι... Ετοίμασα το πακέτο για το μπαζάρ της φίλης μου , το σφράγισα προσεκτικά μα δεν είχα χαρτί αμπαλάζ να του βάλω, είχα ένα ροζ μα σκέφτηκα ότι άμα το δει ο κούριερ θα μου τα ..ψάλλει οπότε..αύριο! 
Έπαιξα τη Φάρμα στο Facebook και φύτεψα , τάισα ότι μπορείτε να φανταστείτε..μετά έβγαλα τα γνωστά κουτιά μου και το έριξα στη δημιουργία. Βλέπετε χθες πήρα ένα άλλο μέιλ από ένα μπλοκ που μου ζήτησε να βοηθήσω σε ένα δικό τους φιλανθρωπικό  μπαζάρ και βέβαια δεν μπορώ να αρνηθώ..


Κάποτε ήμουν υπεύθυνη για τα ετήσια μπαζάρ της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί και συντόνιζα τα δικά μου "παιδιά" να φτιάχνουν κατασκευές. Τώρα απλά..μεγάλωσα βρε παιδιά και ..δεν προλαβαίνω..έχω όλη τη καλή διάθεση μα..κουράζομαι από το γνωστό μου πρόβλημα.. κι ας σας φαίνομαι πεταχτούλα .
Άνοιξα λοιπόν τα κουτιά μου με τους φιόγκους, κορδέλες, μανταλάκια, ματάκια, και ότι έφτιαξα αυτό το καιρό και θα φτιάξω δηλαδή. Βλέπετε πρέπει να κάνω και για τους δικούς μου ανθρώπους  πράγματα για δωράκια ..λίστα μου έφτιαξαν...
Αυτό το μεγάλο κουτί είναι από τη βάπτιση του Δημητράκη..είχε μέσα γλυκά και το έχω κάνει αποθήκη για ότι μαζεύω όλη τη χρονιά από κορδέλες και μικρο πραγματάκια...

Σκέφτηκα να φτιάξω και λίγα κουτάκια , να τα διακοσμήσω για να βάλω μέσα ...άλλο δωράκι..όμορφο δεν είναι;



Μία ακόμα εικόνα μου της Παναγίας..  παραγγελία.. είπαμε..το κουσουράκι μου..ασχολούμαι με πολλά πράγματα συγχρόνως..


Μου λείπει ο Δημήτρης μου σήμερα..και θα περιμένω μέχρι αργά να γυρίσει γιατί ο γάμος ήταν εκτός Θεσσαλονίκης..
Σήμερα διάβασα την ανάρτηση μίας φίλης που είναι σοβαρά άρρωστος ο άνδρας , μία φίλη που είχα τη τιμή να γνωρίσω από κοντά..μία υπέροχη κυρία..και πιστέψτε με επιρρεάστηκα πολύ..στεναχωρήθηκα.. η σκέψη μου είναι κοντά της όλη την ημέρα...
Μετά άκουσα και το διάγγελμα του νέου πρωθυπουργού..το ξέρετε αυτό που λέει ο λαός μας: " Ζήσε Μάη  να φας τριφύλλι..." εμ! βρε άνθρωπε μου..μετά το 2020 εγώ δεν μπορώ να στέκομαι όρθια..δηλαδή μέχρι τότε θα ..θα... ( αν ζούμε) . Βουτάω το τηλεκοντρόλ και βάζω βίντεο  μία παιδική ταινία ..τουλάχιστον εν γνώση μου βλέπω..παραμύθια!!! ( του πατάω και ένα ..εξάψαλμο!!!)
- Άντε βρε Κλώντη, κάτσε να βάλω τα παπούτσια και το σκούφο μου και να σε πάω μια βόλτα γύρω στη πολυκατοικία να πάρει ο..ποπός σου αέρα.. και όχι.. μη με κοιτάς παρακλητικά..δεν έχει άλλο σοκολατάκι σκυλίσιο..


- Καλά..καλά..με τούμπαρες... θα φας πρώτα τη κονσέρβα σου και..βλέπουμε... βλέπουμε είπα και το εννοώ.. πάμε βόλτα τώρα!

48 σχόλια:

para-kelsoscooks είπε...

Ποιός είπες ότι έχει ίωση, αχτίδα;. Εγώ σε βρίσκω μια χαρά και υπερκινητική. Μάλλον δικαιολογιές ήταν όλα για να μην πας στον γάμο.Ή μάλλον άκουσες τον πρωθυπουργο και...συνήλθες.

mia είπε...

Aχτίδα ντύσου καλά γιατί κάνει παγωνιά έξω...το κουτί τέλειο????
Η μικρούλα κούκλα μα κούκλα....Βόηθα Παναγιά μου τον λαό σου....καληνύχτα

fantaizi είπε...

Κεγω Αχτιδουλα μου τα χαλια μου εχω κα τη δουλειαι τωρα γυρισα απο τη δουλεια κομματια.Αλλα λεω κατσε να δω τη κανουν τα κοριτσια στη μπλογκογειτονια.Ετχομε ατριο να μαστε καλυτερα πολλα φιλια

Ioanna K. είπε...

χαχαχα αυτή η Κλώντη και τα σοκολατάκια της!!!!! το κουτί σου πανέμορφο και η εικονίτσα....υπέροχη!!!! μακάρι να μπορούσα να ζωγραφίσω και εγώ. θα ζωγράφιζα αγγέλους!

Περαστικά σου και πάλι και χαιρετίσματα στον κ.Δημήτρη!

Ανώνυμος είπε...

Όλα πανέμορφα, αλλά το μουτράκι το κλωντένιο ομορφότερο απ΄όλα!

xoxox

Creep είπε...

Τι τέλειο κουτάκι! Πολύ όμορφο, κομψό και ρομαντικό!
Κατά τα άλλα, καλή ανάρρωση εύχομαι! :)

Hfaistiwnas είπε...

Άσε έχω δει ένα σωρό παιδικά τελευταία!!! χαχαχα1 Κοίτα εσύ πρέπει τώρα να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου! Άσε τους άλλους να βγάλουν πέρα τα μπαζάρ!!! Καλημέρα!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Θα τα ξεπεράσεις όλα! Είσαι παλληκάρι σε κάτι τέτοια.
Φτάνει μόνο να σκεφτείς ότι υπάρχουν και χειρότερα (τα δικά μου),που εδώ και πέντε μέρες έχω μπανταρισμένο το δεξί χέρι(παλάμη), με αντιτετανικό και αντιβιωτικά.
Τώρα άρχισα να γράφω, με ένα δάκτυλο!

Άξιος ο μισθός σου, που βοηθάς τα λεγόμενα μπαζάρ.
Κι εμείς για να βοηθήσουμε τέτοιο μπαζάρ πήγαμε και φύγαμε με ένα σκυλάκι, τον Έρικ!!!!

Καλημέρα και περαστικά...

OLINA M είπε...

Θα αρχίσεις να εμφανίζεις παρενέργειες από την πολύ κλεισούρα!
Δεν είσαι εσύ για μέσα,παιδάκι μου!Ξεφορτώσου στα γρήγορα την ίωσή σου γιατί μας λείψατε πολύ.Το ΣΚ θα είμαστε στα πάτρια εδάφη.Πάμε για καφέ και τσίπουρο στο Βράχο;

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Tο κουτί υπέροχο!
Ίωση είπες????!!!!
καλή σου μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ para-kelsoscooks έχω τόσα στο μυαλό μου να κάνω..μα χθες ήμουν χάλια..σήμερα με τα φάρμακα είμαι καλύτερ..χθες φοβώμουνα να βγω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia, σήμερα είμαι καλύτερα..θα βγω..θα βγω στη γειτονιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi θα σε πάρω τηλέφωνο κάποια στιγμή να τα πούμε, νόμιζα οτι δούλευες..θέλω..Κρήτη!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna, άντε..πάρε τα κορίτσια και ελάτε μία μέρα..για φαγητό..για καφέ ..για κουβεντούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Branwen66, είναι η παρεούλα μου, όταν κόντεψα να τη χάσω τρελλάθηκα απο τη λύπη μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Creep χαριτωμένο δεν είναι; φτιάχνω πράγματα με ότι έχω..τώρα θα πάω στο καθαριστήριο να πάρω μια.κρεμάστρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, τα παιδικά είναι το καλύτερο μου, όσο για τα μπαζάρ..δεν μπορώ να αρνηθώ όταν μου ζητάνε κάτι..αδύνατον αν είναι μέσα στα πλαίσια μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, απέκτησες σκυλάκι; δείξε το μας! περαστικά..τι έπαθες; θα ερθω να δω..Κάποτε απο πέσιμο έσπασα ολικά τον αστράγαλο μου, έχω πτωματικό δέκτη..έμεινα 1 χρόνο ..ξάπλα..το φαντάζεσαι για ΜΕΝΑ;Έκανα 1 χρόνο να περπατήσω με πατερίτσες και μετά μήνες για περισσότερα..τις έχω ακόμα ..μέχρι τώρα παθαίνω ίλιγγο όταν βλέπω σκάλες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, σας επιθύμησα καλέεεεεεε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι παλιο..ίωση είπααααα! Καλημέρα γλυκιά μου!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ElenaG είπε...

εύχομαι να είσαι καλύτερα αχτιδουλα μου σήμερα...πέρασες όμως τις ώρες σου πολύ εποικοδομητικά...μπράβο έφτιαξες όμορφα πραγματάκια έτσι όλοι να κάνουμε ο καθένας ότι μπορεί για τον άλλο...αλλιώς δε βγαίνει!!!
Η Παναγίστα σου πολύ γλυκιά...

Thalassitsa είπε...

Καλημερούδιααα, να φύγει η παλιο ίωση.....να πάει αλλού!! Να γίνεις γρήγορα καλα και να κανονίσουμε να έρθουμε με τα υπολοιπα κοριτσάκια να σε δούμεεε!! φιλάκιααα

Ξανθή είπε...

Πολύ μ΄άρεσε το σχόλιο της para-kelsoscooks λες να συνήλθες από αυτά που άκουσες. Εγώ τάκλεισα όλα δεν θέλω άλλα ψέμματα.
Πολλά φιλιά

drosostalitsa είπε...

Περαστικά Αχτιδούλα μου!

Να έχεις μια όμορφη μέρα *

Ποδηλάτισσα είπε...

Η δημιουργία στο κουτί… υπέροχη!!! Η Παναγίτσα… ας βάλει το χέρι της!!! Όσο για την τηλεόραση… άστη να πάει στην ευχή, μόνο για να απελπίζεσαι είναι… και εγώ «Ρατατούλη» έβλεπα εχθές… Την Κλώντη και βόλτα… κάνει καλό και στην ίωση!!!!!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Με δίνεις κουράγιο.
Σκυλάς είμαι πολλά χρόνια και έχω τρία, εδώ και 14 χρόνια.
Θα τα δεις στο side-bar, πάνω-πάνω.
Αυτός ο κάτω-αριστερά φταίει που δεν μπορώ να γράψω.....αυτές τις μέρες.

Marina είπε...

Να' σαι καλά να φτιάχνεις, κοριτσάκι....!!!!
Το τελευταίο το εννοώ!

δημητρα λαγονησι είπε...

καλησπερα αχτιδα.βλεπω οτι σημερα εισαι πιο καλυτερα.τι ωραιες κατασκευες ειναι ολα αυτα που φτιαχνης!!!!οσο για τη κλωντη,ποσο χαιρομαι που ειναι παλι καλα!!!τι ομορφη που ειναι!δωσε της ενα φιλακι απο εμενα.καλο βραδυ,και πολλα φιλακια

Rena είπε...

Τι ομορφιές έφτιαξες πάλι,αν και με ίωση δεν το βάζεις κάτω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,πολύ μου αρέσουν μανούλα μου και τα κουτάκια!είναι από μόνα τους δωράκια!!!το κλωντίνι είναι κουκλί.τα γνωστά με τα σοκολατάκια της!!! πως και πήγε ο νταντούλις μου μόνος του!περαστικά μαμ,να προσέχεις!!σας αγαπώ και μου λείπετε...ατά τα χριστούγεννα αργουν.............?

Ερωφίλη είπε...

Φανταστικές οι δημιουργίες σου Αχτίδα μου. Μου αρέσεις που έχεις πάντα ανοικτή την πόρτα του σπιτιού σου και της ψυχής σου...Νάσαι πάντα καλά να προσφέρεις γενναιόδωρα τις δημιουργίες σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, να πω ..καληνύχτα γλυκιά μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, έκανα τρεις..θα σου δείξω και την άλλη..Πότε θα έρθεις με τον..Πανούλη σου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa, είμαι καλύτερα, ελάτε όποτε θέλετε καλέ..αρκεί να μου το πειτε πρώτα να φτιάξω κάτι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή σήμερα σου έστειλα με κούριερ το δεματάκι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@drosostalitsa, κουκλίτσα μου τι κάνεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα τώρα μόλις πήρα και άλλο να δω, το έχω ταράξει το βιντεοκλάμπ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, αν είχα σπίτι με κήπο θα είχα τόσα που δεν μπορείς να φανταστείς..Ξέρεις οτι κάποτε μεγάλωσα ένα ..σκατζόχοιρο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου τι κάνεις; είσαι καλάσ την υγεία σου; μας έλειψες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι αύριο θα 'έχω τον εγγονό μου και θα σε πάρω τηλέφωνο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου σ' ευχαριστώ, με έχει ταράξει η αφιλότιμη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου θα σου φτιάξω και σε σένα πραγματάκια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου ότι μπορώ κάνω, μακα΄ρι να είχα τόσα χρήματα ωστε να κλείσω τις πληγές όλων ..

χρυσάνθη είπε...

Αχτιδάκι τι όμορφα πραγματάκια έφτιαξες και τι υπερπαραγωγή!! Ασπρος σίφουνας είσαι!!Ολα τα προλαβαίνεις εσύ!!Σε θαυμάζω!!!
Το κουτάκι κουκλίστικο!!Τα μπουκαλάκια καταπληκτικά τα γουράκια επίσης !!! Καλά η εικόνα εκτός συναγωνισμού!!! Βλέπεις δεν σε προλαβαίνω και τα βλέπω μαζεμένα!!
Μπράβο Αχτιδούλα !!Νάσαι καλά κοπέλα μου και να δημιουργείς!!! Καλή εβδομάδα!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ μου καλα της είναι πιά να φύγει η ιωση..τι ΄θελει και κάθεται ακόμα;;;δεν της έδωσες κορίτσι μου..τα τσάγια της;; τη σουπίτσα της;; τι άλλο θελει πια από σένα;;;πάντως σε ωφέλησε ...κοίτα τι όμορφα πράγματα έφιαξες;;;; το σίγουρο είναι ότι η Παναγία που έφιαξες θα σε προστατεύει...να γίνεις γρήγορα καλά... σου το ευχωμαι πολόψυχα... φιλια σε σένσ και στη Σαλονίκη!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου το ίδιο κάνω κι εγώ όταν μπαίνω στα μπλοκ, είναι τόσες πολλές οι φίλες μου που δεν προλαβαίνω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια, σήμερα ξύπνησα με πονοκέφαλο μα είναι πρωί ακόμα , τώρα πίνω καφεδάκι και θα συνέλθω..