Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ήμαστε για γέλια και για κλάματα!

Αρκετά σας άγχωσα με τη χθεσινή μου ιστορία..μας άγχωσε και η κατάσταση, νομίζω ότι το χιούμορ πρέπει να έρχεται πάντα στη κατάλληλη στιγμή να απαλύνει καταστάσεις, μεταξύ μας το λέω για να το ακούσω κι εγώ! . 
Σήμερα προσπάθησα η έρμη να μείνω σπίτι να αρχίσω και να... τελειώσω το βάψιμο από τα μικροπράγματα που φτιάχνω για το μπαζάρ της φίλης μου.. έτσι έκανα το .."λάθος"..έστειλα τον άνδρα μου να αγοράσει αλουμινόχαρτο που μου τελείωσε, σπόγγους για το μπάνιο, οδοντόκρεμα και ένα μαρουλάκι για σαλάτα...Ξέρετε τι μου έφερε;..ένα ...πάπλωμα σε μία όμορφη θήκη δωράκι λέει για μένα ... Κι εγώ δεν ξέρω πόσα παπλώματα έχω..ούτε στην Αλάσκα να ήμασταν... Μία ώρα του τα έψελνα ιδιαίτερα όταν είδα ότι ξέχασε το αλουμινόχαρτο. Άφησα λοιπόν τα πινέλα μου, τα μικρά κεραμικά ρόδια μου, τον άρπαξα από το ..αυτί και πήγαμε μαζί στο σούπερ μάρκετ..


Τελικά μου αρέσει περισσότερο να ζωγραφίζω παρά να κατασκευάζω..οπότε μόλις τελειώσω τις ...ιδέες που κατέβασε το κεφάλι μου θα πιάσω αυτό που ξέρω καλύτερα.. πινέλο και κανδράκια..
Το απόγευμα περίμενα το Laptop μου που μου το ... άλλαξαν φουστάνι..από Vista στα Windows 7, μου έλειψε το χρυσούλι μου , να μην αφήνω και το καλό μου χωρίς παρέα.. από χθες είναι απαρηγόρητος που είναι πια..συνταξιούχος με...βούλα!!
Τόσο καιρό χτυπιώτανε που δεν του έδωσαν ακόμα τη σύνταξη και τώρα χτυπιέται γιατί λέει ότι αφού πια την πήρε..πάει ...γέρασε με το νόμο! Τι σου είναι τελικά οι άνδρες..ύστερα λένε ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε πρόβλημα με την ηλικία μας..ποτέ δεν την έκρυψα και μάλιστα λέω με καμάρι ότι είμαι..γιαγιά!
Πλάκα έχει πάντως..προς το παρόν την ξοδεύει αφειδώς να την ευχαριστηθεί..σχεδιάζει το μαγαζί όπως το θέλει και τον αφήνω ελεύθερο σαν παιδάκι που του αγόρασαν καινούργια μπάλα ( πήραμε και το ..αλουμινόχαρτο). ΌΜΩΣ...το βράδυ του άνοιξα τις ειδήσεις να τις ακούσει και να ..εμπεδώσει τη κατάσταση ότι έρχονται δύσκολες μέρες ...τις άκουσε...συγχίστηκε, έβρισε, μούτζωσε.... και...πήγε και έφτιαξε ψωμί !!!!!


Την έκοψα τη γωνίτσα μου με τυράκι και την έφαγα..( φέρτε μια βελόνα να το ράψω επιτέλους) το έχει βάλει σύστημα ο Δημήτρης ..κάνει ψωμί μέρα παρά μέρα και πράγματι είναι πολύ καλύτερο από του φούρνου με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο ψωμί από πριν!!!!!!!!!.
Πήραμε και μία ταινία από το βιντεοκλάμπ και αράξαμε στο καναπέ μαζί με τη Κλωντίτσα στα γόνατα μας  εξορκίζοντας τις ειδήσεις και τς ανοησίες της τηλεόρασης. Λίγες ώρες βγήκα έξω και το μόνο που άκουγα αν το πιστεύετε σε πηγαδάκια εδώ κι εκεί ήταν ..άγχος, στεναχώρια, φοβισμένες ψυχές, ανασφαλείς στη πατρίδα τους την ίδια..φοβερό..Αυτή η εικόνα με σκοτώνει βρε παιδιά...δεν μπορώ ποτέ τις μίζερες καταστάσεις και δεν μπορώ όμως να κατακρίνω κανένα από αυτούς γύρω μου για τα συναισθήματα τους αυτά.. απλά προσπαθώ να τα εξορκίσω όσο μπορώ από εμένα.
Λοιπόν ..αυτές τις μέρες θα σας δείξω τι έχω φτιάξει γενικά..γιατί το έχω το κουσουράκι..ασχολούμαι με πολλά πράγματα συγχρόνως και πολλές φορές διαφορετικά.. όμως αύριο θα έχω τον εγγονό μου οπότε....
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..χαμογελάστε..ήμαστε για γέλια και για ..κλάματα!

39 σχόλια:

Leviathan είπε...

Να περάσεις τέλεια με τον εγγονό!!!! Καλό ξημέρωμα!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Πάπλωμα σου πήρε; χαχχαχα άμα του μπει κάτι στο μυαλό ε;;; χαχαχα! Το ψωμάκι φαίνεται λαχταριστό! Και έχω και φρέσκια μαρμελάδα!!! χαχαχαχα! Καλό Μπέιμπι σίτινγκ!!!

stalamatia είπε...

Αχτίδα καλημέρα ,βάλε Αχτίδα τα διάφορα που έφτιαξες για να αποσπάτε λίγο το μυαλό(τέλος πάντων αυτό που μας άφησαν) γιατί θόλωσε το μάτι μας με αυτά που βλέπουμε και ακούμε στις ειδήσει!

δημητρα λαγονησι είπε...

καλημερα αχτιδα.καλοφαγωτη η συνταξη,και σε καλη μερια!!!!πολυ ωραια τα ψωμακια του δημητρη.να μας δειξεις τι φτιαχνης.εχω αγωνια να τα δω.να μου φιλησεις την κλωντουλα.φιλακια

Ελευθερία είπε...

πάπλωμα??? είδες είναι προνοητικός!!!!
αυτό το ψωμάκι μου έσπασε τη μύτη... θα του πεις σε παρακαλώ να μου πει πως το έφτιαξε??? θα ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω ψωμακι κ θελω μια δοκιμασμένη ;) συνταγή!!!!!
να περάσεις τέλεια με τον εγγονούλι σου!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Νάναι γερός να την παίρνει την σύνταξη πολλά πολλά χρόνια - όση του αφήσουν να παίρνει δηλαδή - να φτιάχνει υπέροχα ψωμάκια - ζεστά με φετούλα!!!!!!!! - και ας σου παίρνει και κανένα παπλωματάκι παραπάνω... δεν πειράζει μπορεί να χρειασθεί το πετρέλαιο που θα φτάσει ξέρεις???? Να περάσεις μια υπέροχη μέρα με το εγγονάκι σου!!! Πολλά πολλά φιλάκια!!!

Penelope είπε...

Ο "καυγάς" για το πάπλωμα δηλαδή Αχτίδα μου!
Προσωπικά του τα γράφω σε χαρτάκια και τα λέω 5-6 φορές για να τα "εμπεδώσεις" πριν ξεκινήσει. Μέχρι που μου βάζει την φωνή ότι κατάλαβε.
Το ψωμάκι σούπερ και με τυράκι, είναι ότι καλύτερο.

PiciFriki είπε...

σημασία έχει ότι την πήρε.καλημέρα!

Ξανθή είπε...

Πέρα από χρυσοχέρα έχεις κι ένα τρόπο να μας μεταδίδεις λίγη αισιοδοξία. Εγώ για πρώτη φορά έχω χάσει την ψυχραιμία μου,
Πολλά φιλιά σε όλους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan ...το παλεύωωωωωω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μοιάζετε μου φαίνμεται..εκείνος το έφαγε με...μαρμελάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου ξέρεις δουλεύω συγχρόνως τα πράγματα καισ το τέλος θα τελειώσουν..μαζί και διάφορα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δήμητρα απο Λαγονήσι,έχει ξοδέψει τόσα για το μαγαζί που είναι σαν να την ..έφαγε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου πανεύκολο είναι ..κι εγώ κάνω μα η αλήθεια είναι οτι εκείνος το φτιάχνει καλύτερο..μάλλον γιατί εγώ βιάζομαι ενώ εκείνος το αφήνει να φουσκώσει 2 φορές.Πάντως είναι πεντανόστιμο 'όπως και αν το φτιάξει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτησα μακάρι γλυκιά μου..να είναι γερός το μόνο που παρακαλώ το Θεό..είμαι τόσο άξιος, καλός και χρήσιμος σε όλο το κόσμο γύρω του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope, αγάπη μου αυτός δεν..διορθώνεται..ότι και να του πω του πουλάνε τα πάντα σε ένα λεπτό..πολλές φορές αγοράζει κάτι επειδή..ντρέπεται να πει όχι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki θα φανώ απαισιόδοξη αν πω...μέχρι πότε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου ..κι ε΄γω το έπαθα μα..πρέεπι να αντιδράσουμε, η παθητική στάση μας πεθαίνει..

Demi είπε...

Mεγεια το παπλωματάκι! και χαρηκα για την σύνταξη του Δημήτρη γερός και δυνατος να ειναι και να την χαρεί!Αχτιδούλα πολύ όμορφα τα στολιδάκια σου!καλά τελειώματα!Μπράβο για τα ψωμάκια,τα χαζευαμε με την μικρή μου!φιλιά!

el.mar είπε...

Αχτιδούλα μου μήπως έμεινε ψωμάκι?!..χιχι..τουλάχιστον ήταν ωραίο το πάπλωμα?!...Φιλιά...να περνάς όμορφα με τον μικρό!!!

Αντιγόνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αντιγόνη είπε...

Με το καλό τη σύνταξη και να φροντίσει να τους τα παίρνει για τουλάχιστον 70 χρόνια!!!
Όσο για το αν γέρασε να του πείτε οτι όταν ρωτάμε τι κάνει ο μικρός Δημήτρης εννοούμε εκείνον,για το Δημητράκη της Ιωάννας λέμε ο πολύ μικρός!!!!!!!Μακάρι όλοι οι 25αρηδες να έχουν τη ζωντάνια του κυρίου Δημήτρη. Όσο για το ψωμί πολύ λαχταριστό,και έχω μαρμελάδα που έφτιαξα με τα ροδάκινα που μου δώσατε!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi μου σ' ευχαριστώ σήμερα είχα τον εγγονό μου και δεν έκανα τίποτα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar το έχω ακόμα στο κουτί του..είναι απο πούπουλα..εγώ θέλω λίγο βάρος να νοιώθω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντιγόνη μου γερός να είναι το μόνο που θέλω..

BUTTERFLY είπε...

Καλοφαγωτη η συνταξη!
Αν ειναι απο πουπουλα μπορει να μην του φαινεται στι βαρος αλλα ειναι πανζεστο!
Αν παλι δεν το θες, εχει σε καθε περιοχη αστεγους, οποτε χαμενο δεν θα παει.
Φιλια!

Pepi είπε...

Να την ..φάτε όλη τη σύνταξη πριν σας την φάνε άλλοι !!! Και το ψωμάκι, φαίνεται πολύ καλό ! Να είσαστε όλοι καλά και ο μικρός να σας δώσει χαρά και γέλιο που τόσο χρειάζεται!!
Φιλάκια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου!!!!!!!!!!!!!θέλω και εγώ μία εμπνευση από το υπέροχο πινέλο σου!!!καλά τον νταντούλι μου τον ξέρω....πολλά φιλιά σε όλους!!!!!!

mia είπε...

Aχτίδα καλησπέρα....το πάπλωμα μην το γκρινιάζεις γιατί κάτι μου λέει ότι θα το χρειαστούμε.....έρχεται χειμώνας κρύος...όσο για την σύνταξη ...πες στον Δημήτρη σου να κάνει γλέντι....που την πήρε...γιατί εμείς ούτε ζωγραφιστή.....να είσαι καλά...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ηξερε τι αγόραζε ο Δημήτρης σου Αχτιδούλα..προνοητικό τον βρίσκω...
σου λέει θα έχει κρύο ....ο καιρός για δύο..χι..χι..να είστε καλά και να χαρείτε την συνταξή του...καλοφάγοτη σας ευχωμαι..και τώρα που θα έχει περισσότερο χρόνο να κάνετε..πράγματα που σας αρέσουν πάντα...φιλάκια απο Κρήτη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY φίλη μου γκρινιάζω όχι γιατί δεν μου άρεσε αλλά γιατί ήταν περιττό.Κάθε χρόνο δίνω πράγματα σε άτομα γιατί με ξέρουν και μου τα δίνουν σε μένα όλες οι φίλες οπότε τα μοιράζω ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi σήμερα τον είχα και αύριο απο το πρωί..του πήρα κασέτες που θέλει γιατί σήμερα μου έκανε το χαλί...πίνακα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, ανόητο..γιατί έφυγες;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia αχ! το ίδιο λένε και οι κόρες μου..όμως σκέψου..δίναμε χρήματα επι..35 χρόνια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια, μας βέπω να ήμαστε κουκουλωμένοι για ..οικονομία στη θέρμανση!

χρυσάνθη είπε...

Καλοφάγωτη !!Νάναι γερός να την παίρνει για πολλά-πολλά χρόνια!!!Και αστον να αγοράζει ότι του αρέσει.Είναι το νέο χόμπυ ενός συνταξιούχου!!χαχα Τα ίδια κάνει και ο δικός μου !!!!Φιλάκια

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου, να χαρείτε τη σύνταξη του Δημήτρη!!Πολύ ωραία τα ψωμάκια του, να μας μάθει κι εμάς να φτιάχνουμε! και το πάπλωμα χρήσιμο, άν δεν μπορούμε να πληρώνουμε και το πετρέλαιο...ακόμα πιο χρήσιμο!φιλάκια και περιμένω να δω τις δημιουργίες σου!Καλό μήνα γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου ξέρω οτι είναι η χαρά του να προσφέρει..οι κόρες του το ξέρουν αυτό καλύτερα απο όλους πίστεψε με..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, φίλη μου ζωγραφίζω με..εμπόδια..τώρα θα 'έχω και το μικρό οπότε καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι.