Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Να συγχιστώ;



  Φίλοι μου καλημέρα, καλημέρα δεν αντέχω αυτή τη τόσο εκβιαστική και αγχώδη ατμόσφαιρα που επικρατεί παντού ή μάλλον καλύτερα θα έλεγα μας πιέζουν να νοιώσουμε. Ξέρετε ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος που δεν αντέχει αμφιλεγόμενες καταστάσεις.
Πάντα όταν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και πρέπει να πάρω μία απόφαση συνήθως στην αρχή (  1 μέρα) απελπίζομαι όμως αμέσως κοιτάζομαι στο καθρέπτη και λέω στην..Αχτίδα..: Ψηλά το κεφάλι..και βρες λύση.. Τότε φίλοι μου σαν ένας εντελώς εκτός προβλήματος άτομο κοιτάζω το πρόβλημα κατάματα και βρίσκω τη λύση χωρίς συναισθήματα και ενδοιασμούς. 
Τώρα λοιπόν είμαι... ήμαστε... μπροστά σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει τη πατρίδα μου ολόκληρη γιατί πατρίδα φίλοι μου είναι η ίδια μας η οικογένεια , τα πιστεύω και τα εδάφη μας, η θρησκεία και τα ήθη μας.. Είμαι  λοιπόν οργισμένη για το πρόβλημα αυτό που έχω μπροστά μου δεν αντέχω από ιδιοσυγκρασία σε μία κατάσταση που δεν μπορώ να ελέγξω και να διορθώσω γιατί κάποιοι  τόσα χρόνια δεν έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν.
Με εκβιάζουν φίλοι μου , με πιέζουν και με κάνουν να αποδεχθώ καταστάσεις για μένα και τα παιδιά μου ( σε γενική έννοια) που δεν μου άξιζαν. Δεν θέλω την ώρα που τρώω να σκέπτομαι ότι ίσως δίπλα μου μία οικογένεια που δεν το δείχνει δεν έχει να φάει.., δεν μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς ( όπως ανακάλυψα χθες βράδυ) ,δεν αντέχω την ιδέα ότι όταν το δικό μου εγγόνι τρώει σοκολάτα κάποιο άλλο παιδί δεν έχει τα στοιχειώδη. 
Ξέρω τι θα μου αντιπαραθέτετε ... Ήξερες ακόμα και στους καιρούς της αφθονίας ότι υπήρχαν κάπου τέτοια παιδιά..δίκιο..όμως και πάλι μπορούσα και κάτι έκανα..δωρεές σε οργανισμούς που μου έστελναν φυλλάδια..τηλεφωνήματα που έδιναν έστω και 1 ευρώ κάπου... Τώρα με κάνουν να σκέπτομαι ακόμα και αυτό που κάποτε δεν ήταν τίποτε για μένα..
Ε ! Αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου! Σπούδασα τα κορίτσια μου με όνειρα και βεβαιότητα ότι θα έχουν μπροστά τους μία λαμπρή μελλοντική ζωή αφού δόξα το Θεό τους έδινα μαζί και μία ατομική ιδιοκτησία.. Όμως τώρα βλέπω παντού χιλιάδες άλλα τέτοια παιδιά να κάνουν δουλειές έξω από αυτό που σπούδασαν απλά για να επιζήσουν ...Για οικογένεια; Ούτε που το σκέπτονται και δεν τα αδικώ...πως να κρατήσεις ένα σπίτι με τέτοιους μισθούς... Μας εκβιάζουν φίλοι μου και μας πιέζουν να αποδεχθούμε τα..αποφασισμένα..Ξέρω ότι έχετε..φλομώσει από τέτοιες συζητήσεις..μη με λάβετε υπόψιν σας.. αφήστε μου όμως το δικαίωμα να σας τα πω ..να ξεσπάσω την οργή μου ..πριν σταθώ μπροστά στο καθρέπτη όπως σας είπα και να πω τον εαυτό μου: Αχτίδα αυτή είναι η κατάσταση ..πρέπει να την αποδεχθείς έστω και αν..δεν καταπίνεται αυτό το κώνειο..
Και για να σας ..αποδεσμεύσω από το να σκεφτείτε αυτή τη πρωινή μου οργή θα σας ζητήσω τη γνώμη σας σε ένα πρόβλημα του ..blogger μου..Με ένα νέο σύστημα που έχει μπει στις παρακολουθήσεις δεν μπορώ να μπω σε αυτές. Πατώ το εικονίδιο της google μου ζητά επαλήθευση, βάζω το κωδικό και ο αυτό το... χαμένο ...δεν το δέχεται.όμως από κάποια μέιλ που πήρα το έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα..συγχρόνως κάποια μου λένε ότι ενώ εκείνες μπήκανε εγώ..δεν μπαίνω γιατί αδιαφορώ για τα δικά τους μπλοκ... Όχι βρε κορίτσια...αυτός ο παλιόblogger φταίει...Άντε λοιπόν..βρέστε μου λύση..
Τώρα σας δίνω Αχτιδένια φιλάκια, σας εύχομαι καλή μέρα και περιμένω να υποδεχθώ τον εγγονό μου για..μπέιμπι σίτιγκ...Ουάουυυυυυυ! Έχω προμηθευτεί τις κασέτες που του αρέσουν...πατάτες τηγανητές..κουβέρτα πάνω από το χαλί που λόγω μαρκαδόρων το έκανε ..εμπριμέ και..βλέπουμε...ζωγραφίζω η έρμη συγχρόνως!!!!

34 σχόλια:

ZouZouna είπε...

Tην καλημέρα μου και καλό ΣΚ... να μην συγχιστείς. Γιατι πάντα υπήρχαν παιδιά δίπλα μας που πεινούσαν και πάντα υπήρχαν οικογένειες που δεν είχαν να πληρώσουν το ηλεκτρικο και δεν ξέρω τι άλλο.
Και αυτές τις οικογένεις δεν τις είδαμε ποτέ. ζούσαν αξιοπρεπέστατα με οτι είχαν...
Οχι, δεν με νοιάζει τι κάνει ο διπλανός μου. Μοιάζω της γιαγιάς μου. Εγώ και κανένας άλλος. Να πρόσεχαν που φτώχυναν οι δηθεν πλούσιοι... . Δεν θα σώσω εγώ τον κόσμο. Ο παππούς μου μόνο έκρυψε Εβραίους, με κίνδυνο της ζωής του και της οικογένειάς του.

Δεν με νοιάζει αν ο άλλος κάνει κακο χειρισμό και δεν έχει να φάει...

ορίστε σύγχισες εμένα τώρα .. χα χα χα χα χα χα !!!

Litsa είπε...

Καλημέρα καλημέρα! Κι εγώ σχεδόν τα ίδια έγραφα εχθές, αλλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη. Άλλωστε με την μιζέρια δεν θα καταφέρουμε τίποτα...
Τα Χριστούγεννα έρχονται!!
Κοίτα να χαίρεσαι τις στιγμές με τα εγγόνια σου και την οικογένειά σου και να μας φτιάχνεις όμορφα πράγματα ώστε να παίρνουμε κουράγιο ο ένας απ' τον άλλον και να συνεχίζουμε!
Φιλιά

Ελευθερία είπε...

τώρα να σου πω πες τα χρυσόστομη??? εσυ και τόσοι άλλοι Ελληνες, που βλέπουν όσα ονειρεύτηκαν γιαυτούς και τα παιδιά τους να γκρεμίζονται γιατί κάποιοι, ενδιαφέρθηκαν και εξακολουθούν να ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για τον εαυτούλη τους, τα λεφτάκια (μας που τα έκαναν) τους και τις καρέκλες τους... τι να πεις πια...
κάπου διάβασα το παρακάτω... "Ο παπούς μου έζησε την κατοχή, ο πατέρας μου τη χούντα, εγώ γιατί να τα ζήσω και τα δύο???"

να περάσεις τέλεια με τον εγγονούλι σου!!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Μια χαρά θα περάσετε! Μπράβο σας! Να σου πω, μην σκέφτεσαι τίποτα, θα τα βγάλουμε όλοι πέρα.. αισιοδοξία να υπάρχει!

Μαρία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα..δεν σχολιάζω τίποτα..καλά έκανες και τα είπες..τα λέμε αλλά ποιος μας ακούει..όσο για το πρόβλημα της παρακολούθησης το έχουμε όλοι..έχω παρατηρήσει πως τις πρωινές ώρες όπως τώρα ας πούμε οι αναγνώστες στα blogs είναι ορατοί και μπορείς να κάνεις παρακολούθηση..ευτυχώς που κάποια blogs κρατάνε επάνω στην οθόνη την μπάρα του blogger και κάνεις και από εκεί παρακολούθηση όποτε θες..αυτά και ελπίζω να βοήθησα..τα φιλιά μου..ααα και καλό σ/κ να χουμε

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα ....
...irida...

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα με χαμογελο Αχτιδουλα, οσο μπορουμε ακομα! Τα αλλα, βραστα κι αστα!

Ερωφίλη είπε...

Την καλημέρα μου κι από μένα και να ξέρεις όλα αυτά που απασχολούν το μυαλό σου, απασχολούν και εκατομμύρια άλλους μαζί και μένα. Για το μέλλον των παιδιών μας αγωνιούμε όλοι.
Μακάρι να δρομολογηθούν τα πολιτικά πράγματα σε όφελός μας.Να μάθομε, όσο γίνεται, να ζούμε με τα λίγα, να ιεραρχούμε τις ανάγκες μας όσον αφορά στα υλικά αγαθά,να δίνομε προτεραιότητα στα συναισθήματά μας,στην οικογένειά μας και στον συνάνθρωπο.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Ξανθή είπε...

Καλημέρα πέρνα σήμερα όμορφα με τον εγγονό σου, προσπάθησε να εκτονωθείς για΄τι αυτό δεν νομίζω ότι έχει τελειωμό θα μας συγχύζει για πολλές μέρες ακόμη.
Όσο για τον blogger έχει καιρό που κάνει κόλπα μια σβήνει από την σελίδα αυτά που παρακολουθούμε και λέμε καλέ που πήγε η Αχτίδα εδώ ήταν χτες το πρωί;; μια δεν σε αφήνει να αφήσεις σχόλιο κι άλλα πολλά θα του περάσει!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ ΜΟΥ!ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ, ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sweet cherry - Zouzouna,φίλη μου εμένα ..με νοιάζει..και θα με νοιάζει πάντα..και θα μοιράζομαι όσο μπορώ γιατί φίλη μου υπάρχουν πάντα οι συνθήκες οι..απρόβλεπτες που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή.Γιατί εγώ έχω παιδιά που οφείλω να βοηθήσω όπως μπορώ και φίλες πο το ίδιο με χρειάζονται Γιατί ..εγώ δεν μπορώ να νοιωθω το διπλανό μου ακόμα και απο απρονοησία να υποφέρει.Είναι οι απόψεις σου αυτά που έγραψες..σεβαστές..Είναι οι δικές μου..σεβαστές το ίδιο..το μέλλον θα δείξει ποιός απο τους δύο έχει δίκιο.Στο τέλος σηκώνεις το φορτίο των επιλογών σου γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ L., φίλη μου δεν λέω οτι θα χάσω τη δύναμη της ψυχής μου, πάντα πρέπει να σηκωνόμαστε..γι' αυτό και έπαιξα με τον εγγονό μου.. έφτιαξα τα πιτάκια μου, τα γλυκάκια μου και το αφήνω στο Θεό το μέλλον..άλλωστε ποτέ δεν μας άφησε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία πολύ τέλειο το τελευταίο..ελπίδα γλυκιά μου..ελπίδα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, καλά περνώ μαζί του..αύριο φωτογραφίες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία μου το είπαν πολλές με μέιλ..θα δούμε τι θα γίνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida...προς το παρόν καλά περνώ μετον εγγονό μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, άστα και ..βράστα..να τους πάρει η ευχή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου η αλήθεια είναι οτι πολλοί το είχαν παρατραβήξει, η ασυδοσία είχε κυριαρχίσει στα σπίτια.Εμείς ήμαστε μαθημένοι σε τέτοια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου απο τότε που άλλαξε η παρακολούθηση έγινε αυτό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Designs, φίλη μου αυτό ακριβώς..ΔΕΝ ΜΠΟΡΏνα μπω..και συμβαίνει σε πολλές όλες με τα νέο σύστημα παρακολούθησης..δοκίμασα όλους τους τρόπους.

Αντιγόνη είπε...

η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα,είμαι 27 χρονών άνεργη και κάνω που και που μεροκάματα σαν διακοσμήτρια,ή κάποιο ιδιαίτερο,όμως την ελπίδα μου και την όρεξη για να αλλάξω το κόσμο δεν μπορεί να μου τη στερήσει κανείς,πιστεύω οτι τα πράγματα θα αλλάξουν,όσο για αυτό που περνάμε κάποιος λόγος θα υπάρχει,ενα μάθημα στη ζωή μας.
Όλοι μα όλοι,ακόμα και αυτοί που έκαναν λάθος χειρισμούς δικαιούνται να έχουν μια ζωή με τα αναγκαία και να ζουν με αξιοπρέπεια.Ετσι όπως είναι τα πράγματα όμως ακόμα και αυτοί που έκαναν σωστούς χειρισμούς θα εξαθλιωθούν,οπότε να διαχωρίζουμε τη θέση μας ή να λεμε εγω έχω βολευτεί δεν είναι λύση.

Υ.Γ Κυρία Γεωργία σας ειδοποίησαν απο το ταχυδρομείο??γιατί στο ταχυδρομείο της περιοχης μου δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη,τελευταία χάνονται διάφορα δέματα και τους τσεκάρω,στο δέμα που έστειλα στην Ειρήνη τους άνοιξε και έχασαν τη κάρτα!!

Αναστασία είπε...

Να μην συγχιστείς! Δεν αξίζει! Όσο μπορούμε να βοηθά και να στηρίζει ο ένας τον άλλον και οι δυσκολίες κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα περάσουν! (Δίνω έτσι θάρρος στον ευατό μου). Καλό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά μας!!!!!!Απ΄αυτά παίρνουμε τη μεγαλύτερη χαρά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντιγόνη μου δεν έλαβα τίποτε..μη σκας κοριτσάκι μου γιατί στέλνεις πράγματα ..θα σε δείρω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία μου ελπίζω αν σε φωνάξω να έρθεις για ένα καφεδάκι με..ολίγες!

SofiaSidi Arts and Creations είπε...

Να μην συγχιστείς γιατί δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτα. Μόνο η ψυχολογία σου! Είμαστε όλοι θυμωμένοι και αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο! Μας μένει η θετική διάθεση μέχρι να την χάσουμε κι αυτή...
Ας μην τους κάνουμε όμως την χάρη! Θέλουν έναν λαό βυθισμένο στην κατάθλιψη ώστε να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Να μην τους την κάνουμε την χάρη!

Kiki Aposeki είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα, όλοι βρισκόμαστε πρωταγωνιστές στον ίδιο εφιάλτη...!!! Όσο για το πρόβλημα του blogger το έχω κι εγώ με κάποια blog και φοβάμαι μη με θεωρήσουν σνομπ!!! Λες; δεν θέλω!!! Τα Φιλιά μου και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ βρε μανούλα μου ευαίσθητη!!!!!και εγώ ανησυχώ για όλα αυτά που γράφεις!!δεν ξέρω τι θα κάνουμε....είμαι οργισμένη μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο!!!φιλάκια σε όλους!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SofiaSidi Arts and Creation. γι' αυτό κι εγώ προσπαθώ να κάνω άλλα πράγματα και να μη τους σκέπτομαι..αλλά έλα που μας μπλοκάρουν απο παντού..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kiki μου κι εγλώ το ίδιο έπαθα μου έστειλαν μέιλ με ..πράπονα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη. κοριτσάκι μου αν ήσουν εδώ θα σου έδινα σπανακοπιτάκια!

mia είπε...

Καλησπέρα αχτίδα....αν βρεις την λύση..πες την ...δεν αντεχω άλλο....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia, τι θα έλεγες για..ταξίδι στο φεγγάρι; τους πολιτικούς θα τους αφήσουμε πίσω μη το ..χαλάσουν!Καληνύχτα φίλη μου!

stalamatia είπε...

Καλημέρα και καλό Σ/Κ.Αχτίδα με την οικογένεια σου
Όλοι Αχτίδα μου έχουμε αυτό το θυμό που από απογοήτευση ,στενοχώρια που βλέπουμε τη χώρα μας χωρίς μέλλον και τα παιδιά μας θα έλεγα το ίδιο ,χωρίς δουλειά και όσο για οικογένεια ούτε που το σκέφτονται .Όλα αυτά δυστυχώς αυτή η γενιά θα τα πληρώσει θα έλθει μια εποχή που θα διαιρωτώνται μετά από χρόνια γιατί αυτή η σημερινή γενιά δε προχώρησε και θα μάθουν ότι δεν τους άφησαν κάποιοι άλλοι.

KaPaworld είπε...

Αχτίδα...το μυαλό όλων μας είναι εκεί....οι αναρτήσεις μας μοιάζουν πολύ....όλες είμαστε στις ίδιες σκέψεις στις ίδιες ανασφάλειες στους ίδιους φόβους!!! Ευτυχώς υπάρχει ακόμη ελπίδα γιατί έχουμε ο ένας τον άλλο....Σε προσκαλώ να διαβάσεις την ανάρτηση μας με τίτλο "αμερικάνικο όνειρο" νομίζω θα σου αρέσει...Καλημέρα!! με χαμόγελο....