Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ζωγράφισα και νοιώθω όμορφα..

Σήμερα ξύπνησα με την επιθυμία να μείνω σπίτι και να μην το κουνήσω από το αιρ κοντίσιον γιατί πραγματικά έχω μεταβληθεί σε ..πάπια από τα πολλά ντουζ και αλήθεια σας λέω άρχισα να επιθυμώ το Φθινόπωρο και τη δροσιά του.  Ο άνδρας μου αφού με χιλιοπαρακάλεσε να πάμε στα εγγόνια μας στα Φλογητά  του εξήγησα ότι δεν αντέχω τη ζέστη της θάλασσας, τη κούραση που μου φέρνει και οτι μπορεί να πάει εκεί και...χωρίς εμένα ! Λοιπόν τον έστειλα στα εγγονάκια μας και την κόρη μας και του..κούνησα το μαντήλι..
Έκλεισα τη πόρτα και είπα...μόνη..μόνη ...μόνη! Μα τα απρόβλεπτα είναι πάντα όμορφα και το κουδούνι μου χτύπησε από παλιά μου πελάτισσα που με παρακάλεσε να της κάνω δύο μικρούς πίνακες 40χ 50 για δύο δωράκια γάμου.. 
Βέβαια σας ορκίζομαι προέβαλα όλες τις δικαιολογίες με τη σειρά μα ... τουμπέρνομαι εύκολα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σαράκι που με τρώει.. Μου πέταξε μέχρι και τα χρήματα προπληρωμένα κάτι που πραγματικά σιχαίνομαι .. δεν κατάλαβε η καημένη ότι αρκούσε λίγο ..ψήσιμο ακόμα και θα έπεφτα. 
Ο πειρασμός μεγάλος, η αρρώστια του μαγαζιού δεν ξεπερνιέται ποτέ πιστέψτε με. Έτσι άλλο που δεν ήθελα κι εγώ..τράβα με κι ας κλαίω... την άφησα να διαλέξει τι θέλει και με το που έφυγε έγινα ... πύραυλος για να τελαρώσω μουσαμά και να στρώσω τα πράγματα μου.. 
Όμως επειδή μόνη μου  ούτε στο ..Παράδεισο δεν μπορώ έβγαλα δύο Πέρκες από τη κατάψυξη, σκάρωσα στο πι και φι με πλευρώτους μανιταροκεφτέδες, κάλεσα τη φίλη μου την Ελένη να έρθει να φάει μαζί μου το μεσημέρι και στρώθηκα στη δουλειά.. Έτσι μόνο νοιώθω στο..κλίμα μου βρε παιδιά.. και επειδή το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό για όλους την ώρα που καθίσαμε να φάμε ήρθαν ξαφνικά δύο ακόμα φίλες και το τραπέζι έγινε για ..τέσσερεις. Χίλιοι καλοί χωράνε όταν θες. Μετά το φαγητό και τη λίγη κουβεντούλα τους είπα ευγενικά ..ξουτ...ξουτ...πρέπει να ζωγραφίσω και αφού έπλυνα τα πιάτα στρώθηκα στη δουλειά.. Και επειδή είμαι πολύ τυχερούλα με πήρε η κόρη μου και μου είπε αν μπορεί ο Δημήτρης να μείνει εκεί τη νύχτα...Λουκούμι μου ήρθε γιατί αν έβλεπε ότι δουλεύω θα μου γκρίνιαζε..
Πρέπει να τους παραδώσω Παρασκευή και τη Πέμπτη θα λείπω στα Φλογητά στη φίλη μου Ολίνα όλη μέρα..οπότε.. Αφού μισοτελείωσα το πρώτο είπα να καθίσω λίγο στον υπολογιστή να σερφάρω και να ταΐσω τι ..αγελάδες και τα κουνέλια μου στη Φάρμα ( έχω και αυτό το καημό!!!) και πάω για τον άλλο..
Πάω να πιω το καφεδάκι μου, να δω και μια σαπουνόπερα μου και το βράδυ η συνέχεια..
Έμεινα στον ένα πίνακα φίλοι μου τον άλλο αύριο θα τον αρχίσω ... κάτι η ζέστη... κάτι το σερφάρισμα στο διαδίκτυο... κάτι τα τηλεφωνήματα...( και ποια δεν με πήρε σήμερα..), πετάχτηκα να αγοράσω και δώρα για δύο γάμους που έχω..
Τώρα λοιπόν..βραδάκι πια.. μου λείπει ο Δημήτρης μου.. δεν πήρε και τα φάρμακα του μαζί .. μα σκέπτομαι ότι τα εγγόνια μας θα τον χαρούν και σίγουρα θα του φάνε όλα τα λεφτά στα παιχνιδάκια  .. 
Φιλάκια Αχτιδένια σε όλους σας!

26 σχόλια:

marilia είπε...

χαχαχαχαχα! Μου 'φτιαξες το βράδυ!

Πιάσε ένα σβουριχτοφιλάκι! ;)

Ξανθή είπε...

Κόβεται η συνήθεια μιας ολόκληρης ζωής;;;ποτέ!!!
Μπράβο αυτό θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενη.
Καλό βράδυ.

"ζαχαρούλα.." είπε...

πως να αλλάξεις την ζωή σου ? αφού η ζωή σου είναι η ζωγραφική!!!!!

να πάρει σειρα και η δική μου παραγγελία παρακαλώ...αλλιώς θα μες δεις στην πόρτα σου!!!!!!!!!

φιλάκια καλή μου πολλά!!!! καληνύχτα!!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Επέστρεψα κι εγώ και διαβάζω τις περιπέτειές σας!
Χαίρομαι που ζωγραφίζετε, που γράφετε, που είστε καλά.
Εδώ ζέστη, κάνει και κάτι σεισμούς...ας ελπίσουμε για το καλύτερο...Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,αχ τι ωραία μανούλα μου που ζωγραφιζεις πάλι!εγώ είμαι τώρα στη σχολή και πολλές ώρες ,οπότε έρχομαι βράδυ σπίτι.καλό βράδυ μανούλα μου!!

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου, πολύ χαίρομαι που νιώθεις ωραία, έτσι να είσαι πάντα! φιλάκια.

Αναστασία είπε...

Ολα όσα διάβασα είναι υπέροχα! Μου φαίνεται ότι δεν κουράζεσαι ποτέ!!!! Μπράβο σου! Σε χαίρομαι!

Rena Christodoulou είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο΄ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

Christina V. είπε...

Μπράβο Αχτιδούλα μου! Κι εγώ χάρηκα πολύ που ζωγραφιζεις πάλι! Καλές οι βολτούλες αλλά και η ζωγραφική σου είναι άλλο πράγμα! Να δεις τι μπαταρίες θα γεμίσεις! Καλό ξημέρωμα και με το καλό να τον δεχτείς τον καλό σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΞΥΠΝΙΑ!

Ερωφίλη είπε...

Καλημέρα και σένα.
Εσύ παιδί μου, έχεις την δημιουργία μέσα σου, δεν γίνεται να καθίσεις με σταυρωμένα χέρια.
Σου εύχομαι να κάνεις πάντα αυτό που σε ευχαριστεί.
Ελπίζω να μας δείξεις τους πίνακες ανυπομονώ.

Katerina είπε...

Καλημερούδια!
Ανυπομονώ να δω τι ομορφιές έφτιαξες!
Θα μας τα δείξεις;
Σε φιλώ γλυκά... και μου αρέσει που συνεχίζεις να ομορφαίνεις τον κόσμο μας και τη γειτονιά μας τόσο με τις δημιουργίες σου, όσο και με απίθανες περιγραφές σου!

Hfaistiwnas είπε...

αααα αν έμεινε ένα δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο για να τον τελειώσεις! Αλλά είπαμε, καλή η μοναξιά και το σπίτι, είναι ακόμη Καλοκαίρι βγες βόλτες!!!!

XRYSOULA είπε...

Να περνάς πάντα καλά...

marimar είπε...

Δεν μπορώ, θα το πώ, εγώ που ορκίζομαι ότι δεν γράφω αλλά διαβάζω σαν "τρελή" το μπλογκ σου. Τι θα πω; Ότι με κάνεις και αισθάνομαι τεμπέλα με την πολυπραγμοσύνη σου. Αυτάααα!

Aνθήλη είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου. Το πόσο σε χαίρομαι δεν λέγεται. Πάντα θα ζωγραφίζεις γιατί είναι κομμάτι σου. Μην τολμήσεις και δεν μας τους δείξεις τους πίνακες γιατί θα σκάσουμε. Φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ...ΗΡΘΕ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ....ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ..ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΉ ΤΗΝ ΔΑΝΙΣΑ ΣΤΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ..

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ; ΞΑΝΑΧΑΘΗΚΑΜΕ; ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

marilia είπε...

Μην ξεχνάς ότι έχεις και μια παλιά, ξεχασμένη στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου! χαχαχαχαχαχα!

Φιλιά! :):):):)

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλλα μου χαιρομαι πολυ για σενα καιρος ηταν φιλη μου.Η Ζωγραφικη ειναι η βιταμινουλλα σου και να την περνεις που κ που χαχα φιλη μου.Ολα με μετρο ομως.Χαιρετισματα στο Δημητρη και χαδακια στην κλωντη.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Marina είπε...

Όταν είσαι χαρούμενη και....απασχολημένη(!!!!!!), ΠΕΤΆΣ!!!!
Καλό βράδυ!!! Και αύριο μέρα είναι....

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ . ΚΑΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙ ΘΑ ΦΑΜΕ; ΠΟΥ ΣΟΥΡΤΟΥΚΕΥΕΙΣ ΑΤΑΚΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ; ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΣΤΗΝ ΚΛΩΝΤΟΥΛΑ ΜΟΥ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ .

Katrina είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΚΕΦΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Μου φαίνεται αντιφατικό το γεγονός ότι κάνεις κάτι που σου αρέσει πολύ, αλλά εισπράττεις γκρίνια γι'αυτό. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι η ζωγραφική σου δίνει χαρά, παρ'όλα αυτά έχεις τύψεις όταν ζωγραφίζεις!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τζόνσον ο αλογόμυγας, φίλε μου δεν έχω τ'υψεις απλά ..δεν μπορώ πλέον να ζωγραφίζω όπως πριν, το χέρι μου πλέον, τα δάχτυλα μου δεν είναι 'όπως παλιά..

fotolabida maria είπε...

Καλώς σε βρήκα Αχτιδα!!!!!Χαίρομαι που σε γνώρισα (εστω και μέσα απο τα κειμενα σου),συνέχισε να κάνεις αυτό που σου αρέσει και σου δίνει ζωή!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ