Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Σπίτι μου... μπλοκοσπιτάκι μου !!

 


Ήρθα.. φορτσάτη να σας κουράσω με την φλυαρία μου και να σας πω πως είμαι καλά. Εντάξει δεν είμαι και για.. αγώνες όμως η καινούργια αγωγή αν και στην αρχή με κάποιες ...παρενέργειες που με απογοήτευσαν τώρα είμαι καλύτερα και αυτό αναπτέρωσε το ηθικό μου που ομολογώ... είχε πάρει την κατυφόρα! Έχω βέβαια το πρόβλημα με το βάδισμα και την αστάθεια , στην κινητικότητα και την...ισορροπία όμως  δεν κυκλοφορώ παρά μόνο όταν πάω στο κτήμα με το Δημήτρη δίπλα μου . Μου κακοφαίνεται βέβαια όμως...

Παρόλα αυτά είχα και μία έξοδο την Πέμπτη κατόπιν πίεσης της φίλης μου Μαιρούλας που... με κατάφερε να πάω στα τοπικά ΚΑΠΗ να δείξω πηλό ! Με πήγε ο Δημήτρης με υποδέχθηκαν θερμά βέβαια μα.. δεν μου είπαν για τα αρκετά σκαλοπάτια που έπρεπε να ανέβω με την πατερίτσα...Εκεί συνάντησα και την φίλη blogers Ρένα Χριστοδούλου που.. φαγώθηκε να με φωτογραφίσει για να δείτε το.. χάλι μου !



Η φίλη μου Μαιρούλα, συμμαθήτριες από το σχολείο, 54 χρόνια φίλες αγαπημένες.. κάτι σαν αδελφές πια.




Όμως πέρασα καλά, γνώρισα νέες φίλες  μα ..αν και τους είπα πως θα ξαναπάω.. δεν νομίζω πως θα κρατήσω το λόγο μου..είναι δύσκολα για μένα να χρειάζομαι βοήθεια για να ανέβω και το χειρότερο να κατέβω τα σκαλοπάτια ενός ορόφου. 

Είπα να σας δείξω και κάτι από το κτήμα μας, φέτος όπως σε όλους δεν ήταν μια καλή περίοδος, λόγω καιρού τα δένδρα δεν καρπίσαν ,τα φυτά είχαν πρόβλημα  όμως ο καλός μου αγρότης επιμένει και κουράζεται βέβαια μα ξέρω πως αυτό του αρέσει όπως σε μένα το εργαστήρι μου και τα χρώματα μου.


Τώρα άρχισε να φυτεύει σαλάτες και να αρχίσει το κλάδεμα. Γι αυτό κι εγώ του αγόρασα από ένα σάϊτ ένα αλυσσοπρίονο για να ...μην αφήσει κλαδί για κλαδί!!!

Αυτή είναι η δική μου γωνιά έξω από το τροχόσπιτο, στο τραπέζι ζωγραφίζω όσα φτιάχνω με τον πηλό.

Αυτό είναι το αγαπημένο μου σταφύλλι, ρώσσικο και.. οι άλλοι δεν το αρέσουν γιατί είναι λίγο... περίεργο στην γεύση και έχει κουκούτσια !

Αυτή είναι η γωνιά εξωτερική του Δημήτρη όταν βγαίνει από το θερμοκήπιο να ξεκουραστεί.

Ο.. αγαπημένος μου "αγρότης"επί τω έργο, ξερίζωσε τις ντομάτες και τα πιπέρια και φύτεψε κρεμμυδάκια και 3 ειδών σαλάτες. Τα ντοματίνια Βελανίδια ακόμα καλά κρατούν, έγιναν σαν δενδράκια.


Εκείνο που μου δίνει χαρά και απασχόληση είναι το εργαστήρι μου και τα όσα καταφέρνω με .. πολύ κόπο πιστέψτε με να φιάξω για τις... παραγγελιές από τα ιδρύματα.

Μετά με έπιασε η Φθινοπωρινή μου διάθεση που την έδειξα με τα Φθινοπωρινά μου στεφάνια , θέλω να προσέξετε παρακαλώ το σχιάχτρο μου !! 

Και ένα μικρότερο για μία αγαπημένη φίλη !



Θα ήθελα πολύ να σας έκανα δωράκια όπως παλιά μα το ταχυδρομείο πια είναι μακριά και δεν θέλω να κουράζω τον Δημήτρη με τέτοιες απαιτήσεις. Όμως όποια θέλει κάτι...μολών λαβέ !

Φίλοι μου σας κούρασα ίσως, μπήκαμε στον Οκτώβρη ,νυχτώνει νωρίς.. σκοτεινιάζει και είναι το μόνο που δεν μου αρέσει στον Χειμώνα που πλησιάζει. Όμως..πάντα υπάρχει ένα "όμως " που κάνει την αλλαγή και είναι τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν και που πάντα αγαπούσα. 

Φίλοι μου σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για τις επισκέψεις σας στο μπλοκόσπιτο μου που ξέρω πως .. γέρασε.. πως έχασε την λάμψη του... πως πάλιωσε σαν ένα σπίτι που κατοικείται που και που. Δεν θα πω ψέμματα.. μου λείπει όπως μου λείπει και η... αεικίνητη Αχτίδα που το κατοικούσε. Ας τελειώσω μ'εκείνο που θα υπάρχει πάντα στην "σχέση"γιατί στην πραγματικότητα θα ήθελα να σας κάνω.. αγκαλίτσα και να σας δώσω : 

                           Αχτιδένια φιλάκια


9 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπράβο αγαπημένη φίλη
Πολύ καλά έκανες και πήγες στο ΚΑΠΗ, εργασιοθεραπεία και όμορφο περιβάλον, ενδιαφέρουσες συναντήσεις με φίλες είναι ότι καλύτερο και νομίζω αν ήταν ισόγειο θα πήγαινες πάλι. Οι δημιουργίες σου εκπληκτικές όπως πάντα, αλλά και ο σύζυγος χάρμα οφθαλμών τα κηπευτικά του.
Χαίρομαι που η νέα αγωγή σε βοήθησε καλύτερα και σου στέλνω φιλιά και μιά αγκαλιά ελπίζοντας να βρίσκεις κουράγιο να εμφανίζεσαι πιο συχνά στη γειτονιά αφού είμαστε πια λίγες που προσπαθούμε να την κρατήσουμε ζωντανή !!!!

Πίπη είπε...

Χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα και ελπίζω να νιώσεις ακόμα καλύτερα, καθώς ανακτάς το κέφι σου (ξέρεις τι λένε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη). Έκανες πολύ καλά που πήγες στο ΚΑΠΗ και όλες σου οι δημιουργίες είναι πολύ προσεγμένες, φαίνονται ότι έχουν γίνει με αγάπη. Όσο για το κτήμα, είναι επίσης διάχυτη η φροντίδα και η αγάπη, και πάντα χαίρομαι όταν με τις φωτογραφίες σου μας παίρνεις εκεί, μαζί σου!
Να έχεις έναν όμορφο Οκτώβριο, έναν ακόμα καλύτερο Νοέμβριο, και ούτω καθεξής. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, το είπε και ο ποιητής!
Πολλά φιλιά

Giannis Pit. είπε...

Εγώ, αγαπημένη μου Γεωργία, δεν βλέπω καθόλου το μπλογκόσπιτό σου να έχει χάσει ίχνος από τη λάμψη του. Και δεν το λέω ...δημαγωγικά αυτό. Το διαπιστώνω με τα μάτια μου, όπως το βλέπει ο καθένας που το επισκέπτεται.
Κοίτα τώρα πόσα πράγματα μάθαμε σήμερα εδώ στην ανάρτησή σου.
Σε καμαρώσαμε με τις αεικίνητες φίλες σου, να παραδίδεις μαθήματα τέχνης. Τι το καλύτερο.
Απολαύσαμε τον προσωπικό σου χώρο στο μικρό σας "παράδεισο", στο κτήμα σας. Στο λατρεμένο για όλους μας τροχόσπιτό σας.
Χαρήκαμε με το Δημήτρη και το έργο του, ένας καλλιτέχνης της γης και της σποράς. Τι το πιο όμορφο.
Τέλος θαυμάσαμε, μία ακόμα φορά, τα καλλιτεχνήματά σου, αυτά που απλόχερα δίνεις σε όλους.
Όλα αυτά αν δεν είναι ζωή στο μπλογκόσπιτό σου, τι είναι, Γεωργία μου; Πες μου ντε;

Εσύ είσαι που μάς δίνεις φως και παρότρυνση, καλή μου φίλη, να το ξέρεις.
Στέλνω μια αγκαλιά και στους δυο σας μαζί και αγάπη στις μουσουδίτσες εκεί τα ψυχοπαίδια σας.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εγώ βλέπω με τι θαυμασμό σε κοιτάζουν οι φίλες για την επιδεξιότητα σου να μπορείς να κάνεις με τόση λεπτομέρεια όλα αυτά τα όμορφα που κάνεις.
Πολύ καλά έκανες και πήγες στο ΚΑΠΗ, να τους μεταλαμπαδεύσεις την τέχνη σου...
Κούκλες είστε όλα τα κορίτσια...
Είσαι δυνατή και μας δίνεις από την δύναμη σου να συνεχίζουμε να κάνουμε ότι αγαπάμε όπως εσύ.
Να τα βλέπουν αυτά μερικές (για μένα το λέω φιλενάδα) δεν έχω ιδέα από πηλό, αλλά που έχω την χαρά να έχω δικό σου εκτός των άλλων, ένα στεφανάκι με τα πήλινα λουλουδάκια του που μοιάζουν τόσο αληθινά.
Χαίρομαι που είσαι καλύτερα και να χαίρεσαι τις βόλτες σου στο κτήμα στιγμές ανεκτίμητες με τον Δημήτρη σου...στέλνω αγκαλιά και φιλί.

Αννίκα είπε...

Η δύναμη του νου και της ψυχής Γεωργία μου, η θετική σκέψη, το χαμόγελο μπροστά στις δυσκολίες, η θέληση να μην το βάζεις κάτω, είναι δυνατά συναισθήματα που φέρνουν ενθάρρυνση, ανάκαμψη, ενέργεια και ενθουσιασμό. Χαίρομαι που είσαι καλά (καλύτερα) και εύχομαι ότι επηρεάζει την σωματική και ψυχική σου υγεία να γίνεται καθημερινά δυνατότερο. Έχεις ένα γερό στήριγμα, το Δημήτρη και φίλους που σε νοιάζονται.
Να είστε πάντα καλά!

ANNA FLO είπε...

Χαίρομαι πολύ που βλέπω τις δραστηριότητές σου και εσένα πανταχού παρούσα όπου σε καλέσουν. Αλλά και ο ''παράδεισός '' σας στα χέρια του παλικαριού σου είναι υπέροχος. Κι ας μην έκανε πολλούς καρπους φέτος.
Να είστε καλά να μαθαίνουμε τόσο ωραία νέα, να σε βλέπουμε στη δράση και να απολαμβάνουμε εξαίσιες φωτογραφίες από το δεύτερο σπιτικό σας
Φιλιά πολλά

Marina Tsardakli είπε...

Τίποτα δεν χάνει Αχτίδα μου τη λάμψη του, όταν υπάρχει αγάπη και καλοσύνη.
Υπέροχες είσαστε με τον πηλό που αγαπώ να χρησιμοποιώ, αλλά δεν πολυκαταφέρνω χαχχα
Τι όμορφα πράγματα έχεις ετοιμάσει πάλι. Ευτυχώς που υπάρχουν οι κατασκευές, αλλιώς η πραγματικότητα δεν μας βάζει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Να είμαστε όμως όλοι καλά, να ζήσουμε με το καλό και τα Χριστούγεννα.
Όμορφες και δημιουργικές στιγμές σου εύχομαι.
Πολλά φιλιά :)

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτίδα μου να χαίρεσαι τα Δημητράκια σου μικρά και μεγάλα καλή μου
να είναι γερά και δυνατά και εσύ γερή να τους καμαρώνεις!
Χρόνια τους πολλά και καλά.
Στέλνω αγκαλιά και φιλί μαζί με την αγάπη μου ! 🧡🤗

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

Αχτίδα μου πάντα σε διαβάζουμε με προσοχή και με προσμονή γ αυτά τα όμορφα πράγματα που μας γράφεις. Να είσαι πάντα καλά και να μας γράφεις. . Καλό βράδυ και όμορφη εβδομάδα να έχετε με υγεία. Και χρόνια πολλά για τον κύριο Δημήτρη σου. Να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται. Πάντα μαζί και αγαπημένοι.!