Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Σκέψεις και ..κουβεντούλα..


 
Φίλοι μου πράγματι.. θέλω να είμαι στο δικό μου ουρανό, όπως τον φαντάζομαι.. όπως τον έχω μέσα στη καρδιά και την ψυχή μου...
Μόλις τελείωσα το μάθημα με την.. ερωτευμένη με μένα μαθήτρια μου όπως της λέω γελώντας όταν προσπαθώ να της εξηγήσω.. να την προσγειώσω πως ίσως.. ίσως την επόμενη χρονιά δεν θα μπορώ να της προσφέρω παρά μόνο τις.. προφορικές βοήθειες μου ! 
Το πρόβλημα μου έχει προχωρήσει, το ανακαλύπτω κάθε μέρα περισσότερο, άλλοτε με "ρίχνει " η διαπίστωση μετά όμως το ξεπερνώ λέω με χαμόγελο πως το αύριο ανήκει στο Θεό και όλα πάνε καλά μέχρι να .. ξαναπέσω ... να ξανασηκωθώ και πάλι χαμόγελο και όλα πάνε καλά. 
Γυρίσαμε από το κτήμα, φτιάξαμε το .. σαραβαλάκι μας , τακτοποιήσαμε τα απαραίτητα, πήραμε την κλασσική "τζούρα " μας από τη ζωή στο.. άστυ και.. αύριο ξαναφεύγω να χαρώ την ηρεμία της εξοχής. 
                                   Μαζέψαμε χαμομήλι! 


                        Μου έφερνε παπαρούνες που αγαπώ..


Ξέρετε εκεί πολλές φορές το φιλοσοφώ.. σκέπτομαι αγναντεύοντας το.. πράσινο άπειρο πως η ηλικία  μας αλλάζει, μας κάνει να αναζητούμε όσα κάποτε τα βλέπαμε με .. κιάλι! 
Γνωστή για τις λίστες μου πήρα χαρτί και όσο ο καλός μου αλώνιζε το χόρτο με το τρακτεράκι του εγώ έβαζα τα υπέρ της εξοχής σε σειρά:
1ον.. ηρεμία, πες το πράσινο, πες το λατρεμένο μας αηδονάκι που μας κοιμίζει το βραδάκι και μας ξυπνάει το πρωί...
2ο..δεν έχεις την τηλεόραση μόνιμο συγκάτοικο στο σπίτι σου, απίστευτό όμως.. χάνουμε και τις ημέρες. Πολλά πρωινά ρωτάει ο ένας τον άλλο τι μέρα έχουμε και ..αν έγινε κάτι στο κόσμο και δεν το ξέρουμε!
3ο..τρώμε όταν.. πεινάμε και δεν ανοιγοκλείνουμε το ψυγείο από συνήθεια τόσο που κάποια στιγμή διαπιστώσαμε πως το ψυγείο αερίου που έχουμε είχε γίνει.. κατάψυξη!!!
4ο..ο άνδρας μου ξεχνάει το.. ηλεκτρονικό του τσιγάρο! Δεν μου ζητάει σιδερωμένο πουκάμισο αρκείται στις φόρμες.
5ο..η Κάντυ δεν χρειάζεται βόλτα γιατί πηγαινοέρχεται μόνη της στα 4 στρέμματα γαβγίζοντας ότι.. πετάει και κινείται!
6ο..ξαφνικά θυμάσαι πως δεν. μαγείρεψες, τότε πας στο κήπο, κόβεις φρέσκα κρεμμυδάκια, βράζεις και λίγα χόρτα, τα σοτάρεις , προσθέτεις άνηθο από το παρτέρι , δυόσμο , λίγο τυράκι και φρέσκα αυγά που μας δίνει η γειτόνισσα και νάτο το γεύμα παρέα με την λεμονάδα τη δική μου και την μπυρίτσα του άνδρα μου.. Ο μπαμπάς μου ήταν από την Ίμβρο, μου έφτιαχνε αυτό το φαγητό όταν η μαμά μου αργούσε στο Ιατρείο της και το έλεγε Σφουγγάτο!!!


7ο..τα.. αστέρια.. τα αστέρια βρε παιδιά.. βγαίνεις το βράδυ και κοιτάς επάνω το φεγγάρι, τα αστέρια κι εκείνο το απίστευτο αηδονάκι που έρχεται κάθε τέτοια εποχή. 
8ο.. εκεί κατά τις .. 10 .30 το αργότερο κλείνουμε το σήριαλ στη τηλεόραση και κάνουμε βουτιά στο κρεββάτι μας με ένα .. καληνύχτα...δόξα το Θεό... Ακόμα και η Κάντυ μας την λέει!!!


9ο..ραδιόφωνο φίλοι μου, ραδιόφωνο, ακούω ένα σωρό εκπομπές, μαθαίνω τόσα πράγματα, ακούω τόση μουσική.. δεν ήταν το ραδιόφωνο στη ζωή μου ομολογώ παρά τότε.. μικρή που ακούγαμε από αυτό ακόμα και θέατρο που το λάτρευα  ή την καθημερινή εκπομπή.. " Η θεία Λένα "(δεν θέλω γελάκια) ,  "Μικρή πικρή μου αγάπη" ή ο "Θυρωρός" Τι σας λέω τώρα.. λόγω ηλικία δεν τα έχετε ούτε ακουστά!!

Νομίζω πως πρέπει να σταματήσω τη λίστα.. δεν έχει τελειωμό. Σκέπτομαι πως εγώ το παιδί της πόλης γέννημα θρέμμα τώρα την θέλει μόνο για.. γιατρούς και σούπερ μάρκετ.


                                         Ο.. αγρότης μου!!!
Λοιπόν γύρισα και τελείωσα τα όσα ετοίμαζα για το μπαζάρ των ΑΜΕΑ όπως υποσχέθηκα και αύριο φεύγω ήσυχη με τα βιβλία μου, τον πηλό μου, το κέντημα μου , το.. μπαστούνι μου και ότι θα γεμίσει το χρόνο μου στο καναπεδάκι μου έξω από το τροχόσπιτο 


                                     Ζωγράφισα πετρούλες


              Τα κοχύλια που μαζεύω βρίσκουν θέση για.. σκοπό!


Έκανα στεφάνια.. ότι μπορούσα φίλοι μου, κουράζομαι εύκολα πια. Και λίγη θάλασσα , αρκετά λουλούδια, ελπίζω να πουληθούν για το καλό του σκοπού. 


Οφείλω να πως πως έδωσαν και από όσους ζήτησα, η φίλη μου Μαιρούλα,  η φίλη Φοίβη Γεωργιάδου και η Ρένα Χριστοδούλου αν και ο χρόνος ήταν λίγος γιατί έπεσε μετά το Πάσχα που ο καθένας είχε την κούραση του.
Φίλοι μου όταν γυρίζω σπίτι και ανοίγω τηλεόραση ακούω και βλέπω τόσα πράγματα που πραγματικά με απογοητεύουν.. όταν έρχομαι εδώ.. όλα αυτά χάνονται.. γίνονται απλά άτι το μακρινό..
Εν τη ευκαιρία.. θα γυρίσω για να πληρώσω.. ΕΜΦΙΑ... και να κάνω την την Δήλωση εφορίας.. φτου.. φτου...στο κόρφο μας!!!
Άντε να σας αφήσω, έκανα το πανάκι μου, τα μπαγκάζ έτοιμα στο διάδρομο και.. περιμένετε φωτό προσεχώς. δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρουν.. μα εγώ θα σας τις βάζω.
                                       Αχτιδένια φιλάκια 

7 σχόλια:

Marina Tsardakli είπε...

Λάτρεψα τις πέτρες. Μα εντέλει ότι κάνεις είναι υπέροχο, οπότε δεν ξέρω αν είναι σωστό να τις ξεχωρίζω χιχιχι
Σίγουρα η φύση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Και είσαι τυχερή που τα απολαμβάνεις.
Να περνάς όμορφα Αχτίδα μου και να μας δείχνεις όλα τα όμορφα που φτιάχνεις :)
Καλό ξημέρωμα γλυκιά μου!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Οι δημιουργίες σου εξαιρετικές όπως πάντα !!!!! Λατρεύω !!!!
Όσο για τις σημειώσεις σου για την εξοχή συμφωνώ σε όλα αν και είμαι κι εγώ γέννημα θρέμμα της πρωτεύουσας. Για το δε ραδιόφωνο είμαι λάτρης και είναι η πρώτη μου κίνηση το πρωί και κατευθείαν μετά ο καφές....όλες τις εκπομπές που αναφέρεις τις άκουγα και έχω ένα σοβαρό αρχείο απ το θέατρο της Δευτέρας. Καλή απόλαυση της εξοχής αγαπημένη φίλη...σε φιλώ !!!!!

ANNA FLO είπε...

Όμορφες δημιουργίες και εύχομαι να πουληθούν όλες μια και ο σκοπός είναι ιερός.
Φυσικά και η εξοχή είναι ό,τι καλύτερο απλά το χειμώνα δεν παλεύεται κλεισμένος μέσα με τα καιρικά φαινόμενα πιο έντονα από την πόλη. Τυχερή να λες πως είσαι που έχεις αυτήν την επιλογή απόδρασης.
Θέλουμε, ναι θέλουμε φωτογραφίες. Τις περιμένω!
Καλά να περάσετε
Τα φιλιά μου

Giannis Pit. είπε...

Αχ βρε Γεωργία μου, ευλογημένοι είστε και να είστε βρε φιλαράκια μας.
Με όλα αυτά που μάς γράφεις, εμείς εδώ στο ...ελεεινό άστυ, παθαίνουμε ένα σοκ. Είναι υπέροχες και σπάνιες τέτοιες στιγμές καλή μου φίλη. Ειλικρινά στο λέω είναι διαμάντια, θησαυρός.
Εμείς είμαστε τυλιγμένοι στη μιζέρια εδώ.
Η αφήγησή σου μάς γεμίζει ομορφιά, γαλήνη, να το ξέρεις. Και σε ευχαριστούμε.
Φιλιά πολλά και όμορφο σαββατοκύριακο καλή μου.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εκανα καφέ και έκανα μια βόλτα σε ότι μέχρι τώρα δεν είχα δει...
Πέρασε ή ώρα μου διαβάζοντας φιλενάδα και ήταν σαν να τα λέγαμε παρεούλα...μπορεί να αργώ να περάσω, αλλά με αποζημιώνεις με το να θαυμάζω τις δημιουργίες σου και είμαι τυχερή που ένα στεφανάκι σου στολίζει και την δική μου πόρτα και όχι μόνο, λατρεύω την ηρεμία στο κτήμα και είστε τόσο τυχεροί που το έχετε!!!🌼
Η καλύτερη απόδραση από την πόλη να γεμίζεις τις μπαταρίες φιλενάδα μέχρι την επόμενη φορά.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα με τους ρυθμούς τα ίδια περνώ και εγώ, αλλά εννοείτε πως δεν θα το βάλουμε κάτω...και τώρα με το μικρό μας εμείς είμαστε μπειμπυ σίτερ παντός καιρού, και άνευ ωραρίου, εξ ου και το αργό των επισκέψεων μου ...
Ενα μόνο σου λέω, ότι προσπαθώ να πλέξω κάτι για μένα και το έχω αρχίσει πριν δυο χρόνια 🤣
Να περνάτε όμορφα αχτίδα μου και πάντα μαζί μόνο αυτό έχει σημασία.
Την αγάπη μου πάντα φιλιααααα!!🧡😘

Αννίκα είπε...

Όταν η Άνοιξη παίρνει τα ηνία στα χέρια της, γίνεται και έμπνευση, και ψυχική διάθεση και ηρεμία και δημιουργία. Φτάνει να 'χεις ένα αηδόνι να σου τραγουδάει τα ξημερώματα. Υπάρχει καλύτερο; Τυχεροί και ευλογημένοι!
Να είστε καλά να απολαμβάνεται τη ζωή που κοντά στη φύση γίνεται πιο ανθρώπινη!
Καλή Κυριακή Αχτίδα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ όλους που με σκέπτεστε και διαβάζετε τα όσα γράφω. Σας διαβάζω πάντα με πολλή χαρά και νοιώθω πως κάθεστε δίπλα μου.. εδώ παρεούλα. Χρόνια Πολλά στις μαμάδες όλου του κόσμου!