Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Ευχαριστώ για τις ευχές.


 Φίλοι μου, το  Πάσχα και όσα το συνοδεύουν έκλεισε σήμερα, και κάνοντας τον απολογισμό μου θα πω ένα ....


Για την αγάπη και τις ευχές σας για την Ανάσταση και για τη γιορτή μου σήμερα Αγίου Γεωργίου και σας δίνω και ένα ακόμη λόγο για.. πρόσθετες ευχές αφού στις 21 γιόρτασα και κάτι άλλο...


Κλείσαμε 47 χρόνια μαζί.. και μη νομίζετε πως θα τα γιορτάζαμε με κεράκια όμως τα παιδιά μας μας έκαναν έκπληξη κι εμείς φυσήξαμε τα 47 που μας έβαλαν χρόνια και πουν πέρασαν σαν το νερό που κυλάει. Του οφείλω 47 χρόνια ευτυχίας, αγάπης και ασφάλειας δίπλα του  ανάβοντας την καντήλα με το φως της Ανάστασης το μόνο που παρακάλεσα ήταν να είναι γερός και να του δίνει ο Θεός όνειρα του γιατί σαν.. ψαράκι πάντα ονειρεύεται..

Η εβδομάδα μας λοιπόν πέρασε όμορφα, ήρεμα, με πολλή αγάπη και σήμερα αποχαιρετήσαμε την Ειρήνη με το Νίκο που γύρισαν στην Αθήνα με την υπόσχεση να ξανάρθουν όποτε πάρουν άδειες. Δεν πιέζω ποτέ τα αγαπημένα μου γιατί ξέρω πως η ζωή ανήκει πια σε αυτούς και οφείλουν να την χαρούν όπως πρέπει, με τις δικές τους πια οικογένειες.

Ψήσαμε το αρνάκι μας, το κοκορετσάκι, τους τζιγεροσαρμάδες την μαγειρίτσα και την κρεατόσουπα. Το..."ζητιανάκι " που σας έλεγα το κόλπο έπιασε αφού μου έφεραν οι φίλες τσουρέκια μα .. με καμάρι λέω πως η καρυδόπιτα μου " έσκισε" αφού δεν προλάβαινα να δίνω την συνταγή σε όποιους κέρασα!

Σήμερα με συγκινήσατε με την αγάπη σας, αμέτρητα τηλεφωνήματα, με δύο συσκευές στο χέρι τηλέφωνο και κινητό δεν προλάβαινα να λέω ευχαριστώ , να δέχομαι ευχές και συγχρόνως τα.. αμέτρητα.. αμέτρητα μέιλ και μηνύματα . Φίλοι μου νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου δίνει η ζωή, ανθρώπους που με σκέπτονται και μου εύχονται. Μου τηλεφώνησαν φίλοι συνάδελφοι από την Σχολή , οι δύο μεγάλοι πια καλλιτέχνες που με τίμησαν , μου ευχήθηκαν παλιοί μου πελάτες , φίλοι από τα μπλοκ, φίλοι από τα ιδρύματα ...πόσα ευχαριστώ να πω και πως να μη συγκινηθώ. Μία πελάτισσα από το παλιό μου μαγαζί μου είπε όταν την ευχαρίστησα για τις ευχές: -Πως να σε ξεχάσω , οι τοίχοι μου είναι με τα έργα σου, στο σπίτι της κόρης μου το ίδιο.. 

Νομίζω πως αυτό είναι που κάνει ευτυχισμένο ένα άνθρωπο όταν φύγει.. το χνάρι.. το αποτύπωμα που αφήνει πίσω του κι εγώ νομίζω πως τα κατάφερα. 

Αύριο φεύγουμε για το κτήμα μας για αρκετές μέρες , εκεί με περιμένουν άλλοι κι εγώ παίρνω μαζί μου τα "σύνεργα" μου για να ετοιμαστώ για το μπαζάρ των ΑΜΕΑ όσο ο ανδρούλης μου παλεύει με τα χόρτα, τα δένδρα, το θερμοκήπιο κτλ!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ λοιπόν για όλα αυτά που με κάνουν να νοιώθω πως με σκέπτεστε και νοιάζεστε για την Αχτίδα που εξακολουθεί πεισματικά να γράφει έστω και αν ξέρω πως ότι σας λέω δεν είναι ενδιαφέρον ούτε έχει την κουλτούρα που ίσως θέλετε. Εγώ λέω τις σκέψεις μου, τη απλή καθημερινότητα μου , τα συναισθήματα μου. Ξέρω πως δεν γράφω πια συχνά, ούτε σχολιάζω πάντα  μα είμαι στα μπλοκόσπιτα  σας μόλις γράφεται κάτι γιατί σας χαίρομαι και σας αγαπώ. 

Χριστός Ανέστη φίλοι μου.. Ανάσταση σε κάθε τομέα που σας δυσκολεύει, Ανάσταση σε προβλήματα και έννοιες και πάνω από όλα στην Ειρήνη στο κράτη. 

                                      Αχτιδένια φιλάκια 

11 σχόλια:

fish eye είπε...

Γεωργία μου από το πρωί σε σκέφτομαι πως γιορτάζεις, σου εύχομαι χρόνια πολλά, δεν σε φοβάμαι εσένα ξέρω πως θα είναι χρόνια δημιουργικά. Υγεία μόνο!
Χαμογέλασα με τα ''ψαράκια'' που ονειρεύονται αλλά πώς γίνεται να είναι αλλιώς; Μια γυάλα η καθημερινότητα μας, ένα μικρό ενυδρείο κι αν δεν ονειρευτούμε πώς θα πάμε στα πιο έξω μου λες;

Να περάσετε όμορφα ότι κι αν κάνετε που ξέρω πως έτσι θα είναι, σε εμπιστεύομαι.

Χρόνια πολλά, για το πάσχα, για την γιορτή σου, για όλα! Γερή και δυνατή!!!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά κι ευλογημενα, ο Αη Γιωργης να σε σκεπάζει. Να χαρείτε την Άνοιξη που μπήκε για τα καλά.
Γιαγιά Φαιη

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου χρόνια σου πολλά με υγεία και χαρές. Να είσαι ευτυχισμένη μαζί με τον αντρούλη σου και να γιορτάσετε πολλές επετείους ακόμα μαζί.
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη χρόνια σας πολλά, να είστε ευτυχισμένη με την οικογένειά σας.

ΝΤΙΝΑ είπε...

Χρόνια σας πολλά και ευτυχισμένα

ANNA FLO είπε...

Χριστός Ανέστη Γεωργία μου. Αφήνω και εδώ τις ευχές μου για την γιορτή σου. Και να ευχηθώ να είστε ευτυχισμένα για πολλά χρόνια μαζί. Πολύχρονη, πολύχρονοι με αγάπη και υγεία πάνω από όλα.
Να περάσετε καλά στο κτήμα σας. Ο καιρός θα είναι καλός. Καλή ξεκούραση.
Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Χριστός ανέστη χρόνια πολλά για την γιορτή σας με υγεία και οικογενειακή ευτυχία με τον σύζυγό σας Χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου, αξίζεις όλες τις ευχές του κόσμου! Να περάσετε όμορφες μέρες στο κτήμα σας, καλές δημιουργίες και να χαρείς την κάθε στιγμή♥

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μα είναι δυνατόν να σε ξεχάσει κάποιος ;;;;;
Σε φιλώ !!

Μαρια είπε...

Αχτιδενια μου χρονια πολλα ομορφα και δημιουργικα!Χριστος ανεστη!

Marina Tsardakli είπε...

Να 'σαι πάντα καλά Αχτίδα μας, πάντα χαμογελαστή, δημιουργική και δοτική!
Και να σβήσετε με τον αγαπημένο σου πολλά κεράκια ακόμα!
Σε φιλώ πολύ γλυκά :)