Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Επιτέλους.. ήλιος..

 Μια όμορφη μέρα σήμερα φίλοι μου .. επιτέλους!!!!! Μα πως θα ήταν διαφορετική αφού γιορτάζει η Παναγιά μας και η Πατρίδα μας.


Ένας χαιρετισμός στη μέρα αυτή, Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν με όλη μου τη ψυχή. Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας που αντέχει στα δύσκολα , που ακόμα και όταν τα πάντα σκοτεινιάζουν εκείνη βλέπει ..ξημέρωμα!


Φίλοι μου σήμερα πήγα όπως κάθε χρόνο στον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη μας να ανάψω την λαμπάδα μου όπως μωρό ακόμη με έταξε η γιαγιά μου και εξακολουθώ μέχρι τώρα να κρατώ. Ανάβοντας την και προσκυνώντας ζήτησα με όλη μου τη ψυχή ΕΙΡΗΝΗ  και προσευχήθηκα να αξιωθώ και του χρόνου να είμαι γερή  να κάνω το ίδιο .
 Κάθε εβδομάδα μου πλέον φίλοι μου είναι κάτι πιο δύσκολο και πριν λίγες μέρες δεν μπορούσα καν να σηκωθώ , το μπαστούνι πλέον έγινε μονιμότητα για μένα και.. πάλι καλά!  Όμως σήμερα ο ήλιος μου χαμογέλασε , η Άνοιξη μου έκλεισε το.. μάτι και ο Δημήτρης με πήγε βολτίτσα στην εκκλησία και μετά μία περαντζάδα στη πόλη μας. Βέβαια ξεχάσαμε την παρέλαση και από την αστυνομία κάναμε και βόλτα στα .. στενάκια!!! Όμως έστω και από μακριά  η θάλασσα μας έδωσε την Ελλάδα που θέλαμε. 


Βέβαια η Κάντυ παρεούλα χάζευε από το ανοιχτό παράθυρο , νομίζω μέσα της φώναζε: Επιτέλους ανοιχτό παράθυρο!



Μη νομίζετε πως δεν κάνω τίποτα στο σπίτι, έστω και με μπαστούνι κάνω ένα σωρό δουλειές όταν βάζω στην άκρη το.. τάμπλετ!!! Το Πάσχα δηλαδή σε ένα μήνα τα παιδιά μου θα έρθουν σπίτι, θα κοροϊδεύετε όμως  αρχίσαμε  προετοιμασίες από τώρα!! Συγχρόνως θέλοντας να βάλω τα.. γυαλιά στον άνδρα μου φύτεψα στο μπαλκόνι τους σπόρους από τις ντομάτες και πιστεύω να τα καταφέρω γιατί προς το παρόν .. δεν το πιστεύει και λέει πως θα αγοράσει έτοιμες. 


Ξεσκέπασα και την γαρδένια μου, την έσωσα φίλοι μου, την καλημέρισα, της είπα γλυκά λογάκια και της ζήτησα να ανθίσει.. να μου κάνει το χατίρι.. να πάρω το βελούδινο λουλούδι της στα χέρια μου και να μυρίσω το υπέροχο άρωμα της. Αδυνάτισε η έρμη.. μα έβγαλε μικρά φυλλαράκια. 



Θέλω τόσο να πάω στο κτήμα, θέλω να φυτέψω λουλούδια, να μαλώνω τη Κάντυ που πειράζει τον Κανέλλο, θέλω ..όσα μπορώ να χαρώ έστω και από το καναπεδάκι μου , να δω τις γειτόνισσες, να δω τα πρώτα χαμομήλια... 
Επιτέλους.. Άνοιξη.. Ε! δεν πιστεύω να μας κάνει και ο Απρίλης καμμιά κασκαρίκα γιατί.. γιατί.. θα θυμώσω!
Την Πέμπτη με έχουν καλέσει.. σπρώχνοντας  θα πάω  στο σύλλογο των ΑΜΕΑ που έγινα εθελόντρια. Δεν είμαι για τέτοια φίλοι μου όμως πίεσαν με πολλή αγάπη. Οπότε.. περιμένετε φωτό και νέα από την... μεγάλη μου έξοδο, κάτι σαν του.. Μεσολογγίου.
Ξέρω πως δεν μπαίνω πια με σημαντικά νέα στο μπλοκόσπιτο μου, ξέρω πως δεν έχουν ενδιαφέρον όσα σας λέω όμως.. αυτό ήταν πάντα το μπλοκόσπιτο μου.. ο καναπές με το κουλουράκια, νηστήσιμα θα σας κάνω μη φοβάστε. Ξέρω πως δεν συμμετέχω όπως παλιά στα δρώμενα σας όμως.. σας βλέπω, σας διαβάζω, είμαι δίπλα σας πολλές φορές στο τηλέφωνο μάλιστα, άλλοτε με την .. σιωπή μου όταν χάνω το κέφι μου όμως.. είμαι εδώ μαζί σας. 
                                 Αχτιδένια φιλάκια 

 
 






10 σχόλια:

Συννεφάκι είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία!!
Να σε αξιώνει κάθε χρόνο η Παναγιά να ανάβεις το κεράκι για τη χάρη της.
Ειρήνη σ' όλο τον κόσμο και στις ψυχές μας.
τα φιλιά μου

Γιάννα είπε...

Να είστε καλά!!! Χρόνια πολλά με υγεία σας εύχομαι. Υπέροχα όσα φτιάχνετε!! Φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Και του χρόνου Αχτίδα μου να αξιοθείς να πας για το τάμα σας.
Δεν μας κουράζεις καθόλου, χαιρόμαστε να σε διαβάζουμε και περιμένουμε φωτό από την έξοδο !!! Σε φιλώ !!!!!

ANNA FLO είπε...

Να σαι καλά και του χρόνου να ανάψεις τη λαμπάδα σου. Εύχομαι η ειρήνη να έλθει στον κόσμο. Αρκετά πια. Όσα γράφεις τα γράφεις από καρδιάς και για μένα θα είναι πάντα ενδιαφέροντα.
Να σαι καλά και περιμένουμε φωτογραφίες από την ....έξοδο του Μεσολογγίου!!!
Καλή σου μέρα ανοιξιάτικη!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πόσο τη χάρηκα αυτή τη βόλτα σας στη λιακάδα! Είναι αναζωογονητικός ο ήλιος και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε διαθέσιμο. Αν ήταν τρόπος να κόψουν κανένα χαράτσι και γι' αυτόν, θα το έκαναν πρόθυμα, φαντάζομαι 😉
Είσαι μια ήρεμη δύναμη κι ας μην εμφανίζεσαι όσο συχνά θα το ήθελες, εμείς νιώθουμε την παρουσία σου και τη λάμψη που εκπέμπεις.
Να είστε καλά, και του χρόνου τέτοια μέρα να ξαναβρεθείτε στα αγαπημένα σας στέκια και με το καλό να πάτε και στο κτήμα σας!
Η γαρδένια κοντά σου θα πάρει τ' απάνω της. Είμαι σίγουρη...

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου! Και του χρόνου καλή μου φίλη να είστε καλά! Αγνάντι πάλι να ανάψεις τη λαμπάδα σου και το κεράκι σου στην εκκλησιά, να πεις τις ευχές σου και να γλυκάνεις τις μνήμες σου.
Επιτέλους ήλιος! Και μάλιστα ζεστός! Σαν τους χαμένους στο χιόνι καρτερούμε τον ήλιο με τα χέρια σηκωμένα ψηλά στον ουρανό. Να ζεστάνει το κορμί και τις παγωμένες καρδιές μας.
Αχ μωρέ Γεωργία, το πολύ κρύο μού χάλασε τον Ιβίσκο μου! Βλέπω τα κλαδιά του σκέτα χωρίς φύλλα. Από μέσα βέβαια αν τα κόψεις βλέπω, δεν είναι ξερά. Αχ μακάρι να σκάσει μύτη πάλι φυλλαράκι.
Καλό Σαββατοκύριακο καλή μου, να είσαι καλά.

Αννίκα είπε...

Χρόνια Πολλά Γεωργία μου, η Παναγία η Ευαγγελίστρια να είναι σκέπη και προστασία σου, να σε καταξιώνει με δύναμη και υγεία! Να είσαι καλά! Καλή Κυριακή!

Marie-Anne είπε...

Χρόνια πολλά, φίλη μου! Βοήθειά σου νά'ναι πάντα η Παναγιά!
Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες την βόλτα σας και με το καλό να πάτε και στο κτήμα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ http://www.e-radio.gr/ERT-Kosmos-936-Athens-i113/live

Α Ξ Ι Ζ Ε Ι !!!

Marina Tsardakli είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου.
Και του χρόνου να είμαστε γεροί και να μας φυλάει η Παναγία!
Με το καλό οι ντοματούλες σου, να βάλεις σε όλους τα γυαλιά.
Εμείς Άνοιξη δεν έχουμε ζήσει ακόμα, λόγω αφρικανικής σκόνης. Μόνο την πιο ανεβασμένη θερμοκρασία χαιρόμαστε.
Καλό και γλυκό μήνα σου εύχομαι.
Σε φιλώ πολύ γλυκά :)