Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Η..Άνοιξη;..ποιά Άνοιξη;

 


Το πάρκο που πηγαίνω την Κάντυ νομίζει ότι ήρθε η..Άνοιξη! Ο άνδρας μου ονειρεύεται τις ντομάτες που θα φυτέψει και παρηγοριέται με τα κρεμμυδάκια του ενώ συγχρόνως διορθώνει τις σπασμένες βρύσες και σωλήνες από τον..παγετό! Δεν μπορώ να πάω κτήμα αν δεν διορθωθούν τα υδραυλικά.  Το πρωί βλέπω τον ήλιο, ξεγελιούμαι βάζω απλό αδιάβροχο και γυρίζοντας προσπαθώ να χουχουλιάσω τα χέρια μου που πάγωσαν!

Η γαρδένια μου κουκουλωμένη αντιστέκεται ακόμη, σε λίγο χάνεται ο ήλιος και ανάβω στο καναπέ το ηλεκτρικό μου μαξιλαράκι αγκαλίτσα!  Ο Δημήτρης βλέπει το καιρό και αναφωνεί: - Ηλιοφάνεια παντού δείχνει, θα φυτέψω τα μαρουλάκια! 

Σε 1 ώρα αρχίζει.. ψιλλόβροχο! Το απόγευμα κρύο, η τηλεόραση δείχνει..χιόνι..Θεούλη μου, σήμερα ισημερεία λένε.. Αρχίζει η Άνοιξη! Ποιά Άνοιξη αναφωνώ σαν τον Βέγγο..ποιά Άνοιξη φίλοι μου... Το βράδυ η ζέστη από το αέριο μαζί με προσευχή γονατιστοί για τον λογαριασμό! 


Η Κάντυ νομίζει ότι αρκεί το πράσινο χορτάρι για να έρθει η Άνοιξη μα γυρίζοντας σπίτι ψάχνει το κουβερτάκι της.

Εγώ πάντως αύριο αρχίζω σαν .. αντίσταση να κάνω φυτώριο με σπόρους.. ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια... που θα πάει..θα ανέβει η θερμοκρασία.. θα έρθει η Άνοιξη ή..να βάλω το μπουφάν για κρύες μέρες; Τρία κρέμονται στη κρεμάστρα ανάλογα με το καιρό!

Δεν μπορώ παιδιά, ο καιρός με έχει σπάσει τα νεύρα, η αθρίτιδα με έχει κουρελιάσει και άντε τώρα να μη γκρινιάζω..Αύριο θα μπω στο εργαστήρι και θα αρχίσω άλλες 50 λαμπάδες μπας και συνέλθω. Ήρθε η Άνοιξη λέει από σήμερα.. ήρθε; θα έρθει; 

Μη με ακούτε.. πάντε σε μπλοκ σοβαρά.. με όμορφα θέματα..εγώ είμαι απλά μία...πονεμένη 69άρα με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα... 

                          Αχτιδένια φιλάκια

7 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Ωωω σε ακούμε γιατί κι εγώ έχω απηυδήσει φέτος με το χειμώνα. Βαρύς και διαρκείας. Ο ήλιος ξεγελάει αλλά πρώτη φορά κρυώνω και στον ήλιο.
Δεν ξέρω, τα ημερομήνια είπαν θα πάει άσχημα ο καιρός και τον Απρίλη. Εύχομαι να διαψευστούν γιατί δεν το αντέχουμε και αυτό άλλο.
Καλησπέρα Γεωργία μου

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Θα έρθει Αχτίδα μου, πού θα πάει;;; αν και καθυστερημένη, ας κοπιάσει μαζί της και η ΕΙΡΗΝΗ!!!! Ακόμα και η γκρίνια σου μας αρέσει, γι αυτό γκρίνιαζε όσο θες χαχα.....καλή δύναμη για τις λαμπάδες....σε φιλώ !!!!

akrat είπε...

καλημέρα με υγεία

Giannis Pit. είπε...

Σε ακούμε, όχι μία αλλά πολλές φορές Γεωργία μου. Και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί. Εγώ, έτσι κι αλλιώς, ξεμπουκάρω καθημερινά έξω και μάλιστα τις βραδινές ώρες, ακόμα και τη νύχτα αργά λίγο, ένεκα ...Άρη και της ανάγκης του. Ε δεν υποφέρεται το κρύο αδελφούλα.
Είμαστε όλοι στριμωγμένοι σε ένα ...υπόστεγο και σαν θα ξεμπουκάρει για τα καλά η Άνοιξη, θα ξαμολυθούμε αλλόφρονες στα χωράφια λέμε.
Καλή βδομάδα Γεωργία μου με φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου με φτιάχνετε τη διάθεση πάντα με κάποιο τρόπο!
Φιλιά φιλιά φιλιά
Μαρίνα


Marina Tsardakli είπε...

Κάθε blog έχει τις δικές του χαρές, εμείς απολαμβάνουμε θερμότατα να ακούμε τις σκέψεις σου.
Πράγματι η Άνοιξη δεν μας καταδέχεται.
Θα έρθει όμως πού θα πάει;
Ας μαζέψουμε ενέργεια, γιατί έρχεται και το καλοκαίρι και φοβάμαι πως θα 'χουμε καύσωνες πολλούς έτσι όπως έχουμε κάνει την ατμόσφαιρα.
Εκεί να δεις προσευχές για το λογαριασμό χαχαχα
Σε φιλώ γλυκά Αχτίδα μου :)

Marie-Anne είπε...

Γι αυτό το ερωτηματικό και στην δική μου ανάρτηση, Αχτίδα μου!
Μας τσάκισε φέτος ο χειμώνας, και ακόμα δεν λέει να ξεκουμπιστεί!!!
Το σπίτι μέσα δεν ζεσταίνεται εύκολα όσο κι αν ανάβουμε και τζάκι και καλοριφέρ!
Κάπως έφτιαξε ο καιρός χθες και σήμερα και είχε λιακάδα, αλλά να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι!
Καλό ξημέρωμα Κυριακής!!!!!