Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πέστε μου το γιατί ....

 


Δεν έχω τι άλλο να πω.. νομίζω πως η φωτογραφία τα όλα.. Κοιμήθηκα με την έννοια τους .. ξύπνησα με την σκέψη τους. Ανασήκωσα το ζεστό μου πάπλωμα... πλύθηκα στο ζεστό νερό μας.. κανείς δεν  απείλησε την ειρήνη και την Ελευθερία μου. Έκανα το σταυρό μου στη Παναγιά και παρακάλεσα να σταθεί ασπίδα σε κάθε παιδί. Άραγε θα σβηστεί από τα κεφαλάκια αυτά αραδιασμένα σε ένα ράφι αυτή η εικόνα; 


Πέστε μου τι είναι εκείνο που κάνει τους "άρχοντες" να μη σκέπτονται το αποτέλεσμα των αποφάσεων τους , δεν μπορώ να αποδεχθώ την αλήθεια ... πως ο άνθρωπος γίνεται τόσο σκληρός, τόσο απάνθρωπος , τόσο εγωιστικά προσωπολάτρης του εαυτού και της θέσης του στο θρόνο της Εξουσία , αχ αυτή η εξουσία, αχ αυτή η πολυθρόνα με τα ολόχρυσα χερούλια που όταν βάζεις επάνω τα μπράτσα σου σαν το ναρκωτικό μπαίνει στο αίμα σου και σε αλλάζει..

Δεν μπορώ φίλοι μου, έχω κουραστεί πραγματικά από αυτή την ζωή χωρίς κάτι από αυτά τα συναισθήματα που τύλιξα την ψυχή μου όταν την ξεκίνησα. Ξέρω.. θα πείτε... η ζωή είναι ωραία.. όμως αξίζει όταν γύρω σου τα πάντα είναι τόσο δυσοίωνα . Είναι σαν ένα πανέμορφο λουλούδι ολάνθιστο μέσα σε ξεραμένο κήπο..

 Χθες ήθελα να ζωγραφίσω την απελπισία της έλλειψης ασφάλειας  που νοιώθω πως έχουν όλοι αυτοί που τρέχουν με μία βαλιτσούλα στο χέρι, κάποιο παιδί, ένα γέροντα σε άγνωστους δρόμους. Στο μυαλό μου η ματιά μου έβλεπε μία μάνα με τα χέρια απλωμένα στον ουρανό , το δάκρυ στην άκρη των ματιών της παρέα με την απελπισία και το φόβο.. Το ήθελα τόσο.. πήρα χαρτί και κάρβουνο, μόνο κάρβουνο όπως παλιά, πολύ παλιά στη Σχολή σε στρατσόχαρτο , τότε που πεσμένη πολλές φορές στο δάπεδο με φίλους γύρω μας σκιτσάραμε στάσεις και συναισθήματα γελώντας, και συγκρίνοντας την δουλειά μας.  Για πρώτη φορά έκλαψα για τον εαυτό μου που τα δάκτυλα μου πια δεν υπακούουν με τη σκέψη ,  την επιθυμία , την εικόνα που έχω στο μυαλό μου. 

Δίπλα μας η φωτιά φίλοι μου, είναι αδύνατον να αποδεχθώ εικόνες από όλο το κόσμο, θάθελα να χωρέσω στην αγκαλιά μου όλο το κόσμο, κάθε παιδί και  κάθε άνθρωπο, να τον βάλω στο κρεβάτι μου να τον ζεστάνω με τη θαλπωρή του σπιτιού μου, να φάνε στο τραπέζι μας. Συγχρόνως βλέπω με οργή τους ανήκουστους ανήθικους που βρίσκουν τέτοιες στιγμές την επιθυμία να .. κλέψουν, να πάρουν υλικά από καταστήματα και σπίτια. Πλιάτσικο φίλοι μου, πλιάτσικο σε τέτοιες στιγμές. Γιατί Θεέ μου; 

Συγχωρέσατε το ξέσπασμα μου , πέστε το σαν ευαισθησία της ηλικίας . Μιλώ όπως όλοι από το ασφαλές.. από το ακλόνητο της ζωής μου όμως.. όμως φίλοι μου έχουμε ασφαλές και ακλόνητο ; Το μόνο που μπορώ είναι να συνεχίσω να προσεύχομαι για όλους αυτούς τους άγνωστους που το σταθερό τους, το ασφαλές τους άλλαξε μέσα σε μία στιγμή εξ αιτίας  κάποιων που έχουν την ονομασία ..Άνθρωποι.. Εξουσία.. Δύναμη.. Ακαταλόγιστο...

                            Αχτιδένια φιλάκια 

8 σχόλια:

akrat είπε...

Καλημέρα. Ελπίζω να βρείτε άκρη στα δύσκολα ερωτήματά σας

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου.
Οι σκέψεις σου, ενωμένες με αυτές χιλιάδων ανθρώπων με σύνεση και αισθήματα, ταξιδεύουν ανά τους αιώνες καλή μας φίλη. Γιατί τούτη η συμφορά δεν είναι τωρινή. Συνοδεύει την αδηφαγία του ανθρώπου να γυρέψει και νέο πλούτο, να τον σφετεριστεί, να τον εκμεταλλευτή.
Έτσι, πάντα θα βλέπουμε εικόνες σαν αυτές, γεμάτες πόνο και απορίες. Δεν θα αλλάζει κάτι παρά μονάχα το περίβλημα κάθε εποχής.
Την καλησπέρα μου και καλή Αποκριά καλή μου φίλη.

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου, οι σκέψεις σου, είναι και δικές μας.
Μακάρι να πιάσουν οι προσευχές, να τελειώσει όλος αυτός ο πόνος.
Είναι πραγματικά οδυνηρό αυτό που συμβαίνει.
Και έρχεται μετά από μια πανδημία.
Θλίψη δηλαδή, μετά τη θλίψη!
Τι να πω!Δεν υπάρχουν λόγια.
Καλό ξημέρωμα! Πολλά φιλιά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όλοι τις ίδιες σκεψεις κάνουμε γλυκιά μου, να πληρώνει πάντα ο κόσμος τα παιχνίδια κάποιων.....απλά ελπίζουμε να τελειώσει κάπου εδώ αυτή η καταστροφή.....σε φιλώ !!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Δεν υπαρχει λόγος να σου συγχωρέσουμε τίποτα αγαπημένη μου Αχτίδα, όλοι στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε και ας προσπαθούμε να δείχνουμε κάτι άλλο μπας και ξορκίσουμε το κακό. Το κακό που απλά τωρα ήρθε στη γειτονιά μας,ενω τόσα χρόνια μαινόταν σε Χωρες σχετικά μακρυνές και ενώ μας άγγιζε δε μας φόβιζε τόσο. Το ίδιο "ΓΙΑΤΙ ;" εχουμε όλοι στα χέιλη μας,ενω ξέρουμε την απάντηση. Κάποτε ο άνθρωπος σκότωνε για να επιβιώσει ενώ τωρα για να επικρατήσει, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, χωρίς αναστολές. Ο "κύριος" Πούτιν αμφιβάλω αν κάνει τον κόπο να κοιτάξει καν φωτογραφίες.Δεν μπαίνει στην ψυχολογία κανενός,πόσο μάλλον στα μάτια ενός παιδιού! Εχουν πετρωσει μέσα τους αυτοί οι "ηγέτες" ,δεν εχουν συναισθήματα, μόνο τα συμφέροντά τους τους καίνε οχι να διατηρήσουν αυτά που έχουν,αλλά πώς να πάρουν και του διπλανού και του παραδίπλα να γίνουν παντοκράτορες. Εχω γίνει πια άθεη γιατί δεν μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχει Θεός, Μωάμεθ, Βουδας που επιτρέπει να γίνονται τέτοια μακελειά. Δε ξέρω αυτά τα παιδιά τι θα κουβαλάνε στην ψυχουλα τους μέχρι το τέλος της ζωής τους,αλλά το μέλλον με φοβίζει πια για ολα τα παιδιά του κόσμου και ντρέπομαι που εγω έχω να θυμάμαι μια όμορφη ζωή.

ANNA FLO είπε...

Κι εγώ αυτό το ''γιατί'' με τρώει!! Σοκαρισμένη πλήρως!
Καλό κουράγιο και δύναμη σ'αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν να μεταφέρουν το χθες τους στο αύριο. Που μετρούν νεκρούς. Που χάνουν τη σταθερή βάση τους. Κι αυτά τα παιδιά..........σκύβω το κεφάλι από ντροπή γιατί ο κόσμος που φτιάξαμε είναι άγριος. Και τον ανεχόμαστε!

Fanypap είπε...

Μόνο δάκρυ!! Τίποτα άλλο!! φιλάκια.

Γιούλη Μαραβελη είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Γεωργία μου.
Ιδιες σκέψεις ταλανίζουν και το δικο μου το μυαλό,οι σκέψεις μου ολο εκει κοιτουν.
Δεν υπάρχει απάντηση στο γιατι,με την δική μας ορθή ανθρώπινη ματια.
Υπάρχει στην δική τους ομως.?
ΠΟΛΕΜΟΣ....πόλεμος...πόλεμος
είναι μια σφαγή ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ο ενας τον αλλον,
για το κέρδος των ανθρώπων που γνωρίζουν ο ενας τον άλλον,
αλλά δεν σφαγιάζουν ο ενας τον άλλον.
Αυτά έλεγε ο Paul Valery και τοσοι άλλοι.
Φιλια απο εμένα.