Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Οι λαμπάδες για το Χαμόγελο.. καλή αρχή!

 


Φίλοι μου το τελευταίο καιρό γράφω όλο και πιο αραιά, όχι γιατί δεν θέλω απλά γιατί αισθάνομαι πως δεν έχω πολλά πράγματα με ενδιαφέρον να πω και ίσως γιατί πάω να ξεκινήσω κάτι και το.. ξεχνώ και όταν το θυμάσαι θυμώνω με τον εαυτό μου που.. το ξέχασα, αυτή η νόσος μου τώρα φαίνεται παίρνει τα ... επάνω της  ! Έτσι κατάλαβα πως η .. απεργία μου με τα φάρμακα έπρεπε να πάρει τέλος , τα ξανάρχισα και μετά τα έβαλα με το ασφαλιστικό μας σύστημα γιατί μετά τους λογαριασμούς έπρεπε να σταματήσω τα μηνιαία 70άρια στο νευρολόγο και αποφάσισα να πάρω το ΙΚΑ της γειτονιάς μου για.. ραντεβού!!! Τώρα αν πιστέψατε πως έπιασα γραμμή.. τι να πω; είστε αφελείς!  Και όταν έπιασα γραμμή και κόντεψα να χοροπηδήσω από τη χαρά μου με .. έστειλαν πεσκέσι σε άλλη γραμμή και εκείνη με την σειρά της σε ... άλλο νούμερο και.. άστα να πάνε! 

Τελικά νοιώθω πως έχω πολλά να σας πω και ... ξεσκονίζω το καναπέ , ανοίγω υπολογιστή και νάμαι! Θέλω να σας βροντοφωνάξω  την απελπισία μου για όσα συμβαίνουν στο κόσμο μας , να πάρει η ευχή ξέφυγε μάλλον και η Ελπίδα από το κουτί της Πανδώρας και δεν το καταλάβαμε. Και μη μου πείτε πάλι  το κλασσικό που λέω κι εγώ σε.. άλλους " μην ανοίγεις την TV γιατί στην ηλικία μας είναι μία παρέα. Βέβαια κάνουμε κάποιες επιλογές, έχουμε φορτωθεί στο λογαριασμό μας κάθε τι καλωδιακό μα και πάλι ανακαλύπτω πως ήμαστε τυχεροί αν βρούμε κάτι το ευχάριστο.

 Τότε μου ήρθε το δωράκι στη γκρίζα μου περίοδο όταν η φίλη μου Μαιρούλα μου έφερε λαμπάδες από το Χαμόγελο του Παιδιού να ζωγραφίσω αφού μου είναι δύσκολο να πάω. Την ευχαριστώ και τους άλλους παράγοντες που ένοιωσαν πως αφού  δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό έρχεται το βουνό σ΄αυτόν! Έτσι σε αυτή τη δύσκολη μου φάση χαμογέλασα που μπορώ ακόμη να είμαι χρήσιμη όσο και όπως μπορώ. 


Γέμισε το εργαστήρι μου με την όμορφη μυρωδάτη οσμή του κεριού και άρχισα με χαρά να προσπαθώ να τις ομορφύνω.


 Λίγες γοργόνες, αρκετά λουλουδάκια.. 




Βέβαια ζωγράφιζα δυο τρείς και ξεκουραζόμουνα μα μετά τις άπλωσα στο πάγκο μου και σαν μικρό παιδί χάζευα τα ..παιδάκια μου!





Με δυσκόλεψαν οι γκοφρέ είναι αλήθεια μα ελπίζω να αρέσουν και οι επόμενες να γίνουν διαφορετικές με άλλο τρόπο που σκέπτομαι.. έχω μέλλον.. μετά θα κάνω για τα παιδάκια του ΕΛΠΑ και .. βλέπουμε. Αισθάνομαι τόση χαρά όταν κάνω κάτι εκτός από.. την Γαλατόπιτα του Δημήτρη που την έχει πάρει γραμμή κορδόνι και μου την ζητάει . ( Μόλις την έψησα την..3η κατά σειράν! ) 
Αν με ρωτάτε για τον .. εμπορικό Βαλεντίνο τις απόψεις μου τις έχω πει όμως δέχθηκα το.. ηλεκτρικό μικρό σκουπάκι που ήθελα και μου πήρε δώρο έκπληξη μαζί με μία.. φριτέζα που πήρε λέει για τον εαυτό του από εμένα για δωράκι κι ας μη το ήξερα. 
Ομολογώ πως .. έχουμε πλάκα εμείς οι δύο, τι τον θέλουμε τον Βαλεντίνο; Δεν ξέρω αν ο Θεός μας δώσει λίγα χρόνια ακόμη για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια γάμου μα δεν ξεχνάω να του υπενθυμίζω τι μου έταξε στο γάμο μας για την 50κονταετεία . Μετά σκέπτομαι πως δεν χρειάζεται να το κάνω γιατί έτσι που έγινε ο κόσμος μας και η οικονομική κατάσταση τον...  Γύρο του κόσμου με κρουαζιερόπλοιο...   μόνο σε εκπομπές στη τηλεόραση  τον βλέπουμε. 

Λοιπόν αν εξακολουθούμε να υπάρχουμε θέλουμε απλά να ήμαστε όπως ήμαστε, αγαπημένοι και στα πόδια μας έστω και να τον φωνάζω ακόμη.. "αγάπη μου" κι εκείνος " κορίτσι μου " έστω και αν τρώμε κράξιμο γέλιου από τις κόρες μας .
Θα κλείσω με κάτι που με ρωτάτε στα μέιλ μερικές, η φίλη μου Τερέζα βγήκε από το νοσοκομείο μα δεν την είδα γιατί την πήρε μαζί της η μία κόρη της στη Πάτρα. Τηλεφώνησα μα μίλησα με την κόρη. 



Τέλος να σας συστήσω να δείτε στο Netflix  την ταινία " Απατεώνας του TINDER"που είδα χωρίς να ξέρω τι είναι μα τελικά με εξέπληξε η.. αφέλεια μέχρι.. βλακείας μερικών γυναικών να μπλέκουν σε τέτοιες ιστορίες. Πρόκειται για μικρό ντοκιμαντέρ τελικά αληθινή ιστορία, με τις αληθινές κυρίες και τους δημοσιογράφους που απευθύνθηκαν για να τους.. γλυτώσει!! Πιστεύω φίλοι μου πως πρέπει να δείξουν αυτό το φιλμάκι σε όλες τις κόρες τους σαν.. μάθημα διαδικτυακό!!!!!
Τι γίνεται στο κόσμο φίλοι μου κι εγώ ...πλέω στα σύννεφα!!! Ας   κάνω το σταυρό μου να δίνει μυαλό σε τέτοιες κοπέλες. 
Άντε.. διώξτε με, σας ζάλισα πάλι , πάω για ... καναπέ με το ανδρούλη μου να φάμε την γαλατόπιτα μας!
                                      Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Όμορφες οι λαμπάδες σου! Τι λέω; Πανέμορφες. Και να μπαίνεις εδώ να λες ό,τι θέλεις κι ας μην είναι κάτι σοβαρό. Σε περιμένουμε.
Δύσκολα τα πράγματα στον κόσμο, γίνονται φοβερά και τρομερά και τα μαθαίνουμε τώρα πανεύκολα. Βλέπεις, πάντα γίνονταν αλλά ξέραμε μόνο της διπλανής πόρτας.
Νόστιμη η γαλατόπιτα; Θέλω και εγώ να την κάνω, η Γη της ελιάς μας παρασύρει.
Κρατώ την ταινία -ντοκυμαντέρ που είπες και θα τη δω
Να σαι καλά και καλό κουράγιο με το ΙΚΑ.
Φιλιά πολλά

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, οι λαμπάδες σου είναι πραγματικά έργα τέχνης! Φαντάσου δηλαδή και να ...μπορούσες! Εγώ καλή μου μια χαρά σε βλέπω. Ακμαία, δυναμική, δημιουργική, καλλιτεχνική. Και φυσικά πάντα δοτική και αεικίνητη.
Στο θέμα της πληροφορίας ναι υπάρχει ένας κατακλυσμός που δημιουργεί ένα πρόσθετο άγχος και πίεση στον άνθρωπο. Ειδικά τη στιγμή που η διάθεση αυτών των πληροφοριών από τους μηχανισμούς των μέσων, γίνεται με τρόπο νοσηρό και δολερό.
Ισορροπία πρέπει να κρατήσουμε και να βάλουμε πολλά φίλτρα σε όσα μαθαίνουμε.
Με το ΙΚΑ προσπάθησε να κλείσεις ραντεβού, μέσω ΗΔΙΚΑ, ηλεκτρονικά Γεωργία μου! Είναι πολύ πιο εύκολο και στη χρήση. Αν θέλεις βοήθεια πες μου να σού πω.
Φιλιά πολλά κορίτσι μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καταπληκτικές οι λαμπάδες σου χρυσοχέρα φίλη !!!!
Να είσαι καλά για την προσφορά.....σε φιλώ !!!!!

Χελώνα είπε...

Πολύ όμορφες οι λαμπαδούλες σου Αχτιδένια μου, μπράβο και του χρόνου!

Ελένη Φλογερά είπε...

Τέλειες οι λαμπάδες σου Γεωργία μου και είμαι σίγουρη πως θα δώσεις μεγάλη χαρά στα παιδιά.
Να είσαι καλά.
Φιλιά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ωωωωωω μα τι όμορφες που τις φτιάχνεις φιλενάδα!!!
Ποιος θα τις δει και δεν θα τις αγοράσει πες μου, πανέμορφες είναι !!!
Πόσο ωραία ζωγραφίζεις!!
Να είσαι καλά αχτίδα μου να σκορπίζεις την αγάπη σου παντού με τον τρόπο που ξέρεις!! καλή συνέχεια σε ότι κάνεις! φιλιααααα!!😍

Φοίβη είπε...

Μα τι υπέροχες λαμπάδες, τι όμορφες! Ζήλεψα και τώρα θέλω και εγώ μία!!!!! Να είσαι πάντα καλά Γεωργία μου να φτιάχνεις τέτοιες ζηλευτές δημιουργίες!

Αννίκα είπε...

Υπέροχες οι λαμπάδες σου Γεωργία μου, όπως και ότι κάνεις. Αυτή η παρόρμηση να ασχοληθείς με οποιαδήποτε δημιουργία κάνει καλό και σε σένα και στους παραλήπτες. Τα εσωτερικά κίνητρα είναι τα σημαντικά, και δη η αγάπη. Να είσαι καλά να δημιουργείς και να προσφέρεις.

Marie-Anne είπε...

Καταπληκτικές οι λαμπάδες σου, φίλη μου! Θα αρέσουν πολύ!!!
Συγχαρητήρια για την προσφορά σου!
Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!

Marina Tsardakli είπε...

Να είστε πάντα καλά Αχτίδα μου και να γιορτάσετε πολλές επετείους και στιγμές αγάπης, με ή χωρίς Βαλεντίνο. Δεν περιορίζεται ο έρωτας και η αγάπη σε μια μέρα άλλωστε.
Υπέροχες οι λαμπάδες σου και υπέροχος και ο λόγος που τις δημιουργείς. Θα αρέσουν σίγουρα.
Όσο για το ντοκιμαντέρ, εμείς τα είχαμε πει και τηλεφωνικά και ακόμα δεν έχω προλάβει να το δω.
Άμα το δω όμως, θα σου πω εντυπώσεις.
Πολλά γλυκά φιλιά :)