Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Μπαίνουμε στο Πνεύμα των Χριστουγέννων !!!!

 


Νομίζω πλέον πως όλοι μας έχουμε μπει στο Πνεύμα των Χριστουγέννων που.. λατρεύω ως γνωστό και σίγουρα δεν είμαι η μόνη! Αυτές τις μέρες είχα ένα σωρό δουλειές να κάνω και ..σας παραμέλησα φίλοι μου. Πρώτα να φροντίσω για το δίπλωμα οδήγησης του άνδρα μου που ήθελε ανανέωση και αν αναρωτιέστε τι  έκανα γι΄αυτό ..μα ο άνδρας μου έχει μάθει να του τακτοποιώ έστω από μακριά τα.. πάντα και το κάνω επί..46 χρόνια φίλοι μου αν το πιστεύετε! Όλα καλά τελείωσε κι αυτό και βέβαια συγχρόνως είχα να ασχοληθώ με τις υποχρεώσεις μου απέναντι σε ιδρύματα και .. όποιος μου ζητάει κάτι. Όπως ξέρετε δύσκολα μετακινούμαι , αποφεύγω όσο μπορώ τις εξωτερικές δουλειές αφού το να περάσω ένα δρόμο με κίνηση αυτοκινήτων είναι για μένα εφιάλτης κυριολεκτικά. Πιστέψτε με θα σας έστελνα όλους δωράκια και κάρτες όμως.. προχθές που έπρεπε να πάω ταχυδρομείο .. 24 άτομα αναμονή κι εγώ έξω όρθια με την Κάντυ και χωρίς μπαστούνι.. άστα να πάνε.. ονειρευόμουν στο γυρισμό μόνο.. καναπέ!!!

Λοιπόν σήμερα παρέδωσα τα σχετικά 45 γούρια για το Χαμόγελο του Παιδιού που ευτυχώς έρχεται η φίλη μου Μαιρούλα και παραδίδει και μετά άλλα 20 για το κοινωνικό παντοπωλείο που εργάζεται μία γειτόνισσα ευτυχώς πάλι παραλαβή από το σπίτι μου. 


Μετά απολαύστε το.. χάος μου που να πάρει ευχή.. λατρεύω!  Τι άλλο; γούρια, στολίδια, κουτιά  και επειδή κάποιες φίλες μου λέτε πως θέλετε.. ευχαρίστως όμως..  παραλαβή από το σπίτι.. δωράκι από μένα! ( όσα προλαβαίνω βέβαια.. χα! χα! )



Να και η μαθήτρια μου, το αγαπημένο μου κορίτσι που .. δεν λέει να απομακρυνθεί από εμένα όσο και να της εξηγώ πως δεν μπορώ πια να της δείξω κάτι εκτός από να την επιβλέπω και να της δίνω απλές οδηγίες από.. πίσω της! Όμως μου κάνει υπέροχη παρέα μία φορά την εβδομάδα και την αγαπώ πάρα μα πάρα πολύ και νομίζω πως εκτός από όσα έμαθε κοντά μου από τα..9 της χρόνια της μετέδωσα την ηρεμία μου και να ζωγραφίζει και μέσα της να λύνει κάθε της πρόβλημα, να τα βρίσκει με τον εαυτό της !!



Σειρά έχει τώρα η .. εγγονή μου με τα χριστουγεννιάτικα που μου ζήτησε και η φίλη μου Τερέζα με γλυκά βέβαια που ακόμη δεν άρχισα για να μη τα.. τρώω!  ...... 

Τώρα φίλοι μου έχω άλλο σκοπό , είπαμε ότι προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ , ότι γεμίζει την ψυχή μου. Λοιπόν τι σκέφτηκα!! Αρχίζω από αύριο να κάνω κουλουράκια!! Ναι .. κουλουράκια που θα μπουν σε σακουλάκια από ζελατίνα και κόκκινο φιογκάκι παρεούλα με ένα μικρό γούρι στολίδι και θα τα παραδώσω στο σισίτιο της γειτονιάς μου να μοιραστούν στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα τους ή νωρίτερα αν θέλουν στις οικογένειες που παίρνουν φαγητό . Δεν μου δίνουν όνομα έστω μίας οικογένειας με παιδάκι  δυστυχώς. Μένει να μου πουν ακριβώς τον αριθμό και.. πλάθω κουλουράκια φίλοι μου με τα κουπ που έχω για τα.. πήλινα μου και είναι τόσο όμορφα, ξέρετε .. αρκουδάκια, καμπανούλες , έλατα, αστέρια, τρελαίνομαι φίλοι μου για τέτοια ! Για ρωτείστε κι εσείς αν μπορείτε να κάνετε το ίδιο στο σισίτιο της γειτονιάς σας;  Βέβαια ξέρω πως πολλές εργάζονται κι εγώ... σπίτι , μα πάντα φίλοι μου βρίσκουμε χρόνο αν προσπαθήσουμε. 


Δεν σας λέω ευχές από τώρα... έχουμε χρόνο 21 μέρες λέει ο Άγιος Βασίλης στη διαφήμιση που με .. αγχώνει !! Φίλοι μου αρχίζουν οι ονομαστικές γιορτές ..Βαρβάρα, Σάββας, Νίκος!!! Όσους δεν ευχηθώ.. μη με παρεξηγήσετε.. ξεχνάω πολύ...

                                    Αχτιδένια φιλάκια!!!

10 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πάντα δοτική και ευαίσθητη. Με τέτοια ιδέα που είχες, θα γεμίσεις χαρά τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μπράβο σου Γεωργία μου!
Λατρεύω αυτό το "χάος" σου και συγκινήθηκα με τη μικρή σου μαθήτρια. Τυχερή είναι, έχει να μάθει πολλά κοντά σου, πέρα απ' την τέχνη σου.
Καλές κι ευλογημένες γιορτές να έχεις Γεωργία μου αγαπημένη ♥

Giannis Pit. είπε...

Αχ βρε Γεωργία μου, πόσες φορές έχω μιλήσει για την καρδιά σου και την προσφορά σου. Μία ακόμα λοιπόν. Αεικίνητη, κοινωνική, δραστήρια και παρούσα όπου μπορείς να προσφέρεις. Και το κάνεις με καθαρή καρδιά καλή μου.
Λοιπόν το έργο που κάνει η εξαίρετη μαθήτριά σου είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Για τα δικά σου, τι να πω. Νιώθω μαθητής σου, στο έχω πει και προσπαθώ σε πράξη να ακολουθώ τα βήματα και τις προτάσεις σου.
Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσι μου.

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου, να είσαι πάντα καλά, να χαρίζεις χαμόγελα και να στα ανταποδίδει η ζωή.
Ότι κάνεις είναι πανέμορφο, γιατί το κάνεις με αγάπη και μεράκι.
Σου στέλνω ολόγλυκα φιλιά!

ANNA FLO είπε...

Προσφορές αγάπης αυτές τις ημέρες και εσύ δικαιώνεις το πνεύμα των εορτών. Να σαι καλά να δίνεις,να δημιουργείς, να σκορπάς χαρά.
Μπράβο και στην μαθήτριά σου. Άξια μαθήτρια της δασκάλας της. Τι όμορφο είναι που σ'αγαπά και έρχεται κάθε εβδομάδα. Είναι η καλύτερη αμοιβή σου, πιστεύω.
Να σαι καλά Γεωργία μου
Η ιδέα με τα κουλουράκια σπουδαία
Φιλιά πολλά

Αννίκα είπε...

Μπράβο Γεωργία μου! Έτοιμη πάντα να σηκώσεις στις πλάτες σου την οδύνη εκείνου που έχει ανάγκη. Να είσαι καλά να δίνεις και να παίρνεις χαρά απ'την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όμορφα τα έργα σου γιατί έχουν ψυχή.
Καλό ξημέρωμα, Καλή Κυριακή!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

🌸🌸Πέρασα να σου ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και όλα τα καλά στο σπίτι σου🌸🌸Μπραβο σου για ολα αυτά που κάνεις και δίνεις αγάπη.

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αξια αξια αξιαααααααααα
αξια και η μαθητρια
καλές γιορτές να έχουμε

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Είσαι το παράδειγμα για όλες μας.
Τί να πω για τα έργα σου.
Είναι ξεχωριστά κι επιτελούν κοινωνικό έργο.
Να είσαι γερή και βα συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμα.
Φιλιά.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ξέρεις πολύ καλά να γίνεσαι ο Αγιος Βασίλης που χαρίζει τα δώρα της καρδιά του αχτίδα μου...
ότι προσφέρεις με αγάπη γυρίζει αυτή η αγάπη σε σένα στο εκατονταπλάσιο, αυτό το ξέρεις πολύ καλά, με τόση αγαπη γύρω σου. Ας χαρίσουμε χαμόγελα όπου μπορούμε Γιωργία μου.
Να είσαι καλά φιλενάδα να τα ξανακάνεις και του χρόνου.😍
όμορφα να περάσεις τις γιορτινές σου μέρες με υγεία.. Καλά Χριστούγεννα φιλιάααα!!! 🎄✨

Μαρια είπε...

Αχτιδουλα μου τι ομορφα ολα!καλες γιορτες αγαπημενη μου!Με αγαπη ευλογια και Φως!