Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Βαδίζοντας για μία νέα χρονιά με...2 ταινίες !

 



Τα Χριστούγεννα πέρασαν ήρεμα και όμορφα όπως μας ταιριάζει φίλοι μου, ένα απλό πεντανόστιμο πιάτο από τα χέρια του Δημήτρη,ένα ποτήρι κρασί και για γλυκό τα μελομακάρονα που μας έφεραν γιατί απέφυγα να κάνω το.. σαραγλί που ήθελα για τους γνωστούς λόγους..θα το μασουλούσα κάθε τόσο!


Το κρύο δυνατό με έκανε να φορώ σκούφο και κασκόλ στη βόλτα μου με την Κάντυ. Τα τηλεφωνήματα όπως καταλαβαίνετε αμέτρητα κι εγώ αναγκαστικά σε σταθερό και κινητά αφού ο Δημήτρης ως γνωστόν δεν τα σηκώνει με τ ί π ο τ α!! Είναι το.. κουσούρι που του έμεινε από τότε που ήρθε στη Ελλάδα και τα Ελληνικά του ήταν ελάχιστα . Με βοήθησε όμως χθες στα τάπερ που έστειλα στην φίλη Τερέζα και σε ένα γείτονα που φέτος περνάει μόνος τις γιορτές. Μουρμούρησε βέβαια μα με τις απειλές μου πως θα πάρω τους..δρόμους να πάω εγώ έκανε το καθήκον του! Μετά δώσαμε στο.. Netflix και κατάλαβε! Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε θα σας πω για δύο ταινίες που σας προτίνω.




Η πρώτη μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία που μου άρεσε πάρα.. πάρα πολύ φίλοι μου και σας συστήνω να την δείτε με συμετοχή μίας εξαιρετικής ηθοποιού ( μη ζητάτε ονόματα.. είπαμε..ξεχνάω..).  Η ταινία ονομάζεται " Το αγόρι που το έλεγαν Χριστούγεννα" , υπέροχη ταινία, έδινε την εκδοχή του σκηνοθέτη για την δημιουργία του Άη Βασίλη, το εργαστήρι και τα ξωτικά! Τρελλαίνομαι για τέτοια φίλοι μου, λατρεύω τα παραμύθια και ιδιαίτερα με τέτοιο όμορφο τρόπο δοσμένα. 



Και ερχόμαστε στην άλλη ταινία που η αλήθεια είναι πως την διάλλεξα από το καστ των ηθοποιών που πιστεύω πως είναι κατά κάποιο τρόπο μία εγγύηση. Η ταινία είχε το τίτλο : " Μη κοιτάς επάνω" και εδώ αρχίζει το.. παράδοξο. Στην αρχή το βρήκα περίεργο, κάτι σαν μαύρη κωμωδία σε σοβαρό θέμα όμως.. λίγο.. απόρησα πως τέτοια ονόματα γύρισαν τέτοιο σενάριο .. όμως μετά μπήκα στο νόημα, κατάλαβα το τι ήθελε να πει ο σκηνοθέτης . Δύο επιστήμονες ανακαλύπτουν και επιβεβαιώνουν το γεγονός πως ένας κομήτης έρχεται σε τροχιά προς την Γη με αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Αν το δείτε δώστε προσοχή στις αντιδράσεις των ατόμων μπροστά σε τέτοιο γεγονός. Η αλήθεια είναι πως μου έφερε στο μυαλό και τις διαφορετικές απόψεις για τον Covid! Δέστε το φίλοι μου, σας το προτίνω, η αρχή μη σας κάνει να.. κάνετε πίσω..το έργο θα σας αποζημιώσει και αν μπείτε σε θέση των ατόμων εκείνων θα δείτε και θα κρίνετε ψυχολογία και στάση ζωής. Εδώ θα σας πω πως η ταινία ήταν ...μεταγλωτισμένη μα επιμένω να το γυρίσετε στην μητρική της έκδοση. Ε!..ο μεταγλωτισμός ήταν το μαύρο χάλι αφού έβαζε φράσεις καθαρά..ελληνική αργκώ!


Η νέα χρονιά θα μπει σε λίγο.. και το μόνο που ελπίζω είναι να φερθεί τουλάχιστον καλύτερα από την προηγούμενη.. Αλήθεια.. βαρέθηκα να το λέω αυτό τα τελευταία χρόνια και.. να απογοητεύομαι! Μα είπαμε.. η Ελπίδα έχει μείνει κλεισμένη στο κουτί της Πανδώρας! 

Καλή χρονιά να έχουμε φίλοι μου, με υγεία, ειρήνη, αγάπη , δύναμη να παλεύουμε με τα.. απάλευτα ίσως.

        Η σκέψη μου δίπλα σας μαζί με την φιλία μου.

               Αχτιδένια φιλάκια

9 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Χρόνια πολλά, Γεωργία και Δημήτρη, να είστε πάντα αγαπημένοι, δημιουργικοί και αισιόδοξοι.
Έχει ο Θεός, όπως και πάντα.
Καλή χρονιά!

ANNA FLO είπε...

Χρόνια πολλά και εύχομαι να έλθει μια νέα χρονιά γεμάτη με πολλά καλά για τους ανθρώπους.
Τις ταινίες σου τις αποθήκευσα και θα τις ψάξω
Να στα καλά
Φιλάκια

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χρόνια πολλά και με το καλό να μπει ο καινούργιος χρόνος και με την ελπίδα της ελευθερίας απ την πανδημία !!!!! Σε φιλώ !!!!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Χρόνια πολλά, Γιωργία μου!
Πάντα να είστε αγαπημένοι και υγιείς.

υγ: Την πρώτη ταινία την έχω δει. Την άλλη την έχω στο πρόγραμμα σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια.

fish eye είπε...

Καλημέρα αχτίδα μου, χρόνια πολλά, να έχουμε ότι επιθυμεί η ψυχούλα μας!

Αννίκα είπε...

Και η δική μας σκέψη είναι μαζί σας Αχτίδα μου!
Χρόνια Πολλά, Χρόνια καλά κι ευλογημένα. Ο καινούργιος χρόνος να γεμίσει τις ψυχές αγάπη και ευγνωμοσύνη. Να είστε καλά!

ANNA FLO είπε...

Πωπω πω την είδα την ταινία Μην κοιτάς πάνω!!! Σοκ! Και ακριβώς έτσι θα γίνει όταν κάποιος πει αλήθειες που το σύστημα δεν τις θέλει. θαυμάσια ταινία ευχαριστώ που μας τη σύστησες Γεωργία

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα Γεωργία μου, χρόνια πολλά καλή μου φίλη με όλες μου τις ευχές.
Ναι, οι σινε-προτάσεις σου είναι εξαιρετικές. Ειδικά η δεύτερη ταινία έχει σηκώσει πολύ μεγάλο θόρυβο. Θέλει σκέψη η παρακολούθησή της και η πολιτική σάτιρα που περνάει είναι σημαντική. Σκέφτομαι να κάνω ανάλογη παρουσίαση.
Χαίρομαι που πέρασες όμορφα καλή μου φίλη με ωραίες και ταπεινές στιγμές. Όπως όλοι μας πιστεύω στο μέτρο του δυνατού.
Στέλνω την καλησπέρα μου και την αγάπη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ που με επισκέπτεστε, που κάθεστε δίπλα μου στον..καναπέ. Αύριο έχουμε πρόγραμμα να πάμε στη Σκύδρα στη συννυφάδα μου και λέω να .. βγω από το καβούκι μου. Σας εύχομαι ότι ποθεί η ψυχή σας για τη νέα χρονιά, εύχομαι υγεία και.. Αγάπη.. Αγάπη φίλοι μου..Αγάπη!