Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ένα..δύο..τρία κουτιά.. μεταμόρφωση!!



 Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν .. ακούς και βλέπεις από παντού γι'αυτά και έχω και την διαφήμιση στην TV με τον τσαχπινούλη Άη Βασίλη που σου λέει:

 - Άλλες.. 30..άλλες 29.. 

Στο σπίτι όλη μέρα με εξαίρεση την πρωινή μου βόλτα με την Κάντυ στο πάρκο .



Την υπόλοιπη μέρα στη κυριολεξία κλέβω ώρες για να χωθώ στο μικρό μου εργαστήρι  γιατί έχω και τον καλό μου που θέλει την παρέα μου στο.. καναπέ, έτσι είναι φίλοι μου στην ηλικία μας οι σύντροφοι γίνονται αυτοκολυτάκια! .. Γιατί φτιάχνω και φτιάχνω.. θα μου πείτε.. μπαζάρ.. τέρμα.. covid όσο πάει και κάνει βήματα για να μας κόψει το δρόμο.. για ποιον τα κάνεις; Για μένα πρώτα.. εργασιοθεραπεία μα και δωράκια για φίλες! Αν δεν είχα αυτή την διαφυγή στις κατασκευές μου ειλικρινά φίλοι μου θα έπαιρνα τα βουνά. 

 Προχθές με την βοήθεια του Δημήτρη έκανα ένα ξεκαθάρισμα και μία ανακαίνιση που την ήθελα από καιρό. Μου αγόρασε μεγάλα διαφανή κουτιά για κάτω από τον πάγκο μου που τα ήθελα εδώ και καιρό γιατί εκείνες οι.. άπειρες σακούλες μου στεκόντουσαν στο λαιμό! Μου πέρασε και πλακάκια στο πάγκο για να τον καθαρίζω πιο εύκολα και με βοήθησε να κλείσω στη κυριολεξία τα μάτια και να αποφασίσω να .. αποχωριστώ όσα περιττά είχαν μαζευτεί.  Συμπληρώθηκε η εικόνα με τις κουρτίνες που μου έφερε η κόρη μου η Ειρήνη χωρίς να μου πει το.. χρώμα , έτσι έχω φουξ κουρτίνες που τις έκανα φιόγκο στο τέλος κάτω για να.. κοντύνουν! 

Τώρα θα αναρωτιέστε για ποια κουτιά σας έγραφα στην αρχή. Λοιπόν αφού έφτιαξα ένα σωρό χριστουγεννιάτικα για.. τα κορίτσια στο φαρμακείο, για τα άλλα κορίτσια και αγόρια στο φοροτεχνικό γραφείο που με φροντίζει , για τις κολλητές μου, για την εγγονή μου, για τις γειτόνισσες στο κτήμα.. κτλ ..κτλ... έψαχνα να δω τι άλλο να φτιάξω χωρίς να αναγκαστώ να βγω έξω για ψώνια γιατί οι λογαριασμού που έχω αυτό το μήνα ξεπερνούν τα όρια μας . . Λοιπόν ανακάλυψα με χαρά σε ένα  ντουλάπι  τα .. κουτιά από τάμπλετ που κάποτε πριν ..χρόνια είχα βρει έξω από την εταιρία του παλιού τάμπλετ μου και σαν γνήσια.. ρακοσυλλέκτρια τα μάζεψα για άλλους λόγους βέβαια. Λοιπόν ας αρχίσω να σας δείχνω τι τα έκανα! 


Τα πέρασα ένα χέρι πλαστικό λευκό πρώτα και τα 3 και μετά σκέφτηκα πως θα τα στολίσω.  Βέβαια έδωσα στο καθένα μία απόχρωση με μίξη σπρέϋ





                                      Λίγα ρόδια στο ένα..


                        Λουλούδια να μου θυμίζουν την Άνοιξη..


             Θάλασσα και γοργόνα και γλάροι ,κοχύλια,  κύματα..


Τα βερνίκωσα και είναι έτοιμα να γίνουν μικρές εκπλήξεις αφού μέσα τους θα βάλω τους μικρούς μου.. θησαυρούς γιατί με την εγωιστική πλευρά του .. δημιουργού τα αισθάνομαι θησαυρούς αφού κάθε μου πινελιά είναι κόπος πια για μένα. Θα ομολογήσω πως αγαπώ γενικά τα.. κουτιά, ο Δημήτρης μου είπε πως δεν άξιζε το κόπο σε κάτι που είναι από σκληρό έστω υλικό όμως εγώ βρίσκω πως η ανακύκλωση του μου δίνει χαρά.  

                           

Όμως δεν σταματώ εδώ, έχω βάλει πρόγραμμα να φτιάξω κάτι που σκέφτηκα και που θα χαρώ αν το πραγματοποιήσω όπως το έχω φανταστεί . Σας συμβαίνει να ξυπνάτε μέσα στη νύχτα , κάτω από το πάπλωμα και στο ζεστό μαξιλάρι και να σκέπτεστε πως θα φτιάξετε κάτι; Σε μένα φίλοι μου αυτό είναι.. κάτι σύνηθες και μετά βλέπω το ρολόι και σκέπτομαι πότε θα μπορώ να σηκωθώ και να αρχίσω την ιδέα μου!! χα! χα! 
Τέτοια εποχή φίλοι μου όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς μου όταν γύριζε από την Σχολή του άρχιζε να φτιάχνει το.. καράβι μου με ξύλα λεπτά και κόλλες γκλασέ, κόλλα από.. αλεύρι ,κορδόνια και φελλούς, χρώματα και ανθρωπάκια από χαρτοπολτό που πάλι έφτιαχνε μόνος του . Πόσο μου λείπει αλήθεια... Τον χάζευα κάθε φορά για μέρες που το συμπλήρωνε όποτε είχε χρόνο από τα βιβλία του τα οικονομικά με αγωνία για να το ετοιμάσει παραμονή Χριστουγέννων και  να μου το δώσει μαζί με το τρίγωνο για να πω τα κάλαντα. Τότε του έκανα απλά το χατίρι, ντρεπόμουν να πω τα κάλαντα μόνη μου,  τώρα.. καταλαβαίνω την χαρά του όταν με ρωτούσε τι μου είπαν για το καράβι μου!  Πέρσι δεν ήρθε ούτε ένα παιδάκι να χτυπήσει τη πόρτα και τα εγγόνια μου από το. Messager, οι εποχές άλλαξαν. 
Φίλοι μου ελπίζω να έχουμε πρώτα υγεία και μετά.. όνειρα για δημιουργία και παιδιά με χαμόγελο. Δεν αντέχω να ακούω τόση βία, τόση απανθρωπιά.. Σκεφτείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε παντού Ειρήνη, Αγάπη, Εργασία..
                                Αχτιδένια φιλάκια




15 σχόλια:

lenio είπε...

Είσαι ένας θησαυρός!
Μέσα και έξω απο τα κουτιά σου!

Διαβάζω όλες τις αναρτήσεις σου
αλλά σήμερα θέλησα και να στο πω.

Να είσαι πάντα καλά!

Marina Tsardakli είπε...

Μα τι υπέροχα έγιναν τα κουτιά σου Αχτίδα μου.
Δημιούργησες πάλι! (κυριολεκτικά)
Χαίρομαι απίστευτα το ακούραστο πνεύμα σου και υποκλίνομαι στο ταλέντο σου.
Καλό Σαββατοκύριακο :)

Ανώνυμος είπε...

Όλα ωραία αλλά αυτό με το ρόδι και το κομπολόι πραγματικά το ζήλεψα, ήθελα κι εγώ ένα!
Χαίρομαι που είσαι του μισογεματου γιατί εγώ είμαι του μισοαδειου και όποτε προσπαθώ ν ανέβω κατηγορια κάποιος βρίσκεται και με προσγειωνει απότομα.....
Ο κόσμος άλλαξε με τη κλεισούρα κι έγινε πικρόχολος. Το δικό μου αντίδοτο είναι η μουσική και η απόλυτη σύμπνοια σ αυτό με τον άντρα μου.
Η συνομήλικη σου γιαγιά Φαιη.

Unknown είπε...

ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Unknown είπε...

Φιλενάδα μου υπέροχα τα έργα σου ξέρεις ότι τρελαίνομαι για την ζωγραφική σου. Φτιάξε μην σταματάς να είμαστε γέροι να φτιάχνουμε. Καλό Σαββατόβραδο. Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ευχαριστώ Αχτίδα για όλα σου τα άρθρα! Πάντα με συγκινούν!
Ωραία τα κούτια, θα ήθελα την γοργόνα, σε παρακαλώ!!
Σε θαυμάζω, να ΄σαι καλά, Χριστίνα Γ.

ANNA FLO είπε...

Ωραία τα κουτιά σου ειδικά αυτό με το ρόδι και το κομπολόι υπέροχο. Είσαι ''μάγισσα'' τελικά της τέχνης. Αφού μετέτρεψες σε αριστουγήματα χάρτινα κουτιά τι να πω; Απλά υποκλίνομαι.
Να τα χαρούν οι φίλοι σου τα δώρα της καρδιάς σου. Και οι γιορτές ας γίνουν ανθρώπινες πραγματικά
Καλό ξημέρωμα Αχτίδα μου

Giannis Pit. είπε...

Αχ βρε Γεωργία μου, τι να πω. Είσαι μια ζωντανή πηγή αύρας μιλάμε! Αυτές σου οι δημιουργίες, τόσο όμορφες, τόσο γεμάτες από την τέχνη και την αγάπη σου. Μας συγκινείς να το ξέρεις καλή μου.
Και με γεια το εργαστήρι σου στην νέα του διάσταση.
Στέλνω την καλησπέρα μου Γεωργία μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ τέλεια έγιναν τα κουτιά και αξιοποιήθηκαν !!
Γεια στα χέρια σου που τώρα με το ανακαινισμένο εργαστήρι θα κάνουν κι άλλα θαύματα !!!!! Σε φιλώ !!!!!

Τάσος Γ. Κάβουρας είπε...

Καλημέρα..
Γεωργία εξαιρετική η ζωγραφική σου. Εντυπωσιάζει..!
Συνέχισε να δημιουργείς , δίνεις τόση χαρά..

Αννίκα είπε...

Ακούραστη Αχτίδα και πάντα αισιόδοξη! Γεια στα χέρια σου! Τα κουτιά έγιναν υπέροχα!
Να είσαι καλά να δημιουργείς, να μας εντυπωσιάζεις.
Καλό βράδυ!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

υπεροχα γλυκια μου υπεροχα ολα .........
καλές γιορτές να έχουμε ...

Γιούλη Μαραβελη είπε...

Καλημέρα Γεωργία μου,καλό κι όμορφο μήνα εύχομαι.
Καλές γιορτές για όλους μας!!!!
Τα χρυσά σου τα χεράκια κάνουν θαύματα.!!!!
Φιλια απο μενα,σε σένα και στην Κάντυ.!!!!!!!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ασε την Δημήτρη σου να λέει ότι θέλει τα κουτάκια σου έγιναν υπέροχα φιλενάδα ξέρεις πόσα ευχαριστώ θα σου έχουν πει όταν θα είδαν την μεταμόρφωσή τους; κουκλιά έγιναν αχτίδα μου...
Ευτυχώς που μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα έχεις το καλύτερο φάρμακο τις δημιουργίες σου φίλη μου θα συμφωνήσω πολύ με την εικόνα που έχεις βάλει επάνω για τον Αγιο βασίλη!!
Να είστε καλά να χαίρεσαι ότι αγαπάς...καλό γιορτινό μήνα αχτίδα μου φιλιααα 🎄✨

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πώς να αφήσεις τέτοια κουτιά, Γεωργία μου;
Τώρα πια έγιναν έργα τέχνης.
Εσύ τις ζωγραφιές σου κι 2γω τα κουρελάκια μου.
Τα ψυχοφάρμακα μας.
Όσο και να συμμαζέψουμε, δεν νομίζω ότι θα αδειάσουν ποτέ τα εργαστήρια.
Γεννηθήκαμε ρακοσυλλεκτριες.
Να είστε καλά και φιλάκια πολλά.