Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινοπωρο..Χείμωνο;

 


Τελικά...Φθινόπωρο;...Χειμώνας;.... ή μπας και να μη μαζέψω ακόμη τα τιραντέ μου; Τι λέτε!

Διάβασα πως το Φθινόπωρο αρχίζει 22 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου... λέω να στείλω .. μέιλ στο καιρό μη το ξεχάσει γιατί πριν λίγο άκουσα πως έρχεται άνοδος θερμοκρασίας ενώ πριν λίγο διάβασα πως έρχεται... κακοκαιρία!

Εγώ πάντως μόλις τελείωσα τα σχετικά με την βάπτιση του εγγονού μιας φίλης μου , το δωράκι μου και πιστέψτε με όλο αυτό το γαλάζιο ταβατούρι με έκανε να αισθανθώ υπέροχα. Πηλός, τούλια, κορδέλες, ζωγραφική στο βιβλίο, στολίδια και φαλάζιοι φιόγκοι.. χάρμα!  Έκανα 100 μπομπονιέρες φίλοι μου και τις χάρηκα σαν παιδικό παιχνίδι μου . Τέλειωσα λοιπόν και μετά άρχισα να κάνω λίστα με τα θέλω μου, όσα με κάνουν να χαμογελώ.. τα πρέπει τα έχωσα με τη σκούπα κάτω από το.. χαλί. 

Φίλοι μου αυτό το καιρό παραβλέπω όλα αυτά που θέλουν να με κάνουν να μην ονειρεύομαι, να μην ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Πονάω φοβερά, δυσκολεύομαι σε κάθε μου βήμα, μα με το μπαστούνι μου σήμερα πήγα στην εκκλησία και προσπάθησα να Του εξηγήσω πως μπορεί να είμαι αμελής και απούσα από το σπίτι Του μα..έχω μόνο αγάπη μέσα μου ..μόνο αγάπη,

Λοιπόν Φθινόπωρο, Χειμώνας.. εγώ πάντως έχω στο κομοδίνο μου τριών ειδών νυχτικιές για κάθε θερμοκρασία, ένα ελαφρύ σεντονάκι λουλουδάτο , δίπλα διπλωμένη μία πικέ λευκή ελαφρώς πιο ζεστή και πιο πέρα την ροζ κουβερτούλα έτοιμη ..καλού κακού!

Φίλοι μου των φρονίμων τα παιδιά... όπως λέει η παροιμία..εγώ από αύριο αρχίζω τα Χριστουγεννιάτικα για ιδρύματα και συγχρόνως τρίζω τα δόντια στον.. τρισκατάρατο covid να .. τσακιστεί να φύγει γιατί θέλω να φτιάξω πράγματα , να στολίσω δωράκια, να βάλω τα θέλω μου πάνω από τα εμπόδια. Σκέπτομαι και μία .. ανταλλαγή δώρων μεταξύ μας για να μας κάνει να χαμογελούμε. Νωρίς θα μου πείτε κάνεις όνειρα.. μα πάντα τα όνειρα προτρέχουν, βιάζονται..

Λοιπόν να χαμογελάτε, άστε στην άκρη όσα μας κυκλώνουν στη κυριολεξία και μας επιτίθονται, κάτι ξέρουν οι στρυθοκάμηλοι και κρύβουν το κεφάλι στην άμμο. 

Καλή εβδομάδα σας εύχομαι και βέβαια.... Αχτιδένια φιλάκια.


7 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Ωραία όλα που έφτιαξες για τη βάπτιση. Θα χάρηκε η φίλη σου σίγουρα. Γερό και τυερό να είναι το μωρούλι.
Όσο για τις κατσκευές και τον κόβιντ τι να πω; Έχει κατσικωθεί στη χώρα και όχι μόνο στη δική μας και δεν λέει να φύγει. Άσε που λένε ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων...Αστα, κάτω από το χαλί και αυτά.
Να σαι καλά και ο καιρός ας κάνει ό,τι θέλει...δεν θα τον παρακαλάμε κιόλας!
Φιλί γλυκό και καλή εβδομάδα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ όμορφα όλα της βάφτισης, τι άλλο άλλωστε περιμέναμε από σένα...γερό και δυνατό το μωρό. Πρέπει να πετάξουμε όλα όσα μας ενοχλούν, δεν γίνεται αλλιώς, θα γλυτώσουμε απ τον κοβιντ και θα μας τρέχουν γι άλλα. Συμφωνώ απόλυτα με την ανταλλαγή και δεν είναι καθόλου νωρίς.τα φιλιά μου !!!!!!!!

Χελώνα είπε...

Καλά έφτιαξες 100 μπομπονιέρες , βιβλίο ευχών κ.α και παραπονιέσαι ότι δε μπορείς; Μη σε ξανακούσω. Μόνο και μόνο που ανάφερες για Χριστουγεννιάτικα ,πήρα μια χαρά. Έτσι σε θέλω , συνέχισε να σκουπίζεις και ξέρεις εσυ (κάτω από το χαλί)...

Αννίκα είπε...

Διαπιστώνω πως παρά τα όσα προβλήματα υπεραπλουστεύεις την ερμηνεία του "εγώ είμαι εδώ και σε πείσμα όλων (των προβλημάτων) δημιουργώ" και αυτό πέρα από το ότι μ’ αρέσει δείχνει και τις επίκτητες αξίες σου, αυτές που έχεις μάθει στην πορεία της ζωής. Μ’ αρέσει η ταπεινότητα, είναι μεγάλη πανοπλία για τα όποια προβλήματα. Ό,τι κι αν κάνεις, το καταφέρνεις με μεγάλη….μαστοριά, και είναι υπέροχο. Μπράβο Γεωργία μου!
Να είσαι καλά! Χρειαζόμαστε αυτή την αισιοδοξία.

Marie-Anne είπε...

Παραπονιέσαι πότε-πότε και δεν αμφιβάλλω καθόλου για τους πόνους σου! Αντίθετα σε θαυμάζω ακόμα πιο πολύ για όλα αυτά που προλαβαίνεις και δημιουργείς!
Μου αρέσει πολύ το φθινόπωρο και χαίρομαι με τις δροσούλες και τα όμορφα χρώματα της φύσης!
Καλή εβδομάδα!!!

Giannis Pit. είπε...

Εντάξει, υποκλίνομαι στην οργάνωσή σου Γεωργία μου!
Παντός καιρού καλή μου φίλη, έτοιμη, οργανωμένη, προετοιμασμένη για κάθε καιρό και κάθε εξέλιξή του. Μου αρέσεις ναι!
Όπως λατρεύω την ενεργητικότητά σου, το πάθος σου, την πίστη σου στο αισιόδοξο και στο θετικό.
Ναι, την κρατώ την ιδέα σου για γιορταστική εφαρμογή, μην την λησμονήσεις.
Στέλνω φιλιά και ευχές για καλή βδομάδα.

Unknown είπε...

Ομορφα τα εργα σου και τα λογια σου!!!