Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ότι στερηθήκαμε....

 

Ξαφνικά λες και έφυγε κάτι βαρύ που μας πλάκωνε, ο ουρανός μου φάνηκε πιο γαλανός από αυτόν που πίστευα και όποιο συννεφάκι τολμούσε..ναι..τολμούσε να εμφανιστεί φυσούσα δυνατά να φύγει. Μου θύμησε την εποχή που φυσούσα στην αγκαλιά του μπαμπά μου τον συρμάτινο κυκλάκι που μου είχε φτιάξει και αφού το βουτούσε στην μπόλικη σαπουνάδα από το..Τρύλετ της μαμάς μου έλεγε: - Φύσα δυνατά και γέμισε μπουμπουλήθρες το δωμάτιο...άστες να το γεμίσουν, μη στεναχωρεθείς που σκάνε.. θυμήσου πως μπορείς να φτιάξεις όσες θες!

Πέρασα και ίσως περάσω ακόμα μία δύσκολη περίοδο φίλοι μου, το θέμα είναι να την περνάς χωρίς να την δείχνεις γύρω σου, να σκέπτεσαι και να ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά...να σηκώνεσαι...να μη γονατίζεις.

Ξάφνου λοιπόν τα sms έγιναν παρελθόν , ξάφνου η πόρτα άνοιξε κι εγώ την θαύμασα ανοιχτή έστω και αν δεν είχα να πάω πουθενά. Ξάφνου ,σαν όνειρο μπήκα σε μία αγκαλιά που με έσφιξε επάνω της και μου είπε: - μου έλειψες. Τότε νοιώθεις, μετράς και συνειδητοποιείς πως πέρασε πάνω από 1 1/2 χρόνο που αγκάλιασες εσύ κάποιον, που σε αγκάλιασε κι εκείνος χωρίς μάσκα , σε φίλησε κι εκείνος!

- Εγώ δεν σε φιλώ; δεν μετράει η δική μου αγκαλιά;...είπε κάποιος με παράπονο!

-Εσύ είσαι...δεδομένο απόκτημα ..εγώ επιθύμησα όσα μου έλλειψαν, όσα μου απαγόρεψαν. 

Είναι μία αρχή αυτή η πόρτα που άνοιξε, αυτή η αγκαλιά του παιδιού σου. Τελικά είμαι ένα τυχερό πλάσμα, πήρα μπόλικη αγάπη από κάθε μεριά και θα φύγω "γεμάτη" . Και η τυχερή μου εβδομάδα που άρχισε με μία όμορφη γαρδένια που η φίλη μου Τζένη για τη γιορτή μου..


Της λέω γλυκές καλημέρες και πόσο περιμένω τα υπέροχα άνθη της. Τζένη ευχαριστώ!

Συνεχίστηκε με ένα μεγάλο πακέτο από τη φίλη Άννα ( Ατενίζοντας ..) σήμερα το απόγευμα. 


Ένα υπέροχο ξύλινο κουτί γεμάτο με λιχουδιές όπως ..αρμόζει..σε ένα παιδί σαν κι εμένα! Τι να πω..πως μπορώ να βάλω βαθμό σε συναισθήματα. Μία φίλη η Άννα από τις τόσες εδώ μέσα .. γνωστές , φίλες, απλά ονόματα μερικές, ψευδώνυμα, μορφές που προσπαθείς να σχηματίσεις με πινέλα στον καμβά του μυαλού σου, μα που αγαπάς και το κυριότερο..σ'αγαπούν, σε νοιάζονται τόσο που σου φτιάχνουν ένα όμορφο πακέτο, σου το στέλνουν με κούριερ γιατί σκέπτονται την αδυναμία σου πια για να πας στο ταχυδρομείο.....

Ευχαριστώ Άννα μου και όσες αυτές τις μέρες μου λέγατε στο τηλέφωνο με .. νοιάξιμο...τι κάνεις; ..πως είσαι; ...γιατί δεν γράφεις;

Να σας δείξω και την Κάντυ μου που αναγκάστηκα να κουρέψω γιατί αυτό το βούρτσισμα 10 φορές την ημέρα στο κτήμα δεν υποφέρεται φίλοι μου.



Μία σύντομη βολτίτσα στο κτήμα σήμερα, ο Δημήτρης μου έκοψε το πρώτο ροζ μυρωδάτο τριαντάφυλλο και μου έδωσε τα πρώτα κεράσια στη χούφτα μου!

Η χρονιά στα δένδρα φέτος ήταν πληγωμένη όπως και η καθημερινότητα μας. Φέτος δεν θα έχουμε κεράσια και ροδάκινα, τα άνθη καήκανε με τους στιγμιαίους παγετούς δυστυχώς. 

Φίλοι μου ας ελπίσουμε σε... ανοιχτές πόρτες, σε γαλάζιους ανέφελους ουρανούς, σε αγκαλιές και έστω..με τη μάσκα στη ζωή μας. Δείξτε υπευθηνότητα, κάντε ότι καλύτερο μπορείτε ώστε αυτό το αόρατο τέρας να γίνει καπνός και να χαθεί. Δείξτε υπευθηνότητα για τους γύρω σας αρχίζοντας από εσάς τους ίδιους. Όλα αξίζουν να τα κάνουμε για αυτή την...ανοιχτή πόρτα, τον ανέφελο ουρανό και την..αγκαλιά που τόσο στερηθήκαμε.

        Αχτιδένια Φιλάκια

7 σχόλια:

Okosmostisranias είπε...

Πολύ όμορφα δώρα για μια όμορφη ψυχή που αγαπάμε και θαυμάζουμε !!!
Μα τι γλυκούλα η Κάντυ !!!!! Άντε να συμπεθεριάσουμε αφού και η κόρη μου έχει αρσενικό, τον Τσόκο χαχαχα.....Σε φιλώ καλή μου !!!!!

Χελώνα είπε...

ΩΩΩΩΩ!! Τι όμορφο δώρο!!Πόσο σ αγαπάμε βρε αχτιδούλα, με τα πάνω σου και με τα κάτω σου. Ήρθε το κοριτσάκι σου να υποθέσω ε; Ολες οι χαρές μαζεμένες. Εμείς να δούμε πότε, αχχχ. Να είσαι πάντα καλά και να γράφεις γιατί μας λείπεις όταν δεν γράφεις.

ANNA FLO είπε...

Τι ωραία αυτή η αγκαλιά!! Το ωραιότερο δώρο είναι να αγκαλιάζεις το παιδί σου και μάλιστα όταν έχεις τόσο καιρό να το δεις.
Να τα χαρείς τα δώρα σου Γεωργία μου είσαι σπουδαία και σε αγαπάμε πολύ
Όμορφη η Κάντυ και κουρεμένη. Τι καλή!
Πληγώθηκαν τα δέντρα ε; Και πόσοι άνθρωποι είναι πληγωμένοι να λες...
Ας είμαστε καλά
Να είσαι καλά και να γεμίζεις αγάπη και αγκαλιές όπως σου αξίζει
Τα φιλιά μου

Giannis Pit. είπε...

Επιτέλους ένα φως στη ζωή μας; Ας το υποδεχτούμε θετικά Γεωργία μου. Ας αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία μας. Ας έρθουμε λίγο πιο κοντά ο ένας με τον άλλον. Το έχουμε ανάγκη. Μας περιμένουν δύσκολες μέρες αλλά θα έχουμε καλύτερα όπλα στη διάθεσή μας.
Νιώθω τη χαρά και τη συγκίνησή σου! Και την συμμερίζομαι απόλυτα. Να το χαρείς κοπέλα μου. Άφησε τον εαυτό σου να χαρεί αυτές τις στιγμές, το δικαιούσαι.

Η Άννα μας! Πάντα δοτική και καλλιτέχνιδα. Πολύ όμορφα τα καλούδια της. Να τα χαρείς Γεωργία μου και εύχομαι πλέον να γίνετε μια αγκαλιά με την άνοιξη.
Φιλιά πολλά.

Αννίκα είπε...

Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής Αχτίδα μου! Απλά πράγματα που παίρνουν τεράστιες διαστάσεις, όπως μια αγκαλιά, ένα βλέμμα, ένα φτερουγίσματα ψυχής που έφτασε με ένα πακέτο, μια χούφτα κεράσια, τα πρώτα του μόχθου που με πολλή αγάπη σου χαρίστηκαν. Αυτή η έκφραση της ζωής δεν είναι άραγε και το νόημά της; Ακόμη και η δύναμη των συναισθημάτων αφήνει ξεκάθαρα μια ανακούφιση, ένα αχ …που έρχεται να απαλύνει όλα τα μη, που περάσαμε.
Να είσαι καλά, με πολλή αγάπη και υγεία να χαρείς τα δώρα σου και πάντα με όμορφες συναντήσεις!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τα δώρα της φύσης, οι πολύτιμες αγκαλιές κι ένα πακέτο αγάπης απ' την Αννούλα μας...
Τα αξίζεις με το παραπάνω όλα αυτά που εισπράττεις Γεωργία μου!
Να χαίρεσαι την κάθε στιγμή και να μη φοβάσαι, γιατί έχεις τριγύρω σου μια αόρατη ασπίδα αγάπης που σε προστατεύει.
Η Κάντυ σου είναι μια σωστή κουκλίτσα ♥

Marina Tsardakli είπε...

Τα δώρα καρδιάς είναι ανεκτίμητα και εύχομαι πάντα να λαμβάνεις τόση αγάπη Γεωργία μου.
Τι ωραία που έγινε η Κάντυ!!!!!
Πολλά πολλά φιλιά Γεωργία μου, να απολαμβάνεις τη ζωή και να μας βοηθάς να την απολαμβάνουμε και εμείς μέσα από τη θετικότητα σου :)