Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ελάτε να τα πούμε.. να με ακούσετε.. καραντίνα είναι αυτή..

                        


Από την.. καραντίνα του σπιτιού μας σας στέλνουμε φιλάκια και θεωρίες για.. υπομονή! Θα μου πείτε τι σας ενδιαφέρει.. όμως τα είπαμε παιδιά το μπλοκόσπιτο μου είναι καναπές για κουβεντούλα, βάζουμε στο.. τραπέζι τις σκέψεις μας, τις .. γκρίνιες μας και ανακαλύπτουμε πόσο "δεμένοι" ήμαστε οι δυο μας αφού ακόμα και τις δύσκολες μέρες ιδιαίτερα από μένα τις ξεπερνούμε μαζί. 

Η οικογένεια της κόρης μου κρυωμένοι όλοι τους, τα εγγόνια δεν τα βλέπουμε εκτός από την μεγάλη εγγονή που μένει εδώ και καιρό από την πρώτη καραντίνα στο μικρό μας στούντιο που το είχαμε για φιλοξενία φίλων στη πολυκατοικία μας. Η άλλη κόρη στην Αθήνα με τον άνδρα της την βλέπουμε μόνο στο skype , έτσι όπως καταλαβαίνετε ήμαστε οι δυο μας.. η μάλλον οι τρεις μας  με την Κάντυ που περνάει την κλεισούρα μαζί μας. Μέχρι χαλάκι της έπλεξα για να περνάει η ώρα..

               


Μη νομίζετε πως είμαι στεναχωρημένη ή πεσμένη όπως λένε, απέκτησα ή μάλλον.. αποκτήσαμε μία διάθεση να δεχόμαστε τα άσχημα με ηρεμία και στωικότητα φίλοι μου. Άλλωστε.. υπάρχει η τηλεόραση για να κουνάει τα.. ύδατα της ηρεμίας μου αφού βλέποντας τρέιλερ μιλάω και ..βρίζω μόνη μου!

Μόλις είπα φίλοι μου  Δόξα το Θεό τελείωσε αυτό το μπάτσελορ που βέβαια δεν έβλεπα μα που φροντίζουν οι διαφημίσεις να μας το δείχνουν. Μόλις λοιπόν πανηγύριζα .. να αμέσως λέει το καινούργιο και..άκουσον άκουσον..μέσα σε μία ημέρα 1000 αιτήσεις για συμμετοχή!!!!!!!

                           


Συμπέρασμα.. ή εγώ είμαι δύστροπη και με τσατίζει η έλλειψη αξιοπρέπειας ή.. ο κόσμος άλλαξε και μάλλον .. δεν χωράω μέσα σε αυτόν. Α! είναι και το άλλο.. νέο τέτοιο παιχνίδι με 12 ζευγάρια που θέλουν να αποδείξουν πως ..αγαπιούνται βγάζοντας στη φόρα ενώπιον όλου του κόσμου που παρακολουθεί τα εσώψυχα τους. Έλεος φίλοι πέστε μου ότι είμαι φυσιολογική; 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι άραγε δεν έχουν κάτι άλλο να γεμίσει το κόσμο τους; Ζούμε καταστάσεις που χρειάζονται ¨κότσια" για να τις ξεπεράσουμε. Φίλοι μου ξέρετε καλά πως στη κυριολεξία "παλεύω" με την Πάρκινσον και τον "εαυτό μου"  εδώ και χρόνια. Κάθε χρονιά είναι ένα σκαλοπάτι στη δυσκολία μα χαμογελώ, κρύβω καταστάσεις, προσαρμόζω κινήσεις και κάθε μου θρίαμβος κόντρα της είναι στεφάνι ελιάς στο κεφάλι μου. Ακόμα και ο ίδιος μου ο άνδρας δεν ξέρει τι πραγματικά παλεύω εδώ και χρόνια γατί δεν τον άφησα ποτέ να νοιώσει στο πετσί του πόσο δύσκολο μου είναι να πηγαίνω την Κάντυ βόλτα, να φροντιζω τα δικά του φλαρμακα να ..κεντήσω, να πλέξω, να φτιάξω κατασκευές, να μη μου πέφτουν τα .. μανταλάκια, να μαζεύω άπειρες φορές τα μαχαιροπίρουνα που μου πέφτουν. Είμαι όμως περήφανη με τον εαυτό μου που τα κρατώ μέσα μου όλα αυτά με ..εξαίρεση ίσως κάποιες στιγμές εσάς γιατί ίσως.. η ανωνυμία έχει τα καλά της. 

Δεν θέλω να λέω πια αν μπορώ πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα Χριστούγεννα, γιατί έχω μέσα μου, στη ψυχή και στο μυαλό μου όλα τα " γεμάτα" Χριστούγεννα που ζήσαμε ο Δημήτρης κι εγώ μέσα σε ένα σπίτι πάντα ορθάνοιχτο για κόσμο. Ήμαστε οι .. τελευταίοι πια σε ηλικία φίλοι μου μα χαιρόμαστε που ήμαστε μαζί, έτσι όπως ήμαστε. Κάθε πρωί λέω Ευχαριστώ και κάθε βράδυ το λέω ξανά.     Λοιπόν.. με χαμόγελο, κρατάμε γερά, μαγειρεύουμε για τους δυο μας, βλέπουμε ταινίες και ντοκιμαντέρ , σειρές και ελάχιστες ειδήσεις, μπαίνω στα μπλοκόσπιτα σας και μετά λέω τα νέα στον άνδρα μου ! 

Δεν ξέρω αν φθάσατε μέχρι το τέλος της σημερινής λογοδιάρροιας μου μα αν το ..παίξατε ήρωες και διαβάσατε την κουβεντούλα μου τότε.. σας αγαπώ ακόμα πιο πολύ. 

                          Αχτιδένια φιλάκια 


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγάπη μου, εχεις δικιο, συμφωνω σε οσα ανεφερες
σας ευχομαι καλες γιορτες
με υγεια και χαρα και αγαπη
εισαι η ηλιαχτιδα μας

σε φιλω πολυ

Κικη Κωνσταντινου απο το μπλοκ Εκφρασου

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς όπως τα λες, "ο κόσμος αλλαξε άλλαξαν οι καιροί " που λεει και το τραγούδι κι εγώ κάθε πρωί ανοίγω τη μπαλκονοπορτα και λέω ευχαριστω για τη καινούργια μέρα που ξημερωσε! Περιμένω κι εγώ την οικογενεια του παιδιού μου που πετάνε σημερα από το εξωτερικό και προσπαθώ να προσαρμοσω τη ζωή μας με τον άντρα μου στη μοναξιά και τη κλεισούρα....Μαγειρεύω, ζυμώνω:) , συγυριζω κι ας μην πατάει κανείς και βλέπω Netflix (αλήθεια ωραία η ταινία που μας σύστησες)..
Πάμε βόλτες σε έρημα δρομάκια γύρω μας που ΕΥΤΥΧΩΣ λόγω του καλού καιρού που έχουμε φέτος στην Αθήνα βρίσκω κήπους με ανθισμένα γιασεμιά!!!! και κάθε μέρα κόβω λιγα και τα βάζω σ ένα μικρό ποτηράκι, μοσχοβολαει το σπιτι!
Μπαίνω και σε διαβάζω γιατί σ αυτούς τους καιρούς που ζούμε είναι μεγάλη παρηγοριά να βρίσκεις ανθρώπους να σκέφτονται όπως εσύ και να είναι και στην ίδια ηλικία....
Επίσης προσεύχομαι περισσότερο στο εικονοστάσι μου και λέω τους φόβους μου, τις απορίες μου, ζητώ συγγνώμη για την ολιγοπιστια μου και λέω ότι για να το επιτρέπεις ΕΣΥ αυτό κατι καλό θα βγει.
Εύχομαι σε σένα και σε όλους να περάσετε ευλογημενα Χριστούγεννα με αγάπη στη καρδιά και υγεία στο σώμα και προ πάντων ελπίδα γιατί Χριστός γεννιέται!
Γιαγια Φαίη.

ANNA FLO είπε...

Καλησπέρα φυσιολογική. Γιατί φυσικά είσαι φυσιολογικότατη, αλλιώς θα είμαστε ανώμαλες παρέα.
Ναι ο κόσμος έχει πάρει την κατηφόρα και το λυπηρό είναι ότι είναι νέος κόσμος. Κρίμα...καμιά ανθεκτικότητα απέναντι στο κέρδος γιατί το χρήμα είναι ο στόχος.
Όσο για την κλεισούρα μας, υπομένουμε. Και εσύ που παλεύεις με το ''θεριό'' την πάρκισον, είσαι μαχήτρια εδώ και χρόνια και παράγειγμα για μας.
Εύχομαι να περάσετε ήρεμα οι δυο σας, οι τρείς θέλω να πω αυτές τις γιορτινές μέρες με υγεία πάνω από όλα.
Σε φιλώ

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος μας στην πλειοψηφία του είναι φυσιολογικός και αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα σε δύσκολους καιρούς. Βέβαια τα κανάλια και όσοι βρίσκονται μέσα και πίσω από αυτά θέλουν να μας τον παρουσιάσουν σάπιο, μήπως τελικά καταφέρουν και μας σαπίσουν όλους. Γιατί ποτέ δεν δείχνουν παιδιά που διαπρέπουν; γιατί ποτέ δεν δείχνουν φωτισμένα μυαλά. Γιατί δεν τους συμφέρει.
Εύχομαι να περάσετε όμορφα τα Χριστούγεννα με υγεία και χαρά.
Φιλιά!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου κάνε παιδί μου μια μεγάλη χάρη και δώρο στον εαυτό σας και θα με θυμηθείς.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ τις κάθε είδους "ειδήσεις" και "εκπομπες" στην ιδιωτική τηλεόραση! Τώρα όμως. Πριν πάθετε κατάθλιψη.
Υπάρχουν εξαίρετες επιλογές να δείτε και να χαλαρώσετε. Με ποιότητα και ποικιλία. Κύρια στη δημόσια τηλεόραση.
Κατά τα άλλα, χαίρομαι τη δημιουργικότητά σου.
Καλά Χριστούγεννα καλή μου φίλη. Να είστε καλά.

Αννίκα είπε...

Η επικινδυνότητα είναι δεδομένη, περισσότερο όμως επικίνδυνη είναι η ανησυχία μας. Η αγωνία για την επόμενη δική μας μέρα, των δικών μας αγαπημένων προσώπων, το μέλλον των παιδιών, οι δουλειές, οι γιορτινές μοναχικές μέρες, αυτών που κυριολεκτικά είναι μονάχοι. Και πόσο οξύμωρο είναι να ευχόμαστε χαρούμενες γιορτές και κάποιοι (μπορεί να είναι και δίπλα μας)να θρηνούν για την απώλεια κάποιου αγαπημένου.Δεν ξέρω τι να ευχηθώ πια! Κι αυτό το όλα θα πάνε καλά, και χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία, ουτοπικό μου φαίνεται. Όσο για την τηλεόραση ..."εδώ ο κόσμος καίγεται, κι η τηλεόραση......χτενίζεται" Ήμαρτον Κύριε!
Με υγεία Αχτίδα μου να περάσετε τις Άγιες μέρες!

Ανώνυμος είπε...

Ψέμα επάνω στο ψέμα.

Χελώνα είπε...

Είδες Αχτίδα μου που έλεγες ότι δεν πλέκεις; Εσύ; Είναι δυνατόν; Μια χαρά χαλάκι έφτιαξες για το κοριτσάκι σου. Κάπως έτσι είμαστε όλοι μας, καλά Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου αγαπημένη κι εμείς εδώ στη Γερμανία τα ίδια περνάμε και φοβόμαστε πολύ. Πες την ανώνυμη επάνω πως ότι δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, η παλιοζηλιάρα δείχνει το φαρμάκι τους σε αυτούς που δεν θέλει. Γιατί μπαίνει λοιπόν. Εδώ είμαστε μία παρέα που σε παρακολουθούμε χρόνια. Είσαι η παρέα μου ειδικά τώρα που είμαι κλεισμένη. Χρόνια Πολλά εύχομαι υγεία πάνω από όλα και μετά με τον άνδρα σου να είστε πάντα μαζί .Φωτεινή Κειμετζίδου από Γερμανία