Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Κάνοντας λογαριασμό..

                        



Τελειώνει ένας ακόμη μήνας , δεν το συζητάω.. δύσκολος.. πολύ δύσκολος και όπου διαβάζω κείμενα ψυχοπλακώνομαι γιατί η διάθεση και η ψυχική κατάσταση όλων κάνει .. κύκλους στα ίδια προβλήματα.

Όμως αντιδρώ φίλοι μου.. μέσα σε όλα αυτά θέλω να δω το ποτήρι μισογεμάτο, να προσπαθήσω να σας δώσω το σπρώξιμο να βγάλετε από τη ψυχή σας το μαύρο πέπλο και να του δώσετε χρώμα. Δεν θα σας πω εξυπνάδες πως τίποτε δεν έχει αλλάξει, πως αυτά τα Χριστούγεννα είναι ίδια με τα τόσα που πέρασαν, εγώ ιδιαίτερα δεν μπορώ να ξεφύγω από το δικό μου παρελθόν χωρίς να το θέλω φέρνοντας εικόνες ζωής και κεφιού.. Μετά σκέπτομαι πως ότι είναι να συμβεί στη ζωή μου θα γίνει είτε το θέλω είτε όχι οπότε.. γιατί να ψυχοπλακώνομαι;

Μέσα στη τόση μου απραξία ξαφνικά η Ποδηλάτισσα μου έφερε το σπρώξιμο που ήθελε η ψυχή μου: - Σε χρειάζονται.. η Πρωτοβουλία για το παιδί σε χρειάζεται και ήταν για μένα το δώρο που ήθελα.

Μπήκα στο εργαστήρι μου και κοίταξα τα υλικά μου.. τελειώνουν φίλοι μου , δυστυχώς τελειώνουν ,μα δεν μπορεί είπα.. κάτι θα βρεθεί να φτιάξω στα γρήγορα πριν την προθεσμία.

                

 Λίγα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια..


Λίγα στολίδια για το δένδρο..


Λίγα ανοιξιάτικα για ..ελπίδα να ήμαστε εκτός...


Λίγα μαγνητικά για το.. ψυγείο!

Και.. και.. λίγα ημερολόγια, λίγα στολιδάκια.. όσα χωρέσει το κουτί που πρέπει να φύγει το αργότερο μεθαύριο. 

Δεν έχω στολίσει φίλοι μου ακόμα.. για ποιο λόγο σκέπτομαι.. δεν έχω πια παιδιά να τριγυρίζουν στο σπίτι, δεν κάνω γλυκά.. με έχει  βαρεθεί και η γειτόνισσα πια!!! Χθες της πήγα γαλακτομπούρεκο αφού από όλο το ταψί κράτησα 4 κομμάτια για τον άνδρα μου. Θα σας πω στενάχωρο νέο, όταν πήγα στον άστεγο φαγητό μου είπαν πως εδώ και μία μέρα τον πήραν στο νοσοκομείο.... 

Δεν το υπογράφω όμως για το στόλισμα .. ας μπει ο Δεκέμβρης και ίσως βγάλω το.. τεράστιο δένδρο μου του.. μισού μέτρου και κάποια κεράκια που τα είχα κάποτε μεράκι και έκανα συλλογή. 

Λυπάμαι που δεν θα στείλω τα δωράκια που.. ονομάτισα για σας.. μόνο ένα πρόλαβα να στείλω στην αρχή .. τα άλλα με κοιτάζουν δακρυσμένα με παράπονο.. Όμως φίλοι μου προημερών που τόλμησα να κάνω μία βόλτα στο ταχυδρομείο έπαθα το σοκ.. από την ουρά..

Φίλοι μου δεν θα δώσω ευχές για το νέο μήνα.. το πήρα κατάκαρδα πως οι ευχές τελικά πάνε στο βρόντο , όμως.. όμως.. μη χάνετε το χαμόγελο.. όλα θα τελειώσουν κάποια στιγμή και θα γίνουν όπως παλιά που το τεράστιο δένδρο μας στόλιζε το χολ και έλειπε ο.. καταψύκτης!!!Το τραπέζι δεν χωρούσε  τα άτομα, η κουζίνα δεν σταματούσε να ψήνει , τα ταψιά δεν έφθαναν, τα γέλια των παιδιών μας ξεκούφαναν.. τα πακέτα κάτω από το δένδρο.. Είπαμε... όχι σκέψη στα παλιά..

                                             Αχτιδένια φιλάκια 

12 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Τί να τις κάνουμε τις ευχές όταν η αισιοδοξία σου είναι έκδηλη στα πανέμορφα έργα των χεριών σου, που προορίζονται και για έναν τόσο καλό σκοπό, Αχτίδα μου! Ποιό να πρωτοσχολιάσω; είναι όλα υπέροχα!!!

Εγώ σου εύχομαι έναν καλό κι ευλογημένο μήνα, και καλές γιορτές έστω και μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Λίγο να προσέχουμε όλοι μας πρέπει και θα ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

...irida... είπε...

καλο μηνα γλυκια μου!!υπεροχα τα δωρα της καρδιας σου!!Υπομονη!!την Αγάπη μου!!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

λατρευω τα στεφανιαααααα
υπεροχα τα στολιδιαααααα
τα λουλουδατα επισης....
αλλααααααααα ολα τα λεφτα ειναι η φραση......"ολα καλα"
ετσιιιιιιιιιιιι
καλο μηναααααααα χοχοοχοχοχο

Χελώνα είπε...

Τώρα που έχεις κίνητρο, ποιος σε πιάνει αχτίδα μου. Καλό μήνα να έχουμε .Οι κατασκευές σου είναι πολύ όμορφες και αισιόδοξες, όπως κι εσύ άλλωστε.

Αννίκα είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου! Με υγεία και αισιοδοξία. Τα καλύτερα έπονται. Ελπίζουμε!
Να είστε καλά!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Λίγα τα λες όοοοολα αυτά τα ωραία που έφτιαξες;
Αχ βρε Γεωργία μου, έχεις ένα τρόπο να με τραβάς απ' το μανίκι και να σπρώχνεις να πάμε παραπάνω. Όλα σωστά τα γράφεις κι όλα τα έχεις φροντισμένα και τακτοποιημένα. Να σ' έχει ο Θεός καλά που συντρέχεις όσους έχουν ανάγκη, που φτιάχνεις δώρα και γλυκά όταν έξω φυσάει αδιαφορία, μπράβο σου βρε φιλενάδα!!!
Καλό μήνα να έχετε, να προσέχετε και... ναι, θα ξανάρθουν μέρες φωτεινές ♥

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ
https://www.youtube.com/watch?v=4TbM3OboXt0

Γιούλη Μαραβελη είπε...

Καλησπέρα καλό μήνα φιλη μου.
Τι χρυσά χεράκια έχεις.!!
Όλα όμορφα και ονειρεμένα.!!
Είναι μεγάλη ευτυχία ενας άνθρωπος να ανοίγει τις φτερούγες του και να προσπαθει με ότι δείναται να βοηθήσει τον συνάνθρωπο.Εύχομαι πάντα γερή και δυνατή να είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Γεωργια είστε καταπληκτικός και τόσο φωτεινός άνθρωπος!!!
Έχω τον άνδρα μου εδώ κι ένα μήνα στο νοσοκομείο-απο ατυχημα- και μου δίνεται πολύ κουράγιο με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται τη ζωή.
Να είστε πολύ καλά εύχομαι!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

γλυκουλα μου, ειναι πανεμορφα
γεια στα χερακια σου
καλες γιορτες
φιλια πολλα

ευχομαι οτι καλυτερο για ολους σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Σας στέλνω όμορφες μουσικές επιλογές απο το αγαπημένο μου ραδιόφωνο.

http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live

Εάν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε 12 αγαπημένα σας τραγούδια και να τα στείλετε στον σταθμό.
Κάθε μέρα έχει στις 18:00 τις επιλογές των ακροατών.
Καλές γιορτές !!!!!
Νικος

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Κάπως έτσι αισθάνομαι κι εγώ, Γιωργία μου!
Τι να πω... Θα περάσει κάποια στιγμή το κακό κι όλα θα ξαναγίνουν όπως πριν! Ή κι ακόμη καλύτερα :) :)

Όσο για τα δώρα, δεν έχω λόγια!! Είσαι αστείρευτο ταλέντο :)
Τα λέω εγώ που πραγματικά δεν 'πιάνουν' τα χέρια μου καθόλου!

Καλές γιορτές, Γιωργία μου παρόλο που όλοι θα τις περάσουμε -απ'όσο δείχνουν τα πράγματα- κατά μόνας...