Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

" Αστέρια στη Γη "

 
                                          

Σας ενημερώνω πως ξέρω πως αυτή η ανάρτηση μου θα σας κουράσει λόγω μεγέθους όμως σας παροτρύνω να την διαβάσετε γιατί το θέμα της είναι σημαντικό.
Φίλοι μου όπως καταλαβαίνετε αυτό το καιρό στο σπίτι ολομόναχοι άνθρωποι της δικής μας ηλικίας έχουμε στραφεί σε ταινίες και σειρές που βλέπουμε σχεδόν τις περισσότερες ώρες καθισμένοι στη γωνιά μας. 
Βέβαια θα παραδεχθώ πως έχω το προνόμιο να μπορώ να βλέπω συνδρομητικά κανάλια όμως αν το σκεφτείτε..είναι κάτι που μας κάνει παρέα χωρίς να βυθιζόμαστε σε διαφημίσεις που σε κόβουν τη συνέχεια και σε αποπροσανατολίζουν.
Λοιπόν θέλοντας να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα φιλμ μπαίνοντας στην NETFLIX τώρα τελευταία ψάχνουμε για ταινίες που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα τις βλέπαμε ποτέ. Σίγουρα θα ξαφνιαστείτε πως κράτη που δεν φαντάζεστε γιατί σίγουρα δεν διαθέτουν τα μέσα για πλούσιες παραγωγές δημιουργούν ταινίες αριστουργήματα .
Πρώτα αναζητήσαμε ταινίες από τον Κορεάτικο κινηματογράφο αφού φέτος βραβεύτηκε μία ταινία τους. Είδαμε κάποιες σειρές και μέσα από αυτές όπως πχ το Cokolates, χαρήκαμε όμορφες αισθηματικές ιστορίες και μάθαμε για τα ήθη και έθιμα του λαού τους καθώς ακόμη και πως η συναισθηματική έκρηξη των αισθημάτων τους είναι άκρως διαφορετικές από το δικό μας λαό που διαθέτουμε ταμπεραμέντο!!.
Χθες λοιπόν ψάξαμε για βραβευμένες ταινίες Ινδικού σινεμά και εντελώς τυχαία ξεκινήσαμε μία "Αστέρια στη Γη". Ταινία λυρική μας ανοίγει ένα κόσμο παιδιών που έχουν πρόβλημα με μαθησιακές και κοινωνικές δυσκολίες.Ένα παιδάκι καταπληκτικό που παίζει το ρόλο του με αφάνταστο τρόπο μας δείχνει πόσο πολλά τέτοια παιδιά στιγματίζονται και μπαίνουν στο περιθώριο ενώ βάσει στοιχείων έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης όπως πχ Αϊνστάιν .
Έψαξα και βρήκα στο You Tube την ταινία για να σας βοηθήσω αν θελήσετε να την δείτε. Θα χαρείτε μία τρυφερή ταινία που θα σας ανοίξει τη  ψυχή και το μυαλό αυτό το "κόσμο" των παιδιών και θα θαυμάσετε συγχρόνως το δάσκαλο που "σώζει" αυτό το παιδί που αποδεικνύεται χαρισματικό .

                             https://www.youtube.com/watch?v=mDwtecKvsFg

Τώρα  θα σας εξηγήσω και την ευαισθησία μου σε αυτό το θέμα γιατί ο εγγονός μου ο μεγάλος είναι δυσλεκτικός καθώς και ο άνδρας μου και φαίνεται η κληρονομικότητα που υπάρχει σύμφωνα με τους ειδικούς. Και οι δύο είναι χαρισματικοί, ο εγγονός μου τυχερός είχε τη βοήθεια της μητέρας του και μίας δασκάλας από τα πρώτα βήματα του και προχώρησε σωστά και τώρα πια πρόβλημα ούτε καν φαίνεται.
Ένα παιδί από μικρό υπερκινητικό, ευαίσθητο, εφευρετικό στα πρώτα χρόνια του όλοι το κατηγορούσαν για τις αταξίες και την έλλειψη προσοχής και κατανόησης σε κείμενα..Τώρα αγνώριστο με 20 και 19 στα Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία γιατί δέχθηκε τη σωστή αγωγή και συμπεριφορά.
Ο άνδρας μου παιδί σε ορφανοτροφείο δεν είχε την ανάλογη προσοχή όμως υπάρχουν και ..αυτά τα παιδιά ..που κάνουν βήματα μόνα τους , επιζούν και προχωρούν και φθάνουν μέχρι και να κάνουν σπουδές .
 Πάντα σας έλεγα πως ο Δημήτρης μου είναι σαν..παιδί ..κυριολεκτώ αφού ενώ είναι μοναδικός σε κατασκευές, μαθηματικά και εφευρετικές λύσεις που με ξάφνιαζαν πάντα . Την δυσλεξία την επιβεβαιώσαμε μεγάλος πια σε μία τυχαία επίσκεψη σε νευρολόγο που παρακολουθούσε εμένα για την Πάρκινσον. Έτσι εξηγείτε μου είπαν ενώ μιλάει και σπούδασε στα Γαλλικά ( αφού μεγάλωσε στο Βέλγιο) και έμαθε τα Ελληνικά δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να μεταφράσει σωστά από τη μία γλώσσα στην άλλη. Μέχρι τώρα δεν προλαβαίνει να διαβάσει τα γράμματα στη τηλεόραση και συγχρόνως να ..επεξεργαστεί το νόημα τους.
Σε αυτή τη ταινία φίλοι μου που σας παροτρύνω να δείτε θα εξηγήσει σε σας το κόσμο αυτών των παιδιών και τις λάθος διαχείρισης τους από γονείς που θέλουν ένα...τέλειο παιδί στο μυαλό τους και δεν προσπαθούν να βοηθήσουν σωστά το παιδί το ίδιο. Σκεφτείτε πόσα παιδιά χάθηκαν χωρίς να αντιμετωπισθούν σωστά.
Δεν ξέρω αν διαβάσατε μέχρι το τέλος την ανάρτηση μου και θα το καταλάβω ότι σας κούρασα όμως σας γράφω τα εντελώς στοιχειώδη από το φίλμ που είδαμε που το θέμα της όμως είναι μοναδικό.
Αναρωτηθείτε φίλοι μου πόσες φορές αποφύγατε ένα παιδί τρομερά άταχτο με δύσκολη συμπεριφορά που ίσως όμως ήταν..ένα τέτοιο παιδί που θα δείτε στη ταινία. Ομολογώ πως κι εγώ ακόμη απέφευγα να κρατήσω πολλές φορές τον εγγονό μου αυτό μικρό ενώ είναι αγαπημένος μου γιατί μου έκαμνε ένα σωρό ζημιές και απλά μετά με κοιτούσε με τα υπέροχα καταγάλανα μάτια του και μου έλεγε τρυφερά" συγνώμη γιαγιά" . Όταν ανακαλύψαμε το πρόβλημα χάριν σε μία σωστή εκπαιδευτικό έκλαψα για το λάθος μου .
Δείτε λοιπόν την ιστορία αυτού του παιδιού μετά θαυμάστε τον δάσκαλο αυτόν που καταφέρνει να σώσει αυτό το παιδί από τον..εαυτό του, τους γονείς του, τους δασκάλους και τους συμμαθητές του .
 Σκεφτείτε πως τέτοια παιδιά ήταν ο Αϊνστάιν, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι , η Αγκάθα Κρίστι, ο Πικάσο, ο Τζον Λένον και ένα σωρό γνωστοί σε σας.
  Σας προτείνω να δείτε μία  ταινία παρά μία βίαιη αμερικάνικη  .

                                        Αχτιδέναι φιλάκια 

14 σχόλια:

fish eye είπε...

Αχτίδα μου δεν θυμάμαι σε προσωπικό επίπεδο αν έχω γνωρίσει κάποιο δυσλεκτικό άτομο με εμφανή προβλήματα, μάλλον όχι.
Σκέφτομαι πως πχ το να μην προλαβαίνεις να διαβάσεις τους υπότιτλους στις ταινίες και να μη μπορείς να συνδιάσεις αυτά που διαβάζεις είναι μεγάλη δυσκολία για τον κάθε άνθρωπο. Είναι σχεδόν γολγοθάς. Ίσως και για αυτό αναπτύσουν τις δικές τους δεξιότητες σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Εντάξει στην τελική το να είσαι διαφορετικός από το σύνολο του κόσμου είναι και θέμα προσωπικότητας και κανέναν δεν πρέπει να ενοχλεί.
Χαίρομαι πολύ για τον εγγονό σου που βρέθηκε ανάμεσα στα σωστά άτομα ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα του.

Να χαίρεσαι όλη σου την οικογένεια, ευχή μου!

Ariadni St. είπε...

Καλημερα αγαπημενη μας! Δυστυχως δεν βλέπω ταινιες και σειρες.

...irida... είπε...

ευχαριστουμε πολυ!!!να εισαστε ολοι υγιεις!!!!καλη δυναμη!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλη μου έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι με δυσλεξία και ξέρω το πρόβλημα.Τα γράμματα στις λέξεις είναι σαν να χορεύουν όπως λένε, δεν συγκρατούν ονόματα και γράφουν με αναγραμματισμό τις λέξεις σε γραφή.Το δικό μου το καταλάβαμε στην ηλικία της 1ης δημοτικού,το αντιμετωπίσαμε απλά με έγγραφο στην αρχή για να αποφεύγει τις γραπτές εξετάσεις και μόνο προφορικές .Τώρα η Νίκη μου είναι 32 ετών, είναι δασκάλα σε χωριό όμως και είναι ένας φοβερός άνθρωπος.οι μαθητές της την λατρεύουν γιατί ε΄χει φοβερή υπομονή. θυμάμαι στην αρχή πόσο αντιδραστική ήταν γιατί απλά ο κόσμος την περνούσε για άταχτη και δύσκολο χαρακτήρα.Έκλαιγε και μάλωνε συνεχώς.Δεν χρειάζεται ειδικό σχολείο απλά ένας άνθρωπος δίπλα σε τέτοια παιδιά που να τα δώσει να νοιώσουν ότι είναι χωριστά και όχι διαφορετικά. Κατερίνα Β. από Ναύπλιο

ANNA FLO είπε...

Τι μου έκανες με την ταινία αυτή; Τώρα τελείωσε και σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που μας τη συνέστησες. Επειδή ξέρω ότι γνωρίζεις το πρόβλημα των δυσλεκτικών, γι αυτό έτρεξα να τη δω.Υπέροχη! Τι δάσκαλος! Τι συγκίνηση! Τι ωραία που παίζει το παιδάκι το ρόλο του...και τι ζωγραφιές που έφτιαχνε!! Καταπληκτική.
Σκέφτομαι μόνο πόσο θα τον κατέστρεφαν αν δεν συναντούσε ποτέ ένα τέτοιο καθηγητή. Φοβερό...

Giannis Pit. είπε...

Μερικές φορές έχουμε την εντύπωση ότι κάποιες δυσμορφίες στον ανθρώπινο οργανισμό είναι και καταδικαστικές. Μάλιστα ο φασισμός οδηγούσε στον αφανισμό αυτών των ανθρώπων ή την μετατροπή τους σε πειραματόζωα στα ωραία στρατόπεδα του Χίτλερ. Παρ όλα αυτά και η λοιπή κοινωνία ενοχοποίησε ή στραβομουτσούνιασε απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους.
Η Αλήθεια φαίνεται μελετώντας κανείς προσεκτικά την ιστορία όπως την αναφέρεις μέσα από αυτό το εξαίρετο δημιούργημα Γεωργία μου.
Πολλές καλησπέρες να έχεις.

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου πραγματικά σκέφτομαι πόσα τέτοια παιδιά που δεν έχουν την κατάλληλη βοήθεια αντιμετωπίζονται άσχημα.
Δεν την έχω δει αυτή την ταινία, θα την ψάξω και θα την δω.
Να είσαι καλά!

Κωνσταντίνα είπε...

Ευχαριστούμε Αχτιδουλα
που υπάρχεις στο διαδίκτυο σαν φωτεινό αστέρι
και μας εμπνέεις
μας στηρίζεις
μας θεραπεύεις με την ανιδιοτελή αγάπη σου

Μια άγνωστη συνοδοιπόρος που σε ανακάλυψε τυχαία αν και δεν πιστεύει καθόλου μα καθόλου στην τύχη!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Ευχαριστούμε Αχτιδουλα
που υπάρχεις στο διαδίκτυο σαν φωτεινό αστέρι
και μας εμπνέεις
μας στηρίζεις
μας θεραπεύεις με την ανιδιοτελή αγάπη σου

Μια άγνωστη συνοδοιπόρος που σε ανακάλυψε τυχαία αν και δεν πιστεύει καθόλου μα καθόλου στην τύχη!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

δεν την εχω δει γλυκια μου αλλα μου κεντρισε το ενδιαφερον
ευχαριστουμε πο΄λυ

να εισαι καλα
φιλια πολλα

drastiria είπε...

Εμάς είναι ο αδερφός μου δυσλεκτικος και καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες και διάβασα όλο το άρθρο γιατί αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Πολύ ωραία ταινία πρέπει να είναι και θα τη δω. Ευχαριστούμε πολύ Αχτίδα μου!

Χριστίνα θ. είπε...

Επιτέλους μια ποιοτική ταινία, ψάχνουμε τόσο καιρό στο νετφλιξ και είναι σκέτη απογοήτευση. Μας άρεσε πολύ ή σειρά που ευτυχώς μας την πρότεινε κάποιος γνωστός που λέγεται "Anne with an e"... Πολύ όμορφα τοπία, συναισθήματα, ρεαλιστικές καταστάσεις, χωρίς υπερβολές..
Εκτιμούμε πολύ τις προτάσεις των ποιοτικών ταινιών και γι αυτό Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν θα μπορούσατε να μας προτείνετε και μερικές ακόμα, ούτως ώστε να μην χάνουμε τόσες ώρες ψάχνοντας και συνήθως χωρίς αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε Χριστίνα από Ωρωπό

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ ,είστε χαρούμενος άνθρωπος, γεμάτος χάρη . Συνεχίστε να γράφετε . Αγγελική από Πάτρα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Και βέβαια φιλεναδα διαβασαμε μεχρι τέλους την αναρτηση σου μια τόσο ξεχωριστή εξομολόγηση δεν γινόταν να μην μας ταρακουνισει προς πασα κατεύθυνση έχουμε και εμεις μια μικρή φίλη που το κοριτσακι της ΄εχει συνδρομο νταουν είχα κανει ααναρτηση με το παιδι αυτό..γιατί μας έχει εντυπωσιάσει όλους με την εξυπναδα του ..και τι μπορεί να κανει με το σώμα του...ενα παιδι πολύ ευλύγιστο και εχει κανει και εκεινο μεγαλη προοοδο χαρη στην αγαπη των δασκαλων του και των γονιών του και όλων μας.. όλα τα παιδια είναι χαρισματικά και οταν παρουν την καταλληλη αγωγή κανουνε θαύματα οι γονεις τους να είναι περήφανοι για τα χαρισματικά παιδιά τους
Παραδειγμα προς μιμιση όλοι όσοι στεκοντε διπλα τους..αχτιδα μου
Να ειστε ολι σας καλα΄χαρηκα που τα είπαμε.. την αγαπη μου παντα.. καλο βραδυ..💚