Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Το Πάσχα που είναι..διαφορετικό!



                                Lo que más alegra a nuestra Santísima Madre es que, como hijos, estemos unidos en el Amor, pues Dios es Amor. Ella ruega e intercede con y por nosotros para que alcancemos la plenitud de la Vida Et…

Φίλοι μου Καλή Μ. Εβδομάδα να έχουμε από σήμερα και ακόμα μια φορά θα πω πως πιστεύω πως η ζωή του Χριστού μας είναι σημαδιακά ένα δείγμα της δικής μας ζωή , του δικού μας περάσματος από αυτό το γήινο κόσμο.
 Όλοι μας έχουμε τη γέννηση μας, ένα κατατρεγμό, ένα τρόπο προσωπικό σε σκέψη που μας φέρνει φίλους και εχθρούς μπροστά μας. Πολλούς από εμάς θα μας "σηκώσουν" στα χέρια και θα μας ζητωκραυγάσουν, οι ίδιοι ίσως θα μας διώξουν, θα μας προδώσουν για συμφέρον και θα μας οδηγήσουν  με ένα φιλί σε Σταυρό. 
Τότε κάποιοι από εμάς θα πουν την ανθρώπινη φράση του Χριστού μας : -Κύριε..απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο..Όπως τώρα φίλοι μου που περνάμε σε ένα τόσο δύσκολο δρόμο , σε ένα άγνωστο γολγοθά.. Μη ξεχνάτε φίλοι μου ..  στο τέλος θα υπάρχει η Ανάσταση που ίσως πάλι πολλοί απογοητευμένοι, χτυπημένοι δεν θα την πιστέψουν  μα οι περισσότεροι θα την προσκυνήσουν,  θα την αποδεχθούν σαν την λύτρωση ψυχής και σώματος. Κουράγιο όλοι μας, η Ανάσταση υπάρχει στο τέλος του δρόμου μας..
Ας σας πάω κι εγώ για..κους κους στο δικό μου χώρο "κράτησης", για να σκάσετε χαμόγελο, είναι δύσκολο ..πολλές φορές λυγίζω , βαριέμαι, αναστενάζω αχ! βαχ! μα..ελάχιστο χρόνο γιατί σκέπτομαι ότι γύρω μου πίσω από κάποια πόρτα ίσως έχουν πραγματικό λόγο να γονατίζουν.
Είστε και εσείς..οι άγνωστοι φίλοι που με παίρνετε τηλέφωνο απλά για να ρωτήσετε πως είμαι..ευχαριστώ άγνωστη μου Ρίτα..
Λοιπόν φίλοι μου..η Άνοιξη ήρθε στο μπαλκόνι και στη κληματαριά μας!
   




Η Κάντυ μαζί μας, έχει κατασπαράξει όλα τα λούτρινα παιχνίδια της, έκανε με τα δόντια της  μία τρύπα στο πλαστικό μας τραπεζομάντηλο, σκόρπισε τις κροκέτες της στο πάτωμα, κυνηγάει τις δεκοχτούρες στο μπαλκόνι μα..μαζί μας..δίπλα μας σκεφτόμαστε τον Κανέλλο μας στη μοναξιά του στο κτήμα έστω και αν ο γείτονας καθημερινά του βάζει το φαγητό του..



                                                   Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος
Ο Δημήτρης μου κι αυτός προσπαθεί να μη του λείπει το κτήμα και τα φυτά του έτσι του έχω παραχωρήσει την..κουζίνα..



                                 Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Και το μπαλκόνι για να κάνει το μικρό του φυτώριο που δεν πρόλαβε να κάνει στο θερμοκήπιο...φίλοι μου κάντε την προσευχή σας να δοθεί άδεια να πάμε μετά τις 27 στο κτήμα γιατί διαφορετικά πρέπει να βρω τρόπο να σας στέλνω τις πίτες και τα πιτάκια!



Όσο  για μένα..η όλη κατάσταση με έχει επηρεάσει , δεν μπορώ να ζωγραφίσω και χθες είπα να κάνω κάτι με τον λίγο πηλό που μου έμεινε αφού τα υλικά μου πια χτυπούν καμπανάκι!!!!


Όταν το τελειώσω βέβαια θα σας το δείξω μαζί με κάποια αυγά που λέω..λέω..να ζωγραφίσω έτσι για το καλό.
Προχθές σε ..κρίση απαισιοδοξίας έβαλα σε κουτί όλα τα Πασχαλινά μου, όσα έφτιαξα από νωρίς (όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει ο Θεός γελάει..)για τις λαμπάδες των ιδρυμάτων που είμαι εθελόντρια..
ΟΛΑ θα πάνε καλά φίλοι μου αγαπημένοι, ας κάνουμε υπομονή , ας προσευχηθούμε να τελειώσει ο Γολγοθάς αυτός και να έρθει η..Ανάσταση!
          Αχτιδένια φιλάκια


8 σχόλια:

drastiria είπε...

Δε χρειάζεται να απογοητευομαστε γλυκιά μου Αχτίδα. Ας εκμεταλλευτουμε τα θετικά που μπορεί να μας προσφέρει αυτός ο εγκλεισμός. Μακάρι ο Κανελλος να είναι καλά! Φιλιά πολλά!

ANNA FLO είπε...

Το παλεύουμε ορθοί. Δεν θα μας βάλει κάτω...Όσο για το διαφορετικό Πάσχα, θα το θυμόμαστε όσο ζούμε. Αλλά η θρησκευτική κατάνυξη δεν λείπει αν δεν θέλουμε να λείψει.
Καλά να περνάτε και ο Κανέλλος θα σας κάνει τέτοιες χαρές όταν πάτε που θα αποζημειωθείτε και εσείς και εκείνος.
Καλή Μεγαλοβδομάδα Γεωργία μου

Giannis Pit. είπε...

Χμ δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά εμένα το μάτι μου Γεωργία έμεινε σε αυτά τα πιτάκια που έχον κάνει μια άκρως δελεαστική στίβα εκεί στο πιάτο και με ...προκαλούν.
Πωπωπωπωπω.
Σκέφτομαι και εγώ τον Κανέλλο να σου πω! Δύσκολη φάση αυτός ο αποχωρισμός. Είναι μακριά από σας; Δεν μπορείτε να πάτε να τον δείτε λίγο;
Εύχομαι καλή μου φίλη Καλή Μεγαλοβδομάδα να έχετε.
Με αγάπη.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ναι Φιλεναδα θα είναι να διαφορετικό Πάσχα για όλους μας και σίγουρα θα το θυμόμαστεγθα παντα.. ..ομως το ξερουμε ότι καποια στιγμή θα τελειωσει ..
Πιστευω μετα απο αυτό θα έχουμε γίνει καλυτεροι άνθρωποι.. ενα καμαπανακι ειναι για το πόσο ευθραστη ειναι η ζωή μας..
Ομως θα τα βγαλουμε περα .. καλο κουραγιο για την συνεχεια καλη Μεγαλοβδομάδα αχτιδα μου.. με αγαπη καλο σας ξημερωμα..💚

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη, υπομονή και καλή Ανάσταση αγαπημένη Αχτίδα ❤️ Βάσω Άργος

Αννίκα είπε...

Στην ιστορία της Ελλάδας δεν γνωρίζω παρόμοια Μεγάλη Εβδομάδα σε περίοδο ειρήνης. Παρά τα δύσκολα η δοκιμασία που περνάμε θα πρέπει να μας οδηγεί πέρα απ’ το πρόσκαιρο. Κι αυτό μόνο με αισιοδοξία, πίστη και ταπεινοφροσύνη θα το καταφέρουμε. Αν έχουμε επίγνωση του μέτρου των δυνατοτήτων μας, αν υπακούμε και σεβόμαστε την γνώμη του άλλου, τότε ευκολότερα θα βαδίσουμε το δρόμο του Γολγοθά προς την Ανάσταση.
Λέει ο Λουντέμης: Τίποτε δεν είναι γλυκύτερο από μια πικρή ζωή
Καλή Μ. Εβδομάδα Αχτίδα μου, καλή δύναμη και Καλή Ανάσταση!

Maria είπε...

Καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα,γλυκιά μου αχτίδουλα και ο Θεός μαζί μας!
Υπομονή,υπομονή θα περάσει και αυτό,φτάνει να μην χάνουμε την πίστη μας και την ελπίδα μας στην Παναγία μας και στον Χριστό μας!
Φιλάκια!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλή δύναμη και υπομονή αγαπημένη μου!
Είναι καιρός να αναθεωρήσουμε πολλά και να βγούμε κερδισμένοι..

Να είμαστε υγιείς μόνο και όλα τα φτιάξουμε!
Καλή Ανάσταση!