Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Φθινοπώριασε..

                         

          Το είδα, μου άρεσε και είπα να σας κάνω την ..σοφή! 
Καλημέρα και καλό ΣΚ φίλοι μου  θα το περάσω σπίτι γιατί η υγρασία και η ηλικία με έχει κάνει να ξυπνώ σαν S γαλλικό .
Λοιπόν τέτοιες μέρες δεν χάνω το χαμόγελο και χώνομαι στο εργαστήρι μου για να φτιάξω πράγματα και να πάει το χαμόγελο και στη καρδιά μου.
Το νέο στο σπίτι είναι πως η Κάντυ πήγε στο κομμωτήριο αναγκαστικώς γιατί στο κτήμα κυνηγώντας τον Κανέλο έγινε κάτι από..ολόκληρη τζίβα και αναγκαστικά την παρέδωσα στα χέρια του Βασίλη με την προειδοποίηση ότι μπορεί να του κάνει το μαγαζί ..καλοκαιρινό!
Τελικά αυτό το σκυλί με ξαφνιάζει και μου τονίζει ότι δεν την ξέρω ακόμη μα και ούτε εκείνη!!! Όταν πήγα να την πάρω μου είπαν κοιτώντας με επιτιμητικά πως ήταν..τέλεια,ήσυχη, συνεργάσιμη και τέλος πάντων..όχι αυτό που τους περιέγραψα.


Το βραδάκι λοιπόν πήρα το βελονάκι μου και άρχισα το..πλέξιμο με ότι μαλλιά είχα και βέβαια με όσες  γνώσεις έχω στο πλέξιμο. Τα...ψιλοκατάφερα φίλοι μου έφτιαξα το πρώτο και της το φόρεσα και χθες έφτιαξα και 2ο πιο καλύτερο και ευελπιστώ πως το..3ο θα είναι..τέλειο ( λέμε τώρα...)!!
Τώρα λοιπόν αρχίζει για μένα η πιο όμορφη περίοδος, τα Χριστούγεννα άρχισαν να μου μοσχομυρίζουν από μακριά , προετοιμάζω τα δωράκια μου και γεμίζω τα 3 κιβωτιάκια που έχω ανοιχτά με τα όσα φτιάχνω μοιράζοντας τα ..δίκαια.
Αν τα χέρια μου ήταν καλύτερα όπως παλιά θα έφτιαχνα βέβαια πιο όμορφα πράγματα μα..αρκούμαι σε ότι φτιάχνω .Τελικά η προσφορά είναι αμφίδρομη, βγαίνει από την καρδιά και επιστρέφει πάλι σε αυτήν. Στην επόμενη έξοδο μου πρέπει να αγοράσω φακέλλους για τα δωράκια μου  και να προετοιμαστώ για το ταχυδρομείο που είναι το δυσκολότερο σκέλος.

              

Φθινοπώριασε φίλοι μου και σήμερα αρνήθηκα να πάω στο κτημα με τον άνδρα μου, η αλήθεια είναι πως πονάω παντού και δε μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου έξω από την ..γωνιά μου. Έτσι του έδωσα πρωινό φιλάκι , τον κούρασα με  συμβουλές να προσέχει , προσευχήθηκα γι αυτόν στη Παναγιά να είναι καλά  και τον άφησα να πάει όπου αισθάνεται χρήσιμος και δημιουργικός..στο κτήμα..στα δένδρα και την προετοιμασία στο θερμοκήπιο. 
Μαζί σας λοιπόν αυτό το ΣΚ , στο εργαστήρι και με την Κάντυ αγκαλίτσα όταν θέλω παρέα. Ξέρετε..είναι φάρμακο..ότι και να έχεις την παίρνεις αγκαλιά, την χαϊδεύεις και της μιλάς καθώς σε κοιτάζει με αυτά τα πανέμορφα χαντράκια που έχει για ματάκια.
Σας εύχομαι ένα όμορφο φθινοπωρινό ΣΚ φίλοι μου, δεν λέω κάτι σπουδαίο στις αναρτήσεις μου μα..λέω όπως πάντα ότι νοιώθω.
                                  Αχτιδένια φιλάκια.

8 σχόλια:

Sophie είπε...

Καλό σκ Αχτίδα μου να είσαι πάντα καλά και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστουν και σε γεμιζουν χαρά!!!!Φιλάκια πολλά!!!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου,
έχει ένα χάρισμα αυτός σου ο λόγος. Είναι γεμάτος ζεστασιά. Συνοδεύει την απλή καθημερινότητά σου. Μας κάνει κοινωνούς στο σήμερά σου. Είναι ας πούμε σαν να συγκατοικούμε και παρακολουθούμε τις ομορφιές που κάνεις αλλά και τις μικρές απλές όμορφες στιγμές σου.
Ξέρω ότι αγαπάς τα Χριστούγεννα και η καρδιά σου χτυπάει δημιουργικά. Και εύχομαι αυτές οι προετοιμασίες να ανταποκριθούν στην ζεστασιά της καρδιάς σου.
Φιλιά πολλά.

ANNA FLO είπε...

Καλό γλυκό μήνα. Ωραίο να την περνάς μακριά από την υγρασία δημιουργικά με την Κάντυ σου αγκαλιά. Και είναι σωστή κυρία. Ξέρει πού να φέρεται σωστά και πού να αλητεύει. Όπως τα παιδιά μας όταν ήταν μικρά!!
Με γεια της τα φορεματάκια που της έπλεξες
Και ναι είναι βάλσαμο μια αγκαλιά με το σκυλάκι σου. Παίρνει έγνοιες και τις στενοχώριες τις μικραίνει
Καλές δημιουργίες
Καλό Σ/Κο
Φιλάκια

Αννίκα είπε...

Με την καθημερινότητα να μας πιέζει κάποια πράγματα, ευχής έργων, έρχονται σαν ευκαιρία να οργανώσουν την σκέψη μας, αλλά και να μας διασκεδάσουν. (στην Κάντυ αναφέρομαι)
Όσο για τα Χριστούγεννα, ας τα ακούνε μερικές-μερικές (την αφεντιά μου εννοώ) που λογαριάζουν πως έχουμε χρόνο και δεν στρώνονται.
Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου!
Να είσαι καλά!

drastiria είπε...

Δε ξέρω αν σου εχω πει, αλλά μου αρέσει πολύ το Πλέξιμο και δυστυχώς δεν εχω πιάσει μήτε βελόνες μήτε βελονάκι από τότε που γέννησα τη μικρή, εδώ και 15 μήνες. Κρίμα που δεν πήγες στο κτήμα, ξέρω πόσο πολύ το αγαπάς. Να είσαι πάρα πολύ καλά και να έχεις έναν υπέροχο δημιουργικό μήνα Αχτίδα μου!

Maria είπε...

Μου ξύπνησες όμορφες αναμνήσεις, γλυκιά μου,τότε που καθόμαστε στα σχολικά θρανία που τα μυαλά ήταν πολύ λολά, είχαμε δημιουργήσει ένα τετράδιο,που το λέγαμε λεύκωμα όπου περιλάμβανε διάφορες ερωτήσεις,μία από αυτές: "Τι είναι φιλία? οι περισσότερες απαντήσεις :
"Φιλία λέξη ιερή
Φιλία λέξη θεία
που γράφετε τις καρδιές
κι όχι στα βιβλία!"
Καλή κι ευλογημένη εβδομάδα να έχεις γλυκιά μου!!!
Φιλάκια!!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Κουράγιο με την άτιμη την υγρασία που κάνει τα πάντα να πονάνε.
Κούκλα το γλυκούλι μου. Και τι ωραία που σε "εξέθεσε" στον κομμωτή της.......
Παρακαλώ πολύ να αναρτηθεί πόζα με τα πλεκτά.
Πολλά φιλιά και στις δύο σας.

Ariadni St. είπε...

Τα Γιορκι ειναι απιστευτα, εχω και εγω κ.Γεωργια,
δεν ξερω αν θυμαστε που σας ειχα ζητησει πληροφοριες περσυ στο facebook.
Και η Καντυ ειναι μια κουκλα!
Με το πλέξιμο δεν τα παω καθολου καλά!