Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Μία παράσταση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα!

                 
                                           Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια και κείμενο

Πέστε μου ποια έγινε γιαγιά και δεν έχει πάρει τα ..ψηλά βουνά από καμάρι για το εγγόνι της φανταστείτε λοιπόν εμένα που τα έχω 4 ..ζωή να έχουν.
Το καθένα διαφορετικό , με διαφορετικές επιλογές στη ζωή τους που αρχίζει τώρα βέβαια.
 Η εγγονή μου η Βάσια  ( ομολογώ της έχω αδυναμία ) εργάζεται συγχρόνως με τις σπουδές της και είμαι περήφανη γι' αυτήν γιατί ...τα προλαβαίνει όλα σαν τη μαμά της και έμαθε να στηρίζεται στις δυνάμεις της κάτι που το θεωρώ βασικό.
Έτσι τώρα ήρθε η σειρά του Πασχάλη μου που βρίσκεται σε Μουσικό Σχολείο και συγχρόνως εδώ και καιρό σπουδάζει στη θεατρική σχολή του Κου Βουτσινά. Διακρίθηκε σε παραστάσεις  όπως η Άννυ και ένα σωρό επόμενες στο θέατρο Αυλαία, με τελευταία την παράσταση "Ο Αριστοφάνης αλλιώς..." στις 22 Σεπτεμβρίου. Θα ομολογήσω πως εγώ με τα..μοντέρνα θεάματα δεν τα πάω καλά , είμαι ενάντια στις διασκευές και αρκετά κλασική ώστε να θέλω τον Αριστοφάνη όπως τον φαντάζομαι.
Μετά από οντισιόν με αθηναϊκή νεανική σε 2000 παιδιά στη Β. Ελλάδα πήρε το εισιτήριο να αρχίσει επαγγελματική είσοδο στο θέατρο σε μιούζικαλ πάντα αφού έχει το ταλέντο της κίνησης, έκφρασης και άνω από όλα της φωνής. 
Σήμερα λοιπόν έκλεισα εισιτήρια για τις..7 Νοεμβρίου να τον χαρώ όχι στα εγκαίνια που θα έχει πολυκοσμία αλλά σε πιο ήσυχο καιρό για να τον χαρώ όπως πρέπει εμείς οι παππούδες και κάποιες φίλες μας. 
Πρόκειται για ένα Μουσικό θέαμα για παιδιά που παιζόταν στο "Αθήναιον" βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και έχει εκπαιδευτικό νόημα. Αφορά το δρόμο προς την ενηλικίωση ενός νέου κοριτσιού , την αγάπη για τον εαυτό της μέσα από τον δρόμο των συναισθημάτων , την  αγάπη, τον φόβο, την οργή , τον θυμό, την ζήλια, τον ανταγωνισμό , τα πρέπει, τα θέλω , τα μου αρέσει και τις ευθύνες της.
Λοιπόν όποιος είναι Θεσσαλονίκη μπορεί να δει αυτή τη παράσταση με τα παιδιά της αφού ανοίγει φτερά για τα σχολεία .



Εύχομαι τον αγαπημένο μου τρυφερό εγγονό Πασχάλη να έχει τον δρόμο που διάλεξε ολάνοιχτο μπροστά του και έχει τον θαυμασμό μου γιατί κι αυτός τα...προλαβαίνει όλα σαν την μαμά του και νίκησε το πρόβλημα του με την δυσλεξία αποδεικνύοντας πως όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με το σωστό τρόπο και την σωστή βοήθεια από την οικογένεια του.

                            Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Φίλοι μου..είπαμε...χαζογιαγιά όπως όλες όμως!!!! Ο Δημητράκης στα 10 έχει δρόμο μπροστά του αν και τον..κόβω για κλασικά σοβαρό σαν τον χαρακτήρα του , αν και έχω βλέψεις να τον δω με τη τάση που έχει να ζωγραφίζει να πάρει κάτι από τη γιαγιά του.

                                          Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

 Όσο για τον μικρό Κωνσταντίνο..προς το παρόν δεν αφήνει φαγητό, γλυκό και ότι τρώγεται να κυκλοφορεί στη κουζίνα της μαμάς του!

                                         Η εικόνα ίσως περιέχει: την Ioanna Manassi, τρώει και φαγητό

Χαζογιαγιά..το ξαναείπαμε..το δέχομαι και το επιβεβαιώνω απλά επιφυλάσσομαι να σας δω όταν θα γίνετε κι εσείς έτσι όταν δυο χεράκια τυλιχτούν γύρω από το λαιμό σας λέγοντας την μαγική λέξη"ΓΙΑΓΙΑ"
Αχτιδένια φιλάκια

11 σχόλια:

litsa t. είπε...

Να τα χαιρεστε και να τα καμαρωνετε.χαζογιαγια και εγω 4 εγγονιων σας καταλαβαινω απολυτα.και οπως ειπε μια φιλη μας ειναι ευλογια Θεου.γερα και τυχερα ολα τα παιδακια.

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου.
Εύχομαι να σε κάνουν πάντα υπερήφανη τα εγγόνια σου. Την έχουν την καλή ¨μαγιά" εξάλλου.
Υγεία και αγάπη σε όλους σας.
Φιλιά πολλά.

ANNA FLO είπε...

Τι όμορφο να σε κάνουν τα εγγόνια σου να καμαρώνεις τόσο!! Καλή επιτυχία στον εγγονό σου και στην παράσταση που παίρνει μέρος. Να πάρεις μαντήλι μαζί σου όταν πας να τον δεις, σίγουρα τα μάτια σου θα το χρειαστούν!
Να τα χαίρεσαι όλα και τα 4
Να είναι τυχερά και ευτυχισμένα στη ζωή τους
Φιλιά πολλά

Αννίκα είπε...

Αχτίδα μου έχετε χτίσει γερά θεμέλια.Οι συγκινήσεις των γιαγιάδων είναι πάντα μεγαλύτερες. Εύχομαι στα εγγόνια σου πάντα χαρές και επιτυχίες. Να είστε καλά να τα καμαρώνετε!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ..να ήξερες ποσο σε καταλαβενω φιλεναδα!!! η μεγαλυτερη χαρα ειναι αυτη να..προοδευουν τα εγγονια μας και να τραβανε τον δρομο τους να ανοιγουν τα φτερακια τους για τα δικα τους ονειρα..οποια και να ειναι αυτά..και εμεις διπλα μαζι με τους γονεις τους να τα καμαρωνουμε...
Ευχομαι να ζησετε πολλες ομορφες στιγμες ακομα απο ολα σας τα εγγονια...
μακαρι να ειμουν στην πατριδα.. σιγουρα θα ερχομουν να καμαρωσω την παρασταση...
Και ο Αρης μας τωρα 30 χρονων την τις ιδιες καλιτεχνικες ανησυχίες εχει ακόμα..με τις παραστασεις που εκαναν στο πανεπιστημιο..καλη συνεχεια σε ολα σου να τα καμαρωνετε παντα..
Να περνας ομοραφα καλο σου μηνα αχτιδα μου φιλακιαααα!!!

Ράνια είπε...

Φαντάζομαι τη χαρά σου για τα εγγόνια και εύχομαι να είναι η ζωή τους όλο υγεία, χαρές και ότι επιθυμούν να το καταφέρουν !!!! Καλή επιτυχία και σε ότι κάνουν σήμερα !!!!!Τα φιλιά μου !!!!








Ανώνυμος είπε...

Nα ευχηθώ στο κάθε εγγονάκι σας να γίνει μεγάλο και τρανό σε όποια σταδιοδρομία και αν ακολουθήσει. Για τον Κωνσταντίνο, προβλέπω να γίνει σεφ, να "φάει" τον Ράμσευ σε αστέρια Μισελίν. Οσο για τον Πασχάλη, να του ευχηθώ πάντα επιτυχίες στον δύσκολο δρόμο που διάλεξε, και μία μόνο συμβουλή. Να μη χάσει ποτέ τη σοβαρότητά του στο πώς να υπηρετήσει την τέχνη του. Να τα χαίρεστε και να τα καμαρώνετε, μακάρι να ήμουν στη Θεσσαλονίκη να έρθω να τον δω. Εγώ δεν θα γίνω ποτέ γιαγιά, καθότι δεν έχω παιδιά, αλλά σας καταλαβαίνω απόλυτα. Το ίδιο θα ένιωθα και εγώ, αν είχα. Καλημέρα. Σοφία

fish eye είπε...

Αχτίδα,
να τους χαίρεσαι όλους όσους ομορφαίνουν την ζωή σου!
Το θεωρώ μαγικό να προστίθενται νέες ανάσες στην οικογένεια, και το λέω εγώ που νιώθω πως είμαστε πολύ μόνοι, πως έχουμε μείνει λίγοι γιατί μόνο αφαιρέσεις συμβαίνουν χωρίς προσθέσεις.
Μεγάλη πρέπει να είναι η ευγνωμοσύνη σου για αυτό!
Τα φιλιά μου

Ariadni St. είπε...

Η καλυτερη και πιο δραστηρια γιαγια!!!!!!!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

ειχαν να μοιασουν!!!!!!!!!!!να τα χαιρεστεεεεεεε

Rena είπε...

Καλλιτεχνικό αίμα ρέει στην οικογένεια δεν μπορείς να το σταματήσεις πλέον τα παιδιά παίρνουν το δρόμο τους και το κυριότερο γίνονται ανεξάρτητα!!!
Είστε μια υπέροχη οικογένεια!!!
Φιλάκια πολλά!!!