Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Τι μέρα κι αυτή....


                  


Αχ! αυτό το μπλοκόσπιτο μου.. πολλές φορές είμαι έτοιμη να  " κλείσω"την πόρτα πίσω μου ιδιαίτερα όταν αισθάνομαι πως δεν έχω να πω κάτι  ενδιαφέρον εκτός από την απλή ζωή μου, τις σκέψεις και τα..όνειρα μου! 
Πάντα μου άρεσαν τα όνειρα..τα παραμύθια και οι ιστορίες με φανταστικό περιεχόμενο. Ακόμα και στον ύπνο μου πολλές φορές προγραμματίζω τι...όνειρο θέλω να δω και δεν θέλω γέλια γι'αυτό γιατί είναι αλήθεια πέρα για πέρα,  στην..προσκοπική μου τιμή!
Σήμερα ξύπνησα φορτσάτη με σχέδιο λίστας να προσπαθήσω  να κάνω πολλά και προγραμματίζοντας όπως πάντα την σειρά που θα τα έκανα. Αρχίζοντας από την Εθνική Τράπεζα με νούμερο 219  μου ήρθε κόλπος , πήρα το χαρτάκι και πετάχτηκα δίπλα στο Γερμανό να πληρώσω cosmote. Επιστροφή στη σειρά από τις 10 τελείωσα 12.30 για να πληρώσω τον Ενφια (μη βρίσω..) , μετά την ΕΥΔΑΠ, μετά φαρμακείο για τα φάρμακα μας, κάποιες φωτοτυπίες για τις μαθήτριες μου, κονσέρβες για την Κάντυ..
Δεν πήρα και το μπαστουνάκι τρομάρα μου γιατί όταν ξεκινώ αισθάνομαι μια χαρά και στη μέση της διαδρομής αρχίζω να ονειρεύομαι..παγκάκια για να κάτσω.
Τελικά η Τράπεζα ήταν το πιο δύσκολο και στο ..211 πήρα τον άνδρα μου,  εξέπεμψα το..sos και ο...πρίγκηπας μου έφθασε με το άσπρο του άλογο smart να με πάρει. 
Γυρίζεις φίλοι μου σπίτι κατά τις 2  και βρίσκεις να σε περιμένουν κάτω φίλοι ( ευτυχώς που έχουμε έτοιμο φαγητό ) , το σπίτι μας είναι ανοιχτό για όλους.  Μόλις φύγουν παίρνεις ένα τηλεφώνημα από  άλλες φίλες πως θα έρθουν να σε αποχαιρετήσουν με καφεδάκι το απόγευμα ( δηλαδή σε 3 ώρες), φεύγουν για Γερμανία!
 Μπαίνεις στο εργαστήρι και ετοιμάζεις στα γρήγορα δύο δωράκια, το πρώτο ημερολόγιο για πριν τα Χριστούγεννα και ένα βάζο κεράσι γλυκό του Δημήτρη στολισμένο από εμένα. 


 Χρειάζεται κέρασμα με το καφέ και μια Πάστα Φλόρα γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και...επιτυχημένη φίλοι μου την κερνάς  λοιπόν. 


Μετά όταν τα μαζεύεις πας να πλύνεις τα πιάτα σπάζεις το  ένα πιάτο από το καλό σερβίτσιο που λες και γλίστρησε σαν νερό από τα δάκτυλα σου και βάζεις τα κλάματα. 
-Να πάρει η ευχή...το καλό μου σερβίτσιο..
Εκεί κατά τις 8 κλείνεις την πόρτα, κλειδώνεις και αρχίζεις να σιάζεις, πετάς το φόρεμα και τα παπούτσια , βάζεις πιτζάμες , παντόφλες και...
Σε  κοιτάζουν δύο μάτια σαν χαντρούλες... μια εσένα...μια το ψυγείο, η Κάντυ πεινάει και τώρα το θυμήθηκα αύριο έχουμε το εμβόλιο της.
Βλέπεις από μακριά τον υπολογιστή, κλειστός 3 μέρες.... το μπλοκόσπιτο μου , λες από μέσα σου μα έχεις "χυθεί" στον καναπέ και το μόνο δρομάκι γι'αυτό είναι το τάμπλετ που είναι στο τραπέζι.
Τι τους ενδιαφέρει σκέπτομαι το πόσο κουρασμένη είμαι, είμαι αδιόρθωτη ..είναι και εκείνο το πιάτο που έσπασα...πάει το σερβίτσιο και ήταν τόσο ακριβό...
Τι σημασία έχει μετά παρηγορούμαι..ας ελπίσω αν θα ξανασερβίρω γλυκό με αυτά να είναι..5 τα άτομα και όχι 6!!
Θα δούμε τώρα το αγαπημένο μου σήριαλ και θα...καλπάσω για το κρεβάτι μου ..αν βρω τις άφαντες παντόφλες μου , που να τις έχει πάει το αφιλότιμο!
- Υπάρχει Θεός Κάντυ..αύριο θα πας πρωί πρωί στον κτηνίατρο για το εμβόλιο σου!
                                  Αχτιδένια φιλάκια

11 σχόλια:

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, αν εξαιρέσουμε την πρωινή σου κούραση με ΕΝΦΙΑ, ΕΥΔΑΠ, κλπ, η υπόλοιπη μέρα σου πέρασε όμορφα με φίλους. Και κούραση όταν πρόκειται για φίλους δεν γίνεται. Τα δώρα που τους ετοίμασες, όπως και το γλυκό, ΥΠΕΡΟΧΑ!!!! Πολλά φιλιά σε σένα και μια μεγάλη αγκαλιά στην Κάντυ σου που αύριο θα κάνει εμβόλιο.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ααα όσο κούραση κι αν έχουμε, όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι την ξεχνάμε αυτομάτως !!!
Και να ξέρεις Αχτίδα είμαστε το καθημερινό σου ημερολόγιο και περιμένουμε να σε διαβάζουμε οπωσδήποτε !!!Πανέμορφα τα δώρα που ετοίμασες και θα τα χαρούν σίγουρα.... σε φιλώ !!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΕΛΤΑ και τα ρέστα δεν είναι ότι καλύτερο για όλους μας. Ευτυχώς έχεις το άσπρο άλογο. Χαλάλι σου το πιάτο, εσύ να είσαι καλά να τα σπας.
Αυτό που μετράει είναι η αγάπη του πρίγκηπα και τα λαμπερά πεινασμένα ματάκια της.
Φιλιά και στις δυο σας

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα υπεροχη φιλη μου

Αννίκα είπε...

Ξέρεις Αχτίδα μου, θα αρχίσω να λυπάμαι τον εαυτό μου. Αυτό που με "δέρνει" δεν είναι τεμπελιά είναι κατάντια. Ολόκληρο το καλοκαίρι και δεν ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ούτε σαν ιδέα.
Άξια, χρυσοχέρα, δημιουργική, δοτική (θα μου πάρει πολύ να αραδιάζω τα χαρίσματά σου)
Θα πω μόνο πολύ όμορφα τα δώρα σου, θα τα χαρούν σίγουρα και ΕΣΥ να είσαι καλά!
φιλιά πολλά Αχτίδα μου!
Καλημέρα!

Υ/σ Δεν ξέρω για τα όνειρα αλλά καλού-κακού βάλε ένα σκόρδο (έστω και ζωγραφιστό)....έλα αστειεύομαι βεβαίως

Giannis Pit. είπε...

Mια απόλυτα δημιουργική ημέρα! Μέρα που χαίρεσαι το χρόνο σου. Που γεμίζει κάθε λεπτό με όμορφα πράγματα.
Μπράβο Γεωργία μου, στο εύχομαι πάντα.
Την καλησπέρα μου.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Μακάρι να είχαμε όλες την δική σου επιμονή και υπομονή, Γεωργία μου.
Σε θαυμάζω κι εγω όπως όλοι μας.
Αχ αυτή η πάστα Φλώρα, πολυ τη λυγουρευρηκα!!!
Πότε θα την ξανακάνεις;😂😂😂😂
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

fish eye είπε...

Θέλω να σου πω πως θέλω ένα μεγάλο κομμάτι πάστα φλώρα, τώρα!
Είναι τόσο λιμπιστική!!!

καλό σου βράδυ

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδα μου πως να βαρεθεις οταν βρισκεσαι παντα σε ενγρηγορση.. μπορει να κουραζεσαι αλλα ολο αυτο ειναι ζωή.. σκεψου να μην εκανες τιποτα· λεω εγω τωρα..χα..χα
Παντα να εισαι ετσι δημιουργικη.. και γεματη ζωή φιλεναδα..
Οσο για το ΕΜΦΙΑ και τα υπολοιπα που πληρωνουμε θα κανεις στην τραπεζα ενα ibagin..ετσι λεγεται; και θα μαθεις να πληρωνεις μεσα απο το κινητο σου απο το σπιτι σου ..θα βαλεις τα παιδια να σου δειξουν το εχω κανει και ειναι πολύ καλυτερο ετσι για ψαξε το κοριτσι μου..
Να είσαι καλα΄να περνας ομορφα οτι και να κανεις..να μου χαιρετας τον Δημητρη και την μικρη.. φιλακιαααα!!!

Ανώνυμος είπε...


Καλησπέρα Αχτίδα ! Να το ξέρεις, πάντα χαιρόμαστε που σε διαβάζουμε, τι καλύτερο από μια απλή ζωή γεμάτη αγάπη και φιλία όπως η δική σου; Να΄σαι καλά και πάντα δημιουργική, φίλη μας, Χριστίνα Γ.

Maria είπε...

Την αγάπη σου που μας την μοιράζεις έτσι απλόχερα συνέχισε την... πολύ όμορφα τα δωράκια σου !!!
Καλώς σας βρήκα και καλό φθινόπωρο!!!!
Φιλάκια!!!