Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Κουβεντούλα..με ακούτε;

                                                  Shawna Erback  "ONE RED ROSE"

Νομίζω πως έχω πέσει σε μία νιρβάνα απραξίας αυτές τις μέρες στο σπίτι από ζωγραφική, κατασκευές, κέντημα και μάλλον έχω γυρίσει σε μνήμες παλιές , νέα μαμά τότε μαγείρευα ότι μου ερχόταν στο μυαλό για φίλες των παιδιών μου αφού το σπίτι μας ήταν πάντα ανοιχτό για όλους.
Λοιπόν με τόσα ζαρζαβάτια από το κτήμα έχω σκεφτεί και μαγείρεψα σήμερα από μελιτζανόπιτα μέχρι παπουτσάκια μελιτζάνας , ευτυχώς ο Δημήτρης τα τίμησε δεόντως και πήρα προσωρινά μάλλον τον τίτλο του..σεφ που κρατάει εκείνος από τους φίλους.
Μεταξύ μας..μάλλον με βολεύει η αγάπη που έχει για την κουζίνα αφού σπάνια  μαγειρεύω εγώ και μόνο φαγητά που δεν τα ξέρει . Όταν γύρισε στην Ελλάδα θυμάμαι όλα αυτά του ήταν άγνωστα όπως όταν τον..τάισα μύδια αχνιστά σχεδόν ζωντανά με λεμόνι. Δεν θα μιλήσω για τα λαδερά που έκανα μάχη κανονική για να του τα επιβάλω.
Πέστε μου και μία συμβουλή για την Κάντυ που έχει την συνήθεια να βάζει τα πόδια της μέσα στο μπολ με το νερό της και να το..σκάβει λες και είναι στην άμμο.Μου σπάει τα νεύρα..κατέληξα πως μάλλον αύριο θα πάω να της αγοράσω ειδική..ποτίστρα να δω που θα βρίσκει χώρο να βάζει τα πόδια της.
Σε λίγο περιμένω τη φίλη Άννα από το Νευροκόπι να μείνει σε μένα λίγες μέρες να τα πούμε και να κάνουμε παρείτσα.
Μετρώ τις μέρες πια για την Κέρκυρα, η Κάντυ έχει προσαρμοστεί αν και το αυτοκίνητο ακόμη την πειράζει μα..θα βρούμε και γι' αυτό να το ξεπεράσουμε  όπως είπε ο γιατρός είναι μόνον 3 μηνών.
Λοιπόν είμαι σε αναμονή..δεν τίθεται θέμα το τι θα πάρω μαζί μου, πάντα ταξίδευα με μία τόσο μικρή βαλιτσούλα που με κοίταζαν με απορία. Τα βρίσκω περιττά τα πολλά πράγματα στις διακοπές , ένα μαγιό, ένα φόρεμα που να μη θέλει σίδερο, μία νυχτικιά και ..φάρμακα. Βέβαια μη ξεχνάμε το τάμπλετ..προς Θεού..πως θα χαζεύω τι κάνετε και πως θα σας δείχνω ίσως τι κάνω εγώ.!
Έρμα νιάτα..φίλοι μου..ακόμα θυμάμαι με λαχτάρα τις μέρες μας στα κάμπινγκ, με μόνο ρούχο το μπικίνι ( άγνωστο είδος πλέον για μένα!!χα! χα! ), τις μάσκες και τα ψαροντούφεκα για τις υποβρύχιες εξερευνήσεις μας με τον άνδρα μου και τα κορίτσια που κολυμπούσαν από μικρές σαν δελφινάκια. .
Αταχτούληδες ήμασταν φίλοι μου ίσως γι΄αυτό νοιώθουμε τώρα πλέον πλήρης, χορτάτοι όπως λέει ο λαός μας. Τώρα το καλοκαίρι δεν μου κάνει την ίδια αίσθηση, θα θυμώστε μα περιμένω το Φθινόπωρο με την δροσιά και ίσως τότε ξαναγυρίσει και η ζωγραφική σε μένα.Μισώ και τα κουνούπια που φέτος με κυνηγάνε λες και είναι μεζεδάκι σε πεινασμένο γάτο!!
Θα πω και τα παράπονα μου για όσα βλέπω στις ειδήσεις σαν..ρεπορτάζ και τσατίζομαι γιατί νομίζω πως είναι κάτι σαν παράκρουση στις δυσκολίες τις σημερινές.
Έδωσε κάποιος 5 εκατομμύρια για πάρτι επετείου γάμου, μαγιό με πετράδια για την σύζυγο Άραβα.. 23 εκατομμύρια , τσάντα με..όνομα μόλις ..150.000 ευρώ!!! 
Αμ το άλλο; Το είδε ο άνδρας μου και μου λέει με χιούμορ:- Θα μου πάρεις ένα; Αμάξι φίλοι μου ειδικής κατασκευής μόνο 10 τέτοια έγιναν 8.εκατομύρια και πουλήθηκαν λέει και τα 10 αμέσως!
Πρόκληση φίλοι μου, τι ψυχές υπάρχουν όταν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να καλύψουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ή νερού πόσων οικογενειών.Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο άνθρωπος γίνεται τόσο ανόητος, υλιστής και εγωιστής ώστε να βλέπει μόνο το σήμερα και τον εαυτό του και όχι δίπλα του.
Άντε..σας τα είπα και τα νεύρα μου και τις αντιρρήσεις μου σε ότι γίνεται δυστυχώς διάσημο και μέρος ρεπορτάζ να τα ακούμε και να το συζητούμε σαν κάτι σπουδαίο..25.000 ένα τριήμερο σε βίλα στη Σαντορίνη, 500 η ξαπλώστρα, μενού 2.500 ( ξέρετε..από αυτά που βλέπει μία ..κουτσουλιά στο πιάτο και μετά πας σε..σαντουιτσάδικο να φας)!!!
Σας ζάλισα, μα είπαμε..κάνω απεργία από ζωγραφική, κατασκευές και κέντημα.
Αχτιδένια φιλάκια και λέω να δω αν υπάρχει κανένα αμάξι ακριβότερο από τα 8 εκατομμύρια να του το πάρω να το βάλει στο κτήμα για..κοτέτσι!

6 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Μόνο στο ...σπίτι έχει πέσει νιρβάνα και απουσία Γεωργία μου; Για ρίξε μια ματιά εδώ στη γειτονιά. Χαχαχαχαχαχαχαχχα, άφαντοι όλοι σχεδόν!
Καλοκαίρι γαρ.
Καλή συνέχεια να έχετε.

fish eye είπε...

Κάποτε πήγα Αλόννησο, δεν έχει πολλά χρόνια, μόνο με ένα τζην παντελόνι, μπλουζάκια και το μαγιώ μου. Εγώ κανένα πρόβλημα, είμαι τόσο λιτό άτομο. Το αστείο βέβαια ήταν πως χάλασε το φερμουάρ, από τότε δεν το ξαναέκανα, κουβαλάω ρεζέρβες κι ας μην τα φορέσω.
Είναι ωραία η Κέρκυρα ιδιαιτέρως το πάσχα, φαντάζομαι ομορφιά το καλοκαίρι!

Να κόψω ένα μικρό κομματάκι μελιτζανόπιτα να δοκιμάσω;

Σχετικά με τη διάθεση, όλοι μας το καλοκαίρι πατάμε το κουμπί των αργών, νωχελικών κινήσεων. Οσονούπω Σεπτέμβρης όμως αλλά μέχρι τότε έχουμε να τραβήξουμε πολύ ιδρώτα αλλά και ταξιδάκια.

Αχ πόσο μ αρέσει που το καλοκαίρι φοράμε ελάχιστα ρούχα. Πόσο το αναζητώ μετά!

Καλή συνέχεια αχτίδα μας
τα φιλιά μου
:-)))

Μαρια Βαλαμβανου είπε...

Σας παρακολουθω πολλα χρονια και σας εκτιμω για την απεριοριστη αγαπη που δινεται σε ανθρωπους και κυριως σε ζωα Σας ευχομαι καλη διαμονη στο νησι μου την Κερκυρα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αυτο που ειπε ο Γιαννης ηθελα να σου πω και εγω φιλεναδα...χαλαρωσαμε ολοι λιγο πολύ...ακομα και οι λιγοι απομειναντες....
Ποιος ξερεις αλλοι κουρστηκαν.. αλλοι βαρεθηκαν .. και αλλοι εχουν πιο αμεσο το φεηη μπουκ..
Παλιες εποχες και ομορφες αναμνησεις Τα καλοκαιρια σας..
Να περνας ομορφα και τωρα αχτιδα μου.. καλο Σαββατοκυριακο την αγαπη μου φιλακιαααα!!🧡😘

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου Αχτιδούλα.
Να σου ευχηθώ να περάσεις καλά και ξεκούραστα στην Κέρκυρα και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου.
Αυτό με το ποδόλουτρο της Κάντυ δεν το έχω ξανακούσει. Μάλλον παίζει, καθότι μωρό ακόμη.
Η ιδέα σου με την ποτίστρα πολύ σωστή. Κι εγώ αυτό θα έκανα.
Πολλά φιλιά και στις δύο σας

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα ψυχη μου ομορφη
καλο φθινοπωρο