Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Ταξιδάκι σε φίλους.

Ημέρα της Παναγία και  μετά την εκκλησία αποφασίσαμε να δεχθούμε την πρόσκληση φίλων στο χωριό τους που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Δοϊράνη που βέβαια την είχαμε επισκεφτεί παλιά αρκετές φορές μα ποτέ τους φίλους μας.


 Έτοιμη για ταξιδάκι και η Κάντυ με δίπλα της ένα παγωμένο νερό όπως μας είπε ο γιατρός γιατί δεν αντέχει ακόμα μεγάλες θερμοκρασίες. Τελικά όμως κατέληξε στην αγκαλιά μου για..σιγουριά μάλλον . Πάντως ήταν πολύ βολική σε ταξίδι και χάρηκε και τον προορισμό μας από κάθε άποψη αν και δεν έχει μπει λουρί ακόμα επάνω της.
Το χωριό λέγεται Καλίνδρια, είναι στο δρόμο για Κιλκίς και πάλι ..χάσαμε το δρόμο ( Ηρακλή δεν θέλω γέλια!!!), κοντέψαμε να φθάσουμε στα...σύνορα όμως ..τελικά φθάσαμε αφού οι φίλοι μας ήρθαν να μας παραλάβουν από την διασταύρωση!
Το χωριό μικρό μα με έκπληξη είδα ένα καθαρό και καλά ρυμοτομημένο χωριό με σωστούς δρόμους έστω και χωρίς άσφαλτο , σπίτια όμορφα, απλά και γεμάτα λουλούδια, ανθρώπους που μας χαιρετούσαν και γιόρταζαν στις αυλές τους με..ψησίματα και μουσική την ημέρα της Παναγίας.


Εγώ διάλεξα από όλο το σπίτι μια γωνιά με μία τεράστια αχλαδιά που όπως μας είπαν την έφερε ο ..παππούς τους από τα..μέρη όπως έλεγαν δηλαδή..πάνω από 60 χρόνια!


Η Κάντυ εύκολα προσαρμόστηκε, η πρώτη επαφή της με το τσιμέντο και το..χώμα και το αστείο ήταν πως για τις ανάγκες της έπρεπε να βάλω το ειδικό υπόστρωμα σε μια γωνιά γιατί..έτσι έμαθε μέχρι τώρα!


Σε λίγο δεν άφησε γωνιά χωρίς εξερεύνηση και μόλις ήρθε η κόρη των φίλων μας βρήκε μία ακόμη αγκαλιά. Οι φίλοι μας αναγκάστηκαν να πάνε τον δικό τους σκύλο στον συμπέθερο τους δίπλα για να μην έχουμε προβλήματα .


Μετά την υπέροχα απλή και τόσο φιλική φιλοξενία τους επισκεφτήκαμε γυρίζοντας την Λίμνη Δοϊράνη έστω και χωρίς εγώ να κάνω όπως παλιά βόλτες ολόγυρα της. Η φωτογραφία λοιπόν από αρχεία.


Ένα υπέροχο μέρος γεμάτο πουλιά και ζωάκια. Βέβαια η μισή ανήκει στο διπλανό μας κράτος όπου όπως έμαθα με..λύπη καταφεύγουν όλοι οι δικοί μας για αγορές ..φθηνών υλικών και καυσίμων.
Γυρίσαμε με ψιλόβροχο, περάσαμε υπέροχα και ..σήμερα ξαναφεύγουμε στο κτήμα αφού λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις διακοπές μας στη Κέρκυρα. 
Δεν με πειράζει που ο καιρός άρχισε να χαλάει..θα χαρώ την δροσιά της βραδιάς στο κτήμα με..ελαφριά κουβερτούλα τις νύχτες!
Φίλοι μου περάσαμε θαυμάσια και το δώρο της Παναγιάς είναι οι καλοί φίλοι που υπάρχουν ολόγυρα μας.
Αχτιδένια φιλάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: