Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Τοκ! τοκ!...είναι κανείς εδώ;

                  Î”εν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν ξέρω αν σας έλειψα; ... ίσως θα ήταν πολύ εγωιστικό εκ μέρους μου να πιστεύω κάτι τέτοιο και μάλιστα σε μία εποχή που έχετε πάρει δρόμους και δρομάκια, ακρογιαλιές και βουνά! Οι δικές μου διακοπές θα αρχίσουν στις 26 Αυγούστου στη Κέρκυρα και θα ομολογήσω πως δεν τις περιμένω και με πολλή αγωνία αφού τα πέρα δώθε στο κτήμα είναι..διακοπές! 
Καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να το εγκαταλείψουμε μόνο του αφού τα οπωρολαχανικά μας δεν...μετριούνται και όποιος έρχεται παίρνει και τις ντοματοπιπεριές του σε..κοφίνι!
Πέρασα μία άσχημη φάση είναι η αλήθεια, ο αποχωρισμός μου από το γατάκι ήταν τραυματικός πιστέψτε με και ορκίστηκα στον εαυτό μου να μη ξαναυποχωρήσω σε αυτή  την πιεστική αγάπη που έχω για τα ζώα και να περιοριστώ στα μόνιμα αδέσποτα που έχουμε σταμπάρει στο δρόμο μας για το κτήμα , που μας περιμένουν και έρχονται τρεχάτα απλά και μόνο με ένα κορνάρισμα μας.
Η αλλεργία μου υποχώρησε αν και είχε επακόλουθα αφού από την πολλή χρήση κορτιζόνης έπαθα δερματικό έκζεμα που ευτυχώς το ξεπέρασα κι αυτό μόνη μου με..( μη γελάσετε) τις υδατικές κρέμες προσώπου δηλώνοντας στο γιατρό πως δεν θέλω πια να ακούσω για φάρμακα και κρέμες ..ειδικές!
Πάνε οι ..κρεμούλες μου αν και τις θυμάμαι να τις βάζω μόνο μετά το μπάνιο!!! Δεν έχω κάτι να σας δείξω, η ψυχολογία μου εντελώς πεσμένη αυτές τις 15 μέρες, δεν μπορώ.. δεν έχω διάθεση να ζωγραφίσω , να κατασκευάσω που αυτό λέει πολλά για όποιον με ξέρει.
Ευχάριστη επίσκεψη στο κτήμα η μία μαθήτρια μου με τους γονείς της , τους κρατήσαμε βέβαια για τραπέζι με τα παπουτσάκια μελιτζάνες που έψησα , το δροσερό τζατζίκι και τα σουτζουκάκια του Δημήτρη και βέβαια..ψωμί δικό μας ζεστό στο τραπέζι. 
Η μικρή έπαιξε με τον Κανέλλο , τον λάτρεψε αφού είναι ένα ήρεμος γίγαντας 40 κιλών που δίνει το χέρι όταν του το ζητήσεις.


                                      

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που ανοίγω υπολογιστή πιστέψτε με και μόλις γύρισα από μία βόλτα με τον άνδρα μου στα μαγαζιά για ψώνια . 
Εκείνος ένα βενζινοκίνητο πριόνι για τα ξύλα του  ( τι άλλο; ) κι εγώ ..χαζολογίδια..μία νυχτικιά που μου ...γυάλισε , εσώρουχα , βερμούδα και κλωστές για το κέντημα μου , σκέφτηκα πως η καλή διάθεση πρέπει να ξαναγυρίσει μέσα μου εγώ πάντα ξεπερνώ τα..εμπόδια . 
Όταν γύρισα από το κτήμα προχθές και μοιράζαμε στη πολυκατοικία τα..καλάθια με τα προϊόντα μας για δωράκι καλοκαιρινό είχα και την δυσάρεστη είδηση πως η Λίτσα.. ( την θυμάστε;) από το επάνω πάτωμα με τον Δία τον τεράστιο σκύλο δεν μένει πια εδώ. Το ζευγάρι χώρισε τελικά, ο καθένας το δρόμο του όπως μου είπε στο τηλέφωνο, τι κρίμα..τι δύσκολο είναι να υποχωρείς στους εγωισμούς σου και να συμβιβάζεσαι με τις ανάγκες μια σχέσης και τα θέλω του άλλου ...
Τέτοιες στιγμές νοιώθω πόσο τυχερή και ευτυχισμένη πρέπει να είμαι γιατί ο εγωισμός είναι κάτι που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου , η υπομονή, η συζήτηση , η αγάπη είχαν και έχουν πάντα για μένα τις πρώτες θέσεις.
Λίγες μέρες ακόμη στο σπίτι, έτσι για να ξαεπιθυμήσουμε πάλι το πρωινό με τις πεταλούδες και τα πουλάκια , το ..δάσος που έχουν γίνει τα δένδρα μας και τον Κανέλλο που με κοιτάζει στα μάτια για να του δώσω το πρωινό κουλουράκι που έχω για τον καφέ μου δήθεν για μένα!
Φίλοι μου ελπίζω να περνάτε καλά, η ζέστη με πειράζει πολύ και η θάλασσα προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει με τέτοιο ήλιο. Ελπίζω στο τέλος του Αυγούστου που θα φύγω εγώ να είναι καλύτερα και να σας δείχνω και κάτι από φωτογραφίες!!!!
                                       Αχτιδένια φιλάκια

13 σχόλια:

drastiria είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά! Δυσαρεστηθηκα με την είδηση ότι δεν είσαι καλά. Εύχομαι οταν διαβάζεις το σχόλιο μου να είσαι πολύ καλύτερα. Εγω πριν απο μια ωρα κάηκα στα δάχτυλα μου, αφού κατά λάθος εριξα το ζεματιστο νερό στο χέρι μου αντι στο μπουκάλι του μωρού. Έβαλα αμέσως αλοη και μετά πήγαμε με τον αντρα μου και πήραμε Κρέμα για εγκαύματα. Τώρα που σου γράφω ειμαι πασαλειμμενη με αυτή και πονάω πολύ. Οι ετοιμασίες γις τον γάμο και τη βάπτιση που έχουμε σε ενα μηνα ακριβώς συνεχίζονται με άγχος και ευτυχία. Λυπήθηκα για τη Λίτσα και τον Δία. Να είσαι καλά Αχτίδα μου και θα περιμένω νέα σου ανάρτηση με καλά νέα. Καλό καλοκαίρι Αχτίδα μου!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πολυ χαιρομαι φιλη μου που υποχωρησε η αλλεργία και είσαι καλυτερα Σου αφησα σχολιο στην προηγουμενη αναρτηση αλλά εκανες νεα σήμερα και ετσι σου γραφω εδω.Καλο υπόλοιπο καλοκαιριού να περασετε και όλα να είναι ομορφα απο δω και πέρα για το σπίτι σου.💗💗

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Μπόρα ήταν και πέρασε.
Καλή επανεκκίνηση Γεωργία μου και καλή επιτυχία σ' όλα αυτά που σχεδιάζεις!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου,
αγαπημένη μας "Αχτίδα". Δεν λείπουμε όλοι. Εγώ, π.χ. είμαι εδώ μόνιμα, τελών εν ...υπηρεσία στην μπλογκογειτονιά. Δεν υπάρχουν διακοπές φέτος συνεπώς θα βαστάω ....τη φύλαξη στα δικτυακά μας σπιτάκια.

Θέλω να είσαι καλά, να νιώθεις καλά. Και να πάτε τις διακοπές σας να πάρετε τις ανάσες σας.
Να στείλω δε από τώρα τις ευχές μου. Φιλιά πολλά.

Αννίκα είπε...

Εεε και γω είμαι εδώ! Έμεινα να κάνω παρέα του Γιάννη. Χαίρομαι που είσαι καλύτερα, η διάθεση θα φτιάξει απλά θέλει το χρόνο της. Με τέτοια καλή παρέα και το κτήμα έχεις όλες τις προϋποθέσεις.
Σίγουρα θα τα ξαναπούμε μέχρι της διακοπές. Η Κέρκυρα είναι πανέμορφη. Μέχρι τότε να περνάτε καλά, καλή ξεκούραση.

Ανώνυμος είπε...

Πανω που αναρωτιομουνα τι να συμβαινει και αργησες.....Αρκει που εισαστε καλα.
Ειμαι με τον αντρα μου, με τη κορη μου και τα εγγονια μου στο εξοχικο σε θαλασσα αλλα σαν και σενα, συνομηλικη, οταν εχει ζεστη ζαβλακωνομαι και δεν αποδιδω και αν παω για μπανιο και στεγνωσει πανω μου το μαγιω με πιανει κι η μεση......Ευτυχως εχουμε δροσιες αλλα μαλλον απο αυριο αρχιζει παλι το καμινι. Ευχομαι καλες διακοπες σ ολους και ιδιαιτερα σε σενα Αχτιδα με υγεια και ζωντανια....
Το αυτο επιθυμω και ....δι ημας..... :) χρονια πολλα για αυριο και μεθαυριο, μεγαλες γιορτες!
Γιαγια Φαιη.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια μας έλειψες αγαπημένη μου Αχτίδα! Δεν σου κρύβω ότι ανησυχούσα που δεν μας είχες γράψει ούτε μια καλημέρα! Αλλεργίες έχω κι εγώ σε πολλά, εδώ και 30 και χρόνια,με πρώτη και χειρότερη την αλλεργία στην τρίχα της γάτας παρόλο που πριν τις αποκτήσω είχα γάτα, με την οποία κοιμόμουν μαζί στο κρεββάτι μου! Κάθε χρόνο από τα τέλη Μαρτίου μέχρι Ιούνιο στην καλύτερη περίπτωση είμαι με αντιισταμινικά και κορτιζονουχα σπρέι. Εύχομαι τώρα να είσαι καλύτερα και να περάσεις τέλεια το υπόλοιπο καλοκαίρι! Όσο για το έκζεμα γιατί δεν δοκιμάζεις την αλόη που ανέφερε κάποια φίλη νωρίτερα; Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να φυτεψετε μια αλόη στο κτήμα, να παίρνεις το ζελέ της φρέσκο φρέσκο.
Χαίρομαι που θα πάτε στην Κέρκυρα γιατί όπως έχω καταλάβει ήσουν πάντα ταξιδιάρικο πουλί! Όμως βρε κορίτσι μου πού πήγε η όρεξή σου; Μήπως να το σκεφτείς λίγο διαφορετικά; Κατά τη γνώμη μου, το μισό ταξίδι είναι η αναμονή του... Βάσω Άργος

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ότι καλύτερο από δω και πέρα Ακτιδουλα μου

Μαίρη (Ginger) είπε...

Καλως την
Κι αυτη τη φορα οχι πια απ τον Βορρα αλλα απ τον πολυ Νοτο!
Εμεις χασαμε πια το νοημα των διακοπων αφου μετακομισαμε εκει που αλλοι πανε διακοπες, Κρητη το αναγνωσμα. Μαζι με την εννοια των διακοπων χασαμε και την χαρα της Παρασκευης του Σαββατου της Κυριακης και την γκρινια της Δευτερας. Ωχ τι κανω? Νομιζω πως εγραφα δικη μου αναρτηση 😂😂
Καλη συνεχεια στο καλοκαιρι σου γλυκεια μου Αχτιδα.

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Αχ!! Αχτιδα κι εγώ είμαι εδώ αλλά το είχα σφαλιστό το μπλοκοσπιτάκι μου.Είμαι δέσμια της λύπης μου οτι κάνω ,και τα κάνω όλα όσα πρέπει είναι άδεια, άγευστα, ανούσια αισθανομαι σαν ρομπότ .Δεν είναι μόνον η λύπη αλλά και τα κηπευτικά που με κρατουν και με απασχολούν 12 ώρες καθημερινά με τα σχετικά σκάψιμο,τσάπισμα,δέσιμο,κορφολόγημα.Τα κηπευτικά σας ζηλευτά και πάρα πολλά.Σήμερα διάβασα ολη την περιπέτεια της υγείας σου και στεναχωρήθηκα ευτυχώς όμως η Αχτίδα ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της και βγήκε νικήτρια της ζωής σε θαυμαζω για την ζωγραφική σου ικανότητα και τον αγώνα σου για αξιοπρεπή ζωή...λίγο να είχα από αυτά θα εβλεπα αλλιώς την ζωή...Ευχομαι να περάσεις καλά στις διακοπες σου να χαλαρώσεις και να μας φέρεις όμορφες εικόνες από την διαμονή σου στην Κέρκυρα..Φιλάκια Καλημέρας πολλά.

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Αν θές μπές στο μπλοκ μου να δεις τα δικά μου λαχανικά κυρίως ντομάτες που ζωντανεύουν και...τα υπόλοιπα εκεί χαχα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενη μου μου ελλειψες τοσο πολυ!!! μην ξανα αργησεις να μας γραψεις εστω μια καλημερα!!!!μην αναρωτηθεις ποια ειμαι? μια απο τις χιλιαδες μεσα εδω που σε διαβαζουν απο την πρωτη στιγμη σε αγαπουν αλλα δεν στο ειπαν ποτε!!! φιλια!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ αυτά τα συνεσθηματικα σκαμπανεβασματα αχτιδα μου.. ομως δεν το βαζουμε κατω ειπαμε ..αφου έτσι ειναι η ζωή μας μια πανω μια κατω.. και εμεις φιλεναδα στη μεση να τα ισοροπουμε οσο μπορουμε..
Μαζι με καποιους απομειναντες στην μπλοκογειτονια βαλε και μενα εδω θα ειμαστε οσοι απομειναντες.. καλοκαιρακι ειναι ..λιγες διακοπες απο το σερφαρισμα ειναι λογικο.. απο Σεπετεμβριο θα μαζευτουνε ολοι σιγα σιγσ..ειναι και το φεης μπουκ που ειναι πιο αμεσο απο το μπλοκιν οποτε πολλες φιλες εχουν εγλαταλήψει τα μπλοκ τους.. αλλες ερχονται.. ..οπως παει και η ζωη ε;..
Αυτος ο μηνας δεν ηταν και ο καλύτερος για πολλους απο μας για αυτο μην στεναχωριεσαι.. παρεα ειμασταν..
Θα φτιαξουν προς το καλυτερο όλα ας ελπίσουμε..την αγαπη μου 🧡 να τα πουμε καποια στιγμή ναι; ..φιλακια.!!! 😀😘