Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ας αφήσουμε όλα πίσω μας..

                                    Happy Camper!

Φεύγω..έφυγα..τι σημασία έχει..απλά να αποχαιρετήσω πίσω μου τα ψηφοδέλτια, και αυτό το συρφετό από ιδανικούς υποψήφιους, τέλειους που θέλουν μόνο το καλό μας. Αν αναρωτιέστε..ναι.. θα ψηφίσω πρωί πρωί και μετά θα γυρίσω εκεί που είμαι ευτυχισμένη και ήρεμη. 
Ξέρετε τι γεύση έχουν τα κεράσια όταν κάνοντας την πρωινή βολτίτσα σου στο κτήμα απλώνεις το χέρι και κόβεις τις μικρές πανέμορφες και κατακόκκινες σταλαγματιές τους και τις μασουλάς;
Έχετε κοιμηθεί από το αηδονάκι που σας καληνυχτίζει με το τραγούδι του; Λένε πως είναι ερωτικό κάλεσμα για ζευγάρωμα και πως μετά θα πάψουν να τραγουδούν γιατί θα κλωσάν τα αυγά τους. Κι εδώ  ο έρωτας πρωταρχικό στοιχείο φίλοι μου , όπως στα τραγούδια και στις ματιές των ανθρώπων !
Δεν έχω σκοπό ούτε το τραντζιστοράκι μου να ανοίξω για τα αποτελέσματα, ούτε καν τηλεόραση, εδώ θα μου λείψει αφάνταστα η Filnet και οι αγαπημένες μου σειρές, νάτην η πώρωση στο ψηφιακό πολιτισμό και στην εξάρτηση μαζί του που δυστυχώς έχει εισβάλει και στη δική μου προσωπικότητα κι ας λέω τα μεγάλα λόγια για λιτότητα . Μετά τα ψέλνω στους πολιτικούς..και παραβλέπω την δική μου"αυλή". 
Εξάρτηση φίλοι μου όλων μας, ας το παραδεχθούμε , από όλα αυτά που μπήκαν στη ζωή μας και μας την κάνουν πιο..άνετη ας πω. Πολλές φορές ανοίγω την μικρή αποθήκη μέσα στο σπίτι και χαζεύω τις άπειρες μικρές συσκευές και βοηθήματα που αγοράζουμε και οι δύο κατά καιρούς και δεν τα χρησιμοποιούμε μετά βλέποντας πως τελικά είναι..περιττά!
Είναι και ο άνδρας μου που μόλις ακούω πως παρακολουθεί εκπομπές πώλησης πάω και του παίρνω το..τηλέφωνο για να μη βρεθώ με σκούπα ..σούπερ έξυπνη ( έπεφτε στα ..γόνατα για να τηλεφωνήσω!!) ή με σεντόνια και ..5 δώρα μαζί με αυτά! Παθούσα φίλοι μου..παθούσα, ανήκω σε αυτές που όταν μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ με τον άνδρα τους τον κυνηγούν από πίσω να μη γεμίζει το καλάθι με κάθε λιχουδιά που έχει όμορφο περιτύλιγμα. 
Δυστυχώς ακόμα και στο κτήμα βρήκε μαγαζί στο δίπλα χωριό που αγοράζει μέχρι και..πτυσσόμενο στραγγιστήρι αναφωνώντας: -Κοίτα τι σου πήρα κορίτσι μου!!!! Αν δεν φοβόμουν το..εγκεφαλικό θα του "έκλεβα" την κάρτα να μη τη βρίσκει.
Πάλι μουρμουράω όπως βλέπετε, είναι αυτή η φόρτιση της ατμόσφαιρας από τις εκλογές, τα τηλεφωνήματα των δημοσκοπήσεων ( που με βρίσκουν άραγε;) και μάλιστα μερικές όταν ρωτούν την ηλικία μου λένε ευγενικά :- Μήπως υπάρχει νεότερο άτομο στο σπίτι; Χα! χα!
Σε λίγες μέρες κλείνει και ένας χρόνος που έχασα την Κλώντη μου και ναι..είναι και αυτός λόγος που νοιώθω κάτι σαν..κενό..
Μία γειτόνισσα εδώ στο κτήμα θα γεννήσει η γάτα της και σκέπτομαι να πάρω ένα γατάκι, θα δούμε..ο άνδρας μου δεν τα θέλει. ..
Φίλοι μου σας ευχομαι ολόψυχα ένα όμορφο ΣΚ, αφήστε πίσω σας όλα αυτά τα ..πολεμικά συναισθήματα που σας γεμίζουν τα ΜΜΕ, ηρεμήστε και πέστε στον εαυτό σας πως..όλα θα πάνε καλά!
                            Αχτιδένια φιλάκια.


5 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα αγαπημένη μας φίλη.
Αχ τι μας κάνεις τώρα βρε Γεωργία! μα είναι δυνατόν τώρα να μας δίνεις τέτοιες περιγραφές για τη φύση εκεί; Σε εμάς; που ζούμε, σαν τα μοντέρνα ...ποντίκια σε τσιμεντένια κλουβιά στην Αθήνα, φορτωμένοι ....ανέσεις, γκάτζετ και άλλες τέτοιες αηδίες αλλά χωρίς ουρανό, χωρίς αρώματα της φύσης, χωρίς αλάνα;
Καλά ο σύζυγος είναι εκπληκτικός! τον χαίρομαι.
Η Κλώντη λείπει, το ξέρω. Τι να πω.
Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο καλή μου.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Η ιδανική βόλτα αποτοξίνωσης μετά τις εκλογές. Κερασάκια, εξοχή, καθαρός αέρας.
Να περάσετε μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα Γεωργία μου!

Αννίκα είπε...

Μια κερασιά που έβαλα πριν από δυο χρόνια είπε φέτος να μ' αποζημιώσει για τον κόπο μου. Ήταν τα πρώτα της κερασάκια και γω τα καμάρωνα. Πρόλαβα μερικά στην αρχή γιατί τα κοτσύφια είχαν άααλλα σχέδια. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Τα αφιλότιμα και να φανταστείς τα φιλοξενώ χρόνια στον κήπο.Αιδώς καμία! Έλα μου ντε που μ' αρέσει το κελάηδημά τους.
Στο είπα;(για τρίτη φορά νομίζω) Το κτήμα (σας) το λατρεύω. Να είστε υγιείς να το χαίρεστε.
Για τις εκλογές, ουδέν σχόλιο.
Φιλιά πολλά καλή αυριανή!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Παρόμοιες σκέψεις Γεωργία μου και όπως φαίνεται το προεκλογικό κλίμα θα συνεχιστεί.

litsa t. είπε...

Για να να μη σας τρώνε τα πουλάκια τα κεράσια μα κρεμαστεί στο δέντρο ποτηράκια με νερό και ξύδι. Έτσι έσωσα τα δικά μου.