Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Λίγο πριν το Πάσχα..

Έχω περάσει σε μία "φάση" ρηλαξ"φίλοι μου και εδώ και λίγες μέρες απολαμβάνω λιγουλάκι τεμπελιά όσο ..πατάει η γάτα!
Στο κτήμα μοίρασα τα δωράκια μου και ένοιωσα χαρά μέσα από την δική τους χαρά και πήρα  δωράκι ..φρέσκα αυγουλάκια χωριάτικα από αυτούς..
 Απόλαυσα και τη φύση τις νύχτες από το κελάηδισμα ενός αηδονιού που κάθε χρόνο μας επισκέπτεται και βρίσκει καταφύγιο στην μεγάλη ροδοδάφνη πίσω ακριβώς από το παράθυρο μου στο τροχόσπιτο! 
Αυτή είναι η "γωνιά μου" , εδώ κοιμάμαι τα βράδια και χθες όλη τη νύχτα το αηδονάκι μου έκαμνε παρέα ή μάλλον με νανούριζε!



Παραδόξως ο καιρός ήταν καλός ενώ καθώς πηγαίναμε βλέπαμε μαύρα σύννεφα και συννεφιάζαμε κι εμείς. Την επόμενη μέρα έλαμπε ο ήλιος μέχρι τις 3μμ και αμέσως  αρχίζει να βρέχει, να έχει αέρα και όπως καταλάβατε..ανάψαμε την σόμπα για την αφεντομουτσουνάρα μου την κρυουλιάρα αφού ο άνδρας μου στο θερμοκήπιο δεν κατάλαβε ούτε καν δροσιά. 
Την επόμενη πάλι ξανά ο ήλιος και άρχισα να ζωγραφίζω ...



Μετά άρχισα να ..κεντάω!

                                

Μόλις λοιπόν ο ήλιος μας..καταδέχθηκε , ο Δημήτρης μου ζήτησε να μου κάνει ( πάλι!!!) ξενάγηση στα δένδρα του και τους καρπούς που άρχισαν να φαίνονται. Τον καταλαβαίνω..είναι τόσο περήφανος για κάθε..φυλλαράκι φίλοι μου .



Όπως βλέπετε σημαδάκι στη μέση.. ο Κανέλος απολαμβάνει τον ήλιο και ο άνδρας μου τους καρπούς του. Έρχονται και οι γείτονες συνέχεια για επισκέψεις.





Όπως βλέπετε γεμάτο κεράσια η..μία από τις 15 κερασιές του!!! Άντε να δω πως μαζεύονται.



Τα έμαθα κι εγώ σιγά σιγά..Κανάντιαν η ράτσα, τα μεγαλύτερα κεράσια σε μέγεθος..



Τα μήλα και τα αχλάδια άρχισαν κι αυτά να φαίνονται, ο μόνος του φόβος τυχόν χαλάζι...



Εδώ θα φυτέψει τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.



Στο θερμοκήπιο μπήκαν κι όλας οι ντοματιές, μαρούλια, σαλατικά...



Στην άλλη πλευρά θα βάλει τις πατάτες και τα υπόλοιπα...φασολάκια, ρόκα, παντζάρια, σέλινο , άνηθο. Είναι τόσα που μου λέει που δεν τα προλαβαίνω να τα ..θυμάμαι .
Φίλοι μου το μαιντανό και τα κολοκυθάκια τα φύτεψα..ΕΓΩ!!!! Είναι που μου αρέσουν τα κολοκυθάκια βραστά σαλάτα και τους έδωσα την χάρη να τα φυτέψω  και να τα χαρώ, όσο για τον μαιντανό γιατί με..κορόιδευε ότι δεν πρόκειται να βγει όπως τον φύτευα το σπόρο. Σήμερα άρχισαν να  σχηματίζονται τα φυλλαράκια του και έμεινε με ανοιχτό το στόμα.!
Δεν σας είπα για τις φραουλιές που άνθισαν και σίγουρα θα μας δώσουν τα αγαπημένα μου φρούτα, τα άνθη της κυδωνιάς,τις βυσσινιές , τις φουντωμένες φουντουκιές και τις αμυγδαλιές μας που φέτος μας δίνουν πολλά αμύγδαλα..Αυτός είναι ο παράδεισος για τον άνδρα μου και χαίρομαι με την χαρά που αισθάνεται όταν τα θαυμάζει  και μου μιλάει ασταμάτητα φίλοι μου όταν ξεκουράζεται και πίνουμε το καφεδάκι μας.Του δίνει σκοπό και ζωή αυτή η...μετά την σύνταξη ασχολία του και τον καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ έχω τους δικούς μου παράδεισους μέσα στα χρώματα. 
Σε 3 μέρες θα γιορτάσουμε αθόρυβα φίλοι μου τα 44 χρόνια γάμου μας και θα πάμε για τα 45, μία ζωή..και δεν θα πω τη φράση..λες και ήταν χθες..γιατί μου φαίνεται σαν να άρχισα τη ζωή μου μαζί του. 
Ας δεχθούμε φίλοι μου και την Μ. Εβδομάδα που έρχεται με αγάπη , προσφορά και προσευχή. Μη ξεχάσετε αυγουλάκια για τους μοναχικούς γείτονες και κάποια λαμπάδα σε παιδάκια που δεν έχουν νουνά!.
                         Αχτιδένια φιλάκια 

11 σχόλια:

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Αχτίδα! Πόσο χαίρομαι που παραμένεις αιώνια αχτίδα! Έχω χάσει πολλά επεισόδια, Κανέλος διαβάζω και η σκέψη μου αυτόματα πηγαίνει στην Κλώντη και ύστερα αναρωτιέμαι αν όντως θυμάμαι καλά. Πώς είστε όλοι; Η Ειρήνη; Να ζήσετε Αχτίδα μου και να χαίρεστε το κτήμα σας!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πώς να μην είναι περήφανος με τον Παράδεισό του ο άντρας σου, αφού κι εμείς χαιρόμαστε με τις φωτογραφίες σου και θαυμάζουμε τα έργα του. Η γωνίες σου απίθανες και ότι πρέπει για να εξασκείς κι εσύ τα ενδιαφέροντά σου !!!!! Και μια και σ αρέσουν τα κολοκυθάκια τα βραστά σαλάτα, βάλε λίγα πάρα πάνω και κάνε τα σκορδαλιά όπως ακριβώς και με την πατάτα... τα βάζω έτσι πάνω από βραστές πατάτες και ακόμα πάνω σε πιλάφι. Σε φιλώ !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα, καναρινάκι μου πόσο χάρηκα που σε διάβασα. Χαθήκαμε κοριτσάκι μου σε θυμάμαι πάντα γλυκιά μου.

Αννίκα είπε...

Κάθε επέτειος είναι ξεχωριστή πόσο δε μάλλον η κοινή πορεία να μοιράζεσαι τα όμορφα και τα άσχημα, τα εύκολα και τα δύσκολα, τη χαρά και τον πόνο.
Είναι όμορφο να μπορείς να λες μετά από 45 χρόνια....θυμάσαι!
Σας εύχομαι τα χρόνια του Αβραάμ και τα αγαθά του Ισαάκ στο μικρό σας παράδεισο.
Να είστε καλά!
Καλό Πάσχα!

Giannis Pit. είπε...

Ωωωωωω τι ομορφιές είναι αυτές! Γεωργία μου, η γωνιά σου μοιάζει με θρόνο. Όχι για τον πλούτο της λάμψης αλλά για τον πραγματικό πλούτο που κρύβει η καρδιά σου.
Την καλησπέρα μου.

Rena είπε...

Τι ομορφιές μας έδειξες πάλι!!!Αχτίδα μου θα σου πω για αλλη μια φορα πόσο σε θαυμάζω και ποσηε δύναμη παίρνω απο σενα οταν ειμαι στα κάτω μου,εισαι η αναζωογόνηση μου!
Φιλάκια πολλά!!!
Καλή μεγαλοβδομαδα!!!

fish eye είπε...

Η φύση είναι το όνειρο μου κι ας είναι ανεκπλήρωτο. Τα χάρηκα τα δέντρα σας και τα κεράσια σας κι αυτός ο άνετος καναπές αλήθεια είναι μέσα σε ένα τροχόσπιτο;
Υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που κεντάνε;
Με γυρνάς πίσω, πολύ πίσω σε όμορφες και άνετες εποχές.
Πολύ χαίρομαι για αυτή μας τη συνάντηση,
καλό βράδυ,
καλή μεγάλη βδομάδα
:-)

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περάσετε
Φιλάκια ...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Τελεια ολα εδω μεσα και πιο τελεια εσυ παλια καλη μου φιλη!!!!Να τα χιλιασετε και παντα να εχετε υγεια.
Πέρασα σημερα ν αφησω και εδω τις ευχες μου.
🌹🌹Πασχαλινές δέξου ευχές από την καρδιά βγαλμένες,όλες οι μέρες της ζωής σου να είναι Αναστημένες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!🌸🌸

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου να τα εκατοστήσετε, πάντα αγαπημένοι, με υγεία και χαρές! Τι ομορφιά είναι αυτή! Η φύση στα καλύτερά της! Να περνάτε πάντα όμορφα!

Αστοριανή είπε...

Καλό σας Πάσχα!!!! Χαρούμενη Επέτειο! (...και σε περν'αω πέντε χρόνια...)

Το κτήμα σας; Υπέροχο!

Οι δική μου κερασιά μόλις άνθισε!!!! το ίδιο και η ροδακινιά, και η αχλαδιά...

Αλλά έχω μια πανύψηλη ροζέ καμέλια που την περιβάλλει μια κόκκινη... αυτά μου έφεραν λίγη Άνοιξη...
Σας φιλώ,
με τις ζεστότερες Ευχές μας,

Υιώτα-Δημήτρης

ΝΥ