Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Φωτογραφίες

Τελευταία μέρα του Μάρτη φίλοι μου μόλις γύρισα από το κτήμα μας για να ...προϋπαντήσω τον Απρίλη αύριο ξεκινώντας από το να κάνω στη φοροτεχνικό την δήλωση μας, να πληρώσω λογαριασμούς και να αγοράσω μετά υλικά για το..ψώνιο μου τις κατασκευές που ούτε στο κτήμα τις ξεχνάω αφού πήγα πάλι οργανωμένη με πινέλα και μπογιές.
Ένα κάλεσμα ομαδικό από τους γείτονες το απόγευμα της πρώτης μέρας , με πήρανε με τις...πιτζάμες φίλοι μου με το ζόρι αφού όλοι ήταν με την ίδια αμφίεση και κατέληξε σε.... Πιζάμα πάρτι  με το φως του φεγγαριού έχετε κάνει ποτέ; Ε! εμείς εδώ το κάνουμε στην κτηματογειτονιά μας και το βρέχουμε με τσίπουρο και απλά γρήγορα μεζεδάκια νηστίσιμα!
Το κτήμα μας βρίσκεται ανάμεσα στις δύο λίμνες και σε δύο χωριά, Λαγκαδίκια και Γερακαρού και είναι μία περιοχή γεμάτη ποταμάκια και νερό. Άρχισα τις ...γλύκες στον άνδρα μου για να με πάει να μαζέψω πετρούλες , ρίζες , ξυλαράκια περίεργα του ποταμού και βέβαια δεν μου χαλάει χατήρι αφού και σ΄αυτόν αρέσουν οι βολτίτσες στη φύση.


Η περιοχή ήταν γεμάτη με άγριο δυόσμο και ρίγανη που μοσχοβολούσαν



Εδώ παλιά όπως έμαθα υπήρχαν νερόμυλοι που κάνανε το σιτάρι αλεύρι, τώρα πεσμένα απομεινάρια παντού.
Μετά κατέβηκα στο μεγαλύτερο ποταμάκι και μάζεψα πέτρες για τις κατασκευές μου τα σπιτάκια μου. Ξάφνου μέσα στην ερημιά ανακαλύπτω πως είμαι μόνη και παθαίνω λιγουλάκι μικροπανικό  και αρχίζω να ψάχνω τον ανδρούλη μου. 
Μη νομίζετε ότι τον βρήκα με καμιά μικρούλα στα βουνά.. τι άλλο θα έκανε ένα τρυφερό "ψαράκι" , μου μάζευε άγριες ανεμώνες!!!
- Κάτσε να σε φωτογραφίσω γιατί οι κόρες σου δεν θα με πιστεύουν πάλι!


Μετά από ένα σπάσιμο πως να μην ανησυχώ .. αλλά μυαλό δεν βάζει! Νάτα τα λουλουδάκια μου .


Μετά στο κτήμα εκείνος με τα δενδράκια του κι εγώ με τις πετρούλες μου!



Ο Κανέλος μας πανταχού παρόν! 


Μη νομίζετε ότι έχουμε κανένα παλάτι..ένα τροχόσπιτο 7 μέτρων κάτω από ένα κιόσκι στη μέση των 4άρων στρεμμάτων και μία αποθήκη!!!! Μας αρκεί .



Κι εγώ αξιοποιούσα τις πετρούλες που μάζεψα στο τραπέζι έξω στη μικρή βεράντα μας! Αύριο θα μπούνε σε κατασκευές και πίνακες για δωράκια.


Μα δεν ξεχνώ ποτέ την Κλώντη μου, είναι στη καρδιά και την ψυχή μου πάντα..μου λείπει φίλοι μου... μου λείπει..


Της φύτεψα λουλουδάκια και περιμένω να ανθίσουν οι τριανταφυλλιές ολόγυρα της.
Μη με κοροϊδεύετε..ήταν σαν παιδί για μένα αυτά τα 15 χρόνια δίπλα της.
Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το Πάσχα μας αφού από αύριο μπαίνουμε στον μήνα του. Δεν ξέρω το λόγο μα μέσα μου φέτος θέλω να γιορτάσω το Πάσχα με ένα παραδοσιακό τρόπο και με ένα κτήμα γεμάτο φίλους. Συνήθως αποφεύγω να σχεδιάζω γιατί πάντα σκέπτομαι πως όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει ο Θεός γελάει. όμως φέτος θα κάνω μία εξαίρεση και ίσως  δεχθεί την επιθυμία μου με στωικότητα , κάτι σαν χάρη σε ένα σιτεμένο  κακομαθημένο παιδί. 
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα υπέροχο μήνα, ολάνθιστο από αισθήματα και αγάπη. Αν και έχει ήλιο όμως ακόμη υπάρχει υγρασία  και δεν την μπορώ καθόλου λόγω αρθρίτιδας ( χα! χα!!)
                    Καλή εβδομάδα και καλό μας Απρίλη!
                                        Αχτιδένια φιλάκια 

8 σχόλια:

Mia είπε...

Τι να πρωτοπώ Αχτιδένια μου? Για το ρομαντικό σύζυγό σου? Για τα δεντράκια του? Για τις υπέροχες πετρούλες-κατασκευές σου? Για το μνήμα της Κλώντη ή για τον υπέροχο Κανέλλο? Είναι όλα υπέροχα!!! Καλό Απρίλη να έχουμε, φίλη μου.

ANNA FLO είπε...

Ωραίες οι ανεμώνες σου! Πάντα ρομαντικός ο σύζυγος!! Οι κατασκευές σου υπέροχες. Το κτήμα σου ένας παράδεισος. Και με συγκίνησε η γωνιά της Κλώντης!!! Πώς να ξεχαστεί; Οι φωτογραφίες σου υπέροχες.
Καλά να περνάτε. Και όλα να πάνε καλά με τις ετοιμασίες για το Πάσχα
Καλό γλυκό ανοιξιάτικο μήνα Γεωργία μου
Καλημέρα σου

Αννίκα είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες με όλη την έγνοια και την τρυφεράδα του Δημήτρη σου.
Καλό μήνα με το καλό το Πάσχα!
Μια όμορφη ανοιξιάτικη εβδομάδα!

nikol είπε...

Καλό μήνα Γεωργία μου !!Αυτό το σπιτάκι και το κτήμα ακόμα και το σπιτάκι της Κλώντη τα είδα από κοντά και ξέρω πόσο πολύτιμες στιγμές περνάτε εκεί παρέα με τους φίλους σας
Πολλά πολλά φιλιά

Giannis Pit. είπε...

Το κτήμα γεμίζει ζωή με την αγάπη και το μεράκι σας. Και οι εικόνες το μαρτυρούν.
Με συγκίνησε έντονα η τελευταία κατοικία της μικρής σας αγάπης, της Κλώντης.
Η Δύναμη της ψυχής σας.
Δεν έχω λόγια.
Καλό μήνα καλή μου.

drastiria είπε...

Λατρεύω να μας ταξιδεύεις στη φύση. Και σήμερα το έκανες και με τόσο όμορφες εικόνες. Τι όμορφος ο Κανέλος σου! Σωστός άρχοντας! Καταλαβαίνω την αγαπη σου για το σκυλάκι που έχασες, σαν παιδί μου αισθάνομαι κι εγώ την Ήρα μου που την έχω 7 χρόνια. Πολύ ωραίο το κτήμα σου και πόσο ζηλεύω - πάντα με την καλή έννοια - τις όμορφες σχέσεις που εχετε με τους γείτονες. Είναι όμορφο να υπάρχουν καλοί φίλοι! Να περνατε τέλεια, Αχτίδα μου! Να κοιτάξεις την ανάρτηση μου το ερχόμενο Σάββατο. Σε φιλώ!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφη βόλτα και βέβαια αποδοτική, αφού μάζεψες και τις χρήσιμες πετρουλες σου. Ο σύζυγος πάντα ιππότης !!! Το κτήμα με το σπίτι ενας Παράδεισος !! Καλό μήνα και εύχομαι να πραγματοποιηθεί η πασχαλινή σου επιθυμία !!! Τα φιλιά μου !!!!

Θάλεια Τζέλλου είπε...

Αχτίδα μου το κτήμα σας είναι ονειρεμένο! Έχετε δουλέψει πολύ σε αυτό και το έχετε κάνει ένα μικρό παράδεισο. Είναι πολύ ωραίο που έχετε τόσο καλούς φίλους και γείτονες και περνάτε όμορφα! Ο σύζυγος πόσο ρομαντικός και τι όμορφη φύση σας περιβάλει! Για την αγαπημένη Κλώντη καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ με την αδελφή μου είχαμε δυο αγαπημένα γατάκια όταν να φανταστείς ήμουν στο λύκειο και ακόμη να τα ξεχάσουμε. Καλό μήνα, να περνάτε όμορφα και να έχετε το Πάσχα που θα θέλατε και ακόμη καλύτερο! Πολλά φιλιά!