Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Χαμογελάστε..είναι μεταδοτικό!

Καλημέρα φίλοι μου και σαν να..αχνοβλέπω την Άνοιξη κάπως.. κάπως λέω ... αφού σηκώθηκα το πρωί και δεν κόλλησα επάνω στο λατρεμένο μου καλοριφέρ και ανοίγοντας τα στορ αντίκρισα λιγουλάκι μία φωτεινή μέρα. 
Μετά με το καφέ στο χέρι σκέφτηκα ότι μάλλον την Άνοιξη την "φέρνουμε" μόνοι μας όταν λέμε καλημέρα στον ίδιο μας τον εαυτό με χαμόγελο πάντα και διάθεση να αλλάξουμε τα πάντα που τυχόν θα μας στεναχωρούσαν.


Σας είπα..θα τον τελείωνα, μετά τον κρέμασα στο τοίχο να τον χαρώ μέχρι τη Κυριακή που θα τον χαρίσω στη φίλη μου την Κούλα στο κτήμα αφού της υποσχέθηκα να της στολίσω του άδειους τοίχους της στο χωριό δίπλα μας. Είναι το ζευγάρι που μας χαρίζει φρέσκα αυγά όταν μένουμε στο κτήμα κι εγώ το μόνο που μπορώ σε όλους αυτούς τους καλούς γείτονες είναι να τους ανταμείβω με τη ζωγραφική και τις κατασκευές μου.
Αν θέλετε και νέα για το ζευγαράκι από..επάνω..έμαθα στη Λίτσα να κάνει τυροπιτάκια κουρού ( είναι πιο εύκολα) και κέικ πορτοκάλι απλό...μη πάμε και στα δύσκολα!!!!
Τσικνοπέμπτη αύριο, θα ψήσουμε στο σπίτι μας τα δυο μας και θα πιούμε το κρασάκι μας . Τώρα θα μου πείτε για το καρναβάλι..Θα ομολογήσω πως δεν τα πήγαινα καλά μαζί του από μικρή, η μητέρα μου με έντυνε τέτοια μέρα και την Κ.Δευτέρα για τη γιορτή του σχολείου!!! 


Στην οδό Μητροπόλεως εδώ πάω για το σχολείο μου δίπλα στην εκκλησία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης!!!!
 Για χορό..άστα να πάνε..σπάνια στη ζωή μου έχω χορέψει και συμπτωματικά δεν αρέσει και στον άνδρα μου οπότε..τυχερούλα !
Φίλοι μου ευχαριστώ για τα μηνυματάκια σας..όταν έχεις τέτοιους φίλους ( άγνωστους μάλιστα ) τότε οι ελάχιστου εχθροί ούτε καν φαίνονται μπροστά σου. 
Η φίλη Μάργαρίτα μου έστειλε και ένα Μάρτη που μου ζήτησε να μη δείξω μαζί με μία υπέροχη καρτούλα με λόγια που με συγκίνησαν!. 
Μαργαρίτα μου ευχαριστώ κοριτσάκι μου , το Μάρτη σου θα τον φορέσω..τον ήλιο δεν βλέπω που δεν θέλω να με..κάψει!!!
                                        Αχτιδένια φιλάκια

4 σχόλια:

Mia είπε...

Καλέ τι γλυκό κοριτσάκι είναι αυτό! Αχτιδένια μου, είσαι μια σκέτη κούκλα!!!!!!!!!
Α και επειδή ζήλεψα τον πανέμορφο πίνακά σου, από σήμερα αναλαμβάνω εγώ να σου φέρνω φρέσκα αυγά κάθε μέρα (πες μου και τι άλλο θες!!!!!!!) για να χαρίσεις σε μένα το επόμενο ζωγραφισμένο χωριουδάκι!!!! Χα, χα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

drastiria είπε...

Κουκλί ζωγραφιστό ήσουν Αχτίδα μου! Να χαρείς τον Μαρτη σου από τη φίλη σου!

Αννίκα είπε...

Πάντα ονειρευόμουν ένα σπίτι ψηλά στο λόφο να αγναντεύω τη θάλασσα. Υπέροχος ο πίνακάς σου, τυχερή η κα Κούλα, πανέμορφη η μελαχρινή μουρίτσα. Όταν κοιτάζω φωτογραφίες απ' τα παιδικά μου χρόνια μου φαίνονται θολές, δεν είναι το ασπρόμαυρο της φωτογραφίας τα μάτια μου είναι θολά απ' τα δάκρυα. Όσο για την Τσικνοπέμπτη, όταν μοιράζεσαι την ίδια αίσθηση μαυτόν που αγαπάς, όταν ανιστορείς χαρές και λύπες "τα φριχτά σηκώνει η γης και η ψυχή τα φριχτότερα" όπως λέει ο Ελύτης, αρκεί να έχεις ένα χέρι να κρατάει το δικό σου. Και κάτι ακόμη, όταν προσφέρεις απο το δικό σου εσωτερικό φως, θαύματα γίνονται(βλ. Λίτσα)
Αχτίδα μου να είστε καλά.
Να περάσετε όμορφα!
Καλό βράδυ!

Σταυρούλα Δεκούλου είπε...

Καλοφόρετος ο Μάρτης Αχτίδα μου και συγχαρητηρια για το υπέροχο έργο σου.
Τι τυχερή η Λίτσα που βρήκε μια τόσο καλή φίλη και δασκάλα να τη συμβουλεύει.
Καλά να περάσετε το βράδυ, φίλη μου, και όλα με το καλό.
Η φωτογραφία σου όταν ήσουν μικρούλα... ζηλευτή!