Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κάποιες χουχουλιάρικες μέρες..

                                      Deborah Dewit Marchant

Είναι μία από εκείνες τις ..χουχουλιάρικες μέρες φίλοι μου που ξυπνάς το πρωί και σαν εικόνα από τις παιδικές σου αναμνήσεις κολλάς τη μύτη στο παγωμένο τζάμι και χαζεύεις το χιόνι που πέφτει . Χαζεύεις τη  ξερή χωρίς φύλλα πια κληματαριά να γίνεται το ακουμπιστήρι στις μεγάλες νιφάδες. 
Ρίχνεις τα ψιχουλάκια στο τραπέζι του μπαλκονιού για τα πεινασμένα σπουργίτια και λες στον σύντροφο σου:
-Μία κρεατόσουπα καλέ μου θα είναι ότι πρέπει..
Είναι από εκείνες τις μέρες που ένα βιβλίο σου κάνει συντροφιά, μία καλή ταινία στη τηλεόραση, μία θύμηση που σαν άναμμα στα ξύλα του τζακιού γεμίζει το δωμάτιο με παλιές αναμνήσεις όπως: 
- Θυμάσαι τότε που φύγαμε για τα 3-5 πηγάδια και άρχισε να χιονίζει; Ο δρόμος γέμισε στο βουνό με χιόνι μέσα σε μισή ώρα, εκεί που ανεβαίνουμε το δρομάκι μου έδειξες τα παγωμένα δένδρα με το χιόνι σαν σταλακτίτες, εγώ..σταμάτησα να τα χαρείς και..μείναμε εκεί στο ανηφορικό αυτό δρομάκι . 

                                      GIFS HERMOSOS: IMAGENES NAVIDEÑAS ENCONTRADAS EN LA WEB

Κοιμηθήκαμε στο αμάξι..αγκαλιά για να μη φάμε την βενζίνα.. Θυμάσαι τα γέλια μας το πρωί όταν είδαμε να ανοίγουν με τις παλάμες τους οι αναβάτες να δουν αν οι... τρελοί  ..ζούμε;..
Έχουν την γλύκα τους φίλοι μου οι χουχουλιάρικες μέρες με τη ζεστή σούπα, το τσαγάκι με τα κουλουράκια το απόγευμα και τα μουλιασμένα φασόλια  στη κούπα για την αυριανή μερα..
Φίλοι μου προσμένω με πάθος την Άνοιξη, είμαι.. παιδί της.. .. μα..κάτι τέτοιες ξαφνικές χουχουλιάρικες μέρες στο σπίτι ..καναπές, με το κουβερτάκι στα πόδια και το ζεστό κέικ με κανέλα και σταφίδες που έφτιαξα στο τραπέζι..ε!..αξίζουν την αγάπη μας.
                        Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

Mia είπε...

Αχτιδένια μου, τρελαίνομαι για ζεστό τσάι και παρεούλα με το σύζυγο τα βράδια του χειμώνα. Εννοείται όμως ότι προσμονώ τον ερχομό της άνοιξης. Αχ αυτή η φύση που γεμίζει λουλούδια και σε προσκαλεί για βόλτες. Καλή Κυριακή, φίλη μου.

Giannis Pit. είπε...

Ξέφυγα όμορφα σε νοσταλγικές περιγραφές σου Γεωργία μου.
Αυτές οι αναμνήσεις απ τα παλιά αποτελούν τροφή και καύσιμο για δύσκολες μέρες του παρόντος.
Οι ...χουχουλιάρικες μέρες που περιγράφεις έχουν την ομορφιά και τη ζεστασιά τη δική τους.
Και είναι μια πρώτης τάξης αφορμή να μας φέρνουν πιο κοντά.
Πολύ το χάρηκα και το σημερινό σου.
Φιλιά πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αθήνα δεν είχαμε χιόνι μεσα στην πόλη.Μόνο σε Πάρνηθα - Πεντέλη.
Αγαπάμε τον χειμώνα και το χίονι.Με καλή παρέα στο τζάκι δίπλα με ζεστό καφέ,τσάι και καλή μουσική.
http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδένια μου κι εμείς το ίδιο ήμαστε, κρύο και χιονάκι , η Αιδηψός έχει αλλάξει από παλιά. Χουχούλιασε και ξεκουράσου, άρραξε όπως λέω κι εγώ στον άνδρα μου.Καλή εβδομάδα να έχεις γλυκιά μου κυρία. Μαργαρίτα Β.

Αννίκα είπε...

Γεωργία μου Καλημέρα από μια παγωμένη Αθήνα!
Ο ιερός Χρυσόστομος λέει:“Δεν είναι η περιουσία που φέρνει τον πλούτο στους συζύγους, αλλά η μεταξύ τους αγάπη”. Είναι αυτές οι μικρές στιγμές οι χουχουλιάρικες ξεχειλισμένες από όμορφες αναμνήσεις, αγάπη και ωριμότητα. Στιγμές που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή μας. Όταν δε τα βιώματα ταξιδεύουν μέσα από μνήμες καταλαβαίνεις τι θα πει "γερνώ με σοφία"
Γεωργία να είστε καλά...καλή εβδομάδα

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Εγώ πάντως χουχούλιασα με τις αναμνήσεις σου και τη ζεστή σχέση που έχετε με το σύντροφό σου. Μετρώντας με αγωνία τις μέρες ως την άνοιξη, τέτοιες ανθρώπινες μοιρασιές φέρνουν τις πρώτες λιακάδες μέσα μου. Να είστε πάντα καλά και να μαγειρεύετε συνταγές αγάπης ♥

Unknown είπε...

Αχτιδενια μου καλή εβδομάδα από τον παγωμένο Βόλο!!!! ☺️☺️😊😊Πόσο μου αρέσει ο τρόπος που περιγράφεις την κάθε σου στιγμή!!! Χαιρετίσματα στον αγαπημένο σου Δημήτρη😊😊

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αν αξίζουν λεει τετοιες ομορφες στγμες; μα τις εχουμε αναγκη φιλεναδα..να χαλαρωσουμε να ξεκουραστουμε μια αναπαυλα στο τρεχαλιτο ..χα..χ.α το ιδιο παθαμε και εμεις εδω προχθες κλειστηκαμε μεσα δυο μερες συνεχομενης βροχης..και δεν μπορουσαμε να βγουμε εξω.. μακαρι να επεφτε λιγο χιόνι και εδω αχτιδα μου
να περνατε ομορφα οτι και να κανετε..μακαρι να ειχα την χαρα να εκανε και ο δικος μου τον καφε του .. να προσεχεις μου λεει να μην παθεις κατι γιατί θα πεθανω απο την πεινα..χα..χ.α τι του λες τωρα..ε; τηναγαπη μου παντα .. φιλακιαααα!!