Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Πινελιές αγάπης.

                        

Θα σας απογοητεύσω αν περιμένατε από μένα ευχές για τον Άγιο Βαλεντίνο γιατί η άποψη μου για την εμπορικότητα της γιορτής είναι γνωστή. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όταν ακόμα  ο έρωτας μας με τον άνδρα μου έπαιρνε μορφή μέσα σε γράμματα, μου είχε στείλει μια τέτοια μέρα από το Βέλγιο που ζούσε ένα τεράστιο καλάθι με ροζ τριαντάφυλλα και κάρτα ερωτιάρικη με..ευχές!!!
Τότε είχα μείνει κατάπληκτη γιατί αυτή η γιορτή για μένα ήταν άγνωστη και η απορία μου εκφράστηκε πάλι σε..γράμμα. 
Ενάμισι χρόνο μετά είχαμε παντρευτεί , δύο θεότρελοι ερωτευμένοι που ( σας ορκίζομαι) την ημέρα που γνωριστήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο ήταν η ημέρα του γάμου μας.!!!!!!!
Αυτό είναι έρωτας φίλοι μου και δεν χρειάζεται Άγιο ξενόφερτο και εμπορικό παρά...τύχη να είναι η ζαριά της διαλογής σου εξάρες όπως τα δικά μου ζάρια.
Μετά ο έρωτας γίνεται αγάπη; ναι ..μα και πάλι θα πω τη γνώμη μου πως ο έρωτας θα υπάρχει πάντα ακόμη και στα χρόνια που το φιλί και το χάδι δεν θα είναι παθιασμένα . Τα φιλιά και τα χάδια γίνονται  επισφράγισμα των όσων σε ενώνουν στις βάσεις που βάλατε στο "χτίσιμο" που σας έδωσε ο Έρωτας  το πρώτο λυθαράκι.. 
Ναι..για μένα δεν φεύγει ο Έρωτας, ρομαντική θα μου πείτε..ίσως...μα τον ζω κάθε στιγμή που τον κοιτάζω, τον βλέπω στα μάτια του όταν με "χαϊδεύει" με το βλέμμα του  , κάθε φορά που ανησυχώ για εκείνον μη πάθει κάτι ή όταν με ρωτάει με άγχος αν είμαι καλά..
Μην αφήσετε την καθημερινότητα να διώξει τον Έρωτα από το..ανοιχτό παράθυρο, κρατείστε τον μέσα σας διώχνοντας τα δύσκολα και τα εγωιστικά στοιχεία της συγκατοίκησης . Πάρτε τον και κάντε τον ζυμάρι μαζί με τη Αγάπη και όσα σας ενώνουν , αφήστε το ..βέλος επάνω σας και κάθε φορά που κάτι σας δυσκολεύει βάλτε στο ..ζυμάρι αυτό μόνο τις όμορφες στιγμές και σίγουρα θα γίνει ένα όμορφο με μοσχοβολιά  ψωμί. 
Αυτό το καιρό μείναμε σπίτι λόγω καιρού..πάντα μου φέρνει τόσα χρόνια ένα μικρό λουλούδι..κλεμμένο, αγορασμένο, από δένδρο ή από δημόσιο κήπο.. δεν έχει σημασία φίλοι μου.. προχθές λοιπόν με χιούμορ μου ζωγράφισε μία μαργαρίτα ( ο Θεός να την κάνει) και μου είπε: -Βάλε την στο νερό μη μαραθεί!!!  Πήρα τον μαρκαδόρο και του ζωγράφισα στη..χαρτοπετσέτα κάτω από τη μαργαρίτα ένα..βάζο. 
Αυτό για μένα είναι.. έρωτας φίλοι μου και δεν ήταν του Αγίου Βαλεντίνου σίγουρα, σε μας , σε όλους εμάς εξαρτάται να κρατούμε τον Έρωτα στη ζωή μας είτε είναι για σύντροφο, είτε για επάγγελμα, είτε για τέχνη και δημιουργία.
 Ο Έρωτας υπάρχει παντού σε ότι μας κάνει ευτυχισμένους.
                                    Αχτιδένια φιλάκια.

9 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

γλυκια μου
τα ειπες ολα

φιλια πολλα

Ελένη Φλογερά είπε...

Αυτό είναι έρωτας, όταν δεν μπορεί να σου φέρει φρέσκο λουλούδι να στο ζωγραφίζει. Να είστε καλά Γεωργία μου.
Φιλιά!

BUTTERFLY είπε...

Αχ ο έρωτας! Σας χαίρομαι Αχτίδα μου πολύ σας χαίρομαι!!!

litsa t. είπε...

παραδειγμα ειστε για ολες μας ομως Γεωργια μου μη ξεχνας πως μας χρωστας τη γνωριμια σας.πολλα φιλακιακαι στους δυο σας.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα καλη μου Αχτιδα ειναι η Ελληνικη μερα των ερωτευμενων, των Αγιων Ακυλα και Πρισκιλλης, που επαινεσε την αγαπη τους και την αφοσοιωση τους ο ιδρυτης της εκκλησιας μας αποστολος Παυλος! Αυτους μας υπεδειξε να εορταζουμε και να μαθαινουμε στα παιδια μας ο μακαριστος Χριστοδουλος, αντι ενος ξενου και αμφιλεγομενου....αγιου Βαλεντινου.
Βεβαια η πραγματικη αγαπη δεν εχει μερες, ειναι μεσα στις καρδιες ολο το χρονο, για παντα.
Γιαγια Φαιη.

Giannis Pit. είπε...

Δεν έχω να προσθέσω μήτε να αλλάξω το παραμικρό στις σκέψεις σου για τον έρωτα Γεωργία μου !
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε κάθε σου έκφραση.
Την καλησπέρα μου.

Mia είπε...

Ακριβώς έτσι, Αχτιδούλα μου. Ο έρωτας είναι παντού, είναι γύρω μας, μέσα μας, κάθε μέρα, κάθε νύχτα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

ANNA FLO είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω.Και αυτή η ζωγραφισμένη μαργαρίτα και το ζωγραφισμένο βάζο σου μου έκλεψαν την καρδιά.Ναι, όπως το λέει ο τίτλος σου, πινελιές αγάπης καθημερινές. Αυτό είναι έρωτας -αγάπη!!
Σε φιλώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλοι μου, ερωτευμένοι ή όχι προσπαθείτε να βάλετε τον έρωτα που έχετε ή που...αφαιρέσατε ακούσια από τη σχέση σας...κάντε του τον πρωινό καφέ, φιλήστε τον, πες τε του "καλημέρα" με χαμόγελο χωρίς να του πείτε εκείνο το ..παραπονιάρικο "δεν με θυμήθηκες;". Η σιωπή με τον έρωτα πολλές φορές μιλάνε με ένα απλό χάδι στα μαλλιά .Χαμογελάστε του λοιπόν και νοιαστείτε για το πως αισθάνεται.Δώστε ζωή στη σχέση σας καθημερινά με πράγματα απλά και στοργικά.