Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Μικρή..μικρή έξοδος!

Ταξιδάκι μικρό..πολύ σύντομο στη Βέροια και συγκεκριμένα στη Βεργίνα σήμερα για να παραδώσω τα πράγματα που έφτιαξα όπως κάθε χρόνο για το μπαζάρ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.
Ψυχρούλα αρκετή όπως καταλαβαίνετε, αυτή η υγρασία της Μακεδονίας που σου τρυπάει το κόκκαλο θαρρείς. Ξεκινήσαμε και πρωί λες και θα πηγαίναμε σε χωράφι να φυτέψουμε! 
Δεν έβγαλα φωτογραφίες , πρωτοφανές για μένα ,οπότε θα σας βάλω μία και μοναδική  από το..τέλος της εξόδου μου ..που αλλού; 
Γυρίζοντας στο σπίτι μας από την παραλία της Θεσσαλονίκης μας , ο ήλιος έδυε πια..οι Θεσσαλονικείς παρόλο την υγρασία κάνανε την βόλτα τους και το καραβάκι..λες και ήταν πειρατικό ξεπρόβαλε μπροστά μας.
Μία υπέροχη εικόνα φίλοι μου, ο ήλιος που έδυε, το σκούρο σκαρί , οι λιγοστοί επιβάτες του..


Μετά την Βεργίνα στο σπίτι του κουνιάδου μου στη Σκύδρα  γευματίσαμε το νόστιμο όπως πάντα φαγητό της συννυφάδας μου , χαρήκαμε το κέικ μανταρινιού που έφτιαξα ( θα σας πω σύντομα τη συνταγή)  και πήραμε το δρόμο για το σπίτι μας.
Μία όμορφη έξοδος και βέβαια δεν γλύτωσα από την μανία του άνδρα μου για δένδρα αφού δεν άντεξε να μην επισκεφτεί το γνωστό πια φυτώριο μας και να πάρει 3 δένδρα με την δικαιολογία ότι θα τα βάλει στη θέση εκείνων που καταστράφηκαν από τον... παλιοσκώληκα του!!!
Τα βραδάκια τώρα χουχουλιάζουμε στο σπίτι, παίρνουμε θέση στο καναπέ, μασουλάμε την κολοκυθόπιτα του Δημήτρη και το ζεστό γάλα που γέμισα τις κούπες μας. Ότι πρέπει λοιπόν για δύο σαν κι εμάς.
-Κοριτσάκι μου κουραστήκαμε, πονάει και το πόδι μου..θα μου δώσεις ένα παυσίπονο;
-Συνέχιζε εσύ να με αποκαλείς κοριτσάκι και σου φέρνω τα πάντα!
Από αύριο ετοιμασίες για το κοριτσάκι μας την Ειρήνη μας που έρχεται από την Αθήνα, μας λείπει μα..μας αρκεί που είναι ευτυχισμένη με τον άνδρα της εκεί που είναι..άλλωστε είναι μεγαλύτερη η χαρά όταν τους περιμένουμε. 
Κάτι σαν..γλύκισμα που σου το φέρνουν ξαφνικά δώρο και το επιθυμούσες πολύ.
                      Αχτιδένια φιλάκια.












12 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Με το καλό να αγκαλιάσεις την κόρη σου. Φυσικά σαν γλύκισμα που το έχεις επιθυμήσει!
Ωραία η βολτίτσα σας πήρατε τον αέρα σας, είδατε και τους δικούς σας ανθρώπους, αλλάξατε παραστάσεις. Καλή ξεκούραση τώρα και καλό χουχούλιασμα τα δυο σας
Τα φιλιά μου

drastiria είπε...

Με το καλό να δεχτείς την Ειρηνουλα σου, τη συνονόματη μου, Γιωργια μου. Τι όμορφο το καραβάκι! Περιμένω τη συνταγή για το κέικ!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Γλυκύτατες στιγμές και ένα σούρουπο μαγικό με θέα το καράβι.
Να καλοδεχτείτε το Ειρηνάκι σας και να περάσετε "χουχουλιάρικες" γιορτές Γεωργία μου!

syros2js είπε...

Χαχα! Το παράξενο θα ήταν να μην πάρετε δεντράκια!
;-)
Αχτιδούλα μου, με το καλό να έρθει το κοριτσάκι σας!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά και αγκαλιά μεγάλη και ζεστή!

Ariadni St. είπε...

Να περνάτε υπέροχα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ωραία η βόλτα σας και βέβαια αφού συνδιάστηκε και με την αγορά δέντρων, εννοείται ότι θα είχε ενδιαφέρον για τον σύντροφο !!!! Με το καλό να δεχτείτε την κόρη σας και καλά να περάσετε !!
Πολλά φιλιά !!!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αααααααααχ τι καλα περνατε.....μπραβο παντα παρων εισαι καλη επιτυχια να χει το μπαζααρ!!!

Giannis Pit. είπε...

Όμορφες στιγμές, όμορφες προσδοκίες Γεωργία μου !
στο εύχομαι να τις χαίρεσαι πάντα. Τα φιλιά μου.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάτε πάντα.
Φίλακια ...

Paraskevi Lamprini M. είπε...

καλές γιορτές φίλη, παντα χαρές...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

H ζωή ξαναπέρνει τον φυσιολογικό της ρυθμό φιλεναδα και αυτό ειναι υπεροχο..με τις μικρες εκδρομούλες σας...και τα χουχουλισματα σας...μια απο τα ιδια και εδω τωρα που επιασαν τα κρυα λιγο...οσο για τα δεντρα τον καταλαβαινω απολυτα τον Δημητρη σου τα εχω ζήσει όλα αυτα..χα..χα..
Να περνας ομορφα παντα και να κλοδεχτρις τα παιδια σου.. χειμωνιατικα φιλακια αχτιδα μου..

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Απαραδεχτη ειμαι..ξεχασα να αφησω τα φιλια μου ομορφη μου Σαλονικη στην μανα πατριδα φιλεναδα...χα..χα..το ηλιοβασιλεμα της υπεροχο!!!!!!!!!