Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πνεύμα Χριστουγέννων..

                      

Μπήκαμε πλέον στην πιο κοντινή περίοδο για τα Χριστούγεννα, σήμερα ο Δημήτρης έβαλε τα φωτάκια, εγώ στόλισα τα σπιτάκια μου σαν χωριό, γέμισα το χώρο με τις κάρτες που μου στείλατε πολλοί, δέχθηκα τα πρώτα δώρα..άρχισα κι εγώ να μοιράζω τα δικά μου..
Κάποια στιγμή καθώς ζωγράφιζα χωμένη στα χριστουγεννιάτικα στολίδια που φτιάχνω σκέφτηκα πως ..τι παράξενο.. φέτος αν και πέρασα λίγο καιρό πριν τόσο δύσκολες καταστάσεις παρόλα αυτά την φετινή προ..Χριστουγεννιάτικη περίοδο την περνώ με μία ηρεμία ψυχής και μία γλυκιά γαλήνη στη σκέψη.
Λέω παράξενο γιατί κάποτε για μας τα Χριστούγεννα ήταν ένας..πανζουρλισμός στο σπίτι, το τεράστιο δένδρο με τις αμέτρητες μπάλες , τα δέματα με τα παιχνίδια στη βάση του, τα γλυκά που ήταν διάσπαρτα σε κάθε τραπεζάκι, τα παιδιά μας . το γιορταστικό τραπέζι,  οι γονείς και οι θείοι, οι νονές τους, ήταν άλλος ο ενθουσιασμός τότε φίλοι μου μα και τώρα είναι διαφορετικός μα πάλι όμορφος στην ηρεμία του .. 
Τώρα βαριέμαι το μεγάλο δένδρο που το..χάρισα είναι αλήθεια σε μία οικογένεια με παιδάκια που δεν είχαν μαζί με τις κούτες με τη συλλογή από μπάλες που είχα. Το δενδράκι μου πλέον είναι..μικρό..πολύ  μικρό και στολισμένο με τα γούρια χρόνων αν το πιστεύετε που μου έστελναν. Τα βλέπω και το καθένα από αυτά υπάρχει μία φίλη ...το καλύτερο στολίδι..φωτεινό..μοναδικό..
Τώρα αποφεύγω τα γλυκά γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν παιδιά να τα φάνε ..θα μου πείτε 4 εγγόνια και δεν έχεις παιδιά; Απλούστατα υπάρχει μία ακούραστη μαμά τους που τους κάνει κάθε μέρα τόσα πράγματα και υπέροχα γλυκά που τα έχω σιχαθεί εγώ να τα βλέπω..
Χθες στα γενέθλια του εγγονού μας του Δημητράκη την ρώτησα:
- Κοριτσάκι δεν κουράστηκες , δεν βαρέθηκες να κάνεις τόσα πράγματα;
Μου απάντησε με μία αγκαλιά..-Είχα να πάρω από σένα μαμά..ότι έβλεπα έκανα και κάνω!
Συγκινήθηκα είναι αλήθεια και σκέφτηκα με ντροπή πως όσο τριγύρω μας γινότανε χαμός από παιδικές φωνές , εμείς κοιτούσαμε το ρολόι και ο ένας τον άλλο γιατί θέλαμε την ηρεμία της ησυχία του δικού μας χώρου..Μεγαλώσαμε φίλοι μου, αυτή είναι η αλήθεια μα η Χριστουγεννιάτικη χαρά υπάρχει μέσα μας και την εκφράζουμε με το δικό μας τρόπο. 
Με λυπεί είναι αλήθεια που δεν στέλνω όπως παλιά περισσότερες κάρτες και δωράκια..το ταχυδρομείο είναι δυσκολία για μένα..δεν τολμώ να αγγαρέψω κάποια φίλη να τα πάει ..και οι κούριερ ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες μου.
Πάντως έχω κάνει ένα νοητό κύκλο ολόγυρα και στέλνω δωράκια σε όσους είναι κοντά μας ή στο ..δρόμο που κινούμαστε στη καθημερινότητα μας .
Το Πνεύμα των Χριστουγέννων είναι να κάνεις κάτι το..όμορφο, κάτι που να σε "γεμίζει" τη ψυχή, να σε κάνει να κοιμάσαι με όμορφα όνειρα, να ξυπνάς με ..όμορφα σχέδια..Ας μη βυθιζόμαστε στον καταναλωτισμό και τα "θεαθήναι" , το Πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να είναι αυτό ακριβώς που..είναι, αγάπη φίλοι μου..Αγάπη στον διπλανό, στον σύντροφο μας, στους φίλους και γιατί όχι; ακόμη και σε κάποιο που γνωρίσαμε έστω για λίγο όπως οι φίλοι που γνωρίσαμε εκείνες τις 14 μέρες στο νοσοκομείο..
Σας κούρασα πάλι;..είμαι φλύαρη..το παραδέχομαι μα Χριστούγεννα έρχονται και όλα επιτρέπονται!
Καλό ΣΚ φίλοι μου, για μένα πάλι προμηνύεται υπέροχο αφού όλα στο σπίτι μας περιμένουν την κόρη μας..
                                          Αχτιδένια φιλάκια

11 σχόλια:

syros2js είπε...

Καθόλου δεν με κούρασες! Ίσα-ίσα!
Αλλά θέλω να σταθώ στη φράση της κόρης σου:
E, είχε να πάρει από εσένα, Αχτιδούλα μου!
Όταν είσαι το καλύτερο παράδειγμα, το πιο φωτεινό απ'όλα, και ακολουθούν τα βήματά σου, τότε να ξέρεις πως κάτι κάνεις καλά!!!
;-)
Να είστε καλά, κορίτσι μου! Όλοι σας!
Υγεία , γέλια και αγάπη!
ΣΣΣΜΟΥΤΣ! Καλό ξημέρωμα!

Maria είπε...

Να τον χαιρόσαστε τον μικρό κι όλη την οικογένεια!!!
Είσαστε ένα υπέροχο και πανέμορφο ζευγάρι ως υπόδειγμα για εμάς τους νεότερους,που μας δίνετε το μήνυμα μαζί στα εύκολα,αλλά και στα δύσκολα κι η αγάπη είναι αυτή που κρατάει τα θεμέλια!!! Να είσαστε πάντα καλά και να περνάτε πάντα όμορφα!!!
Φιλάκια!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι είναι Αχτίδα μου, κάθε ηλικία έχει τα δικά της και βέβαια η κόρη σου πήρε από σένα.. δίκιο έχει.. ότι έβλεπε αυτά κάνει τώρα κι εκείνη και πολύ καλά κάνει !!!! Πολύχρονος ο εγγονός σου και πολλά φιλιά !!!!

Νίκη είπε...

Πόσο όμορφες σκέψεις, πόσο δίκιο έχεις και πόσο καλό μας κάνεις που τις μοιράζεσαι μαζί μας Αχτίδα μου!
Να τους χαίρεσαι όλους, και ιδιαίτερα το μικρό που είχε τα γενέθλια του!Να τους καμαρώνετε και να σας επιστρεφουν κάθε στιγμή όλα τα όμορφα που τους δώσατε καθώς τα μεγαλώνατε!
Φιλιά, καλές γιορτες να έχουμε, με το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων!

Μαρία Έλενα είπε...

Να κάνεις ότι σε ευχαρστεί.
Φιλάκια ...

Giannis Pit. είπε...

Ακριβώς αυτό !
Να κάνετε ότι σας ευχαριστεί Γεωργία μου ! και να το χαίρεστε με την καρδιά σας.
Όμορφες μέρες να έχουμε.

Μαρία Γ. είπε...

Όταν έρχονται τα παιδιά και τα εγγόνια στο σπίτι είναι από μόνο του γιορτή. Άλλωστε πώς θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς την οικογένεια? όλα τα άλλα απλά προσθέτουν λίγη παραπάνω χρυσόσκονη στις Άγιες μέρες.
Να περάσετε τέλεια, να απολαύσετε κάθε στιγμή σας!

drastiria είπε...

Η κόρη σου χαίρεται να δίνει χαρά σε αυτούς που αγαπαει, έτσι όπως κάνεις κι εσύ. Είσαι πολύ καλό παράδειγμα για την κόρη σου και μπράβο σου!

ANNA FLO είπε...

Να φλυαρείς. Μας αρέσει. Και να περνάτε καλά όπως εσείς θέλετε. Πάντα όμως όμορφες στιγμές ζεστες και οικογενειακές να ζείτε. Καλή σου εβδομάδα
Τα φιλιά μου

Mia Petra είπε...

Τα λιγότερα ή τα διαφορετικά δεν στερούν τίποτα από τα ουσιώδη.
Να χαίρεστε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας και να τα καμαρώνετε!
Καλές γιορτές κι όλα με το καλό! Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα ✿

Penelope είπε...

Είναι η οπτική γωνία που βλέπεις το "πνεύμα των Χριστουγέννων" αγαπημένη Αχτίδα (όλων όσων σε διαβάζουμε) και αυτή είναι σταθερή για εσένα κι' ας λες πως μεγάλωσες...
Καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι ολόψυχα.