Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Βαρόσι Έδεσσα. Φωτογραφίες με το τσουβάλι!!!


Την προηγούμενη Κυριακή βρεθήκαμε στην Έδεσσα όπου ο Νίκος ο μεσαίος αδελφός του άνδρα μου βάπτιζε το πρώτο του αγόρι από το γιο του. 
Δίπλα από την εκκλησία είδα αυτή τη ταμπέλα και τους...τουρίστες που με τις φωτογραφικές μηχανές έμπαιναν στο στενάκι . Ο καλός μου κουνιάδος Απόστολος βλέποντας το ενδιαφέρον μου άφησε τον άνδρα μου με τη συννυφάδα μου και στα λίγα λεπτά πριν την βάπτιση μου έκανε τη ξενάγηση!
Ως γνωστόν..η φωτογραφική μηχανή μου "απεδήμησεν εις Κύριον!!", το κινητό ήταν η λύση μα..το χέρι μου τρεμάμενο άντε να τραβήξει σωστή φωτογραφία. Ρεζίλι την έκανα την  Samsug !!!!!
Λοιπόν ζητώ ..κατανόηση, ανοχή και πολλή φαντασία για να δείτε το ..μίνι ρεπορτάζ μου με πιο σταθερή όψη.
 Το πιο περίεργο για μένα ότι σε αυτή τη περιοχή είχα ξαναπάει όταν ήρθε ο άνδρας μου στην Ελλάδα και επισκεφτήκαμε το μέρος που γεννήθηκε, όμως σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που έβλεπα τώρα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, λες και ήμουν σε άλλο μέρος , σε άλλη εποχή..θα μου πείτε..43 χρόνια..εμ! τι περίμενες.


Η εκκλησία δίπλα όπως βλέπετε και το στενάκι αρχίζει από αριστερά αυτού του σπιτιού. Πριν χρόνια στο εργαστήρι μου μέσα στη δουλειά που έκανα στη χονδρική ήταν να απεικονίζω τέτοια σπίτι σε κεραμικά πιάτα..απίστευτο πόσα έχω ζωγραφίσει φίλοι μου...δεν μετριούνται..

Ο αγαπημένος μου κουνιάδος..το ομολογώ ότι κάνω διακρίσεις..αν είχα αδελφό νομίζω θα ήθελα να είναι σαν κι αυτόν..
Υπομονετικός με το αργό βάδισμα μου , με την αστάθεια μου στο ανώμαλο έδαφος και χωρίς να με αγχώνει με την ώρα που μας πίεζε με ξεναγούσε στα σπίτια , στα στενά, και μου θύμιζε πως ήταν παλιά και ποιες αλλαγές έγιναν.









Σε κάποιους τοίχους υπήρχαν ταμπέλες με αναγραφή  κάποιων γεγονότων και τι ήταν για την Έδεσσα η περιοχή, τα σπίτια αυτά.






Αυτό το μεταλλικό άγαλμα είχε μία ταμπέλα δίπλα που το εξηγούσε μα που ο χρόνος την είχε σβήσει!!!



                     Μου αρέσει το χρώμα του πάντως!!!

                        Μία υπέροχη πόρτα για...ζωγραφική!!!


Αυτό είναι ένα μίνι ξενοδοχείο καφέ ζαχαροπλαστείο με θέα φοβερή!



Εδώ μπαίνουμε στη θέα..όλος ο κάμπος της Εδέσσης μπροστά μας και μου έδειξε και ένα ξενοδοχείο που προσέφερε μέρη για να καθίσεις και να την απολαύσεις.












Η ξενάγηση έλαβε τέλος γιατί τα κινητά μας άρχισαν να χτυπούν από τον άνδρα και τη συννυφάδα μου..η βάπτιση είχε αρχίσει και όλου αναρωτιώντουσαν που ήμουν εγώ!!



Μετά για φαγητό στο εστιατόριο στους Καταρράχτες κι εγώ ζαλίστηκα από τις χαιρετούρες και τους συγγενείς που μου συστήνονταν και δεν τους ήξερα ούτε εγώ ούτε ο ..άνδρας μου.
Μία ..σέλφι πήγα να βγάλω με την αγαπημένη μου συννυφάδα εγώ η..τρεμουλιάρα..και το αποτέλεσμα...καταστροφικό!!!


Δεν ..τόχω με τις σέλφι παιδάκια μου!!!!
Την επομένη στο κτήμα ..τρεχάτη..ηρεμία γιατί το επόμενο ΣΚ θα πάω Λάρισα για το μνημόσυνο του φίλου μας.
Έχετε φάει τζίτζιφα;..δεν τα ήξερα μα μου τα έδειξε ο άνδρας μου και τα δοκίμασα πέρσι . Αυτά τα συγκεκριμένα είναι καλλιεργημένη ράτσα και σαν αποτέλεσμα είναι πιο μεγάλα. Η συγκομιδή γίνεται τον Οκτώβρη και σας διαβεβαιώ ότι είναι λες και τρως χουρμά!


Τα μήλα μας, φούτζι, στάρκιν και ..δεν θυμάμαι..πάντως είναι πράσινα!!!!


Η αχλαδιά μας γεμάτη, αναγκαστήκαμε να βάλουμε στηρίγματα για να μη σπάσουν τα κλαδιά.


Θαυμάστε με ..λέει ο Δημήτρης μου..έχω κόψει όλο το χόρτο παντού!!!! Εγώ τον θαυμάζω, τον αγαπώ και τον θεωρώ μοναδικό για μένα. Θα είναι πάντα το..αγόρι μου!





Για πλήρη απόδειξη των λόγων μου..κοιτάξτε τα ντολμαδάκια με άνθη κολοκυθιού που μαγείρεψε και κέρασε όλους τους γείτονες!!


Ο Κανέλος κάνει την..περιπολία του! Σε λίγο νυχτώνει..


Ζυγίζει 40 κιλά φίλοι μου..θηρίο καλοκάγαθο!!


Η Δύση πάντα πανέμορφη..σε λίγο μπαίνουμε μέσα να δούμε λίγο τηλεόραση, να κουβεντιάσουμε την ημέρα μας, να κάνουμε τα αυριανά μας σχέδια!


Σας κούρασα..το ξέρω..γι αυτό αύριο φεύγω για Λάρισα και μετά..κάπου πάλι θα κουρνιάσουμε οι δυο μας..και μετά θα σας γυρίσω πάλι με...φωτογραφίες έστω και με κινητό.
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου, να περνάτε καλά.

4 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Την απόλαυσα την ξενάγηση και δεν με πείραξε καθόλου αν μερικές φωτογραφίες είναι λίγο κουνημένες..... υπέροχα μέρη και να είσαι καλά που μας τα έδειξες !!!! Τα τζίτζιφα τα ξέρω και είναι πολύ ωραία !!! Όσο για τα γεμιστά λουλουδάκια, το καλύτερό μου αυτή την εποχή. Πόσο δίκιο έχει το αγόρι σου να υπερηφανεύεται για το πεντακάθαρο κτήμα ... του αξίζουν συγχαρητήρια !!! Να σας ζήσει ο νεοφώτιστος !!!! Καλή συνέχεια αγαπημένη και πολλά φιλιά !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.... εμένα μου άρεσε το χαμόγελο σου στη "σέλφι".
Πάντα να είσαι χαμογελαστή και να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς.
Ευχαριστούμε για την ξενάγηση.
ΦΙλιά πολλά

Μαρίνα

Unknown είπε...

Καλημέρα φιλενάδα μου πανέμορφα όλα πάντως αν θες στενά και σπίτια παλιά έχουμε και στα Τρίκαλα .Να περνάς πάντα καλά

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μας ξεναγησες πολύ ωραια αχτιδα μου οπου πηγες να τους ζησει το αγορακι τους και να ειναι πχαρούμενο.. ωραιες είναι αυτες οι βολτες ποτε ποτε...οσο για τις φωτογραφίες μια χαρα ειναι μην μου σκας...
Καλα για το κτημα; τι να πω...του αξιζει να ειναι περήφανος ο Δημητρης σου για την δημιουργια αυτου του κτηματος.. να το απολαυσετα τωρα που μπορείτε φιλεναδα..
Πάντως στις αναρτρησεις δεν σε προλαβενοω λεμε χα..χα.. θα τα πουμε και μενα μου ελειψες.. καλη εβδομαδα να εχεις και καλο σας ξημερωμα..φιλακιααα!!