Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Μια καλημέρα να σας πω..


Το καλοκαίρι μου κυλάει στο κτήμα και σε μικρές αποδράσεις. όμως είναι ακριβώς ότι μας ευχαριστεί φίλοι μου, ότι μας κάνει ευτυχισμένους. Καθόμαστε μαζί στο ...μπαλκονάκι μας όπως το βάπτισα εγώ  . μιλάμε για ένα σωρό πράγματα, σχολιάζουμε, ονειρευόμαστε..
Ναι..ακόμα και σε αυτή την ηλικία πιστέψτε με μπορούμε να ονειρευόμαστε όταν ο ένας έχει ακόμη τον άλλο! 
Υπάρχουν ένα σωρό "μικρά" πράγματα που μας συγκινούν και μας κάνουν να στεκόμαστε και να τα παρακολουθούμε όπως..το μικρό χελιδονάκι που πετούσε μαζί με τους γονείς του, κουράστηκε και κάθισε στο σύρμα της...μπουγάδας μου!!!


Μας έπιασε μία στεναχώρια όταν βλέπαμε τους κύκλους που έκαναν οι γονείς του , που έβγαζαν κραυγές ανησυχίας, που το τάιζαν συνέχεια ή του έδιναν νερό με τα ράμφη τους.. Πέρασε σχεδόν μία ώρα..μέχρι να το πάρει απόφαση και να πετάξει, το αποχαιρετήσαμε με τη συμβουλή να μη φοβάται τα νέα ξεκινήματα.
Οι καλοί μας γείτονες έρχονται συνέχεια , πηγαίνουμε κι εμείς σε αυτούς, γνώρισα στα σπίτι τους και άλλους φίλους  τους που έγιναν φίλοι μας..τι υπέροχο αίσθημα τα αγνά όμορφα συναισθήματα ανθρώπων που ζουν μέσα στη καθημερινότητα ενός χωριού. 
-Έλα να δεις Γεωργία τα πουλάκια μας..
-Πιες από το ποτό που έφτιαξα από μούρα..θα σου πω τη συνταγή..
-Σου έκανα πίτα με διάφορα χόρτα όπως την κάνω..φάτε.
-Πάμε στο δασάκι  να μαζέψουμε βατόμουρα;
Το Σάββατο άρχισε η μπόρα..μα τι μπόρα..η πιο δυνατή που έχω δει ποτέ μου και μας βρήκε στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο χωριό όπου πήγαμε να αγοράσουμε παγωτά για τη φίλη μας Κυριακούλα που γιόρταζε!


Το χαλάζι σαν καρύδι κι εγώ τρομοκρατήθηκα είναι η αλήθεια..φώναζα στον Δημήτρη ότι θα μας τρυπήσει το αμάξι μας. όμως σαν όλες τις μπόρες..ΟΛΕΣ φίλοι μου..έρχονται ξαφνικά , χτυπούν και..φεύγουν. 
Απίστευτο όμως μία ώρα μετά στους φίλους  μας ο ήλιος βγήκε, ο ουρανός καθάρισε και εκείνο το απίστευτο γαλάζιο του χρώμα μας έκανε να χαμογελάσουμε.
Φίλοι μου χαμογελάστε ακόμη και στις μπόρες, φτιάχτηκαν τελικά για να δούμε πόσο τις αντέχουμε.
                                Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές
είναι που μένουν
Να είσαι καλά Γιωργία μου

πολλά φιλάκια ♥♥♥

Giannis Pit. είπε...

Να την πεις την καλημέρα σου Γεωργία μου και σε ευχαριστούμε.
Και να σου ευχηθώ με τη σειρά μου Καλή σου βδομάδα.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Για όλες αυτες τις μικρές χαρες πια φιλεναδα αφού τις μεγαλες τις περάσαμε και τις χορτασαμε..παιδια..εγγονια ..και πάει λέγοντας.. αυτες οι μκρες χαρες γινονται μεγαλες για εσας.. απόλαυστετες όσο μπορείτς.. ειναι αυτες που γεμιζουν την καθημερινότητα μας και μας κανουν ευτυχισμενους .. παντα ετσι να είστε γλυκεια μου
Καλό σου απογευμα αχτιδα μου..καλη εβδομαδα.. φιλακιαααα

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Χαίρομαι που σε ¨βλέπω¨ καλά.
Να προσέχεις και να εξακολουθήσεις να περνάς καλά.
Σου στέλνω φιλιά.

Maria είπε...

Η απλότητα μέσα στην καθημερινότητα μας,κάνουν ποιο όμορφη την ζωή μας,βλέποντας τις φυσικές ομορφιές! Ειλικρινά γλυκιά μου,δεν υπάρχει μεγαλυτέρη,ψυχική ηρεμία με το να τις απολαμβάνεις και να δοξολογείς τον Θεό που μας τις προσφέρει τόσο απλόχερα!!!
Να είσαι καλά και να περνάς πάντα όμορφα!!! Φιλάκια!!!

Mia είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα, Αχτίδα μου. Οι μπόρες υπάρχουν για να θαυμάζουμε μετά το ουράνιο τόξο. Να περνάς καλά, φίλη μου.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλησπερα γλυκουλα μου