Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τέλος καλό..όλα καλά!

                       Они дают жару всему миру показывая, что уметь жить полной жизнью - это важно! Их создает финская художница Inge Look.

Σήμερα το πρωινό μου παρεούλα με τη φίλη μου Μαιρούλα που απίστευτο όμως μας ενώνουν τόσα χρόνια που έπαψα πια να μετρώ γιατί αρχίζουν το 1964 και φθάνουν στο..σωτήριο έτος 2018!!!!
Νάμαι στο καναπέ του μπλοκόσπιτου μου φίλοι μου να σας τα πω η φλύαρη σιτεμένη γλωσσοκοπάνα, πέρασα ένα τριήμερο από αυτά που τα ..είχε όλα όπως λένε!
Να αρχίσω από ένα δικό μου χαμό με το Δήμο Θέρμης που τόλμησαν να αφήσουν σημείωμα στον οικογενειακό μας τάφο ότι επειδή ενώθηκε ο Δήμος με άλλα μέρη θα διαλύσουν τους παλιούς τάφους ( που αγόρασε η μητέρα μου 300.000 τότε Ελληνικές δρχ.)  λόγω έλλειψη..χώρου.
 Λένε να φοβάσαι την οργή του ήρεμου ανθρώπου..ε! κάτι τέτοιο φίλοι μου αφού πήρα τον υπεύθυνο και του τα έψαλα , του έστειλα δικηγόρους στο  σβέρκο τους μαζί με τις φωνές μου και έτσι μάλλον το..εμπέδωσε! .
 Φαίνεται όμως ότι με..καταράστηκε στα σίγουρα αφού εκείνο το πρωινό μετά από επίσκεψη στο τάφο των γονιών και το οστεοφυλάκιο μας καθώς και αγορές σε 2 μαγαζιά ...  έχασα τα κλειδιά μου !
 Το ανακάλυψα όταν έφθασα σπίτι και ως..γνωστό για μένα τα δάκρυα βγήκαν από το τσεπάκι μου και έκαναν λιμνούλα . Η Πάρκινσον μου σε κρίση αφού δεν μπορώ καθόλου να συγχυστώ και άντε χάπια και άντε μαντηλάκια από τον άνδρα μου !!.
Μετά από...2ωρο ( !!!!!) επέστρεψε η λογική μου, θυμήθηκα τις γνώσεις μου για την ..άτοπον απαγωγή των Μαθηματικών και άρχισα να διαγράφω τα μέρη που ίσως "δεν" μου έπεσαν. Είχα συγχρόνως και τον άνδρα μου που σχεδίαζε την αλλαγή κλειδαριάς και με σύγχυζε περισσότερο.
Μπήκα λοιπόν στο..ίντερνετ πήρα τα τηλέφωνα από τα 3 μέρη που πήγα και άρχισα τα τηλεφωνήματα...ΕΥΡΗΚΑ...Κόντεψα να κάνω ερωτική εξομολόγηση στο νεαρό του Τζάμπο που μου το είπε.
-Κυρία μου κάντε μου περιγραφή..
-Ένα μπρελοκ με ένα ...γοριλάκι γαλάζιο χνουδωτό και τα εγγόνια μου σε φωτογραφία καρδιάς!!
-Το βρήκαν και το έφεραν κυρία μου από το πάρκιν!
Βέβαια πήγα το απόγευμα και τα πήρα και τυχερά ήταν τα εγγόνια μου που τους αγόρασα από το κατάστημα μία σακούλα υλικά για κατασκευές, από τη χαρά μου..
Έτσι πάει το 2ο από τα προβλήματα μου εκείνο το πρωινό όμως για να συνέλθω από τη κρίση έκανα αρκετές ώρες έστω και αν με πήγε ο Δημήτρης στα εγγόνια μου και η κόρη μας μου έστυβε πορτοκάλια!
Όμως την επόμενη μέρα αντέδρασα..Αχτιδένια ως συνήθως, χώθηκα στο εργαστήρι μου και άρχισα να  φτιάχνω από..χωριουδάκια, ζωγραφιές , κατασκευές  για τη "Πρωτοβουλία για το Παιδί"



Ότι κορνιζούλες βρήκα μπροστά μου τις έβαλα μουσαμά και τις ζωγράφισα


Δεν μου ξέφυγε ούτε το δισκάκι και βέβαια ούτε η ..κολοκύθα!!!


Μετά η φίλη μου Μαιρούλα μου θύμισε το καθήκον μου για το Χαμόγελο του Παιδιού!!
-Φιληνάδα..θυμήσου τις λαμπάδες και τα Πασχαλινά, ξεκινήσαμε !!!
Έβγαλα αμέσως το πρώτο δείγμα για λαμπάδα και ένα πανεράκιγια να κρεμαστεί ίσως σε κάποια πόρτα.


 Παράξενο ..όμως μετά από κάθε μου κρίση και σοκ παθαίνω κάτι σαν.. παροξυσμό ενέργειας , νομίζω ότι το χάπι ενεργεί επάνω μου σαν μια κλωτσιά που μου δίνει ο εαυτός μου και μου λέει:
-Σήκω , άσε τις κλάψες και άντε στρώσου στη δουλειά να ξαναγίνεις χρήσιμη. 
Με τη φίλη μου περάσαμε ένα όμορφο πρωινό , θυμηθήκαμε τους πάντες, μιλήσαμε για τα πάντα , σχολιάσαμε τα..πάντα, κάναμε και το...κους κους μας..και γελάσαμε με τον άνδρα μου που μας έκανε έφοδο λέγοντας μας:
-Σας ακούω!! Δεν αφήσατε άνθρωπο για άνθρωπο..τις κόρες και τους γιούς σας, πράγμα για πράγμα..νέο για νέο. Μετά λέτε για ..Σαρακοστή..αμαρτωλές!
Και μια που είπε Σαρακοστή σας έχω και μία συνταγή για ψητές στο φούρνο κροκέτες  θαλασσινών που θα βάλω στο μπλοκ μαγειρικής μου που θα θέλετε σίγουρα να δοκιμάσετε. 



Για εύκολο γλυκάκι θα σας πρότεινα και ένα απλό ασουρέ που έφτιαξα με σιτάρι, καρύδια, δαμάσκηνα, σταφίδες και κράμπερι και κανελίτσα από πάνω!!


Εδώ σας..απαλλάσσω από τη φλυαρία μου και θα σας δείξω το δωράκι που πήρα από τη φίλη Χριστίνα που σημείωσε κάτι που έγραψα κάποτε για μία αγαπημένη μου κολόνια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να φοράει και που τώρα πια δεν κυκλοφορεί λόγω..παλαιότητας  ( τόσο γέρασα πια...) !!
Θυμάμαι τις κόρες μου που μύριζαν τη γούνα μου λέγοντας μου ότι μυρίζει..μαμά!!


Είναι υπέροχο να νοιώσεις την αγάπη φίλοι μου και ακόμη πιο όμορφο να  ανταποδίδεται, φίλη μου Χριστίνα περίμενε δωράκι!
Σας κούρασα, το ξέρω μα όπως είπαμε..γι' αυτό είναι οι φίλοι!!!
Αχτιδένια φιλάκια!




14 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Δόξα το Θεό τέλος καλό όλα καλά!!!
Ουφ αγχώθηκε με το που άρχισα να σε διαβάζω.
Αλλά εντάξει όλα και ό,τι έφτιαξες αριστούργημα
Να σαι καλά Αχτίδα μου και οι συνταγές σου είναι πρωτότυπες. Φαίνονται νοστιμότατες
Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου αγαπημένη τι να πω πρώτα, να πιάσω τα υπέροχα χωριουδάκια σου που τα θαυμάζω και μάλιστα αγόρασα ένα τέτοιο μικρό βέβαια από τη Βεργίνα όταν πήγα με εκδρομικό και επισκέφτηκα το κατάστημα για τη Πρωτοβουλία για το Παιδί. Είχα πάει και είχα ζητήσει ένα χωριό από την Αχτίδα και γελούσανε. Μετά θα πω ότι χαίρομαι για τη συνεχή προσφορά σου στο Χαμόγελο. Να μη συγχύζεσαι για πράγματα που γίνονται, τα κλειδιά ξαναγίνονται. Θα χαρώ πολύ αν έρθεις προς τη Καβάλα επίσκεψη και σε μένα, θα σου κάνω γιορτή ολόκληρη από τη χαρά μου! Είμαι η Μαρίνα από τη Χρυσούπολη Καβάλας που σου στέλνω μέιλ .

Katrina είπε...

Παραμυθένιο χωριουδάκι την συνταγή δεν την ξέρω βασικά δεν την έχω ξανά ακούσει!!!! Όμως για να το λες θα είναι νόστιμο!!!! Πάω τρέχοντας να δώ πως γίνεται!! Φιλιά!!!!

Rena είπε...

Ωχ τι τράβηξες πάλι αλλά τι τράβηξαν και αυτοί του Δήμου καλά τους έκανες το ευχαριστηθηκα !!
Χαλάλι και τα χάσιμο των κλειδιών αφού τελικά όλο σου το στρες το έβγαλες σε δημιουργία,μόνο εσύ θα μπορούσες να μετατρέψεις την μιζέρια σε καλλιτέχνημα!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τέλος καλό ... όλα καλά με όσα σου έτυχαν Αχτίδα. Πάντως όλο αυτό βγήκε σε δημιουργία και έκανες θαύματα όπως πάντα !!!! Σε φιλώ !!!

marypertax είπε...

Τι δημιουργικός οργασμός είναι αυτός; Ησυχία καμία! Χαίρομαι που πέρασες καλά, που βρήκες τα κλειδιά και ευχαριστήθηκα που τα έβαλες με τους αναίσθητους που αδιαφορούν για τον κόσμο. Υπέροχες οι δημιουργίες σου όπως πάντα. Να είσαι ήρεμη, χαρούμενη, και τίποτα δεν αξίζει να χαλάει τη διάθεση μιας Αχτίδας! Φιλιά πολλά γλυκιά μου!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία,
αν είναι παιδί μου μετά από κάθε τέτοια αναστάτωση να βγαίνουν τέτοιες όμορφες δημιουργίες σου τότε να κανονίσω στον περίγυρό σου να "στήνω" 5-6 προβοκάτσιες να τα παίρνεις και μετά εμείς να απολαμβάνουμε την τέχνη σου.
Εμ πως....
Καλά να είσαι, γεμάτη ηρεμία και γαλήνη.
Και όμορφο ΣαββατοΚύριακο να έχεις.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Δόξα το Θεό,τέλος καλό,όλα καλά
Πολύ όμορφα όλα όσα δημιούργησες ,όλα όσα έφτιαξες
και το δωράκι σου όμορφο ,να το χαρείς
Να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή

χρυσάνθη είπε...

Αν είναι να απολαμβάνουμε τόσα πολλά όμορφα δημιουργήματα μετά απλό μεγάλη σύγχυση εεεεε ας πάει και το παλιάμπελο χαχαχα. Αχτιδένια μου εύχομαι να είσαι ήρεμη και χαλαρή γιατί ξέρω ότι το ίδιο δημιουργική είσαι . Δεν ξέρεις να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Καλό Σκ

Ποδηλάτισσα είπε...

Φιλενάδα τα μισά τα νέα τα ήξερα από την τηλεφωνική μας επικοινωνία.... με τα υπόλοιπα συγνώμη αλλά άρχισα να γελάω, τι έγινε βρε και αν έχανες τα κλειδιά, σιγά το πράγμα οι κλειδαράδες κλέφτες θα γίνουν???? πάντως η σύγχυση σε καλό σου βγήκε.... έφτιαξες τόσο όμορφα πράγματα για άλλη μια φορά, όσο για τα εδέσματα τι να πω, απλά ξεροκαταπίνω!!!! Φιλάκια πολλά και ευχές για όμορφη εβδομάδα χωρίς απρόοπτα!!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Η κάθε σου ανάρτηση είναι τόσο γλυκιά.
Καλή Σαρακοστή
Φιλάκια ...

Maria είπε...

Πέρασε κι αυτό γλυκιά μου....σου εύχομαι να περάσεις μία όμορφη εβδομάδα!!!
Φιλάκια!!!

Νικολέτα Κριαρά είπε...

Πω πω δεν προφταίνω να κοιτάω!
Συγνώμη, έτσι λειτουργείς όταν είσαι αναστατωμένη; Ούτε ο γιος μου τόσο ενέργεια!!
Όταν δηλαδή είσαι ενθουσιασμένη τι κάνεις;;;!
Χίλια μπράβο (αφού και τα κακά αποφεύχθηκαν και τακτοποιήθηκαν), είμαι 27 και δεν κάνω ούτε τα μισά, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω!(κάτι πάει στραβά φαίνεται στο δικό μου σύστημα)
Πολλά γλυκά φιλιά, και να θυμώνεις συχνότερα! ( αστειεύομαι φυσικά)

sanpiseth40 είπε...

Ευχαριστώ για όλες τις προσπάθειές σας που έχετε θέσει σε αυτό, Είναι πολύ ενδιαφέρον Blog ...
Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που αισθάνονται την ίδια ικανοποίηση που διαβάζω αυτό το άρθρο!
Ελπίζω να συνεχίσετε να έχετε τέτοια άρθρα για να τα μοιραστείτε με όλους!
หนังอาชญากรรม