Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δωράκια από τη Κρήτη


                                 Teatime...this is what I look like at work because it's so cold.
Κρυωμένη φίλοι μου εδώ και λίγες μέρες, στην αρχή νόμισα ότι είναι κάτι πολύ απαλό όμως ο λαιμός μου έχει κλείσει, κάτι σαν πληγή σε κάθε βήχα και τα βράδια σχεδόν ξάγρυπνη με παρέα τα ζεστά και τις ειδικές καραμελίτσες.
Μη μου πείτε για σιρόπια και  τα σχετικά, τα δοκίμασα όλα πιστέψτε με. Ευτυχώς ως συνήθως δεν έχω πυρετό γιατί αυτό είναι κάτι σπανιότατο για μένα μα πονάνε όλα μου τα πλευρά από το βήχα και αισθάνομαι κουρασμένη λες και..πάλευα όλη μέρα!!!
Αφήνω όμως τα άσχημα, θα περάσει κι αυτό..που θα πάει..κρίμα το εμβόλιο που έβαλα..και θα σας δείξω τα δωράκια που έλαβα από την φίλη μου την Ιουλία που πριν αρκετά χρόνια γνώρισα μέσα από αυτό το χώρο και που με φιλοξένησε στη Κρήτη κάποτε. 
Με την Ιουλία δεθήκαμε τόσο πολύ που νομίζω ότι η σχέση μας είναι πια αδελφική αν και μιλάμε πια από το τηλέφωνο σχεδόν κάθε εβδομάδα. 
Η Ιουλίτσα μου λοιπόν, παλιά δασκάλα και χήρα πλέον δυστυχώς του γνωστού Αρχαιολόγου Παπαδάκη είναι από τους θησαυρούς που μου χάρισε αυτά τα χρόνια η συμμετοχή μου στα μπλοκ. 
Άνθρωπος δυναμικός, ευαίσθητος, μορφωμένος ,δοτικός , γράφει τώρα βιβλίο σχετικό με τη δουλειά του συζύγου της , άρχισε μετά το πρόσφατο  θάνατο  της μητέρας της να ασχολείται με τον..αργαλειό! 

                                   

                          
                                    





Φρόντισε ως συνήθως να μάθει καλύτερα και από πηγές σωστές τη λειτουργία του, να πάει σε σεμινάρια, να μπει σε ομάδες γυναικών που φροντίζουν να διατηρούν τη παράδοση.
Μου έστειλε λοιπόν ένα δείγμα δωράκι της δουλειάς της γιατί την..άκουγα στο τηλέφωνο και δεν το πίστευα!!!



Η Ιουλία είναι από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που γνώρισα μέσα εδώ , που την έζησα από κοντά, που γελάσαμε, λυπηθήκαμε, δακρύσαμε, δεθήκαμε, γίναμε αυτό που λένε.."οικογένεια"γιατί φίλοι μου ο δεσμός του αίματος δεν κάνει την οικογένεια αλλά αυτή παράξενη χημεία ανάμεσα σε ανθρώπους.
Είμαι λοιπόν Ευλογημένη γιατί ο Θεός δεν μου έδωσε αδέλφια μα μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω μόνη μου διαλέγοντας τα.
Ιουλίτσα μου ευχαριστώ για τα δωράκια σου, για τα υπέροχα λεμόνια από τη λεμονιά σου που μπήκαν κι όλας στο βάζο με ρακί να γίνουν λεμοντσέλο και για όλα τα καλούδια της Κρητικής γης που τα συνόδευαν.
Η αγάπη μου για τη Κρήτη είναι γνωστή, αν διάλεγα ένα μέρος εκτός από τη πόλη μου να μείνω  θα ήταν σίγουρα η Κρήτη γιατί όλους όσους γνώρισα εκεί ήταν όλοι τους υπέροχοι και γιατί ...λατρεύω τους μοναδικούς , τους υπέροχους λουκουμάδες της Ιουλίας που την παρακάλεσα ..γονατιστή να ΜΗ μου στείλει γιατί ..θα τους έτρωγα όλους εγώ και άντε μετά να ανέβω σε ζυγαριά!
Φίλοι μου ευχαριστώ ...που μπήκατε στη ζωή και στο μπλοκόσπιτο μου, που σας γνώρισα, που σας αγαπώ και που υπάρχετε όποτε σας ...ζαλίζω!
Αχτιδένια φιλάκια!

15 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Περαστικά κ.Γεωργία. Όμορφα τα δώρα , να τα χαρείτε. Και γω δεν έχω αδέλφια/αδελφές :}

ANNA FLO είπε...

Ωραίες οι τσάντες σου και ο αργαλειός είναι μοναδικός Μπράβο στη φίλη σου τη τόσο διαλεχτή που ασχολείται και με τέχνη τόσο παλιά.
Οι φίλοι Γεωργία μου είναι η επιλογή μας τα αδέλφια μας όχι. Αν υπάρξει χημεία και με τα αδέλφια γίνονται αδελφικοί φίλοι. Αρα είσαι όντως ευλογημένη.
Να χαρείς τα δώρα σου και τους φίλους σου που σ΄'αγαπούν και αγαπάς τόσο
Περαστικά σου και γρήγορα καλά
Καλό απόγευμα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχ Αχτίδα κι εδώ όλος ο κόσμος με τα ίδια συμπτώματα είναι γιατί κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις .. Τι ωραία γνωριμία με την φίλη σου απ την Κρήτη και τι ενδιαφέρον άνθρωπος φαίνεται !!!!! Πολύ όμορφα τα δώρα που σου έστειλε και μπράβο της που ασχολείται και με αργαλειό !!!! Περαστικά σου φίλη μου και πολλά φιλιά !!!!!

Νίκη είπε...

Πόσο συγκινητικά λόγια και τι μεγάλη τιμή να τα λέει ένας άνθρωπος σαν κι εσένα. Η φίλη σου θα είναι περήφανη γι΄αυτη τη φιλία, όπως θα πρέπει και για τη δουλειά της αλλά και που διάλεξε να συνεχίσει μια τέχνη τόσο όμορφη και τόσο παλιά!!
Με γεια τα δωρα σου Αχτίδα μου και γρηγορα περαστικα!!

kerina poiimata είπε...

Έκανες υπέροχα που αφιέρωσες ανάρτηση στον μοναδικό άνθρωπο Ιουλία!
Και από εδώ σε ευχαριστώ γιατί ήσουν ο σύνδεσμός μου, μαζί της!

Αντιγράφω ένα σύνδεσμο, γιατί όλοι πρέπει να μαθαίνουμε:

http://archive.patris.gr/articles/91778#.WmY8JTfQDIU

Να χαρείς τα υπέροχα δωράκια σου!Εξαιρετικό και πολύπλοκο, το κορδόνι της πρώτης τσάντας!
ΙΟΥΛΊΑ μας αγαπημένη, Να είσαι καλά!!!
Από την Μακεδονία μας με αγάπη

Ανώνυμος είπε...

α μα ειναι πανεμορφα τα δωρακια αχτιδα. ειδικα τωρα με τις σακουλες ειναι και παρα πολυ πρακτικα. και γερα και οικολογικα και πλενονται. να τα χαιρεσαι οπως να χαιρεσαι και ολους τους ανθρωπους που εχεις κοντα σου!

Μαρία Έλενα είπε...

Να τα χαρείς τα δωράκια σου
Φιλάκια ...

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγαπημένη μου είναι τυχεροί όσοι σε γνωρίζουν και σε έχουν φίλη τους, γιατί η δική σου η αγάπη δίνεται απλόχερα σε αυτούς!!!!! Να χαρείς τα δώρα της φίλης σου, δώρα ανεκτίμητα μια και είναι δώρα καρδιάς!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά καλημέρας!!!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

τι καλααααααααααααα...τυχερη
ναι πολυτιμη φιλη η κυρια Ιουλια....!!!
περαστικουλιαααααααα κ ολα θα παν καλα οταν εχουμε φιλους να μας ακουν

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γεωργία μου, περαστικά σας αλλά σας συμβουλεύω να πάτε σε έναν πνευμονολόγο. Κλείνω 3 μήνες με βήχα παρόμοιο με τον δικό σας κι αυτό επειδή νόμιζα ότι θα περάσει και το άφησα μόνο με καραμέλες και ζεστά. Αποτέλεσμα; Μου το γύρισε σε βρογχίτιδα και παρά τρίχα γλύτωσα την πνευμονία. Αναγκάστηκα να πάρω αντιβίωση και πολλά άλλα... Αυτό που έμαθα είναι ότι όταν κάτι δεν περνά μέσα σε πέντε ημέρες, σημαίνει ότι δεν είναι ιός ποου θα κάνει τον κύκλο του αλλά μικρόβιο και ως εκ τούτου χρειάζεται αντιβίωση για να μη μετατραπεί σε κάτι πιο σοβαρό. Έπαθα κι έμαθα.....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ανώνυμος φίλη μου ευχαριστώ που με νοιάζεσαι , είναι μάλλον ίωση, το κόλλησα από τον άνδρα μου που το..κόλλησε από το γαμπρό μας..ελπίζω να περάσει. Εγώ επειδή δεν βγαίνω πολύ έξω για να κολλήσω μου..κακοφάνηκε. Να πάω σε γιατρό; ..τους βαρέθηκα , ούτε αντιβιώσεις παίρνω ( εδώ ξεχνώ τα..δικά μου :::)

marypertax είπε...

Περαστικά σου μάτια μου να γίνεις γρήγορα καλά αν και τίποτα δεν θα σε βάλει κάτω εσένα είσαι ολόκληρη μια ΨΥΧΗ!! Να χαίρεσαι τους φίλους σου που τους επιλέγεις και καλά κάνεις γιατί αυτοί πολλές φορές βγαίνουν καλύτεροι από συγγενείς και να χαίρεσαι τα όμορφα δώρα τους! Πολλά φιλιά και καλή ανάρρωση!

Rena Christodoulou είπε...

Περαστικά σου Αχτίδα μου!!!!
Ο βήχας είναι πολύ βασανιστικός και δεν υποφέρετε!!!!
Προσέχω κι εγώ όσο μπορώ γιατί έχω το μωρό και τη μαμά μου και δεν είναι για να κολλάμε!!!!
Δεν το θέλουμε βέβαια αλλά γίνεται καμιά φορά!!!!
Υπέροχα τα δώρα σου από την καλή σου φίλη!!!!
Έτσι είναι, οι φίλοι είναι ευλογία !!!!!
Λες να μάθουμε κι αργαλειό τώρα στα γεράματα, με έβαλες σε σκέψεις!!!!!!
Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά!!!!!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Φιλεναδα μου πρωτα θα σου ευχηθώ περαστικούλια.. μια απο τα ίδια και εγώ ..
Με την Ιουλία..εχουμε γνωριστεί πολύ λιγο ...αλλά ακομα θυμάμαι τα καλούδια της.. οι υφαντες τσαντούλες της παρεδοσιακές όμορφες και πρακτικές για ψωνια... θα σε παρω να τα πομε. καποια στιγμή... φιλακιαααα

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα δώρα, επίσης εύχομαι περαστικά. Το εμβόλιο είναι εναντίον της γρίπης, όχι εναντίον του κρυώματος. Απ΄' αυτό, δόξα τω Θεώ, θα περάσουμε όλοι. Η γρίπη να μη μας πιάσει!