Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινές νύχτες!


Ναι σίγουρα πια  το καλοκαίρι μπήκε στη ζωή μας και μαζί του όλα όσα το ομορφαίνουν όπως ο ουρανός τα βράδια. Είναι εκείνες οι νύχτες που σε κάνουν να βγαίνεις στο παράθυρο, στην άμμο, στην αυλή , στο μπαλκόνι και να στυλώνεις τη ματιά σου στο απέραντο άπειρο του ουρανού που σε διαβεβαιώνει για μία δύναμη που φτιάχνει τη τελειότητα.
Ήμασταν στο κτήμα, εγκαινιάσαμε τις νύχτες στο ανακαινισμένο τροχόσπιτο που θέλει ακόμη τις πινελιές της διακόσμησης όμως εμείς πια ότι κάνουμε το κάνουμε πιο αργά αφού η ζέστη και η ηλικία μας δυσκολεύει.
 Βλέπετε το...καμάρι μου θέλει τα πάντα να τα κάνει μόνος του και.. τέλεια και θα γελούσατε μαζί μου προχθές όταν είχε σχεδόν αρρωστήσει που η πόρτα της τουαλέτας είχε ένα κενό από κάτω 1,5 εκατ. από το δάπεδο.  
Εγώ του μίλαγα για το χρώμα στα κουρτινάκια κι εκείνος για το..ενάμιση εκατ. της πόρτας, εγώ για το κάλυμμα του κρεβατιού κι εκείνος για το σκαλοπάτι που έπρεπε να το κάνει πιο μεγάλο..
Όμως..εκεί στην αυλή φίλοι μου ..καθισμένοι στα σκαλοπάτια και οι δυο μας κοιτούσαμε τη νύχτα τ' αστέρια και σκεπτόμασταν τα ίδια πράγματα, τις αμέτρητες φορές που κάναμε το ίδιο πράγμα στα ..43 καλοκαίρια της κοινής ζωή μας . 
Βέβαια φίλοι μου υπάρχουν διαφορές, τότε καθόμασταν πιο εύκολα και δεν χρειαζόμουν βοήθεια να σηκωθώ , ούτε κι εκείνος να πιάνει τη μέση του μετά.(χι! χι!) 
Τι σημασία όμως έχει;..το θέμα είναι ότι βλέπουμε ακόμη τ' αστέρια μαζί, ότι μας μαγεύει το ίδιο μυστήριο τους, ότι μου δείχνει κάθε φορά και μου τα ονομάζει ένα ένα λες και μου τα λέει για πρώτη φορά..
Μαγεία φίλοι μου, μαγεία οι καλοκαιρινές νύχτες, ο ήχος από το τραγούδι των γρύλων και εκείνος ο..χαζομπούφος που μας επισκέπτεται τώρα τελευταία και μας τραγουδάει με το μονότονο τόνο του την ίδια κραυγή.
-Σκέπτομαι σ'αυτή τη μουριά που μεγάλωσε να βάλουμε ένα παγκάκι και ένα μικρό τραπεζάκι να πίνουμε το πρωινό καφεδάκι..μου λέει.
-Φαντάσου να είχαμε ένα..τηλεσκόπιο να τα κοιτούσαμε..αλήθεια που είναι εκείνο το αστέρι που του ..έδωσες το όνομα μου;
-Πότε κορίτσι μου;
- Α! το ξέχασες..τέρας..τότε στη Κρήτη ..το...80 αν θυμάμαι!!!
-Α!!!το ...80..Ε! κάπου θα είναι και θα ψάξουμε να το βρούμε, μη ξεχνάς δεν έχουμε θάλασσα τώρα μπροστά μας..να πάμε στη λίμνη το βράδυ να δούμε αν φαίνεται το ίδιο. Μάλλον κι αυτό μεγάλωσε σαν κι εμάς , δεν χάθηκε..απλά μεγάλωσε ..έχει όμως σίγουρα την ίδια λάμψη όπως τότε, σε διαβεβαιώνω γι' αυτό.
Όμορφες καλοκαιρινές νύχτες, μαγευτικές, γεμάτες με μοσχοβολιά των λουλουδιών και το τραγούδι των καλοκαιρινών μουσαφίρηδων...ζζζζζζζζζζζζ!!!παλιοκούνουπο τώρα θα σου δείξω.
Αχτιδένια Φιλάκια φίλοι μου και μην αφήνετε καμία νύχτα καλοκαιρινή να περάσει χωρίς αναμνήσεις, είναι ότι πιο όμορφο θα έχετε μέσα σας μαζί με τον απέραντο ουρανό με τα αμέτρητα αστέρια του!

9 σχόλια:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πόση ομορφιά να χωρέσει πια μέσα σας φιλεναδα;... μα δεν είναι υπέροχα όταν μπορείς να ζεις τόσα ομορφα τα βράδια;... τι θελει ο ανθρωπως αχτιδα μου; απλά πραγματα.. μια αγαπη δίπλα του και μια ματια στα αστερια μαζί.....και τοτε απογειώνεται..!!
Παντα οι νυχτες και οι μερες σας να είναι τοσο γεματες φιλη μου.. και με τόση αγαπη.. !!
να είστε μαζι γεροί.... μεχρι τα βαθια σας γεράματα..!!! καλο καλοκαιράκι φιλεναδα μου θα τα πούμε... φιλακιαααα!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Έφτιαξες ένα θεατρικό σκηνικό σήμερα
Πάντα αγαπημένοι να είστε και πάντα αγαπημένοι

Σε φιλώ πολύ ♥

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα , καλημέρα όλη μέρα φίλοι μου.Πρωινή αφού έστειλα με τις..ευχές μου τον Δημήτρη μου στο κτήμα για...3ήμερο κι εγώ ένα υπέροχο μπανάκι πρωί πρωί , το καφεδάκι μου με...φουσκάλες και νάμαι εδώ στον υπολογιστή μου, στο μπλοκόσπιτο μου παρεούλα μαζί σας.Να έχουμε όλοι μας μία όμορφη μέρα!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Δύο αγαπημένοι συνοδοιπόροι ζωής αγναντεύουν τον καλοκαιρινό ουρανό. Δεν έχει σημασία τι λένε, δεν έχει σημασία αν πονάει η μέση τους και δεν μπορούν να σηκωθούν εύκολα από το κάθισμά τους.
Σημασία έχει ότι ήταν και είναι μαζί και αγναντεύουν.
Είμαι τόσο σίγουρη ότι πάρα πολύς κόσμος σας ζηλεύει, με πρώτη των πρώτων εμένα.
Έτσι μού΄ρχεται να σας πάρω του καθενός ένα ματάκι μπλε.
Να σας έχει ο Θεός καλά.

LitsArt είπε...

καλοκαιρινές νυχτες στην εξοχή...τι πιο όμορφο!
απολαύστε τις!
τα φιλια μου!

Unknown είπε...

Είσαστε και.....ρομαντικοί εκτός όλων των άλλων. Σπουδαίο ζευγάρι, πραγματικά υπέροχο!!!εργατικοί άνθρωποι, ωραίες σκέψεις, ωραία οικογένεια...Χαίρομαι να σε διαβάζω κυρία Γεωργία, να είσαστε καλά με τα μικράάάά σας πονάκια.

Rena είπε...

Κανεις μας δεν χορταίνει το καλοκαίρι Αχτιδα μου ακόμα και όσοι παραπονιούνται για τη ζέστη και η περιγραφή σου μάλλον ο ύμνος σου προς αυτό είναι ότι πιο πραγματικό έχω διαβάσει άλλωστε πάντα έχεις ένα τρόπο να μας δείχνεις την πραγματική μορφή της ζωής όπως είναι αλλά (ένα περίεργο πράγμα) χωρίς να μας στεναχωρείς, με αυτό το μαγικό σου το χεράκι που ότι δημιουργεί είναι μαγικό μα πέρα για πέρα αληθινό!!!
Καλά να περνάς όπου και αν είσαι!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

Mia είπε...

Αχτίδα μου, καλοκαίρι, αστέρια, θάλασσα, καλή παρέα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Καλό καλοκαίρι να έχουμε.

TheGreekKiwi είπε...

Με συγκίνησε το κείμενό σου. Πριν από μερικές ημέρες, χάζευα την πρώτη πανσέληνο του Ιουλίου στο Σούνιο με τον άντρα μου. Μόλις συμπληρώσαμε 2 χρόνια εγγάμου βίου. Εύχομαι μετά από 40 και βάλε χρόνια να έχουμε την τύχη και την ευλογία να κάνουμε το ίδιο. Να είστε και οι δύο καλά :)