Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η αντιμετώπιση πολλών για τα ζώα!

                 give you a kiss:

Η αγάπη μου και η έννοια μου για τα ζώα είναι γνωστή και πραγματικά με πικραίνει κάθε φορά που βλέπω εικόνες τρομερές σε τέτοια πλάσματα από άνθρωπο.
Όμως με στεναχωρεί ακόμα πιο πολύ όταν βλέπω νέες μητέρες να περνούν στα παιδιά τους το φόβο και την ..απέχθεια για τα ζώα.
Παρασκευή είναι η μέρα που συνήθως κάνω το...σουλατσάρισμα μου με τον Δημήτρη βέβαια σε σούπερ μάρκετ, μαγαζιά για υλικά δικά μου ή δικά του. Σήμερα λοιπόν αφού κάναμε τα ψώνια μας πάντα με τη Κλώντη μαζί μας αφού κάποιες αγορές την..αφορούσαν! 
Μία πιο μικρή από αυτή που έχω ειδική τσαντούλα για να τη μεταφέρω μαζί μου σε μαγαζιά που δέχονται ζωάκια και ένα θερμός για κρύο νερό για το αυτοκίνητο γιατί λόγω του σακχάρου ζεσταίνεται πολύ και χρειάζεται νερό.
Μετά λοιπόν από τα ψώνια αυτά εκεί δίπλα υπήρχε ένα σούπερ μάρκετ και λόγω ζέστης είπα τον άνδρα μου να μπει μόνος του κι εγώ με τη Κλώντη θα έμενα στο αμάξι.
Περίμενα λοιπόν , η Κλώντη στο παράθυρο που ήταν ανοιχτό κοιτούσε τους ανθρώπους και μάλιστα πολλοί μας χαμογελούσαν την χάιδευαν ή μου έλεγαν κάτι. 
Κάποια στιγμή βλέπω μία νέα κοπέλα με ένα παιδάκι περίπου 2 ετών στην αγκαλιά να μας πλησιάζει μα σε μία κάπως..απόσταση. 
Χαμογέλασα στο μωρό και τότε εκείνη έδειξε με το δάκτυλο της στο μωρό τη Κλώντη και του είπε:
-Κοίτα..κοίτα....αυτό το σκυλί θα σε φάει..θα σε δαγκώσει, μακριά από τέτοια..μακριά..Θα σου κόψει το χεράκι αν το απλώσεις ποτέ!! Θα φάει και τη..μανούλα και δεν θα έχεις!!!!!!
Άναψαν τα λαμπάκια μου..φονικά ένστικτα με ..κατέλαβαν φίλοι μου και πέταξα τη κακία μου στη..μανούλα που ήταν και ..διπλάσια από εμένα!
-Εσάς να σας φάει καλή μου αδύνατον..τα σαγόνια της ίσα που μπορούν να δαγκώσουν το μικρό νυχάκι σας!!!Άσε που της κάνω και δίαιτα από...βλαβερές τροφές!
Κυρία μου ( τσίριξα) δεν ντρέπεστε να μεταφέρετε στο παιδί σας τέτοια αισθήματα για τα ζώα; Εσείς να μην τα αγαπάτε όμως αφήστε το μωρό να κάνει τις επιλογές του.
Φαίνεται ότι το ύφος μου ήταν φανερό ότι δεν σήκωνε κουβέντα και δεν μου απάντησε  όμως σίγουρα θα με έβρισε ...εσωτερικά γι αυτό ...ανταπέδωσα!.
-Επίσης..της φώναξα καθώς έμπαινε στο αμάξι της με μία κυρία κι αυτή ίδιων κυβικών..η ...μανούλα προφανώς.
Κάποιος κύριος που είδε τη συζήτηση μου γέλασε και μου είπε:
-Κυρία μου αυτές δεν αγαπούν τα άντερα τους ..σκυλί θα αγαπήσουν;
Την ..πλήρωσε ο Δημήτρης μόλις γύρισε με..έλεγχο και σχετική...μουρμούρα σε όσα ψώνισε περισσότερα από όσα θέλαμε.
Τώρα λίγη μόλις ώρα μετά το..άκρως αντίθετο. Περάσαμε από μία λαϊκή αγορά που όταν τις βλέπει ο άνδρας μου είναι και λες του φωνάζει Σειρήνα μαγική μουσική. 
Σταματήσαμε σε σκιερό μέρος, άφησα τα παράθυρα με άνοιγμα , έβαλα νερό στη Κλώντη και βγήκα μαζί του αφήνοντας την μέσα.  Βλέπω πρώτα το ρολόι μου 12.35 και έφυγα..γύρισα σε 12 λεπτά ακριβώς και βρήκαμε έξω από το αυτοκίνητο ένα κύριο που πετούσε νερό στη Κλώντη από το άνοιγμα με ένα..σπρέυ και της έδινε μπισκοτάκια. 
Μας έβαλε ..ευγενικά όμως ..την σχετική κατσάδα που την αφήσαμε μόνη στη ζέστη.Του εξήγησα ότι έλειψα μόλις 12 λεπτά με το..ρολόι για να πάρω μήλα για τον εγγονό μου.
Βλέπετε φίλοι μου..δύο διαφορετικοί άνθρωποι ..μου ήρθε να του κάνω αγκαλίτσα για την αγάπη και τη συμπεριφορά του  στο ζωάκι μου μα..φοβήθηκα πιθανή αίτηση διαζυγίου από τον άνδρα μου!!!
Αυτή η αντιμετώπιση σε ζώα από γυναίκες κυρίως δεν είναι πρωτόγνωρη για μένα βέβαια.Τόσα χρόνια που έχω σκυλί έχω δει και ακούσει πολλά..όμως πίστευα ότι η νέα γενιά  έχει άλλα αισθήματα και κουλτούρα..
Φίλοι μου σας ζάλισα πάλι μα όλη την ημέρα δεν μπόρεσα να βγάλω από τη σκέψη μου αυτό το επεισόδιο και που αλλού εκτός από το καλό μου ανεκτικό σύζυγο θα τα έλεγα;...εσάς!
Σας εύχομαι ένα καλό ΣΚ, αύριο πάω κτήμα και Κυριακή βάπτιση!!! Ε! κάποια φωτογραφία θα σας την έχω βέβαια η ..περήφανη γιαγιά από τη νονά εγγονή μου!
Αχτιδένια φιλάκια!

13 σχόλια:

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ[ΣΟΡΙ]ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙς ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΔΙΤΣΑ ΤΗς!

Mia είπε...

Κι όμως υπάρχουν "άνθρωποι" (έτσι δηλώνουν δηλαδή) που όχι μόνο δεν αγαπούν τα ζώα αλλά τα εκμεταλλεύονται κιόλας. Καλά να περάσεις, κοπέλα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλες μου , έβρεχε όλη νύχτα μα ευτυχώς ξυπνήσαμε με καλό καιρό.Πίνω το καφεδάκι μου και..τσάο..φεύγωωωω!

ποιώ - ελένη είπε...

Όλα τα πλάσματα πάνω στη γη
έχουν δικαίωμα στη ζωή

φιλάκια πολλά ♥

Memaria είπε...

Αχ τι μου θύμισες!
Μια κυρία, ο θεός να την κάνει δηλαδή, που διασταυρωθήκαμε σε μια βόλτα με τον Μπρίκι, μας έστειλε κανονικά και με βροντερή φωνή, χωρίς εννοείται να την ενοχλήσουμε στο ελάχιστο.
Για μια στιγμή πάγωσα, μετά ανταπάντησα "Να πας" και γυρνάει και μου λέει τσαντισμένα "και που ξέρω εγώ τι κουβαλάει" εννοώντας τον Μπρίκι. "Λύσσα σαν εσένα πάντως όχι", της είπα και δέχτηκα στη συνέχεια συγχαρητήρια από άλλη κυρία που είχε ακούσει και δει το συμβάν.
Ταράχτηκα πολύ η αλήθεια είναι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι που βρίζουν και δείχνουν την κακία τους, χωρίς να τους ενοχλήσεις καν. Ο καημένος ο Μπρίκι περπατούσε δίπλα μου και φορούσε και το λουρί του, άσε που δεν πειράζει ούτε γάτα!
Αλλά η άλλη να δείχνει στο παιδί την Κλώντη και να του λέει κι αηδίες από πάνω γαλουχώντας το να γίνει σαν τα μούτρα της σπάει το κοντέρ βλακείας!

Φιλιά πολλά και καλό τριήμερο!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ!ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΖΩΑ,ΚΑΤΣΙΚΕΣ,ΚΟΤΕΣ,ΠΑΠΙΕΣ,ΧΗΝΕΣ Κ 7 ΣΚΥΛΙΑ!Κ Ο 20 ΜΗΝΩΝ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΜΠΟΞΕΡ 2ΠΛΑΣΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ!ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ή ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΦΟΒΟ!ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΤΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΟΛΑ ΤΟΥ ΑΠΙΣΠΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σήμερα στη λαική του χωριού είσα ένα πιτ μπουλ με λουρί καλό που όπως μας είπαν το...πέταξαν εδώ κάποιοι. Έτρεχε λένε από πόσω τους και δεν φεύγει από εδώ.Το χαιδεψα και κάποιος το έδειωξε για να μη με..δαγκώσει λέει.Το σκυλί ήταν κσλό μα φοβισμένο. Είναι έγκλημα γι αυτόν που το εγκατέλειψε. Αν ήμουν.μπροστά θα τον κυνηγούσα με το αμάξι..

Αμαλία είπε...

Γλυκειά μου Γεωργία,
Δεν θα το ανοίξω πάλι το στόμα μου σχετικά με την αντιμετώπιση των φίλων μας των ζώων από κάτι άλλα "ζώα", προσβάλω και το ζωϊκό βασίλειο χαρακτηρίζοντας κάτι κυρίες και κυρίους έτσι....
Μας δέρνει έλλειψη πολιτισμού, αίσθησης καθήκοντος (αναφέρομαι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών) και συναισθημάτων.
Ευτυχώς που δεν το άνοιξα το στόμα μου :)))
Να είστε όλοι καλά, φιλιά σε σας και στη μυτούλα της.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΤΥΛΙΤΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ, ΟΜΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (βλεπε τα κιλα της κυριας και της μητερας της!) Η ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΞΙΠΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ <>! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε... Έχε το θάρρος να βάλεις το όνομά σου! Δειλό άτομο είσαι! Σε έθιξε επειδή ανέφερε τα κιλά της κυρίας, και δεν θίχτηκες για τη μαμά και το πώς ενημέρωνε το μωράκι της; Είναι ωραίο αυτό που έκανε; Σκορπάει το φόβο στην καρδιά μικρού παιδιού, το οποίο αύριο θα γίνει ένα άτομο που μισεί και φοβάται τα ζώα, και πιθανόν (πιθανόν λέω) τα κακοποιεί κιόλας; Βλέπω μεγάλης ηλικίας άτομα να πηδάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο μόλις με βλέπουν με το σκυλάκι μου, και όπως μου είπε κάποια, δεν θέλει να την αγγίζουνε. Λες και εγώ θέλω να αγγίζει τον καθένα! Ή μη δαγκώσουν και μάλιστα ειπώθηκε μετά από το σχετικό προς εμένα βρίσιμο. Η απάντησή μου ήρεμη "Μη φοβάστε κυρία μου, δεν τρώει κατεψυγμένα". Και ναι, ήταν σε κάποια ηλικία η μαντάμ.! Αφού είναι τόσο ηλίθιοι, ηλίθιες απαντήσεις θα πάρουν! Αν αυτό είναι ξιπασμός, τότε χαίρομαι που είμαι ξιπασμένη! Η ουσία είναι να αγαπάμε τα ζώα, άσχετα αν δεν θέλουμε να τα έχουμε σπίτι μας! Αλλά κουμάντο στο δικό σου σπίτι, εγώ θέλω το δικό μου γεμάτο ζώα! Και όχι, δε θα σου ζητήσω να τα ταΐσεις, διότι το πιθανότερο είναι να τα δηλητηριάσεις, με το μικρό, ασήμαντο και κακοηθέστατο μυαλό σου! Σε ξαναλέω ΔΕΙΛΕ!!! ΣΟΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα δύο άκρα αντίθετα, κ. Γιωργία μου! Έχω ακούσει ουκ ολίγα βρισίδια, κάποτε δεν απαντούσα, αλλά τώρα απαντώ. Και φυσικά όταν ακούω τη φράση "Έχουμε και παιδιά". Έκανα μια να γίνει πύραυλος όταν της απάντησα, και τι φταίω εγώ μαντάμ αν έχεις παιδιά;; Και σου φταίνε τα ζώα και δεν σου φταίνε όσοι κατουρούν και αφοδεύουν στους δρόμους, εκεί δεν πατάει το παιδί σου; Ή όταν φτύνει ο καθένας; Τι διάλο, σε χρυσούς δρόμους βάζεις τα παιδιά σας να πατάνε;;; Η μαντάμ έγινε πύραυλος, Τούρκος, ό,τι θες! Φλόγες έβγαλε! Έχεις δει άνθρωπο να τραυλίζει απ' τα νεύρα του; Ε, αυτό έγινε! Τώρα με βλέπει και απλώς αλλάζει πεζοδρόμιο, εγώ την κοιτάω και γελάω!! Καλή βδομάδα, φιλιά στο φιογκί!! Σοφία

Memaria είπε...

Ξανάρθα να σου αφήσω αυτό και να σου πω για άλλη μια φορά ευχαριστώ!
Φιλιά πολλά!
http://mytripssonblog.blogspot.gr/2017/06/painting-sea.html

Ariadni St. είπε...

εμενα αυτες με τρομάζουν αγαπημενη μου, δεν με στεναχωρουν!
να ειστε καλα και να ανταπαντατε.
και γω το ιδιο κανω.
σας φιλώ γλυκα